Chocolade pannenkoeken met fruit en cashewcream

pannenkoek2

Vorige week ontbeten we bij Bertmans in Rotterdam.We aten daar onder andere vegan pancakes met cashewcream en het was goddelijk. Omdat het zelfs voor ons te ver gaat om iedere week naar Rotterdam te rijden (vanuit Amsterdam helaas toch net te ver,) besloot Jamie de keuken in te duiken en een homemade alternatief te bedenken. Dat is behoorlijk goed gelukt! We zien onszelf dit zeker nog heel vaak eten. Het mag dan vandaag een ‘normale’ maandag zijn, dat is nog geen reden om geen feestmaal te eten! Daarbij komt dat we weten dat  veel mensen nu meivakantie hebben en dat is sowieso een heel goed moment om eens lekker uit te pakken. Kortom: we kunnen eigen geen excuses vinden om dit recept niet te maken, komende week.

Het recept voor de pannenkoekjes komt je misschien bekend voor – dit recept is al eens eerder op De Groene Meisjes verschenen. Dit keer gingen we voor een chocolade variant, dus het recept vergt toch enige  aanpassing. Laten we maar gauw beginnen!

pannenkoek3

Belangrijk voordat we beginnen: de cashewnoten moeten minimaal 2 uur weken in ruim water. Wanneer je de pannenkoeken als ontbijt wilt maken, is het aan te raden ze de avond van tevoren alvast in water in de koelkast te zetten, zodat ze ‘overnight’ kunnen weken.

Wat heb je nodig?

Voor de pannnekoeken

75 gram speltmeel
2 theelepels bakpoeder
snufje zout
200 ml amandelmelk
1/2 eetlepel cacao

Voor de cashewcream 

70 gram rauwe cashews – minimaal 2 uur laten weken in ruim water
1/2 eetlepel agave of maple siroop
2 eetlepels amandelmelk
1/4 theelepel vanillepoeder of 1/2 theelepel vanille extract

Voor de garnering:
vers fruit naar keuze en eventueel verse munt

Wat ga je doen?

1. Zeef het speltmeel, cacao, bakpoeder en het zout. Voeg de amandelmelk toe.
2. Mix dit beslag rustig (!!) door.
3. Bak van dit beslag ongeveer 5 pannenkoeken in een anti-aanbakpan zonder olie.
4. Zet de pannenkoeken apart.
5. Giet de cashewnoten af (het vocht gooi je weg,) en doe de noten in een krachtige blender of in een keukenmachine.
6. Laat de keukenmachine eventjes draaien, totdat de cashews smeuïg zijn geworden.
7. Voeg nu de maple syrup, vanille en 1 eetlepel amandelmelk toe en laat de keukenmachine weer draaien.
8. Voeg indien nodig (wanneer de cashews nog niet lekker ‘creamy’ zijn geworden,) nog een eetlepel amandelmelk toe.
9. Serveer de pannenkoeken met vers fruit naar keuze en lekker veel cashewcream.

pannenkoek1

Wie van jullie gaat er aan de slag met dit recept? We zijn heel benieuwd naar jullie creaties! Vergeet je ze te niet te delen met ons via #degroenemeisjes op Twitter en/of Instagram? Alvast bedankt!

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

25 gedachten over “Chocolade pannenkoeken met fruit en cashewcream

  1. Ik heb zo’n vaag idee dat ik dit niet aan vriendlief kan slijten (te ‘alternatief’ voor hem), dus dat wordt van de week een heerlijk ontbijtje voor me, myself and I als hij naar zijn werk is ;-) Jammie!

  2. Dat ziet er echt geweldig uit. Moet ik eerlijk zeggen. Ik heb vandaag de vijgenbalsem parfum van Pacifica besteld. Ik ben heel erg benieuwd naar de geur, en hoe long lasting het zal zijn. Van de verpakking wordt ik in ieder geval al blij.

  3. […] verscheen er een recept voor gnocchi met homemade broccoli pesto, op maandag kon je aan de slag met chocolade pannenkoeken met cashewcream en vers fruit en gisteren (donderdag) verscheen er een recept voor haverrepen met kokos-karamelsaus online. Mocht […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *