Hills&Mills Vegan Kerstmenu #2

De reacties op deel 1 van het Vegan Hills&Mills kerstmenu waren enthousiast, dus vandaag zijn we hier met deel 2. Niet onbelangrijk om een kerstmenu goed te laten slagen: fancy drinks! Vandaag delen we de recepten voor een gluhwein met een Indiaas tintje en een interessante appel-kardemom spoom. Daar gaan we!

1312_HM Mood_008

Indiaas getinte Gluhwein

Dit sfeervolle drankje is ideaal tijdens een koude kerstavond. Lekker warm, zoet en kruidig. Voor een persoonlijk tintje voeg je naar smaak je favoriete specerijen toe. Je kunt ook een ingrediënt weglaten of het juist iets zoeter maken. Onze bescheiden mening als het om gluhwein gaat: hoe zoeter, hoe beter.

Ingrediënten

A
100 cl. cranberry sap
1 sinaasappel (in schijfjes)
1 limoen (in schijfjes)
100 gram kokosbloesemsuiker
3 kruidnagels
2 kardemompeulen
2 zwarte peperkorrels
1 kaneelstokje
1 vanillestokje
1 steranijs

1 fles rode wijn (ga voor een organic en fairtrade wijntje van Ekoplaza!)
Bereiding

  • Breng de ingrediënten van A aan de kook in een steelpannetje totdat de suiker is opgelost.
  • Voeg de wijn toe en verwarm het geheel op een laag vuurtje zo’n vijf minuten (af en toe doorroeren.)
  • Zeef de Glühwein en verdeel het over 5 fancy glazen. Decoratie is alles.
1312_HM Mood_005

Appel-kardemom spoom
Deze spoom is ideaal tijdens een uitgebreid feestelijk diner. Hij is fris, fruitig en net even anders.

Voor 6 glaasjes
Ingrediënten (sorbet)*:
6 Granny Smith appels (geschild en ontpit)
2 deciliter water
4 eetlepels (kokosbloesem)suiker
het sap van 1 limoen
het schil (geschaafd) van 1 limoen
6 kardemom peulen
2 kaneelstokjes
1 vanillestokje
Ingrediënten (drankje)
1 fles appelcider of mousserende wijn (kinderchampagne voor de kids)

Bereiding (sorbet)

  • Breng alle ingrediënten in een pan aan de kook en laat het geheel op laag vuur doorkoken tot de appels zacht zijn (regelmatig doorroeren)
  • Laat het geheel afkoelen.
  • Haal de pitjes uit de kardemompeulen en stop ze bij het geheel (de buitenkant weggooien).
  • Gooi de kaneelstokjes en het vanillestokje weg.
  • Blendeer het geheel in de keukenmachine.
  • Giet het appelmengsel in een plastic of metalen bak en stop het in de vriezer.
  • Om het uur doorroeren (in totaal vier keer).

Bereiding (drink)
Schep een bol van het sorbet in een champagneglas en vul deze aan met de bubbels. Om het af te maken garneer je het glas met een schijfje appel of limoen.

* Wil je tijd besparen, maar toch iets speciaals serveren? Gebruik dan het appel-kardemom ijs van Frozen Dutch. (voetnoot van de redactie: de Groene Meisjes gaan voor deze optie… we hebben immers nog meer te koken deze dagen ;)) 

Veel maakplezier en… proost!

Deze recepten zijn afkomstig uit de heerlijke keuken van Hills&Mills en de foto’s werden gemaakt door Orin Sjaris.

Deel deze post op:

Geschreven door: Jamie

10 gedachten over “Hills&Mills Vegan Kerstmenu #2

  1. WEER een Hollands woord erbij geleerd: spoom. Google denkt dat het een fris tussendoortje is om je vorige gang wat te laten zakken tijdens een heftig diner?!
    Het lijkt me in ieder geval heerlijk!

    1. Een soort frisse amuse. Het is overigens geen Nederlands dacht ik, maar afkomstig uit het Engels.

      Dit onderdeel van het menu spreekt me het minste aan, ik houd niet van alcohol namelijk!

  2. Hoi groene meisjes! Ik zag net dat jullie in de Folia staan, het magazine van de Universiteit van Amsterdam. Superleuk! Het nummer ligt deze week nog bij de vestigingen van de UvA :-).

  3. ik heb net de appel kardemom spoom gemaakt. Hij smaakt heerlijk, maar hij is bruin geworden door de gekookte appels! Dat ziet er minder fraai uit in het glas straks, niet zo mooi wit als op de foto.
    Ben benieuwd waar t verschil zit, en hoe je dit kunt voorkomen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>