Zomerdagboek #3

derdezomerdagboekbovenaan

Welkom bij alweer mijn derde zomerdagboek! Ik vind het echt leuk dat jullie in groten getale op zaterdag naar mijn blog komen om deze posts te lezen. Doet me echt goed, dus dankjewel daarvoor :) Ik vertel je graag weer over mijn afgelopen week, die weer heel zomers was. Ik werkte veel, feestte veel en heb het het weer heel fijn gehad met leuke mensen. Ik laat het je zien!

Zaterdag

derdezomerdagboekzaterdag

Mijn weekend begon met een ontbijtje met Naomi, die in Rotterdam was vanwege North Sea Jazz festival. De perfecte gelegenheid om weer eens even bij te kletsen! De rest van deze prachtig zonnige dag lag ik in een park, aan het water, op een kleedje met heel lekker eten en drinken. Fijn.

Zondag

derdezomerdagboekzondag

Zoals altijd op zondagochtend had ik een beeeeetje moeite om mezelf te enthousiasmeren voor het sporten, maar hey, we zijn weer geweest! Daarna verdienden we een lekker koude ijskoffie met kokosmelk. Mocht je eens koffie gaan drinken bij Coppi (Rotterdam noord) deze zomer – sowieso doen – vraag dan naar deze koffie want hij is fantastisch! ’s Middags ging ik naar Frontaal waar onder andere de fantastische Radna Fabias kwam voordragen. Dit is een maandelijks Rotterdams literair evenement en dit keer was het op het Schouwburgplein. Normaal gesproken is het binnen, bij WORM. Super leuk dat het buiten was, maar het was bloedheet. Dus na anderhalf uur in de zon, was ik totaal oververhit en kon ik alleen nog maar aan watermeloen denken. (en mijn hoofd had dezelfde kleur aangenomen)

Maandag

derdezomerdagboekmaandag

Ik had me voorgenomen om naar mijn werkplek te gaan vandaag, maar ik bleef lekker thuis. Ik zat namelijk al om half 8 te werken en toen ik eenmaal zo lekker in de flow zat, vond ik het zonde om dat te onderbreken door naar mijn werkplek te fietsen. Ik werkte van half 8 tot 1 en toen hield ik het voor gezien. Ik dook het park in met een boek, watermeloen en prikwater. ’s Avonds maakte ik een pizza voor mezelf met een vegan groentebodem van Magioni.

Dinsdag

derdezomerdagboekdinsdag

’s Ochtends vertrok ik naar Amsterdam, waar ik met Tatjana had afgesproken. Beiden werken we voor onszelf en het leek ons gezellig om eens een dagje ‘samen te werken’. Niet echt natuurlijk, want je doet beide je eigen ding, maar toch. Het werkte heel motiverend en gezellig. We hebben de hele dag bij Monks Coffee Roasters in Oud West gezeten en dit is om meerdere redenen een aanrader: de koffie, het liefste personeel en de chille muziek die er wordt gedraaid. Echt een heel fijne, rustige plek om lekker te werken. Ik schreef deze dag enorm veel en dat voelde heel goed.

Woensdag

derdezomerdagboekwoensdag

Woensdag begon ik heel vroeg bij Coppi, om daar nog een paar uurtjes te zitten met mijn laptop. Ik beantwoordde mails en schreef een blogpost… en daarna stapte ik in de trein naar Nijmegen! Tijd om Roze Woensdag te vieren. Wát een feestje was dit. Zó gezellig! Ik ontmoette de liefste, gezelligste mensen, we keken naar een drag(queens/kings)race, we dansten op queerklassiekers, we dronken iets te veel biertjes en we aten vegan taco’s. Ik was enorm laat thuis en hélemaal gesloopt, maar het was het zó waard allemaal. Echt een heerlijke dag. Doordat ik in Nijmegen was, sloeg ik woensdag het sporten over. Maar dat compenseerde ik door zo’n 20.000 stappen te zetten/dansen. Mijn fitbit sloeg nog net niet op hol!

Donderdag

derdezomerdagboekdonderdag

De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik donderdag echt een enorme kater had. Dat heb ik niet vaak, maar jemig ja, donderdag had ik het moeilijk met mezelf :’) Ik was mezelf wél heel dankbaar dat ik maandag, dinsdag en woensdagochtend al heel veel werk had verricht, waardoor ik me dit verloren dagje wel kon permitteren. Dan is voor jezelf werken wel een enorme luxe hoor, daar ben ik me goed van bewust. Aan het einde van de middag, toen ik weer een beetje meer mens was, stapte ik op mijn fiets naar het centrum, waar Mariska op me wachtte. We gingen samen naar het super gezellige Eendrachtsfestival. Dit is een gratis festival waar echt heel toffe (nieuwe) bandjes komen optreden. We zagen een paar erg goede acts, dansten, aten frietjes en ja, ok, we dronken nog wat biertjes. Maar hey, ik hield het netjes dit keer en ik lag om half twaalf in bed. Valt álles mee toch? ;)

Vrijdag

derdezomerdagboekvrijdag

Hannah kwam me vandaag extra vroeg halen om te gaan sporten, zodat we daarna toch nog koffie konden drinken, voordat zij naar het oosten van het land moest rijden. (die koffie na het sporten is ons heilig, hebben jullie het al door?) Thuisgekomen deed ik een dutje, en daarna pakte ik mijn huishouden aan. Ik heb geen foto’s gemaakt, want het leek me niet heel boeiend voor jullie om te zien hoe ik wasjes draai, afwas, stofzuig, mijn bed verschoon, enzovoorts. Maar je hebt een idee. Ik doe dit trouwens graag op vrijdag, zodat ik voor mijn gevoel helemaal klaar ben voor het weekend.

Vanavond blijf ik lekker thuis, ik heb wel even genoeg gefeest en ondernomen deze week. Ik testte de nieuwe vegan (!) roze koek van Donny Craves. Tja, wat kan ik zeggen? Belachelijk lekker.

En nu schrijf ik deze blogpost, en ga ik lekker vroeg slapen. Morgen wil ik op vintagejacht, ik heb momenteel een enorme zwak voor leuke vintage bloesjes en ik wil er nog een paar meer voor de zomer. Zondag gaan Hannah en ik dansen op het Reggae festival. Mocht jij ook gaan en je ziet ons: zeg gerust even hoi! Vinden we leuk :)

Een heel fijn weekend voor jullie allemaal. Geniet ervan!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

9 gedachten over “Zomerdagboek #3

 1. Wat een leuke week heb je achter de rug! Zie dat je het boek body positivity power leest… aanrader?

  1. Een absolute aanrader! Ben van plan er van de week nog een stukje over te schrijven trouwens :)

  1. :) ik heb het ook heeeeel fijn, deze zomer! (nog wel, ben benieuwd hoe ik die hittegolf ga trekken, maar ok ;))

 2. Dit is het eerst zomerdagboek wat ik van je lees, heeel leuk! Heerlijk he, die zomerse dagen. En toffe hotspots in Rotterdam <3

 3. Is de roze koek echt zoals de bekende Glacé roze koeken? Daar ben/was ik namelijk een klein beetje verslaafd aan.
  Onlangs heeft Damhert hun roze koeken (naast glutenvrij) ook lactosevrij gemaakt en heb er daarom eentje geprobeerd, maar die kwam nog niet eens in de buurt van de ekte-ekte! Het was meer een (droog) cakeje, met een laagje glazuur.

  Teleurgesteld was ik! ;-) Dus ik ben zeer benieuwd naar je antwoord! Dan weet ik of ze die 12,95 euro (beetje auw) waard zijn om er zelf ook een blogje over te schrijven voor mijn website (ik doe het helemaaaaal niet voor het lekker hoor *kuch*).

  1. Nou, heel eerlijk? Ik heb geen idee meer van hoe een ‘echte’ roze koek smaakt… maar ik vond ze echt heel erg lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *