Zomerdagboek 2019 – deel 7


Mijn een-na-laatste zomerdagboek! Jemig, deze zomer hoor. Hij vliegt. Deze week was ook weer druk, maar wel druk en fijn. Ik neem je mee naar Lowlands, naar Amsterdam en op excursie in Rotterdam.

Vrijdag vertrok ik naar Biddinghuizen – aanvankelijk voor één dagje Lowlands. Maar ik had het zó naar mijn zin dat ik besloot toch een nachtje te blijven. Tegen al mijn festivalkampeerprincipes in. Want ik ga gewoon maar heel eerlijk zijn: ik haat het. Van tevoren had Mare al gezegd dat als ik zou willen, ik zou kunnen blijven want er was nog wel plek over in de tent. Ik besloot daar om maar wat basics, zoals een tandenborstel en schoon ondergoed, mee te nemen, maar goed, er moest wel heel wat gebeuren wilde ik blijven. Toch kreeg Mare me zover. Dat is nog nooit iemand gelukt dus dat zegt wel iets over hoe leuk mijn verkering is. Ik kreeg er absoluut geen spijt van, want we hadden nog een heel leuke vrijdagavond en ook zaterdag pakte ik nog allerlei toffe programmaonderdelen mee. Ik vond de programmering dit jaar echt geweldig. Zo divers! Los daarvan was het (vegan!) eten heerlijk en de mensen lief en gezellig, dus ik heb twee fantastische dagen gehad. Volgend jaar wil ik op de glamping staan (ja, hey, ik zoek een compromis,) en dan ga ik het hele weekend. Wie van jullie was ook op Lowlands?

Zondag was ik weer thuis en hield ik een totale hersteldag. Dat heb je als je een introvert bent; dan moet je opladen. Dat deed ik in alle stilte en rust. Ik heb letterlijk alleen de barista van Coppi gesproken zondag. Daar heb ik zitten lezen in Period Power – een super interessant boek over het anders leven met je cyclus. De schrijfster benadert de cyclus volgens de seizoenen van het jaar, waarbij de dagen waarop je menstrueert de winter is – en daarna komt de lente, enzvoorts. Ik vind het heel inzichtelijk en het heeft me al van alles geleerd over hoe ik meer rekening kan houden met mijn lichaam. Verder dronk ik die dag een groene smoothie en veel kamillethee met citroen, en keek ik Zomergasten met een maskertje op mijn gezicht. Loooove dit soort dagen.

Een hele tijd geleden was ik zo slim om de maandag na Lowlands een vrije dag op te nemen. Ik wist namelijk nog niet welke dag(en) ik wilde gaan en stel dat ik op zondag zou gaan en dan maandag weer zou moeten werken… nee. En wat was ik mezelf dankbaar maandag! Het voelde echt als een vergeten cadeautje dat nog uitgepakt mocht. Ik deed wat huishoudelijke dingen, luisterde podcasts (Pleasure Studies van Feist is een grote aanrader!) bracht boeken naar de buurtbieb (en zag dat ze een paar uur later allemaal waren opgehaald, zo leuk!), en treinde ’s middags naar Amsterdam. ’s Avonds hadden we een etentje met de familie van Mare, wat heel erg gezellig was. De vriend van de zus van Mare kookte vegan (!) roti en dat was echt ZO LEKKER, niet te doen. Het is echt heel erg fijn als vrienden en familie rekening houden met je vegan dieet – #blessed.

Op dinsdag deden we niet veel: een beetje hangen in Mare’s huisje, een beetje koffie drinken bij RumBaba en een beetje winkelen bij het Faire Oosten – een toffe winkel met eerlijke spullen en mode in A’dam Oost. Het was een beetje een hangerige dag, maar Mare moest dan ook nog herstellen van vier dagen Lowlands, dus dat is logisch. We treinden samen terug naar Rotterdam en haalden op de terugweg naar huis pokébowls met vegan zalm. ’s Avonds keken we Zomergasten terug (ik had zondag de helft gekeken) en knutselden we wat aan tafel. Lekker kneuterig hè?

Woensdag moest ik weer werken in de bibliotheek en dat was een heel gezellige dag met mijn favoriete collega Lara. Er lagen wat gereserveerde boeken voor me klaar – voordelen van deze baan! De bewoners van Kralingen en Crooswijk zijn duidelijk weer terug van vakantie, dus het is weer gezellig druk in de bieb. Ook kwamen mijn lievelingskinderen weer langs en mocht ik voorlezen, dus mijn dag was weer geslaagd.

Donderdagochtend werkte ik ook. Ik was aanwezig bij een workshop rondom robotica (voor kinderen) in het huis van de wijk in Crooswijk. Het was echt heel erg schattig om een groep kinderen helemaal wild enthousiast te zien worden van het programmeren van een robot. Ik moet zeggen, ik vond het stiekem zelf ook indrukwekkend en cool. ’s Middags gingen Mare en ik op excursie naar Zuid. Deze middag voelde echt als een minivakantie. We gingen naar Katendrecht, naar de Fenix loods en naar het Deliplein. Koffie bij Koppi Soeso, broodjes met vegan smeersels bij Meneer Tanger (in de loods,) een boek kopen bij Bosch en de Jong (boekhandel in de loods,) een biertje drinken bij de Kaapse brouwers, en dat allemaal lekker in het zonnetje. Tot slot aten we in de stad nog een biertje en maakten we thuis zelf vegan pizza’s. Een veel perfectere dag kan ik me niet voorstellen.

Vandaag, vrijdag, las ik een boek op een terras. Ik ben begonnen in On Earth We’re Briefly Gorgeous van Ocean Vuong en tot nu toe (ik ben ongeveer op de helft,) vind ik het prachtig. Het gaat over migratie, trauma, queerness en classicsme en het staat vol met ongelooflijk mooie poëtische zinnen. Ik heb al een paar keer met de tranen in mijn ogen gezeten, het raakt me echt enorm. Verder kocht ik vandaag een vintage bloesje bij één van de vintagewinkels aan de Zwaanshals in Rotterdam Noord, en die trek ik morgen aan naar het Vrije Volk festival waar ik met een groep vrienden uit Rotterdam naartoe ga. Ontzettend veel zin in!

Zoals je ziet heb ik het er deze week nog even goed van genomen. Ik heb uitgeslapen, in de zon gezeten, geluierd, lekker gegeten, leuke dingen gedaan en gefeest. Dit weekend ga ik dat ook nog even doen en dan… tromgeroffel…. stap ik maandag om 8 uur in de trein naar Tilburg. Mijn allereerste studiedag. En guess what? Ik heb al huiswerk! Ik ben enorm excited. Ik schrijf volgende week nog één zomerdagboek, dus dan laat ik jullie weten hoe de eerste twee dagen op de universiteit zijn gegaan. Als jullie het leuk vinden kan ik binnenkort ook een blogpost schrijven over welke studie ik ga volgen en waarom. Laat het maar weten in de comments als je daar benieuwd naar bent!

Okido, ik ga afsluiten en lekker op tijd naar bed vanavond. Morgen komen hier wat vriendinnen ‘glitteren’ – geen zorgen, ik heb bio-afbreekbare glitter – en drankjes doen en dan vertrekken we gezamenlijk naar het festival. Zin om veel te dansen in de zon. Ik wens jullie een fantastisch weekend en ik zie jullie snel weer! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

16 gedachten over “Zomerdagboek 2019 – deel 7

 1. Spannend zeg om weer te gaan studeren! Ik begin over 1 week en 1 dag met mijn master en ik ben heel benieuwd!

 2. Ik word helemaal blij van je dagboek! Vind het sowieso heel leuk dat je zoveel boeken deelt. Lees nu ook een tip van je; Nachtouders! Period power gaat ook op mijn lijstje. Succes met je eerste studiedag!

 3. Super leuk weer om te lezen! Inspireert mij ook om er wat meer op uit te gaan en lekker lezen in leuke tentjes en op het terras (nu het nog kan!). Ja heel leuk om te lezen over je studie. Welke? Waarom? Wat voor soort opdrachten ga je doen etc.

  1. Ik maak vooral stempels. Dat vind ik enorm rustgevend om te doen, haha!

 4. Hoi Merel, leuke dagboeken! Heb net je opmerkingen over heimwee gelezen in NRC, knap dat je er een dag Lowlands aan hebt vastgeplakt! Ik heb ook last van een soort van heimwee, niet zozeer naar mijn eigen plek maar wel naar mijn routines, dat maakt vakantie vaak lastig. Ben net terug van een week Frankrijk, heel leuk maar ook blij dat ik weer thuis ben!

 5. Ahh, ik glimlach als ik lees hoe gelukkig je bent in jouw relatie. Je wordt zo in de watten gelegd! Ik ben blij voor je. 🙂

 6. Hi Merel, ik heb On Earth We’re Briefly Gorgeous ook aangevraagd in de bieb – moet nog wel even wachten maar dat is oke. Jouw week klinkt echt heerlijk, fijn dat je zo goed in je vel zit en je leven in balans kunt houden. Ik lees graag over je studie en hoe je dat vind, ik volg nu zelf een masteropleiding en vind dat behalve super leerzaam ook soms best wel pittig naast een baan en een huis, relatie etc… Ben erg benieuwd hoe jij daarmee omgaat!

  1. Wat een lieve reactie, dankjewel! (sorry, ik was 3 weken offline, dit komt een beetje laat pas…)

 7. Beeeetje on topic; Nog een kinderboekentip. Bij de bieb zijn ook meerdere kinderboeken over 2 papa’s of mama’s. Misschien niet specifiek voor jou Merel, maar wellicht wel voor andere volgers van je blog!

  Fijne dag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *