Zomerdagboek #1

eerstezomerdagboek1

Ik zat een beetje door de foto’s op mijn telefoon te scrollen en kon alleen maar denken: wát een goede week is dit. Een echt blije, goede zomerweek. Met werk en verplichtingen, maar ook met heel veel fijns en leuke mensen. Ik besloot de foto’s te bundelen en er een zomerdagboekje van te maken, zodat jullie er ook een beetje bij zijn. Misschien is dat wel iets wat ik iedere week (dus nu vanaf de eerste week van juli) wil doen, om deze zomer vast te leggen. Ik heb me namelijk heilig voorgenomen er een fantastische zomer van te maken, ook al ga ik dan niet op vakantie. Op deze manier heb ik straks iets leuks om op terug te kijken.

Vorig weekend

eerstezomerdagboek2

Vrijdagavond ging ik sporten met Hannah. Normaal gesproken doen we dat op vrijdagochtend, maar omdat ik toen een werkafspraak had, verzetten we het naar de avond. Ik moet eerlijk toegeven dat sporten op avond echt níet mijn favoriet is, maar goed, je moet er toch iets van maken, dus gingen we na het sporten een ijsje eten en een beetje rondrijden met de auto. Een soort miniroadtrip in het buitengebied van Rotterdam. Muziekje erbij, helemaal prima.

Zaterdag werkte ik bij Adem Inn en daarna ging ik met vriendinnen Anne, Hannah en Julia naar theaterfestival de Parade. Die was deze week weer in Rotterdam. Het werd een héél leuke avond, gevuld met sangria, een goede voorstelling van Hadewych Minis, lekker eten en een dancehall workshop.

Zondagochtend vroeg stonden Hannah en ik, ondanks de sangria, toch weer fris en fruitig in de sportschool. Lekker bezig zijn we! Na het sporten dronken we koffie bij Coppi (ritueel) en in de middag fietste ik naar Rotterdam West, omdat ik een voorstelling in het MAAS theater ging kijken. Het was een jeugdvoorstelling met kinderen tussen de 8 en de 16 jaar, gemaakt door de kinderen samen met een paar theatermakers, en het ging over de afschaffing van slavernij. Elvis, mijn theatervriendinnetje, speelde mee en dat deed ze ontzettend goed. Na de voorstelling speelde ik met Elvis’ zusje Maantje in de fontein van het theater en daarna was het voor mij tijd om nog een beetje te werken. Dat doe ik normaal niet op zondag, maar het moest nu even gebeuren.

Maandag

eerstezomerdagboek3

Maandagochtend begon ik al om 08:00 uur met werken, want ik hanteer deze weken een beetje een tropenrooster. Dat betekent: vroeg beginnen, zodat ik vroeg kan stoppen en lekker de zon in kan. Ik had een meeting met mijn nieuwe stagiaire, aan wie ik jullie later zal voorstellen, en dat was heel erg leuk! Ik kijk al uit naar september, om samen aan de slag te gaan. Na de meeting kwam Dennis naar Rotterdam, omdat we weer interviews hadden voor ons geheime project waarover ik jullie in augustus of september meer ga vertellen. We spraken af op mijn werkplek in BlueCity en zaten nog even lekker aan het water. Dit blijft toch wel de allerfijnste werkplek. ’s Avonds zat ik in de zon bij Aloha (dit restaurant heeft het allerbeste terras van Rotterdam én de lekkerste vegan nacho’s, als je het mij vraagt) en ging ik spontaan nog even naar de Parade. We keken een voorstelling van theatergroep Oostpool, wat belachelijk grappig was. Verder dronken we cocktails en aten we ijsjes in de zon, want ja he, het was tenslotte maandagavond. Fijn :)

Dinsdag

eerstezomerdagboek4

Dinsdagochtend begon ik heel vroeg met een pittige behandeling bij mijn fysiotherapeut. Ik weet niet precies hoe het komt, maar ik heb wel vaker het gevoel dat ik die behandelingen in mijn hele lichaam voel. Soms krijg ik hoofdpijn, word ik misselijk of een beetje duizelig. Vreemd wel, maar volgens mij heeft het wel effect. Dinsdag was ik eigenlijk de hele dag een beetje bezig met het feit dat ik ’s avonds een belangrijke presentatie moest houden. Ik was namelijk gevraagd om op het Body Posi Power event in Pakhuis de Zwijger (Amsterdam) te komen spreken. Het werd een te gekke avond, met heel veel positieve energie en mijn presentatie ging erg goed. Ik vind dit soort dingen zo leuk om te doen! Er waren ook allemaal heel lieve mensen – waaronder een aantal van Dikke Vinger (body positivity supportgroep) uit Rotterdam – en ik ben enorm blij met hun steun en gezelschap. Het was echt een heel leuke avond en ik vond het heel erg leuk dat er zóveel mensen een praatje met me kwamen maken na afloop. Tot een volgende keer!

Woensdag

eerstezomerdagboek5

Woensdag vertrok ik vol goede moed naar mijn werkplek, omdat ik dacht: we gaan er gewoon weer tegenaan. Maar heel eerlijk? Ik had de grootste moeite om mijn mailbox leeg te krijgen en van het schrijven – wat ik me had voorgenomen – kwam niks terecht. Ik was echt zó moe van de avond ervoor. Nou was ik ook laat thuis en zo’n presentatie houden kost gewoon heel veel energie, maar jemig, het ging hem echt niet worden woensdag. Dus deed ik het hoogstnoodzakelijke en vertrok ik rond een uur of 1 naar Coppi. Met een boek in mijn tas. Ik bestelde een salade en zat daar een uurtje of twee te lezen, totdat Hannah nog langskwam om ijskoffie te drinken. Wij weten elkaar altijd weer op te vrolijken, dus uiteindelijk ging ik toch met meer energie naar huis.Ook hebben we een camper geregeld voor Lowlands. Dit wordt echt een geweldig avontuur, dat weet ik zeker. ’s Avonds ging ik vroeg naar bed, weer met een boek, even een beetje opladen.

Donderdag

eerstezomerdagboek6

En dat had effect, want donderdagochtend stond ik fris en fruitig weer op. Ik fietste naar Rotterdam West – grappig, ik kom daar steeds vaker, terwijl ik zelf in Noord woon – en kwam er toen achter dat mijn (zakelijke) afspraak niet doorging. Nou zou ik later op de dag nog naar Den Bosch, maar opeens werden alle plannen gewijzigd en zat ik met watermeloen in mijn tas in een trein naar Breda, waar ik opgehaald werd om met de auto naar Antwerpen te gaan. Dit werd de leukste dag van de week :) We parkeerden op de Linkeroever en gingen met een veerpont naar het centrum. Terug, ’s avonds, gingen we via de voetgangerstunnel – die ene met die houten roltrappen.

Ik heb nog twee tips voor je, in Antwerpen: Hoeked Doughnuts (vierkante donuts, ze hebben ook vegan) en Doi Doi, super lekkere sprinrolls, tofu saté en rijstbowls met oa kimchi. Oh en bar Palmier, voor lekkere speciaalbiertjes of bubbels uit heel sjieke glazen.

Vrijdag

eerstezomerdagboek6-2

Vrijdagochtend sloofden Hannah en ik ons weer uit in de sportschool (nah, not really, maar we zijn weer geweest!) en daarna dronken we uiteraard koffie bij Coppi. Ik draag tegenwoordig een korte broek naar de sportschool, want mijn leggings zijn echt veel te warm. Met mijn koptelefoon en fitbit erbij vind ik mezelf best wel een professionele fitgirl lijken. Ik deed boodschappen, maakte mijn huisje netjes en werkte de laatste emails voor het weekend weg. Prima dagje zo.

eerstezomerdagboek8

’s Avonds was het feest, want toen ging ik met Elvis nóg een keer naar de Parade. De derde keer deze week! We zagen de voorstellingen ‘De Carpenters in therapie’ en ‘Er moest maar eens een dinosauriër voorbij komen’ en beide waren heel erg goed. We aten ijsjes en ik maakte allemaal heel theatrale boomerangs van Elvis, want daar zijn we goed in. Doei Parade, je was een feestje! Ik heb deze week vijf (!) theatervoorstellingen gezien en heb de smaak lekker te pakken. Later op de avond dronken we nog drankjes met roosjes bij Bar Rose Rouge bij ons in de buurt (in het oude noorden) en toen bracht ik Elvis weer thuis. Wat een perfecte zomeravond was dit!

En dit weekend? Ik begin met mijn laatste dienst bij Adem Inn voor de zomerstop, morgenochtend gaan we weer sporten en ik wil naar het Metropolis festival in Rotterdam, maar verder staat er weinig gepland en dat vind ik lekker. We zien wel :)

Ik hoop dat jullie het leuk vinden om dit soort zomerdagboekjes te lezen. Het is in ieder geval erg leuk om te schrijven, dus ik hoop jullie volgende week weer te zien voor een nieuwe editie!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

6 gedachten over “Zomerdagboek #1

  1. Zomerdagboekjes yeah!!
    Zelfs in de herfst, winter of lente, dagboekjes zijn altijd leuk om te lezen!
    Heerlijk om te zien dat je zo aan’t genieten bent, net alsof ik er een beetje bij ben ;-)
    Een heel fijn weekend Merel!
    Dikke kus van Ellis

  2. Een dancehall workshop?! Wil ik ook! Tell me more, tell me more please!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *