Zomerdagboek 2019 – deel 1

zomer

Laatst zat ik een beetje door mijn zomerdagboekjes van vorige jaar te scrollen. Herinner je je die nog? Iedere week hield ik een dagboekje (klik hier voor deel 1) bij waarin ik vertelde wat ik zoal had meegemaakt. Een super simpel concept, maar leuk was het wel. Vorig jaar om deze tijd voelde ik me heel erg goed. Het enige dat er mis ging, was dat ik mijn been brak. Maar zelfs ondanks dat had ik bérgen energie en zat ik heel goed in mijn vel. Dit jaar is dat een beetje anders. Ik ga minder energiek, en met aanzienlijk meer ‘zwaarte’ de zomer in. Waar ik vorig jaar super zonnig was, ben ik dit jaar behoorlijk mistig. Eerst frustreerde ik me dagelijks over het idee dat ik me vorig jaar zoveel beter voelde dan nu, maar gisteren dacht ik: nee stop. Ik moet niet alleen maar kijken naar vorig jaar, of naar betere tijden, ik moet ook blijven kijken naar wat er nu wél goed gaat.

Dus besloot ik de zomerdagboekjes weer op te pakken. Omdat ik dat dus nog maar net heb besloten, heb ik nog niet heel erg veel foto’s van de eerste week. Maar omdat deze week de eerste week van juli was, en juli en augustus de perfecte maanden zijn om deze dagboekjes bij te houden, wilde ik er toch vandaag alvast mee beginnen. Ik beloof jullie dat ik mijn best zal doen om de komende tijd wat meer foto’s te maken, zodat ik ook daadwerkelijk iets te delen heb.

zomer

Zo ongeveer álles is anders dan vorig jaar zomer. Er is bijvoorbeeld een nieuwe verkering (hihi), die in Amsterdam woont en die ervoor zorgt dat ik daar weer geregeld weekendjes doorbreng. Zoals bijvoorbeeld ook afgelopen weekend, en het was heel erg fijn. We maakten springrolls (onze favoriet), we maakten een avondwandeling door Oost, aten een ijsje, dronken een biertje op een terras met snoeiveel muggen en we dronken koffie bij mijn favoriete koffietent in de buurt. Tot slot kookte de zus van mijn verkering, samen met haar vriend, een fantastische (vegan) maaltijd voor ons. Zie hierboven een brownie met frambozensaus, basilicum en bananenijs. Zó lekker! Ik besloot daarna een nachtje langer in Amsterdam te blijven, omdat, nouja, omdat ik eigenlijk gewoon niet wilde dat dit weekend stopte. Zo fijn was het <3.

Gelukkig had ik daarna ook wel gewoon een goede werkweek.  Ook dat is anders dan vorig jaar, want ik ben nu weer in loondienst en vorig jaar werkte ik nog fulltime voor mezelf. Op maandag en woensdag werkte ik in de bibliotheek. Op woensdag was er een voorleesdag bij het buurtcentrum waarmee we samenwerken en ik nam een stapel monsterboeken mee. Dat vonden de 75 (!) kindjes die de dag bezochten heel erg leuk. Ik vind voorlezen één van de leukste dingen om te doen. Sowieso leef ik heel erg op van het werken met kinderen. Ik heb dat echt gemist.

Dinsdag had ik therapiedag, maar toen ik al onderweg was naar Amsterdam (ik heb nog altijd dezelfde psychotherapeut als toen ik daar nog woonde,) belde mijn therapeut om af te zeggen vanwege onverwachte omstandigheden. Blijken therapeuten toch ook gewoon maar mensen te zijn hè? Bijna jammer. Maar goed, het gaf niks. Ik had mijn laptop mee, ik had nog een to do lijstje af te werken, en ik zou vriendin Naomi zien voor een lunch. Dus ook die dag kwam helemaal goed.

zomer

Ik heb deze week heel veel gelezen. Ik lag in het park met ‘Misschien moet je eens met iemand praten?‘ van Lori Gotlieb. Dit is echt het perfecte zomerboek. Het leest luchtig, maar het heeft absoluut wel inhoud. Het is heel geschikt voor mensen die in therapie zijn en hun therapieproces en hun therapeut beter willen leren kennen/begrijpen. Maar ook als je niet in therapie bent, maar gewoon geïnteresseerd bent in psychologie, is het een aanrader. Het boek heeft ruim 400 bladzijdes, maar ik vloog er deze week doorheen.

Het andere boek dat ik las is ‘Drie vrouwen‘ van Lisa Taddeo en het bijzondere van dit boek is dat het eerder in het Nederlands dan in het Engels is verschenen – terwijl het origineel Amerikaans is. Dat komt eigenlijk nooit voor. Ik heb ook eerlijk gezegd geen idee waarom dat zo is. Maar goed, ik kreeg het opgestuurd van de uitgeverij en zonder voorkennis begon ik eraan. Ik kon het niet meer wegleggen – zó goed vond ik het. Het is een enorm aangrijpend boek, met drie verhaallijnen over drie vrouwen en hun seksuele levens/behoeften/verlangens. Het is ontzettend lekker geschreven en hoewel ik me eigenlijk met geen van de drie vrouwen kan identificeren, kan ik me toch in alle drie de vrouwen op een bepaalde manier ook juist weer wél herkennen. Absoluut ook een aanrader dus!

Bookaroo

Normaal gesproken plaats ik in dit soort artikelen linkjes naar bol.com, omdat ik een partnership heb met hen. Dat wil zeggen dat ik een kleine vergoeding krijg voor ieder boek dat via die website is verkocht en dat is een manier om mijn blog te onderhouden. Maar! Van de week startte de crowdfundingsactie van Bookaroo en dat is een initiatief waar ik heel enthousiast over ben, dus deze week wil ik dat project steunen. Het idee van Bookaroo is om (lokale) boekhandels – fysieke winkels dus – te steunen. Je bestelt je boeken online en ze worden vervolgens geleverd door de boekhandel. Je zoekt een boek op en dan gaan de boekhandels in de buurt kijken wie het in zijn collectie heeft en met een beetje geluk heb je het boek de volgende dag al in huis. Het mooie hiervan is 1) dat de boekhandels hiermee meer verdienen (en dat verdienen ze, want die verkeren best wel in zwaar weer,) en 2) dat jij nog steeds gewoon lekker lui vanuit huis kan bestellen.
Als het Bookaroo lukt om in 14 dagen 10.000 boeken te verkopen, dan gaat het project echt door. Dus: draag je steentje bij, als je toch al van plan was een boek te bestellen een dezer dagen!

zomer

Deze week verscheen er ook weer content online: één artikel over wat mijn vakantieplannen zoal zijn.  Iets over vrije dagen opnemen, festivals en mini-vakanties in eigen land. En één artikel over de leuke zomeractie van de Online Bibliotheek, met de Vakantiebieb app waarmee je tot 50 e-books gratis kan lezen deze weken. Als je de artikelen nog niet hebt gelezen, doe dat dan zeker nog even!
Verder werd ik geïnterviewd voor een artikel op OneWorld, over voedselverspilling en hoe ik daar als influencer een bijdrage aan kan leveren. (aan het vermínderen van foodwaste dan hè, maar dat snap je)

Mijn plannen voor komende week? Morgen ga ik natuurlijk de voetbalfinale kijken. Ik bedoel, ik heb eigenlijk niet zoveel met voetbal, maar dit is toch wel een beetje (vrouwen-)geschiedenis schrijven. Daar moet je bij zijn. Daarna begint er weer een werkweek in de bibliotheek én heb ik mijn laatste therapiedag voor de zomerbreak. Ook wel even een fijn vooruitzicht. Verder ga ik misschien nog eventjes naar Texel, maar dat is nog niet helemaal zeker. Hoe dan ook ga ik proberen er weer een goede week van te maken én zal ik wat vaker een foto voor jullie maken, zodat mijn dagboek volgende week wat meer beeldmateriaal bevat.

Dankjewel voor het lezen en tot snel! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

7 gedachten over “Zomerdagboek 2019 – deel 1

  1. Wel leuk dat je weer een zomerweekboek bijhoudt! Ik hou ervan! Ik ga ook een paar dagen naar Texel, ik vind dat zo’n heerlijke plek! In het hoogseizoen is het wel totaal anders dan daarbuiten moet ik zeggen, maar strand is altijd goed wat betreft.

  2. Hé, wat leuk, ik ben gek op dagboekjes, met en zonder foto’s. Ik ga ze zeker lezen deze zomer! Wat fijn dat je het zo leuk hebt met je verkering, en Drie vrouwen staat bij dezen op m’n leeslijst.
    Even over Bookaroo: het allerbeste wat je kunt doen als je je lokale boekhandel wilt steunen, is daar rechtstreeks bestellen. In deze blog wordt het goed uitgelegd, vind ik: https://ailovetoread.nl/een-lesje-steun-je-lokale-boekhandel-gegeven-door-boekverkopers/

  3. Dat klinkt als een heel goede eerste zomerweek. Fijn! Ik ga bij je lezen deze zomer!

  4. Wat heerlijk, ik heb erg genoten van deze blogjes vorig jaar, Ik weet zeker dat ze ook nu weer top zullen zijn

  5. Bookaroo klinkt inderdaad als een erg fijn initiatief, alleen verkies ik tegenwoordig e-books of leen ik boeken uit. Aan mij zouden ze dus niet veel hebben. 🙂 Geniet van de zomer, Merel! Ik ga je dagboeken zeker (blijven) lezen.

  6. Leuk om te lezen en wat een leuk nieuws dat je een nieuwe liefde hebt, fijn Merel :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *