Zomerdagboek 2019 – deel 3

zomer

Ja hallo! Dit dagboekje zou eigenlijk gisteren online komen, maar toen had ik het opeens heel erg druk met andere dingen, dus vandaar: een dagje later. Ik heb een hoop vrolijk beeldmateriaal om jullie mee te spammen, dus laat ik snel beginnen! 

zomer

Vorig weekend was heel erg chill. Ik ging op zaterdag ontbijten met Naomi bij Mecca, waar ze echt ongelooflijk lekker koffie schenken. De Marokkaanse pannenkoekjes waren ook érg goed.
Zondag zou ik een kunstwandeling gaan maken met vriendin Alida, maar helaas viel die geheel in het water. Dus toen hebben we 3 uur lang zitten kletsen met koffie bij de CoffeeCompany, maar daar zijn dan weer geen foto’s van helaas. Het was jammer van de wandeling, maar die halen we wel een keertje in. Echt fijn om zoveel tijd te hebben om bij te praten! Ik weet niet hoe jullie daarover denken, maar ik vind weekendochtenden daar heel geschikt voor. Zondagmiddag deed ik mijn administratie. Niet mijn favoriete klus, maar wel fijn om het weer gehad te hebben. Verder maakte ik hummus met wat ik nog in huis had en lag ik met Poppie te lezen op de bank. Prima zondag zo.

Maandag werkte ik de hele dag in de bibliotheek, waar het inmiddels door beginnende vakanties een beetje rustiger begint te worden. Ik trakteerde mezelf op een lekkere lunch (springrolls!) en ik ploegde door een academisch artikel. Dat vind ik dan toch tegenvallen hoor! Ik las iets over ‘moral envy,’ omdat ik antropoloog David Graeber (zoek hem op, je kent hem misschien van het begrip ‘bullshit jobs’) daarover hoorde. Hoewel ik dit soort artikelen echt pittig vind om te lezen, vind ik het wel heel erg leuk om zo een beetje te oefenen met studeren. Nerdlife.

zomer

Dinsdag had ik een afspraak in Amsterdam bij een uitgeverij en daarna ging ik met mijn verkering, die weer terug was van Texel, uit eten bij Indonesisch restaurant Mama Makan in Amsterdam Oost. We waren uitgenodigd om een zeer uitgebreide vegan rijsttafel mét beerpairing van Lowlander te komen testen en het was geweldig. Echt, we hebben héél lekker gegeten. Onze favorieten waren de ananas in kokosmelk met kardemom, de gadogado en alle gerechten met tempeh. Want: tempen is leven. Als je ook zo’n fijne datenight wil: Mama Makan heeft standaard drie rijsttafels: vega, vegan en vlees. Ik kan het je echt aanraden.

Donderdag trof ik alle voorbereidingen voor een weekend op Welcome To The Village in Leeuwarden. Ik vind dat dus best wel een ding hè, naar zo’n festival gaan. Wat moet je aan?! Aan de ene kant is mijn neiging om alles lekker praktisch te houden, aan de andere kant: het is best wel een beetje kijken en bekeken worden. Je ziet toch dat mensen hun best doen. En om eerlijk te zijn kan ik op dat soort events nog wel eens last hebben van lichaamsissues en heel erg zelfbewust zijn, dus daar zie ik dan voor vertrek best wel tegenop. Mijn vriendin Carol kwam bij me langs donderdagmiddag om koffie te drinken en bij te praten en zij heeft me een beetje moed in gesproken. Erg lief.

zomer

Ik kreeg van haar trouwens deze geweldige bibliotheek-pin. Zo’n leuk cadeautje! Carol heeft een webshop met allemaal heel toffe ‘zelfliefde’ artikelen: Hartje Mezelf. Neem eens een kijkje!

zomer

Vrijdag tot en met zondag waren we dus in Leeuwarden. Welcome To The Village was weer als vanouds gezellig. Velen van jullie hebben me op Instagram gevolgd dit weekend, waar ik uitgebreid verslag uitbracht van alles wat we zagen, deden en aten. Leuk dat jullie er zo een beetje bij waren! We hebben enorm lekker vegan gegeten en heel toffe optredens (oa Bazart met Eefje de Visser, Fata Boom, Club Gewalt) gezien. Dankjewel WTTV en tot volgend jaar!

zomer

Nog even: wat las ik deze week? ‘This is not a drill’ van de (wereldwijde) activistische organisatie Extinction Rebellion. Tof en motiverend boekje over milieuactivisme. Ik ben heel benieuwd wat er in oktober allemaal gaat gebeuren als de organisatie ook hier in Nederland protesten en acties gaat organiseren. (check voor meer informatie de website) Verder las ik ‘Onorthodox’ van Deborah Feldman – een memoire over Deborah zelf die een ultra-orthodox Joodse groepering verlaat. Heel interessant en inspirerend.*

En nu ben ik weer een beetje bijgekomen van het weekend en heb ik boodschappen voor de hele week in huis gehaald in verband met hitteplannen. Morgen en woensdag werk ik in de bibliotheek, donderdag ga ik naar een theatervoorstelling in Amsterdam, vrijdag naar een feestje in Rotterdam, zondag weer naar een festivalletje: een hoop leuke dingen dus!

Passen jullie een beetje op jezelf, elkaar én op jullie huisdieren de komende dagen met de warmte? Take care! <3

* Dit stukje bevat partnerlinks naar bol.com

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

7 gedachten over “Zomerdagboek 2019 – deel 3

  1. OH MY GOD DIE PIN IK GA DOOD WAT BRILJANT
    Wat een fantastisch exemplaar is dat! LOVE it. Wat een waanzinnig goed cadeautje!

    1. Er zijn van dit merk trouwens nog meer boek-gerelateerde pins. Check it out!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *