Zomerdagboek #1

Ik dacht: na de lentedagboeken ga ik zomerdagboeken schrijven. En toen liet de zomer nog even op zich wachten. Inmiddels is het midden juli en staat er – volgens mij – een flink zomerse week op ons te wachten. Goed moment om toch eens aan die dagboekjes te beginnen!

Ieder jaar vind ik het weer leuk om mijn zomerdagboeken terug te lezen. Dat is toch één van de meest bijzondere dingen van tien jaar bloggen: er is zóveel gedocumenteerd. Er zijn zoveel herinneringen, foto’s en verhalen… wie kan dat nou zeggen? Ik scroll er graag doorheen en verwonder me dan soms over de persoon die ik pak em beet zes jaar geleden was. Soms denk ik: wow, als ik straks vijftig ben, of zestig, dan is er zóveel materiaal om erbij te pakken. Ik heb daar nu al zin in.

zomerdagboek

Eind juni ging ik naar de expositie ‘A Love Revolution’ met werk van Frida Kahlo en Diego Rivera in het Cobra Museum in Amstelveen. Wie mij al wat langer volgt weet dat ik heel veel van het werk van Frida Kahlo hou en dat er nu een gedeelte daarvan in Nederland te bewonderen is, was voor mij echt een feestje. Sommige werken had ik een paar jaar geleden al in het museum in New York gezien – ik weet nog hoe DIEP ik daarvan onder de indruk was, de rest van het museum boeide me totaal niet meer, – maar dat maakte niet uit, ik zou er iedere keer weer opnieuw van kunnen genieten.

Na mijn museumbezoekje ging ik met Merlin eten bij Flower Burger in de Amsterdamse Jordaan. Dit is een 100% vegan tentje en hun handelsmerk is: vrolijk gekleurde burgers. Onze conclusie, na een heel gezellige avond samen eten: gezellige tentje, very Instagramable en de roze burger is een grote hit.

zomerdagboek

Ik was uitgenodigd om een nachtje te komen logeren in het duurzame/eco Four Elements hotel in Amsterdam. Je vindt hotel op IJburg met een mooi uitzicht over het water. We vonden het een heel fijne, gezellige kamer en de vegan opties in het restaurant waren prima in orde. Erg fijn om als vegan op vakantie ook eens iets te kunnen kiezen! (dat is, met name in hotels, nog niet zo vanzelfsprekend)

zomerdagboek

Weer terug in Utrecht maakten we een wandeling door de binnenstad langs de ontelbare stokrozen die je hier tegenkomt. Naast pioenrozen zijn stokrozen denk ik mijn favoriete bloemen en de maanden juli en augustus zijn mede daarom mijn favoriete maanden, omdat je dan óveral stokrozen tegenkomt in het wild. In Utrecht zijn het er echt bizar veel. Ik heb ze in Amsterdam en Rotterdam zeker ook geregeld gespot, maar zoveel als in Utrecht…? Nooit!

Valt jullie trouwens iets op aan de blouse die Marne aan heeft? :)

zomerdagboek

Op links zie je een random schattige foto van Beppie met een knuffeltje. Die hebben we in haar pootjes gelegd, omdat het er zo schattig uitzag. Beppie vond het allemaal wel prima. Ze heeft niet zoveel met knuffeltjes en speeltjes, nooit gehad ook. Op rechts zie je mijn favoriete glutenvrije vegan pizza (met paddenstoelen en truffel en vegan kaas) van Vegitalian. Eén van mijn vaste adresjes in Utrecht. We maakten er een pizza&spelletjes avond van, zoals we dat in de lockdowns geregeld deden.

zomerdagboek

Vorig weekend had ik een totáál selfcare dagje op zaterdag. Ik ging koffie drinken, met mezelf, en las OneWorld magazine. Dat is al jaren één van mijn favoriete tijdschriften en nu is het blad ook nog eens helemaal vernieuwd en beter dan ooit. Na de koffie kocht ik bloemen op de markt en ’s middags gingen we met Leo en Nienke naar de film in het Louis Hartlooper filmhuis. Echt een leuke plek vind ik!

Op rechts zie je mijn lunch die ik at met Hannah bij Puck (dit is een nieuw koffietentje/lunchroom) in Arnhem. Glutenvrij brood met avocado, bonenspread, dille (zo’n lekkere combinatie met avocado!) en sesam. Ik heb deze lunch later thuis nog nagemaakt, zo lekker vond ik het.

zomerdagboek

 

Dinsdagavond stond ik nietsvermoeden een bananenbrood te bakken toen ik een melding van de Coronamelder app kreeg: ik was zondag in contact geweest met een besmet persoon. Aiii. Het bleek Hannah niet te zijn, want die heeft de app ook en kreeg niet de melding, dus het enige dat ik kon bedenken was: het moet in de trein gebeurd zijn. Balen. Maar goed, ik ging braaf in quarantaine natuurlijk, er zit niks anders op. Ik deed trouwens uit paniek ook een zelftest, maar dat had precies geen zin, want je moet vijf dagen wachten met testen. Dat betekende dat ik vrijdag pas kon testen.

zomerdagboek

Links het glutenvrije bananenbrood dat ik dinsdagavond stond te bakken. Erg lekker geworden! En op rechts zie je mij met een medisch FFP2 gezichtsmasker vast even test. Deze hebben we nodig voor onze vakantie naar Berlijn!

zomerdagboek

Gisteren was het vrijdag en kon ik gaan testen. Ik had een afspraak om 09:00 en de uitslag kwam om 11:30. Helaas bleek die onbeoordeelbaar te zijn en moest ik opnieuw! Het afgelopen anderhalf jaar heb ik aardig wat coronatesten gedaan, maar deze uitslag had ik nog nooit gekregen! Echt balen, want nu wist ik nog niks. Gelukkig kon ik om 12:30 alweer terecht voor een test en om 15:00 kwam de uitslag al: negatief! Hoera! Op de foto’s zie je hoe ik mijn quarantaine ‘brak’: met een lekker matcha-aardbei drankje in de tuin, en twee pakketjes die ik al een paar dagen kon ophalen bij het PostNL punt: een lila pet (waar ik best wel blij mee ben!) en het boek ‘How to Endo.

Over boeken gesproken: op de allereerste foto bovenin deze blogpost zie je mij met een taartje met een kaarsje met ‘2’ erin. Dat is omdat ik iets te vieren had! De tweede druk van mijn kookboek is uit! WOOP! Dat was echt mijn grote droom. Een boek maken leek me leuk, maar zoveel boeken verkopen dat er een tweede druk zou komen was echt het doel. Dat is gelukt! En best wel snel ook al. Dus nu hoop ik natuurlijk dat er een derde druk komt zo rond Sinterklaas en kerst ;)

Een heel fijn zomers weekend voor jullie allemaal en ik zie jullie bij het volgende zomerdagboek. Hopelijk met veel vrolijke Berlijncontent :) Zin in! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

9 gedachten over “Zomerdagboek #1

  1. Oh wat heerlijk dat jullie naar Berlijn gaan! Ik mis Berlijn zo erg…

  2. Van harte gefeliciteerd met de herdruk! En heel veel plezier in Berlijn. Ik kijk uit naar je foto’s/ stores vanuit een van mijn lievelings steden. Winterse groetjes uit Nieuw Zeeland

  3. Wat tof dat er een twee druk komt, mooie mijlpaal! En wat fijn dat je geen corona had zeg, dat moet een opluchting zijn geweest.

  4. Jaaa, zeker viel die blouse me op! Tof :D Wel echt balen dat die test onbeoordeelbaar bleek, maar gelukkig was de volgende dan negatief.

  5. Gelukkig werd je negatief getest! En wat mooi, al die stokrozen!

    Is Marnes blouse niet in de kleuren van de transgendermensen vlag?

  6. WAAR HEEFT MARNE ZIJN BLOUSE VANDAAN? (also, ik weet niet of hij het zich herinnert, maar volgens mij chillde wij soms samen in de Verrekijker en/of het Maagdenhuis). Veel liefs uit Brussel <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *