Zomerdagboek 2019 – deel 5

Mensen, wat een week. Er is zóveel gebeurd en ik ben ook nog eens twee dagen later dan gepland met het online zetten van dit dagboek, dus we kunnen beter maar meteen beginnen. Ga lekker zitten, zou ik zeggen. Veel leesplezier!

Maandag deed ik boodschappen voor een week en ik ben zeer verheugd om te kunnen melden dat het me is gelukt om niet één keer extra naar een supermarkt te gaan. Heel content mee. Ik probeerde deze week wat nieuwe recepten uit (van gerechten die je nog voorbij zult zien komen in dit dagboek,) en dat beviel me erg goed. 

Op de rechterfoto zie je mijn werktafereel in de bibliotheek. Ik werk in een klein filiaal, of eigenlijk is het een servicepunt. Daar kunnen we de klanten allemaal heel persoonlijk helpen en dat is erg leuk om te doen. Op het moment van het maken van de foto had ik een opruim-uurtje. Dat houdt in: boeken die terug zijn gekomen innemen en opruimen, reserveringen klaar zetten, boeken die terug moeten naar andere filialen scannen en klaarleggen. Ik vind dat dus heel rustgevend werk om te doen – klinkt dat gek? 

Dinsdag gunde ik mezelf een compleet vrije dag. Ik ruimde mijn huis op en kwam tot de conclusie dat ik weer een stapel (van 9) boeken had die naar de buurtbieb konden, dus die bracht ik weg. Bij mij in de buurt, in Rotterdam Noord (Bergpolder, om precies te zijn,) heb je een aantal buurtbieb-kastjes, dus er is altijd wel ergens plek om boeken weg te brengen. Ook vind ik er soms zelf nog iets leuks! 

Ik lag lekker in het doodstille Vroesenpark, met Brené Brown. Ik had echt een heel goede dag gekozen om een vrije dag te hebben, gezien het heerlijke weer. Later die middag dronk ik een drankje met Ilona, die vanwege haar verkering met haar Rotterdamse vriendin heel veel in town is – wat mij heel blij maakt <3

Woensdag nam ik een salade mee naar mijn werk, gemaakt van restjes. De Tefal kom met spork en mijn sandalen gaven me sterke campingvibes. ’s Avonds kookte ik een eenvoudige maar enorme lekkere pasta met sojakookroom, vegan pesto, zongedroogde tomaatjes, oesterzwammen en rucola. Super snel klaar, maar echt zo ontzettend goed.

Donderdagochtend maakte ik een ontzettend lekker ontbijt waarvan ik nog een receptje wil delen hier, maar dat komt nog. (moet nog even goede foto’s maken, wordt aan gewerkt) 

Later op de ochtend appte Naomi of ik zin had om eerder naar Amsterdam te komen voor een rondje boekhandels en koffie. Ehhmmm JA?! We gingen naar Waterstones, Atheneum en ABC en ik kocht drie boeken van mijn boekenbon. Het was zo geweldig om te zien dat de boekhandels hun best deden voor Amsterdam Pride, door kasten met LGTBQIA+ boeken neer te zetten. I love that. Het moet voor altijd blijven. Voor en na het bezoeken van de winkels dronken we koffie en bespraken we welke boeken we allemaal nog meer willen lezen. Naomi en ik stoppen nooit met lezen. 

Vrijdag dronk ik met Carol, Sigrid en Stephanie pre-birthday drinks bij Coppi. Met vegan kokosmakronen erbij voor de feestelijkheid. Daarna vertrok ik weer naar Amsterdam. ’s Avonds gingen Mare (mijn verkering) en ik naar een lesbisch feestje, met vrienden. Dat was, tja, wat zal ik zeggen, heel erg lesbisch. En heel erg leuk. We hebben úren gedanst en heel erg hard gelachen. 

Zaterdag moesten we daar ontzettend van bijkomen. We hadden geen zin om ons in de drukte van de Pride in de stad te storten, dus we hielden het kalm. ’s Avonds aten we vegan pizza’s bij Pizza Heart Bar in Oost, om te vieren dat we twee maanden verkering hebben. Zoetsappig hè? We maakten een avondwandeling, aten een ijsje, en thuis dronken we thee en keken we de documentaire ‘Pisnicht,’ over homofobie. Ik houd ontzettend veel van mijn weekenden met Mare.

Zondag was ik jarig. Mijn verjaardag is ieder jaar weer een ding. Vele jaren heb ik het voorbij laten gaan, maar daar namen mijn vrienden en Mare geen genoegen meer mee. Dus dit jaar werd het gevierd. En hoe. De dag begon al met een cadeau-ontbijt (dat houdt in: een mooi gedekte tafel met lekker eten en duizendmiljoen cadeaus), daarna trok ik mijn verjaardagspak (een nieuwe jumpsuit) aan en gingen we koffie drinken bij mijn favoriete tentje: RumBaba. Daarna haalden we vegan taarten op bij Deer Mama en gingen we naar Noord. Daar is Leave your sword, een kombucha brouwerij op een fantastische plek in een garage die heel tof is ingericht. Daar dronken we (ik en 11 vrienden) kombucha-cocktails, aten we taart en waterijsjes en kreeg ik nóg meer leuke cadeautjes. We maakten ook een miljoen polaroids, om nieuwe verjaardagsherinneringen te documenteren. Tot slot fietsten Mare en ik naar het Amsterdamse bos voor een kleinschalig festivalletje, met een optreden van Maaike Ouboter. We waren allebei echt kapót, maar dit was toch nog wel even heel erg mooi, in het bostheater, tussen de bomen en de lampjes. 

Ik had de beste verjaardag ooit en ik ben enorm gezegend met de liefste mensen die ik om me heen heb. Ik kan me geen betere vrienden, en ook geen lievere verkering, wensen <3

Oh ja en ik werd trouwens 33. Mooie leeftijd he? 

Maandagochtend vroeg was het tijd om weer naar huis te gaan met mijn tas vól cadeaus (ik ben echt verschrikkelijk verwend,) omdat ik weer moest werken in de bieb! Tijdens mij dienst kwam Alida een theetje drinken, wat maakte dat mijn maandagblues een beetje meeviel. Dinsdag werkte ik een beetje thuis, dronk ik koffie met Sigrid en mocht ik met Jennie (from the blog) mee naar Baker and Moore, waar zij was uitgenodigd voor een vegan high tea. Meer vegan taart is meer beter. 

En dan is het vandaag, als jullie dit lezen, gewoon weer woensdag. Weer een nieuwe dag in de bibliotheek. Voor donderdag heb ik wat spannender plannen. Dan ga ik met Alida naar een museum, of iets anders leuks doen, en ’s avonds ben ik met Naomi uitgenodigd om te komen eten bij The Avocado Show in Amsterdam. Er is een nieuw filiaal en je kunt er nu ook ’s avonds (vegan) eten. Dat gaan we eens even testen! Verder heb ik nog een date met mijn vriendinnen van Dikke Vinger (onze supportgroep voor dikke mensen,) en heb ik het zo gepland dat ik mijn weekend helemaal leeg houd. Zin in! 

Ik zie jullie weer bij de volgende editie – ik beloof maar niet meer op welke dag die online komt, want ik houd me er steeds niet echt aan. Jullie zien het hoe dan ook ergens volgende week verschijnen ;) Dankjewel weer voor het lezen en tot dan! 

 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

21 gedachten over “Zomerdagboek 2019 – deel 5

 1. Heerlijk dagboekje! Kan me helemaal voorstellen dat het rustgevend is, zo’n opruim-uurtje in de bieb. Ik heb er een paar jaar geleden voor gekozen om ‘simpeler’ (kan het niet helemaal goed verwoorden) werk te gaan doen (t.o.v. wat verwacht wordt door de studie die ik heb gedaan) en ik vind het zo bevrijdend!

  Vind het jammer dat mijn rondje boekwinkels vrijwel altijd alleen zijn omdat ik weinig vrienden heb met dezelfde interesses, maar je brengt me wel op het idee om weer eens een dagje naar Amsterdam te gaan en al mijn favoriete boekwinkels te bezoeken.

  1. Ah dat is jammer ja! Ik heb drie vriendinnen (Ilona, Naomi en Alida) met wie ik praktisch alleen maar op boekexcursies ga :) Misschien kun je mensen vinden bij bijvoorbeeld leesclubs! Het is namelijk heel erg aan te raden :)

 2. Het klinkt alsof je goed in je vel zit. Is je gegund <3. En nog gefeliciteerd met je verjaardag!

 3. Leuk om over je week te lezen en te zien wat je zoal hebt gedaan. En alsnog gefeliciteerd met je verjaardag! Klinkt goed, zo’n drink- en eettocht met vrienden. ;-) Geniet van dit levensjaar!

 4. Wat een heerlijke verjaardag heb je gehad, ik zag er al zoveel leuke foto’s van op je instagram! Ik ben zelf niet zo goed in verjaardagen vieren, helemaal niet sinds ik uit huis ben.

  1. Nee ik ook niet, maar gelukkig mijn verkering wel ;) Die is echt een Birthday Specialist <3

 5. Man man man, vrouw, Merel, wat schrijf je toch ontzettend fijn. Je verjaardagsverhaal toverde een giga glimlach op mijn gezicht. Terwijl ik eigenlijk moet werken, besloot ik om een pauzetje te nemen om je zomerdagboekje te lezen. Dank je wel daarvoor. Ik voel me weer helemaal zomers op kantoor en ga heerlijk een uurtje eerder weg om ergens buiten te lezen. Fijne nieuwe week!

  1. Wat lief van jou! dankjewel :) Jij ook een fijne nieuwe week gewenst!

 6. Erg leuk om te lezen en krijg meteen inspiratie voor mijn eigen ‘vrije’ dagen. Moet wel een beetje lachen om het ‘lesbische feestje’. Want weet eerlijk gezegd niet wat ik me daar bij voor moet stellen? Is dat anders dan een niet lesbisch feestje? Bedoel dit serieus, heb er geen ervaring mee of beeld bij. X

  1. Hihi, ja ik denk wel dat het anders is. Het is namelijk een club VOL vrouwen en er is ook een bepaalde sfeer die ik zou omschrijven als ‘iedereen is op zoek’, ha :)

 7. Wat leuk om te lezen, je ‘klinkt’ zo happy in je blogs de laatste tijd :)! En 33 is een hele mooie leeftijd, hobbit volwassen (sorry nerd hier ;))

 8. Nog gefeliciteerd! Ik ben ook nooit echt van mijn verjaardag vieren – dit jaar was ik voor het eerst weg op mijn verjaardag, wat echt perfect uitkwam omdat mijn opa kort daarvoor overleden was en ik toch niet in de feeststemming was. Oh en ook nog een happy anniversary! Ik vind dat je het eerste jaar vooral lekker elke maand moet vieren, of in ieder geval als excuus zien om iets leuks te gaan doen. Ik vind je zomerdagboekjes echt heel leuk en inspirerend; je onderneemt vrij veel terwijl je thuis blijft en doorwerkt, dat motiveert mij ook om plannen te maken! Dus bedankt ;-)

 9. Nog gefeliciteerd! Idd fijn dat je zo relaxed klinkt en t leuk en fijn gaat met je verkering hahaha!
  Zijn de slippers Birkies?

  1. Dankjewel :)

   Ja, het zijn de vegan Birkenstocks en dan de mat uitvoering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *