Groen zonder poen: pittige wortel-pindasoep

IMG_1601

Januari. Het is koud buiten (eindelijk, dus we mogen niet klagen) en we willen een beetje op ons budget letten. Wat doen wij dan? We koken soep. Pannen vol. We verzinnen allerlei smaakcombinaties en soms gooien we gewoon in de pan wat we maar in huis hebben. Dit keer maakten we een pittige wortel-pindasoep, met kokosmelk en basilicum. Lekker exotisch!

IMG_1604

Wat heb je nodig voor twee grote kommen (maaltijd-) soep? 

650 gram wortels, geschild of geboend en in blokjes
1 grote ui
2 grote tenen knoflook
500 ml bouillon
350 ml water
5 eetlepels pindakaas
1 theelepel sambal
serveren met: kokosmelk, basilicum

Wat moet je doen?

1. Verhit wat olie in een soeppan en bak de ui & knoflook voor 5 minuten. Voeg de stukjes wortel toe en bak nog eens een minuut.
2. Schenk de bouillon en het water erbij (samen met een snuf peper en zout) en breng langzaam de aan kook. Verlaag vervolgens het vuur, doe de deksel op de pan en kook rustig 20 minuten door.
3. Bewerk de soep met een staafmixer of blender. Met een blender wordt de soep extra smeuig. Voeg pindakaas en sambal toe en mix nog een keertje goed door. Verwarm nog even kort door.
4. Serveer met de kokosmelk en basilicum.

IMG_1602

Simpel hè? Maar laten we eerlijk zijn, soep koken ìs ook gewoon heel erg eenvoudig. En het is nog goedkoop ook. Soep, in allerlei soorten en smaken, is echt onze favoriete wintermaaltijd. We zijn benieuwd wie van jullie deze soep gaat proberen. Laat je het ons weten? Eet smakelijk alvast!

Deel deze post op:

Geschreven door: Jamie

47 gedachten over “Groen zonder poen: pittige wortel-pindasoep

  1. yay voor soep in de winter! Op dit moment heb ik ook echt extreme pindakaas craving dus het kan niet anders dan dat ik deze soep ga proberen. Kom maar door met al jullie andere soeprecepten, leuk!

  2. Wéér een budgetsoep die er echt zalig uitziet en dat vast ook is – hoe kan het ook anders na de budgetlinzensoep?! Als aankomend student (zonder stufi, haha) koester ik al jullie budgetrecepten. Dankjulliewel! <3

  3. Waar ik wel benieuwd naar ben, wat gebruik je hierbij als bouillon? Van die simpele blokjes? Ik maak pas recent zelf soep, mijn favoriet is de pittige pompien/wortel :) dus deze ga ik ook zeker proberen!

    1. Wij hebben een potje van Healthy Planet, gekocht bij de biologische winkel. Deze bouillon is op basis van groenten, vegan en zoutarm.

  4. kun je de pindakaas ook vervangen door iets anders. Ik mag absoluut geen pinda’s??
    Denk dat ik het ga proberen met amandelen.. eens kijken of dat werkt.
    Wat denken jullie

  5. Ik vind het echt soep weer haha. Heerlijk om nu onder een laken op de bank soep te eten :) Handig dat jullie budget tips delen. Ik ben zelf niet iemand die 100 soorten kruiden ed. in huis heeft dus dit is een handige rubriek voor mij.

  6. wat komt dit gepast, net een nieuwe staafmixer gekocht zodat ik gewoon altijd zelf soep kan maken want die uit pakjes zijn niet te eten, deze lijkt me erg lekker door de pindakaas!

  7. Gisteravond gemaakt en het was heerlijk!!!! Mijn vriend moest even wennen aan de pindakaas geur (is ie niet gewend, komt uit Frankrijk) maar vond het uiteindelijk ook erg lekker. Deze houden we er dus in.

  8. Ik ga de soep zeker maken. Lijkt me een heerlijk soepje. En op die foto ziet de soep er ook zo lekker uit!

    In 2015 wil ik elke week een soep maken, en in kleine porties invriezen. Zo heb ik -als ik tussen de middag thuis ben- een heerlijk soepje als lunch!

    Bedankt voor het posten!

  9. Net gemaakt en heb genoten! Heerlijke soep. Zelf een klein beetje citroensap toegevoegd voor een frisje. Heb jullie linzensoep ook al een stuk of 5 keer gemaakt! Ik zeg keep them coming die nieuwe recepten

  10. gisteren de soep gemaakt, Was lekker !!
    , heb zelfs over voor morgen (zaterdag ) om op te warmen.

    als je van pittig eten houdt kan je wel wat meer sambal doorheen doen, heb ik ook gedaan. maar wel ondertussen proeven, voor dat het te pittig wordt.

  11. Deze vorige week gemaakt. Was zo lekker! Ik ga hem zeker nog een keer maken. Had alleen iets te veel pindakaas erin gedaan voor mijn smaak. Dus volgende keer meer wortel, minder pindakaas. Kijken welke ik dan t lekkerst vind. ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>