KOKEN MET STERREN: INDIASE VEGGIE LUNCH

Zin om lekker uitgebreid – maar toch heel makkelijk – te lunchen? Moe van die boterham met spread? Probeer dan deze waanzinnig lekkere vegan ‘lunchsalade’ eens!

Deze salade serveren wij met pappadums, krokante Indiase ‘pannenkoekjes’. Dit geeft de salade wat extra bite, zodat het wat meer als een maaltijdsalade aanvoelt. Pappadums worden gemaakt van linzenmeel en zout, dus er zitten verder geen gekke dingen in. Healthy Choice!
De pappadums kopen wij van Patak (10 stuks in een pakje) en maken wij zonder olie in de magnetron klaar. Waarom zonder olie? Omdat het dan nog minder vet is.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

* 4 pappadums
* gewassen veldsla
* 1 tomaat
* een flink stuk komkommer (geschild)
* 1 halve avocado
* 1 bosuitje
* 1 grote augurk

Voor de dressing:

* 4 eetlepels tahini
* 3 eetlepels citroensap
* 1 eetlepel currypoeder
* anderhalve eetlepel rijststroop (of honing/agave)
* snufje cayennepeper
* snufje zout

Hoe maak je deze heerlijke lunch?

1. Bereid de pappadums volgens de verpakking.
2. Snijd de avocado, tomaat, augurk, komkommer en bosui.
3. Leg de papadums op twee borden neer.
4. Verdeel de salade hierover.
5. Maak nu de dressing: roer de tahini, citroensap, currypoeder, zout, cayennepeper en de rijststroop goed door elkaar.
6. Verdeel de dressing over de salades op de borden.
(Houd je dressing over? Ook heerlijk als dipje voor rauwkost! mmmm)

Probeer de pappadums niet met mes en vork te eten: daar zijn ze echt te krokant voor! Eet dus maar lekker uit het vuistje ;)

In de maand juni willen wij iedere week op maandag starten met een lekker vegan recept, een beetje speciaal voor de ‘VeggieChallengers’ onder ons. We vinden het namelijk heel tof dat jullie de uitdaging zijn aangegaan en we hopen dat jullie dit gebaar van onze kant kunnen waarderen. We zouden het superleuk vinden om te horen hoe het met jullie Challenge gaat, dus voel je alsjeblieft vrij om een reactie achter te laten bij dit bericht! Go Veggie!

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

33 gedachten over “KOKEN MET STERREN: INDIASE VEGGIE LUNCH

  1. Ik at al vaak vegetarisch, maar doe vanaf vrijdag mee met de VeggieChallenge en dan met als uitdaging: volledig vegetarisch (veganistisch is mij nog even een brug te ver). Persoonlijk vind ik het erg makkelijk, maar er zijn ook zoveel alternatieven te vinden! Ik heb me wel voorgenomen wat minder makkelijk te gaan koken, wat meer vers en ‘uit onverwachte hoek’. Ik kan hier mijn hart ophalen zie ik ;-) Groetjes Es

  2. ziet er weer heerlijk uit!dank dank dank :o)

    alleen vraagje over de papadums;
    leg je ze gewoon in de magnetron?ik bak ze namelijk altijd wel gewoon…heb ook gehoord dat je ze in open vuur kunt bakken..

    1. Wij doen ze in de magnetron voor ongeveer een minuut. Als dit niet helemaal werkt kan je er keukenpapier opleggen en dan voor een minuutje.
      In open vuur hebben we geen ervaring!

  3. Bedankt voor dit recept!
    Wij, mijn man, onze nog thuiswonende zoon en ikzelf doen deze maand mee aan de Veggie Challenge. We eten 3 dagen in de week vegetarisch en 1 dag veganistisch.
    Dankzij de heerlijke receptensites die ik via het VC forum vind en het kookboek Puur Plantaardig dat ik heb is het eigenlijk heel makkelijk te doen.

    Ik heb voor de Challengers die het lastiger vinden nog 2 kleine tips:
    1. Neem bij je boodschappen een paar lekkere plantaardige snacks/extraatjes mee (lekkere chocolade, koekjes, extra fruit enz.) dat maakt het makkelijker om iets “goeds” te pakken en heb je minder het gevoel niets te mogen.
    2. Voorkom denken in “ik mag dat niet” of “ik moet…” dat maakt het negatief en dus lastiger. Ik bedenk lekkere maaltijden en tussendoortjes en “mag dus wel” van alles!

  4. Hmmmm, heb net m’n buikje vol gegeten met deze salade. Lekker hoor! De volgende keer gebruik ik alleen wat minder Tahin, smaken verschillen, nietwaar?

  5. Ziet er weer heerlijk uit dames! Ik ga zeker ook eens die pappadums doen, want ik vind ze erg lekker, maar wist niet dat de bereiding zo eenvoudig kon.

    Met mijn challenge (6 dagen veganistisch, 1 dag vegetarisch) gaat het verder wel goed, hoewel ik meteen de eerste dag van de challenge mijn vegetarische dag van de eerste week ‘opgebruikt’ heb…dus het blijft nog even spannend. Ik ging vrijdag eten bij vrienden en vind het dan al vervelend om hun lastig te vallen met dat ik vegetarisch wil eten, laat staan veganistisch. Ik wil het ook niet altijd allemaal uit hoeven leggen en erover discusieren. En ik vind het sowieso al lief dat er voor me gekookt wordt en rekening met mijn vegetarisch zijn wordt gehouden.

    Met uiteten afgelopen zaterdag vreesde ik ook een uitdaging, maar dat viel wel mee; ik heb gevraagd het stokbroodje met kaas weg te laten op een uiensoep en in een Griekse salade de feta laten vervangen door extra groenten. Ik kreeg er stokbrood bij, waarvan ik even twijfelde of het wel veganistisch zou zijn, maar las op internet dat dat vrijwel altijd zo is.

    Ik word me wel nu door de challenge nog bewuster van het feit dat je soms gewoon niet weet of iets veganistisch is. Zo las ik bijvoorbeeld van de week op twitter dat het meeste gewone brood in de supermarkt niet veganistisch is. Gelukkig heb ik brood van de Ekoplaza.

    Maar, al met al, dus nog steeds ‘on track’ :-)

  6. Oeh dat ziet er weer heerlijk uit :) Met mijn challenge gaat het tot nu toe makkelijker dan gedacht. Ik had verwacht dat veganistisch moeilijker zou zijn dan mijn vegetarische levenstijl, maar dat valt mee. Wat ook leuk is om te zien is dat het de omgeving inspireert om ook bewuster te eten en te leven.

  7. Hmm die pappadums lijken me lekker, snel eens kopen! Ik doe 6 dagen in de week vegachallenge en 1 dag vegetariër (ben ik al). Ik eet al vrij vaak plantaardig dus dacht dat dit wel makkelijk zou gaan… Dus niet!! Ik heb op dag 1 per ongeluk een hapje kaas/mosterdsoufflé geproefd (het was mijn vriend die uitriep ‘NEEE!! Niet doen!’) en heb vanochtend nietsvermoedend een beschuitje gegeten, tot ik mij realiseerde dat er ongetwijfeld ei in zou zitten. Het is best bizar in hoeveel producten dierlijke ingrediënten zitten! Daarnaast zit ik in m’n maandelijkse ellende (= vreetbuien) dus heb ik ook wat koekjes gegeten. Het is dus flink wennen en vallen en opstaan, maar desalniettemin een goede uitdaging.

  8. Yum! Dit lijkt me de perfecte lunch om mijn vlees- en kaas-etende collega’s zelfs jaloers mee te maken :D Ik ben ook begonnen met de Veggie Challenge: een maand lang vegan eten. Ik hoop dat ik daarna in ieder geval vegetarisch blijf, vlees mis ik (nog) niet maar een eitje of mijn favoriete koekjes en snacks met ei erin wel (want het valt me nu pas op hoeveel ei gebruikt wordt, vooral in mijn favo vlees vervangers). Maar ik probeer eerst natuurlijk zo lang mogelijk vegan te blijven eten =)

  9. Mmmmm wat ziet dat er lekker uit! En ik ben dol op papadums :)) Maar ze mislukken bij mij altijd in de magnetron! Dat er delen rauw blijven.. :( Ik weet niet zeker meer of ik het al eens zonder olie heb geprobeerd dus dat lijkt me een goed experiment!

  10. Wat een heerlijke salade is dit! Ik had nog wat tofutti en zelfgemaakte noten’kaas’, dus ik heb papadums vervangen door bruin ciabattabrood (niet onder de salade natuurlijk) en daarmee had ik er genoeg aan voor mijn avondeten. Ik heb gesmuld!

  11. Heeeeeeeeeeeeeeeeeeerlijke salade! Ik heb deze gisteren gemaakt voor de lunch en ik heb gesmuld. De dressing vond ik zalig, heel anders dan de gebruikelijke dressings. Ik heb nog iets over van de dressing dus die ga ik vanmiddag gebruiken met wat fijn gesneden groenten.

  12. Lekker dit zeg! Alleen werd de dressing bij mij erg dik en had ik nog wat verse kruiden die op moesten. Dus ik heb wat sojaroom, bieslook en koriander toegevoegd. Heerlijke dressing!

  13. Net heerlijk genoten van deze currysalade met papadums. Heb nog wel een paar tips:
    1. eet het wanneer je alleen bent, tenminste, ik zat er helemaal onder.
    2. eet niet op de bank, die zat er ook onder!
    3. misschien handig om de papadums in stukken over de salade te doen. Waarschijnlijk is de kans dan kleiner dat je er onder komt te zitten.
    Maar het was het zeker waard. Het was echt heerlijk.
    Bedankt voor het recept, ga ik zeker vaker maken.

  14. Heerlijk, wat een lekkere dressing, heb hem wel wat verdund met water maar lekker mmmmm.
    Nog wat salade en dressing over, doe er morgen nog wat verse komkommer en tomaat doorheen en samen met de resterende papadums als lunch mee naar mijn werk. Verheug me nu al op de lunch van morgen hahaha.
    Erg leuke site trouwens, lees al wat langer mee, maar dit is pas mijn eerste reactie.
    Ben beginnende vegan ;-)

  15. Deze komt zeker op mijn to make lijstje!
    Eet al bijna dertig jaar vegetarisch… maar ben evengoed super blij met jullie inspiratie en recepten… thanx en ga zo door!! Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *