Zomerse snack

provkokos3

Als het hartje zomer is, dan word ik vaak een beetje moeilijk met wat ik nog wil eten. Bij bloedheet weer lust ik eigenlijk maar weinig – komt dat bekend voor? Ik zou hele dagen kunnen ‘overleven’ op fruit, waterijsjes en water met munt, maar goed, dat wordt dan wel wat eentonig. Jamie bedacht een lekkere zomerse snack, die er ook nog geweldig uitziet, voor wat verkoeling en variatie.

provkokos5

Coconut and raspberry swiiiirl- swiiiiirl- swiiiiihiiirl. Sorry, ik zit nog een beetje in de Orange is the new Black sferen, merk ik. Maar kijk nou hoe goed dit eruit ziet! Is het een taart? Is het ijs? Is het een kunstwerk? Het is van alles een beetje. Ik zou dit een ijstaartje willen noemen, maar dat is het niet, want het is gemaakt met een plantaardig alternatief voor yoghurt. Daarbij komt, je eet het niet met mes en vork, als een soort ijsje uit de hand. Goed, dit wordt een ingewikkeld verhaal, kijk maar gewoon hoe jij het wilt noemen ;)

Jamie gebruikte voor dit recept een pot plantaardig alternatief voor yoghurt van Provamel, in de smaak soja-kokosnoot. Het is geen geheim dat wij groot kokosliefhebbers zijn (al járen,) dus dit is wel één van onze favoriete producten van Provamel. Het laat zich gewoon zo goed lenen voor allerlei lekkere tropische combinaties, vooral in de zomer! Daarbij komt dat het product geen suiker bevat (ken je de ‘zero’ lijn van Provamel al?) wat het een extra verantwoorde keuze maakt.

provkokos1

Zoals je ziet heeft Jamie frambozen en geroosterde kokossnippers toegevoegd, maar je snapt: de mogelijkheden zijn eindeloos. Wil jij losgaan met passievrucht en pure chocolade? Of met nootjes of gedroogd fruit? Het kan natuurlijk allemaal!

provkokos4

Wat heb je nodig?

1 pot plantaardig alternatief voor yoghurt in de smaak soja-kokosnoot van Provamel
100 gram (bevroren) frambozen
4 eetlepels geraspte kokos
2 eetlepels (vloeibaar) zoetmiddel (zoals bijvoorbeeld agavesiroop of maple syrup)
toppings: frambozen en kokossnippers

Wat ga je doen?

1. Doe de helft van de pot plantaardig alternatief voor yoghurt samen met de frambozen, 2 eetlepels geraspte kokos en 1 eetlepel zoetmiddel in een blender.
2. Mix de overige geraspte kokos en zoetmiddel door de andere helft van het plantaardig alternatief voor yoghurt.
3. Bedek een ronde bakvorm met bakpapier en doe daar de witte helft van het mengsel in. Houd een paar eetlepels apart.
4. Schenk de framboosmix erop en schep de apart gehouden eetlepels plantaardig alternatief voor yoghurt erop.
5. Ga met een satéprikker of de punt van een mes door de kleuren heen. Zo krijg je een soort ‘marble’ effect. Swirls baby!
6. Top met de frambozen en kokossnippers en zet 4 uur in de vriezer. Na 4 uur is het goed bevroren maar nog wel romig. Snijd stukken en eet gelijk op. Zet je de vorm de hele nacht in de vriezer? Laat hem dan eerst even staan voordat je er stukken van maakt.

provkokos2provkokos6

Ik vind dit recept echt heel origineel gevonden van Jamie en het ziet er ook nog eens heel lekker en mooi uit. Ik kan me zo voorstellen dat je hier de hele zomer lang oneindige variaties op kunt bedenken en zo altijd iets lekkers in je vriezer hebt liggen. Nice one!

Laat je het ons weten als jij dit recept ook gaat maken? Dit kan door een foto te delen met #degroenemeisjes op Instagram. We kijken dagelijks naar de hashtag en worden er iedere dag weer heel blij van, dus alvast dankjewel! 

– Dit recept is gemaakt in samenwerking met Provamel

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

20 gedachten over “Zomerse snack

  1. WoW, heerlijk! Dankjewel voor het fijne en verfrissende recept. Omdat ik helemaal geen kokos lust ga ik hier zekerenvast mee experimenten. Een fijne zomer!

    Naduah

  2. Ik zie de regelmatig op blogs verschijnen maar ik heb het nog nooit geprobeerd, wellicht omdat ik niet zo van koude snacks houd, haha! Maar ik ben toch wel heel erg benieuwd, als het zonnetje hier nog wat meer gaat schijnen ga ik het toch eens maken! ^^

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>