Ananaspudding

ananas2

Hoewel wij graag allerlei groenten-enfruitsapjes maken en geen combinatie voor ons te gek is, blijft een absolute favoriet: sinaasappel-ananas. Heel eenvoudig, maar zo ontzettend lekker! Eigenlijk eten wij nooit toetjes. Hooguit een keer een ijsje, maar echt toetjes maken, dat doen we nooit. Best jammer, want we houden er zeker wel van! Deze ananaspudding is vetvrij, suikervrij en glutenvrij. En natuurlijk vegan. Nou, dan mag een toetje zéker wel eens, toch? ;)

Jamie kwam een recept voor ananaspudding tegen op drmcdougall.com  en daar heeft ze dit recept op gebaseerd. Daar hebben we absoluut geen spijt van gekregen want oh boy, wat werd dit lekker! Zo tropisch en fris, daar kan geen kant-en-klaar dessert uit de supermarkt tegenop!

Verwacht niet dat het een súper stevige pudding wordt, zoals je bijvoorbeeld van Mona gewend bent. In dat soort puddingen zit gelatine en dat eten wij niet. We hebben wel eens een pudding gemaakt met agar-agar, de plantaardige vervanger van gelatine, maar heel lekker werd dit niet. Deze ananaspudding maak je met maizena, wat ervoor zorgt dat het een wat dikker, maar niet per se heel stevig geheel wordt. We noemen het pudding, maar eigenlijk zou je het ook gewoon een ‘ananasdessert’ kunnen noemen. Het is trouwens een ontzettend eenvoudig recept en je bent zo klaar – je moet alleen 2 uurtjes wachten, omdat de pudding de koelkast in moet voordat je hem kunt eten.

Wat heb je nodig voor 2 flinke porties?

een halve rijpe ananas, in blokjes gesneden
500 ml ananassap of jus d’orange (wij gebruiken ananassap van het merk Healthy People, te koop bij Ekoplaza. Dit sap is biologisch en bevat geen toegevoegde suikers.)
150 ml water
sap en rasp van 1 sinaasappel
6 eetlepels maizena of arrowroot
ter garnering: kokossnippers en munt (of wat je maar lekker vindt)

Wat ga je doen?

1. Doe de blokjes ananas en de 500 ml ananassap in een blender en laat draaien tot het een mooie gladde massa is.
2. Schenk dit mengsel in een pan en voeg het sap en de rasp van de sinaasappel toe.
3. Mix in een apart kommetje de maizena met het water. Als dit moeilijk gaat, voeg dan nog wat ananassap (uit de pan) toe en roer mee zodat de maizena goed oplost.
4. Voeg het maizenamengsel toe aan de inhoud van de pan en verwarm het geheel op een laag vuurtje.
5. Blijf constant goed roeren om aanbranden te voorkomen.
6. Breng zachtjes aan de kook. Wanneer de pudding begint te ‘bubbelen’ en dikker wordt, haal je de pan van het vuur.
7. Schenk de massa in een grote kom en laat even afkoelen. Zet de kom vervolgens voor minimaal (!) 2 uur in de koelkast, met plastic folie over de bovenkant van de kom.
8. Wanneer de pudding volledig is afgekoeld in de koelkast (dus na een uurtje of 2,) garneer je hem met toppings naar keuze.

ananas1

That’s it! Geen suiker, geen vet, geen toegevoegde rommel. Fruit, water en maizena en dat is het. Hoe puur wil je het hebben? Die superfrisse ananas-sinaasappel smaak… heerlijk! Alsof je op een tropisch eiland bent. Perfect dus voor het mooie weer van de komende dagen!

Geniet van deze tropische ananaspudding! Als jij dit recept ook gaat maken, zien we natuurlijk graag een fotootje voorbij komen. Deel je een plaatje met ons via Twitter (@degroenemeisjes) of Instagram? (#degroenemeisjes) Enjoy!

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

18 gedachten over “Ananaspudding

  1. Dit klinkt heerlijk! Ik heb vorig jaar een tijdje in het tropische zuiden van China gewoond. Daar kon je op elke hoek van de straat verse ananassen kopen (en kokosnoten, bananen en heel veel ander tropisch fruit). Ik ga dit recept bewaren voor als ik weer eens die kant op ga. Geniet van de warme dagen!

  2. Hmm, normaal ben ik niet zo van de ananas, maar deze ziet er heerlijk uit! En het helpt ook dat ik deze heerlijk zonder schuldgevoel kan opeten, daar wordt eten toch nog net een tandje lekkerder van haha

    Lieefs!

  3. ohh díe ga ik maken, zo lekker licht en fris! Wel weer met een klodder kokosroom om in de tropische sferen te blijven. Hebben jullie eigenlijk sinaasappelsap of ananassap gebruikt hiervoor?

  4. Ik vind puddings meestal niet zo lekker, maar aangezien dit dus niet een echte pudding is én het met ananas is, kan het niet anders dan lekker zijn! Op het goede moment online met het zonnige weer ;)

  5. Klinkt lekker!-zou je om m steviger te maken misschien lijnzaad in water/sap kunnen laten weken en dat ergens aan het einde toevoegen?of anders iets doen met het welbekende chiazaad? Normaliter kun je van ananas met grlatine of in cheescake al geen heel stevige pudding maken,vanwege t zuur dat er inzit, maar ik ga ’t vast eens proberen. Maar eerst zo proeven natuurlijk!

  6. Sounds good, again;) Maar een vraagje, wat voor ananassap of sinaasappelsap gebruiken jullie? Want zo’n pak van de supermarkt zit volgens mij wel boordevol suiker..

  7. Ik heb de pudding (dubbel recept) gemaakt met kerstmis, maar voor 4 personen was het veel te veel. Ik heb arrowroot-poeder en tropisch fruit sap (bio-merk van de Jumbo) gebruikt. De pudding was ook wel machtig na het etentje, maar super lekker. Een paar dagen later de rest opgegeten, gewoon de staafmixer er door en hij was weer in orde. O ja, ik heb er toch nog wat bio-rietsuiker in gedaan zodat het niet zo zuur was. Zelf vindt ik het zure wel lekker, maar ik heb kinderen.;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *