Aziatische aardappelschotel

aziatischeaardappelschotel1

Dat wij graag zelfgemaakte frietjes uit de oven eten, dat weten jullie natuurlijk al lang. Het liefst eten we het een keer of twee in de week. Maar oke, de eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat chilikruiden of chilisaus dan wel een beetje gaan vervelen. Gelukkig hebben we nu een ongelooflijk lekkere variatie gevonden. Geloof ons: je eet dit één keer en je overweegt de rest van de week niks anders meer te eten. Een Aziatische aardappelschotel – wie had dat zien aankomen?

Dit zijn niet zomaar frietjes van (zoete) aardappel met pindasaus. Dit is zoveel meer. Laten we maar niet te lang praten en meteen overgaan naar het recept.

Wat heb je nodig voor 2 porties?

4 grote aardappels (ik gebruikte een mix van gewone en zoete aardappel)
1 eetlepel currypoeder
1 blok tofu
2 eetlepels sojasaus
1 avocado, in blokjes
1 paprika, in reepjes
1 wortel, in reepjes gesneden
een handje verse koriander
een handje gehakte pinda’s
een handje geraspte kokos, kort geroosterd in de pan

voor de saus:

4 eetlepels pindakaas
1 teentje knoflook, geperst
1 eetlepel sojasaus
een klein stukje gember, geperst (of gemberpoeder)
sap van 1 limoen of citroen
1/2 theelepel rijststroop/agave
1 theelepel sambal
3 eetlepels water

Wat moet je doen?

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Bedek een bakplaat met bakpapier of gebruik een rooster. Snijd de aardappels in dunne frietjes. Strooi de currypoeder erover heen. Leg ze op de bakplaat en zet voor 30-40 minuten in de oven tot de buitenkant knapperig is.
3. Knijp voorzichtig het meeste vocht uit het blok tofu en snijd het in repen.
4. Verwarm een eetlepel (kokos)olie in een grillpan en leg de tofurepen erop. Bestrijk de repen met 1 eetlepel sojasaus. Draai de repen na 4-5 minuten om en bestrijk de andere kant met sojasaus. Grill de repen nog 3-4 minuten. Snijd de repen in kleine blokjes.
5. Maak ondertussen de pindasaus door alle saus ingrediënten te mixen in een kom.
6. Verdeel de aardappel uit de oven over 2 borden. Serveer met de tofublokjes, paprika, avocado, wortel, koriander, pinda’s, kokos en pindasaus.

aziatischeaardappelschotel2

Omygoodie, als je van dit recept geen trek hebt gekregen, dan weten we het niet meer hoor. We hopen dat heel veel lezers deze Aziatische aardappelschotel gaan proberen en ons laten weten wat ze ervan vinden! Stuur je ons een foto via Twitter (@degroenemeisjes) of Instagram (#degroenemeisjes/@jamiegroenemeisjes/@merelgroenemeisjes) en vertel je ons wat je van het recept vond? Alvast mega bedankt! Veel kookplezier en eet smakelijk. 

Deel deze post op:

Geschreven door: Jamie

44 gedachten over “Aziatische aardappelschotel

  1. Ziet er geweldig uit! En het leuke is dat ik de ingrediënten gewoon allemaal thuis heb liggen. Ik weet dus wat ik volgende week ga eten :)!

  2. Dit ziet er echt mega lekker uit! Complimenten ook voor de fotografie. Ik weet hoe moeilijk food foto’s maken is en jullie recepten zien er werkelijk prachtig en mega professioneel uit. Daar zijn jullie echt goed in.

  3. Super lekker!
    Al dacht ik eerst wel : huh friet bij de groene meisjes?!
    Maar zelfgemaakte friet van (zoete) aardappels is natuurlijk veeel lekkerder dan kant-en-klare frietjes ;)

    Ik vind jullie tafelkleed erg mooi, van de Hema?

  4. Wel nog één vraagje: in jullie recept hebben jullie het over een eetlepel currypoeder, wat gebeurt daarmee? Strooi je dat over de aardappelen wanneer ze in de oven staan? Staat niet in het recept, vandaar ;).

    1. Oeps, vergeten erbij te zetten! Je strooit de currypoeder inderdaad over de aardappeltjes heen voordat je ze in de oven doet.

    1. Succes! Ook voor de meiden van 4 en 7 want die kunnen lekker frietjes en rauwe groentes er tussenuit pikken, deze wordt gebookmarkt;) En koude pindasaus, nieuw hier! Heerlijk!

  5. Dit klonk weer zo goed dat ik het nu, -as we speak-, aan het maken ben! Alleen snap ik de pindasaus niet helemaal! Klopt het dat je t niet warm maakt in n pannetje? En dat ie wat zurig is van de limoen?
    Alvast dank!

    1. Hi Celine,
      het klopt dat de pindasaus koud blijft :) en wat betreft de limoen en zurig: wij vinden dat wel meevallen, maar misschien zijn wij gewoon enorme limoenliefhebbers ;)

  6. Ik heb dit vanavond gemaakt. Het was zó lekker, dit gaat bij mij vaker op tafel komen. Ontzettend bedankt voor het delen van dit recept. Mmmmmmmmm

  7. Jullie hebben echt leuke en inspirerende gerechten! Ik weet niet of hier meer animo voor zou zijn maar ik probeer zelf zo veel mogelijk vegan te eten maar ik heb een tarwe en soja allergie en dat kan het vaak knap lastig maken. Misschien voor jullie een idee om eens in de zoveel te tijd te kijken naar hoe je vegan kan zijn met allergieën? :)

  8. Jamie wat maak je toch fantastische gerechten. Dit is super lekker!!!!
    We hebben gesmuld. Mijn vriend zei dat ik dit aan bezoek voor mag zetten.
    Wij eten niet veganistisch en vaak voeg ik nog wat geitenkaas toe en voor mijn vriend soms nog wat vlees. Allebei vonden we dat dit recept niks meer nodig had. Dat is heel wat voor mijn vriend om te zeggen, aangezien hij een echte vleesliefhebber is. Top recept!

  9. Heb het net gemaakt, echt heerlijk! Had de aardappels van te voren wel 5 min. gekookt zodat ik ze maar 20 min. in de oven hoefde te doen.

  10. Dit blijft een toprecept! We hebben er net weer van gesmuld. Heerlijk!
    Mijn vriend zei ‘als ik de maaltijd een naam moest geven, noemde ik het liefde. Eetbare liefde of zo.’ Haha steek die maar in je zak!

  11. Jemig… ben ik serieus de eerste man die reageert op dit recept? Toch niet op “een” recept?

    Ik ga het recept zo maken en ik ben alles behalve een begaafde of (en ik geef het toe) gemotiveerde kok. Sterker nog, ik heb ongeveer 8 a 9 “truukjes” die ik onder de knie heb enlekker vindt en als ik kook, voer ik één van die truukjes uit.

    Sinds mijn vriendin van vegatariër naar vegan is getransformeerd, kunnen die truukjes niet allemaal meer, of eigenlijk hield ik er maar één over. Ik vind koken dus écht heel vervelend geworden en ik vond het al niet zo leuk. Met meer gerechten van dit kaliber, geschreven in lay-men terms, met ingrediënten waar ik van gehoord heb en (heel belangrijk) een beperkte bereidingstijd, zie ik het wel weer zitten. So this better be good! ;-) Ik laat nog effe weten hoe het gegaan is en vooral hoe het smaakte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>