Zomerdagboek 2019 – deel 6

Mijn vorige dagboek kwam wat later in de week online, waardoor jullie al gezien hebben wat ik maandag en dinsdag deed. Woensdag werkte ik in de bibliotheek, zoals iedere week, en vanaf donderdag deed ik weer van alles. Ik laat je in dit dagboek de dagen donderdag tot en met woensdag zien!

Op donderdag voelde ik me nog een beetje jarig, want Alida nam me mee uit brunchen bij SUE, waar ik heel lekkere glutenvrije en vegan wentelteefjes at, en daarna gingen we naar de Kunsthal. Lang leven de Museumkaart! We checkten twee exposities en hadden toen wel weer genoeg gezien. Dat vind ik zo fijn aan die kaart: je voelt je niet ‘schuldig’ omdat je een entreekaartje hebt betaald en het gevoel hebt alles eruit te moeten halen. Het werkt echt al een paar jaar heel erg goed voor mij. ’s Middags zat ik een beetje rozig in de trein en reisde ik naar Amsterdam,  waar ik met Naomi ging eten bij The Avocado Show. Daar had ik een uitnodiging en ik vind het altijd gezellig om iemand mee te nemen. We hadden een leuke avond en aten lekker – ik heb er inmiddels ook een stukje over geschreven en dat lees je hier. 

Vrijdag ging ik samen met Ilona naar Den Haag. Eerst hielden we samen een leesdate bij Haley’s Comet in het Zeeheldenkwartier. Een leesdate is een date waarop we allebei een boek meenemen. Dan bestellen we koffie, kletsen we wat, bestellen nog een koffie en pakken dan onze boeken erbij. Zo zitten we soms een uurtje in stilte te lezen naast elkaar en ik kan bijna niks gezelligers bedenken dan dat. Na onze leesdate kwamen een paar van onze lieve vriendinnen van Dikke Vinger (onze supportgroep voor dikke mensen) lunchen en nog meer koffie drinken. De hoogtepunten? De vegan pancakes en baby Ole van Anoesjka. Obviously. Zo blij met deze lieve, positieve mensen in mijn leven! De foto in de collage bovenaan dit artikel is van Koningsdag. Die had Carol analoog gemaakt en was nu ontwikkeld. Zo’n leuke, blije foto van een ontzettend gezellige dag. (in de regen, dat wel, weten jullie nog?)

Zaterdag was ik hélemaal op van alle sociale activiteiten van de dagen ervoor. Ik ben lekker lang in bed blijven liggen, heb een beetje zitten lezen bij Hopper in Rotterdam noord en heb op de kat van Hannah gepast. (waarbij ik bij Hannah op de bank in slaap viel en een uur later helemaal gedesoriënteerd wakker werd, oeps) Ik merk dat ik het lastig kan vinden om me aan zo’n totale niks-dag over te geven, maar dat het me ontzettend goed doet. Ik wéét gewoon dat ik me de dag erna alweer stukken beter voel als ik hier eventjes gehoor aan geef. En inderdaad, dat was ook zo. Na een dagje rust en een avondje comfortfood (pita’s met spinaziefalafel en een toetje van sojavla met plantaardige slagroom en chocoladevlokken,) én een nieuwe nacht goed slapen, voelde ik me zondag stukken beter.

Zondagochtend begon ik mijn dag met koffie met Ilona – had ik al gezegd dat ik zo blij ben dat ze verkering heeft met een Rotterdamse? Natuurlijk ben ik sowieso bij voor haar, maar ook voor mezelf, omdat ze daardoor heel vaak in de buurt is! Daarna deed ik zéér uitgebreid mijn huishouden. Zo satisfying om zo de nieuwe week in te gaan. Ook bestelde ik boodschappen voor de hele week. Dat doe ik weer geregeld en dat bevalt me erg goed. Het scheelt me ook een hoop geld, want ik ben iemand die anders iedere dag naar de supermarkt gaat en rustig voor 15 euro uitgeeft. Dat heb ik nu dus een beetje beter onder controle en dat bevalt me wel.

Eén van de leukste dingen vind ik om op zondag mijn koelkast leeg te trekken om te kijken wat ik nog in huis heb en dan te bedenken wat ik daarvan nog kan maken. Zo maakte ik een tosti met vegan pesto en avocado en: apple crumble! Omy, hoe blessed ben je als je alle ingrediënten voor een crumble in huis hebt?! Also: voel me georganiseerd, met een opgeruimde koelkast en mijn ontbijt en lunch die al klaar stonden voor de volgende dag.

Zondagmiddag en avond zat ik een beetje te knutselen. Ik vind het momenteel heel erg leuk om stempels te maken uit gummen en daarmee maak ik dan vervolgens kaarten. Love it. Verder klungel ik wat met aquarelpotloden en probeer ik een nieuwe handwerktechniek uit: punchneedling, maar daar ben ik nog niet zo goed in, dus dat zal ik later delen.

Maandag heb ik gewerkt in de bibliotheek. Het was een lange dag die begon met een vergadering in de ochtend en een middag in de uitleen. Ik heb wel de állerliefste kinderen op bezoek gehad, die ik allemaal mijn favoriete jeugdboeken heb opgedrongen. Dat is toch wel het leukste van het werken in de bibliotheek, het contact met de kinderen! (wees gerust: ik dring natuurlijk niemand écht iets op, dat is maar een grapje ;))

Op dinsdag ging ik per ongeluk voor niks naar Amsterdam. Ik dacht dat ik therapie had, maar mijn therapeut en ik bleken een miscommunicatie te hebben gehad. Dus toen hebben we het geruild naar de woensdag, wat betekent dat ik twee dagen achtereen naar A’dam moest, maar goed, kan gebeuren. Het was gezellig met Naomi bij Public Space. En Mare kwam weer terug uit Schotland, dus die reisde met mij mee terug naar Rotterdam. Fijn om elkaar weer te zien <3 En kijk, Mare nam (onder andere) vegan snoepjes mee. Ik vind deze foto wel grappig, met het boek The Guilty Feminist (ontzettende aanrader trouwens!), naast de Not Guilty snoepjes :)

Woensdag had ik een ontzettend pittige dag. ’s Ochtends had ik een afspraak bij de gynaecoloog- de zoveelste. Ik zit momenteel in een trajectje met onderzoeken en het begint te wennen, maar leuk wordt het nooit. Gelukkig was Mare zo lief om mee te gaan (en was ik zo slim om dat toe te laten, wat ik normaal nooit doe, maar wat toch wel ontzettend fijn bleek te zijn). Na het onderzoek moest ik meteen naar Amsterdam om therapie in te halen. ’s Middags was ik he-le-maal gesloopt. Ik weet eigenlijk amper hoe ik mezelf naar huis heb gekregen. In elk geval met een vegan afhaalmaaltijd van Vegabond, met heel veel lekkere groentjes. ’s Avonds lag ik om half tien in bed, helemaal uitgeteld.

Ik cancelde mijn afspraken voor donderdag, omdat het echt te veel van het goede werd en ik moet bijkomen van de afgelopen dagen. Ook ga ik morgen, vrijdag, een dagje naar Lowlands, dus ik moét even wat energie ‘bijtappen.’ Dat lukt aardig, want ik heb een heerlijk relaxte dag, zit wat te schrijven, heb mijn huis netjes gemaakt en ik praat lekker even met niemand :) Morgen heb ik er vast weer helemaal zin in!

Goed, er wacht dus een dagje Lowlands op me, en een familie-etentje (met de familie van Mare) in Amsterdam, twee dagen werken, een festivalletje in Rotterdam en een avondje Pleinbioscoop (als het weer meewerkt en er nog kaarten zijn) en dan… begint mijn studie! Nog maar anderhalve week en het is zover. Ik heb er ontzettend veel zin in!

Gezien het alweer donderdagmiddag is, ga ik jullie alvast een heel fijn weekend wensen. Maak er iets moois van :) Wie van jullie zie ik op Lowlands? Kom vooral hoi zeggen! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

4 gedachten over “Zomerdagboek 2019 – deel 6

  1. Ohh, wat ziet die afhaalmaaltijd er lekker uit! Ik geniet trouwens zo van je Instagram Stories. Fijn om je zo te zien genieten, het is je zo gegund! 💚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *