Zomerdagboek 2019 – deel 4

zomerdagboek4bovenaanMijn vierde zomerdagboekje alweer! Dat betekent dat we op de helft zijn van de periode waarin ik deze dagboeken wil bijhouden. De tijd vliegt best wel een beetje, vind ik. Ligt dat aan mij? Misschien komt het doordat ik de laatste tijd weer een wat vollere agenda heb, en weer meer leuke dingen doe, waardoor de tijd sneller lijkt te gaan. Anyway, laat ik laten zien wat ik deze week zowel deed!

zomerdagboek4dinsdag

Ik werkte deze week op dinsdag en woensdag. Op dinsdag had ik alleen een vergadering in de Centrale Bibliotheek (die steeds mooier wordt, nu hij verbouwd wordt) en daarna dronk ik ijskoffie bij de Coffee Company, met mijn favoriete poëziebundels van Andrea Gibson erbij. ’s Avonds maakte ik summerrolls met een goddelijke pindasaus. Op woensdag werkte ik in Kralingen, in ‘mijn eigen bibliotheekje,’ waar het inmiddels al behoorlijk warm was. Maar goed, als je maar heel rustig blijft en veel water drinkt, dan kom je ook die dagen wel weer door, concludeerde ik. ’s Avonds koelde ik lekker af met waterijsjes bij de ventilator, terwijl ik een beetje tekende. Dat had ik heel erg lang niet gedaan, was echt fijn. Ik mis het een beetje om creatieve hobby’s te hebben merk ik. Misschien moet ik daar eens iets mee.

zomerdagboek4donderdag

Op donderdag ging ik ’s avonds naar Amsterdam, naar de voorstelling FunHome in de Stadsschouwburg. Niet de beste voorstelling die ik ooit zag, maar wel heel tof gedaan. Speciaal voor Amsterdam Pride spelen er nu twee ‘queer voorstellingen’ in de schouwburg en dat is wel echt vrij uniek te noemen. Cool. Vrijdagochtend aten mijn verkering en ik vegan pannenkoeken bij Moak Pancakes in de Jodenbreestraat. Wat kan ik zeggen? De foto hierboven zegt genoeg denk ik hè? Dit is een absolute aanrader :)

zomerdagboek4zaterdag

’s Middags gingen we samen terug naar Rotterdam, omdat we ’s avonds naar een feestje gingen met vrienden. We hebben de hele nacht gedanst en dat was echt heel erg fijn. De volgende dag was ik niet alleen brak door het feestje, maar ook had ik dit weekend weer veel last van menstruatiepijn. Ik was daardoor tot niet heel veel meer in staat dan op mijn balkon hangen, met waterijs, en de vegan dumplings die mijn verkering maakte <3

zomerdagboek4zondag

Zondag zou ik met Hannah naar een festivalletje, maar door die stomme menstruatiepijn van mij ging dat niet. Echt heel erg jammer. Toen ik een beetje was bijgetrokken (lees: toen ik flink wat pijnstilling had geslikt en ik lang genoeg gelegen had,) zijn Hannah en ik naar de Vegan Junk Foodbar geweest. Die is namelijk sinds vorige week open in Rotterdam!

Vanmorgen (maandag) deed ik boodschappen voor een hele week. Ik heb een paar recepten uit mijn nieuwe kookboek van Bosh! die ik deze week wil maken en sowieso wil ik wat minder vaak naar de supermarkt hoeven gaan, dus die maandagochtendboodschappensessie is wel iets wat ik erin wil houden.

zomerdagboek4verder

Wat kan ik verder vertellen? Ik heb een nieuwe plant! Een heel mooie grote monstera. Gekregen van ‘Mooi wat planten doen.’ En ik heb magnetische confetti gekregen van Irenea, dus nu heb ik een versierde vriezer en word ik elke dag blij als ik mijn fruit eruit pak voor mijn ontbijt. Verder kreeg ik van Eline haar zelfgemaakte en door haar geschreven boekje over haar lichaam opgestuurd. Het is echt prachtig geworden. Blij met zulke creatieve (en lieve!) mensen om me heen!

En wat zijn mijn plannen voor deze week? Werken in de bibliotheek, waar het nu gelukkig weer een paar graden koeler is, koffie drinken met Ilona, er zijn wat Pride-gerelateerde events in Amsterdam waar ik naartoe wil én: zondag ben ik jarig! :) Dus volgende week zien jullie me hier weer terug, en dan ben ik opeens 33. Tot dan! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

3 gedachten over “Zomerdagboek 2019 – deel 4

  1. Leuk om zo een kijkje te mogen nemen in jouw zomerdagboek !! Vind dit erg inspirerend. Ik heb het idee dat je nu wat lekkerder in jouw vel zit ;-)
    #erhangtliefdeindelucht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *