KOKEN MET STERREN: VEGAN APPLE CRUMBLE

Mogen wij kort uw aandacht? Bij deze verklaren De Groene Meisjes de zondag tot Bakdag! Op deze dagen hebben we alle tijd om een beetje in de keuken te prutsen, wat nieuwe gerechtjes uit te proberen (en het daarna op te eten met een heerlijke kop thee erbij) en je huis te vullen met goddelijke bakluchten.

Vandaag: een gemakkelijke vegan applecrumble. Je hebt maar een paar dingen nodig, dus dit taartje is lekker lowbudget!

1

Benodigdheden voor 2 personen:

* 2 appels
* citroensap
* kaneel
* handje rozijnen (even laten wellen)
* 30 gram bloem
* 30 gram ruwe rietsuiker
* 30 gram plantaardige boter (op kamertemperatuur)
* eventueel: amandelspijs
* eventueel: 2 speculoos biscuitjes

Bereidingswijze:

-Verwarm je oven voor op 200 graden –

1. Schil de appels en snijd ze in smalle partjes. Doe de partjes in een beslagkom.
2. Mix de kaneel (op gevoel), een scheutje citroensap en de rozijnen door de appelpartjes.
3. Mix in een andere kom de suiker met de bloem en kneed de boter erdoorheen. Voor de luxe: verkruimel 2 Speculoos biscuitjes door het deeg.
4. Vet een kleine (wat hogere) bakvorm in met een beetje boter.
5. Begin met een dun laagje deeg. Stort hier de appelpartjes-rozijnenmix op.
6. Strooi het kruimeldeeg nu over de appeltjes.
7. Als je voor héél luxe wilt gaan verkruimel je nog wat amandelspijs door het deeg. Oe-lala!

Zet de taart voor 20 minuten in de oven. Steek ondertussen een kaarsje aan, zet een gezellig muziekje op en maak een lekkere beker thee. Deze applecrumble is het lekkerste wanneer hij nog warm is, dus wacht niet te lang met het opeten ;)

De Groene Meisjes wensen je een heel fijne zondag!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

26 gedachten over “KOKEN MET STERREN: VEGAN APPLE CRUMBLE

  1. Zo ga ik hem ook eens maken! Hier vandaag een vegan crumble met rode vruchten (ook erg lekker)maar de basis uit een pak van de Rit.

    1. Oehhh met rode vruchten, ook lekker! Gaan wij in de zomer ook (veel) doen, want dan is het wat goedkoper te krijgen. Op de markt bijvoorbeeld. Dank voor de inspiratie!

  2. Apple crumble jumjum.
    Wij stoppen er vaak ook nog een banaan in, ook erg lekker bij de appel. Dat met de speculoos door het deeg klinkt ook lekker, gebruik ik ook vaker in de saus bij het avondeten.

      1. Zelf eet ik wel vlees, dus dan komt er ook jus bij van het vlees maar ik denk niet dat het een “must” is. Hoeveelheden weet ik niet uit mijn hoofd, kan ik morgen anders even opzoeken.
        Verder heel simpel, boter verwarmen, daar een gesnipperde ui en een paar tenen knoflook aan toevoegen. Even aanfruiten. Dan tomatenpuree toevoegen en rode wijn. Goed laten doorkoken zodat de alcohol eruit is maar er wel een mooie subtiele wijnsmaak achterblijft.
        En als laatste dus speculaas versnipperen en toevoegen en even mee laten koken. Dus dat je geen kruimels meer hebt maar wel de smaak van de speculaas. Persoonlijk vind ik dat heerlijk en een leuk geheim ingrediënt.

  3. MMMM,…Een lekkere ouderwetse apple crumble! Ik hou ervan van de toevoeging van de speculaasjes & met amandelspijs tijdens de Sinterklaas tijd, moet ook hemels smaken! :)

    1. Je gaat bijna alweer naar de Sinterklaastijd uitkijken ;) (nou nee, liever eerst voorjaar en zomer!)

  4. Vandaag gemaakt en goed bevallen.
    Fijn recept voor als je zin hebt in appeltaart maar daar de tijd niet voor hebt ook.
    Goed idee ook met het verkruimelen van speculoosjes. Ik zelf gebruikte koffieleutjes, maar dat komt dus wel redelijk overeen qua smaak.

  5. Misschien probeer ik dit eens met rijstemeel voor een glutenvrije versie, moet ik wel de speculoos weglaten, of weten jullie daar toevallig nog een goede optie voor?

  6. ohh dit ziet er heerlijk uit! ik kan het nu al ruiken, hihi. dit ga ik snel eens klaar maken!
    xo, cheyenne

  7. Heb de crumble van het rabarrecept gebruikt, gevarieerd met bananen appels en agavesiroop. Voor de noten walnoten gebruikt en beetje amandelmeel.
    Wil voor mijn zoontje geen suiker gerbuiken. Was al heerlijk met de rabarber, ben erg benieuwd :-).

    P.s . Ben nog opzoek naar een suikervrij ( lekker) speculaas recept :-)

    Gr Elsa

  8. Vanmiddag deze apple crumble gemaakt zonder spijs en koekjes. Wel met lichtbruine basterdsuiker gemaakt omdat ik geen (riet)suiker in huis had. Erg lekker! Ik had wel een dubbele hoeveelheid deeg nodig maar dat was gauw toegevoegd. Dank je wel. Ik maak jullie recepten heel vaak, jullie zijn een enorme inspiratie!

  9. Vandaag gemaakt! Met speltbloem en speculaaskruiden door het deegmengsel. Ik gebruik kokosolie als plantaardige boter. En basterdsuiker. Lekker!!!

  10. Wat lekker! Ga het zometeen maken. Ben wel benieuwd waar ik de boter voor kan vervangen zodat het toch een crumble kan worden (maar dan zonder de lactose..) en heb geen roomboter meer in huis helaas. Iemand ideeën..?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *