Lentedagboek #2

Hoi! Leuk dat je er weer bent! Ik heb besloten dat ik eens in de twee of drie weken een lentedagboek ga delen op mijn blog. Het doet me goed om stil te staan bij alle fijne dingen die er zijn momenteel. Ook helpt het me om in te zien dat het heus niet altijd regent ;) Vandaag is het een lentedagboek gevuld met lekker eten. Veel taartjes ook. Het waren drie goede weken.

Op de eerste twee foto’s bovenaan deze blogpost zie je een impressie van mijn Koningsdag: met vrienden, in de tuin, met vegan oranje koeken van Koffie&Ik, Italiaanse soezen van Life’s a Peach en kombucha van Wildbloei. Ik heb echt mijn best gedaan op het oranje thema, zie je het?

Beppie en Poppie mogen natuurlijk niet ontbreken in mijn overzicht. Poppie is aanhankelijker dan ooit. Die gaat echt nog een shock krijgen als we ooit weer het huis uit moeten om te gaan werken. Marne heeft Beppie geschoren (dat doen we twee keer per jaar om te voorkomen dat ze heel veel knopen in haar vachtje krijgt) en dan vinden we haar altijd net een keitje. Ze is toch net een steen, zoals ze daar ligt? Zo schattig en zo zacht bovendien!

Van een vriendin kregen we een bos rabarber uit de moestuin van haar ouders. Daar wist ik wel raad mee! Ik kocht aardbeien en maakte een crumble met wat ik verder nog in huis had. ZO. LEKKER. Vooral met een bolletje vanille ijs erbij.

We gingen een dagje naar Deventer en dat was echt heel erg leuk! Je leest hier een blogpost met mijn favoriete adressen daar.

Op 5 mei – Bevrijdingsdag dus – had ik een spannende dag! Als Vrijheidsambassadeur van Bevrijdingsfestival Utrecht mocht ik ‘optreden’ in de grote zaal van Tivoli. Ik zag mijn kans en trok mijn pak aan. Een mosgroen pak met een lila blouse – het was lang geleden dat ik zo mijn best had gedaan op een outfit. Klinkt dit herkenbaar?

Zit ik hoor! Het was een toffe talkshow en… ik kwam zelfs in het Jeugdjournaal! Twee seconden maar hoor. MAAR TOCH.

Vriend Leo plukte vere daslook en ik kreeg een bosje. Ik maakte er een heerlijk pittige pesto van. Geroosterde tomaatjes uit de oven en pasta erbij: heeeeerlijk.

In de categorie ‘de kookunsten in huize Groen-Wildschut’: links zie je de Vrijheidssoep die Marne kookte, naar recept van Yvette van Boven. Echt heerlijk was die. Rechts zie je de zijden tofu die ik maakte, naar een recept uit het boek Azië van Meera Sodha, – één van mijn favoriete kookboeken.

Afgelopen weekend was erg fijn. ’s Ochtends had ik een podcastopname op de HKU (Hogeschool van de Kunsten Utrecht) over welzijn en selfcare. Speciaal voor studenten wordt die podcast gemaakt, zo goed vind ik dat!

Vrijdagmiddag begon ik mijn weekend op een stil terrasje (het is even zoeken in Utrecht…) met een geweldig boek en een koffie. Lekker in mijn eentje. Tip: dit was bij Carla’s Conditorie, een heel leuk zaakje met heerlijk vegan gebak en dus een lekker rustig terras, letterlijk onder de Domkerk.

Trouwens: als je het leuk vindt om mijn leestips in de gaten te houden, dan raad ik je aan om je te abonneren op mijn MEER MEER nieuwsbrief. Daarin deel ik al mijn lees-, kijk- en luistertips. Aanmelden kan hier! 

Zaterdag pakte ik de trein naar Rotterdam, om op bezoek te gaan bij mijn één van mijn liefste vriendinnen. Ik mis een hoop aan Rotterdam, maar Alida en Spirit staan hoog op mijn lijstje. En dus aten we taart bij Spirit, wandelden we (door de regen weliswaar) en praatten we uren. Ik denk niet dat er ooit een moment koment dat wij elkaar niks te vertellen hebben. Ik kan me dat gewoon niet voorstellen.

Links zie je de door Yara Ruby geïllustreerde architectuurroute voor kids door Rotterdam. Die staat in het UITmagazine. Aanrader, als je er eentje weet te bemachtigen!

Zondag sloten we het weekend af in de zon bij de PingPongClub, net iets buiten het centrum van Utrecht. Daar was ik nog nooit geweest, maar wat een toffe en kleurrijke plek is dit! Geen heel charmante foto van mij misschien, maar wel een zonnige :)

Zo, jullie zijn weer even op de hoogte! Over twee of drie weken ben ik bij jullie terug met een nieuw lentedagboek. En omg, dan is mijn kookboek er inmiddels als! Zo spannend! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

8 gedachten over “Lentedagboek #2

  1. Sory, maar als je een langhaarpoes regelmatig borstelt en met een onderwol cutter de onderwol kort houdt, soms een klit eruitknipt, dan hoe je ze niet te scheren, want dat vind ik zielig. Poezen zijn veel te graag met hun vacht beziig. En scheren van poezen is onnatuurlijk. Ons is dat ook gelukt, alhoewel ze heel bang voor borstelen was. Eerst heeft de dierenarts haar een paar keer deels geschoren, maar dat hoeft nu niet meer. Gelukkig! Probeer het eens!

  2. Oeee, echt spannend dat het volgende week al zover is! Leuk dagboekje. Dat pak staat je echt fantastisch!

  3. Ik vind het lentedagboek een steengoed idee (net als een zomerdagboek, herfstdagboek en winterdagboek 😉) want heerlijk om te lezen!
    Het groene pak is prachtig en staat je erg goed. En ik kan iedereen de MEER MEER nieuwsbrief aanraden. Fijne dag

  4. Ja, wat een fijne post weer! Ik zie vooral heel veel lekker eten voorbij komen, haha. :) En ik ben fan van je pak én van het feit dat je in het jeugdjournaal voorbij kwam. Hoe cool is dat?

  5. Fijn dagboekje!! Leuk om te lezen! Maar srs?! In het jeugdjournaal? Mijn week zou niet meer stuk kunnen 😀

  6. koster.anne@hotmail.com schreef:

    dit klinkt als een geweldig idee, ik heb niet veel tijd met kleine kinderen, maar misschien met geluk een keer of voor minstens een halve dag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *