Zomerdagboek #4

vierdezomerdagboekboven

Ik laat je weer zien wat ik afgelopen week zoal meemaakte. Of wat niet. Mijn tropenrooster viel deze week een klein beetje in duigen en ik heb eigenlijk gewoon heel erg weinig gewerkt, als ik eerlijk ben. Maar goed, dat haal ik dan volgende week wel weer in… toch? En oh ja, ik heb ook voor een recordbedrag uitgegeven in plaatselijke horecagelegenheden, maar dat compenseer ik dan komende week wel weer door braaf iedere dag voor mezelf te koken… ofzo ;) Ach. Het is tenslotte toch een soort van vakantie!

Zaterdag

vierdezomerdagboekzaterdag

Ik begon dit weekend goed, met een fietstochtje naar mijn favoriete vintagewinkel in Rotterdam: Margootje Vintage. LOVE die winkel. Ik heb er allemaal vrienden mee naartoe gesleept en íedereen kan daar slagen. Het maakt niet uit welk lichaamstype je hebt en of je wel of niet van bloemetjesprintjes houdt, iedereen vindt daar iets leuks. Ik kocht 2 bloesjes en 2 haarbanden. Want ja hé, festivalseason baby. Daarna dronken Hannah en ik koffie en besloten we ook nog even op wat andere plekken op zoek te gaan naar outfits. Dat lukte, dus we zijn beide erg blij met de opbrengst. Aan het einde van de middag streken we neer bij Alfredo’s aan de Goudsesingel. Die hebben zo’n fantastische binnentuin, met palmen en gekleurde kussens en biertjes en lekkere gerechtjes. Dus daar zaten we goed. Heel goed.

Zondag

vierdezomerdagboekzondag

We sloegen het sporten vandaag over, want: we gingen de hele middag en avond dansen op het Reggae festival! Ik moet meteen heel eerlijk zeggen dat ik níks met reggae heb, máár: er was ook een dancehall podium en daar heb ik wél iets mee. Guilty pleasures, zullen we maar zeggen. We hebben letterlijk de hele middag en avond gedanst en vegan burgers van de Vegan Junkfood Bar gegeten en het was echt de gelukkigste dag in een heel lange tijd. We hebben nu nóg meer zin in Lowlands, dat snappen jullie.

Maandag

vierdezomerdagboekmaandag

Zat ik braaf om 8 uur bij Coffee Company te werken. Ik verbaasde mezelf hier ook mee, na die zondag. Ik werkte tot tussen de middag en daarna pikte ik Dirk Jan op van het station, voor nog meer koffie, een lekkere lunch bij Parqiet in het Euromastpark en later in de middag ijsjes. We wandelden een heel groot rondje door Rotterdam en ik ben dan nog steeds zo verliefd op deze stad he? En op Dirk Jan natuurlijk ook.

Dinsdag

vierdezomerdagboekdinsdag

Ja ok, dinsdag ging het misschien een beetje mis met mijn werkmotivatie. Het begon gewoon te warm te worden. Dus ik bleef thuis, beantwoorde wat mails bij de ventilator, testte een nieuw vegan broodje bapao van Boon (gekocht bij Jumbo, erg lekker!) en dronk nog even koffie bij Coppi, waar ik begon in een nieuw boek. Lekker luchtige literatuur, prima.

Woensdag

vierdezomerdagboekwoensdag

Ik nam vol goede moed mijn laptop mee de stad in, maar jeeeeemig wat was het overal warm en wat had ik géén zin om naar mijn werkplek (waar gewoon airco is hoor) te gaan. Ik ben echt werk aan het vermijden deze week, ik ben een vreselijk mens. Maar goed, ik dronk koffie, beantwoordde wat mails, maakte wat afspraken en besloot toen even naar Zuid te gaan. Ik at een lekker broodje bij Jordy’s in de fenix loods en kocht het nieuwe boek van Zadie Smith. En toen dacht ik opeens: hee maar bij het Fotomuseum hebben ze vast airco, én ik heb die nieuwe expo nog niet gezien… top idee. Echt, al zeg ik het zelf: topidee. En die expo is erg de moeite waard. Aan het einde van de middag kwam Hannah me halen om te gaan sporten en ook daar was airco, dus ook dat was een topidee. En dáárna at ik nog een ijsje met een paar meiden van Dikke Vinger – de supportgroep voor body positivity die ik samen met een collega van Adem Inn ben gestart in Rotterdam. Zo blij met deze groep!

Donderdag

vierdezomerdagboekdonderdag

Donderdag heb ik niet eens geprobéérd te werken. Te warm. Dus ging ik lunchen met de lieve Sabine (die volgende maand ook in Rotterdam komt wonen!) bij Lof der Zoetheid. We namen beiden het vegan saladeplankje en dat was zó lekker. Oh en de ijskoffie met kokosmelk is ook een aanrader. Daarna nam ik Sabine mee naar Margootje Vintage en mijn god, ze kocht me daar toch een paar goede outfits. SEXY. ’s Middags dronk ik biertjes met Elsemieke met uitzicht over de Maas en dáárna ging ik naar de opening van Flower Burger. Zo blij met deze nieuwe vegan (!) burgertent in Rotterdam! Ik ken Flower Burger vanuit Milaan – waar ik toen die knalblauwe burger at, weten jullie nog? – maar nu zitten ze dus ook in Rotterdam. Donderdagavond was er een persopening, dus ik had een leuke avond met Rotterdamse influencerts en heel lekker eten.

Vrijdag

vierdezomerdagboekvrijdag

De vrijdag kan ik samenvatten als: ik lag op bed bij de ventilator, ik probeerde in Den Bosch te komen maar de trein reed niet, ik testte vegan cornetto’s, ging naar de nieuwe SLA die sinds vandaag EINDELIJK open is in Rotterdam (wat een feest hier hè? ik ben zo lucky om hier te wonen) en daarna dronk ik nog wat biertjes op het terras met Hannah, terwijl we onze ogen uitkeken naar alle mooie mensen die in Rotterdam zijn voor het Zomercarnaval.

Nou, lekker productief weekje he? ;) Maar wel een heel leuke. En warme, maar dat weten jullie zelf ook wel, dus daar hoeven we het op zich niet over te hebben verder. Leve deze zomer! Tot volgende week. Maak er een mooi weekend van :) 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

10 gedachten over “Zomerdagboek #4

  1. Echt heel lekker! De rode variant dan. De gele vond ik niet zo.

 1. doe je weer eens een boekenblog over wat je hebt gelezen en wat je nog graag zou willen lezen?

  1. Ik probeer het! Het zijn de artikelen waar ik het langste mee bezig ben altijd. Maar het zit in de planning :)

   1. Je werkdagen moeten ook niet te lang duren met dit weer natuurlijk 😉

 2. Leuk weekje!!
  Hoe is het nieuwe boek van Zadie Smith? Aanrader?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *