10 vegan recepten die wat meer tijd kosten

Als je mij al wat langer volgt, dan weet je dat ik normaal gesproken vaak van de snelle en makkelijke recepten ben. Ik hou heel erg van koken, maar het moet het niet te veel tijd kosten. Echter…tijd hebben velen van ons nu – nu we noodgedwongen thuis zitten, – opeens wél.

En laten we eerlijk zijn, we kunnen ook wel wat afleiding van al het Coronanieuws gebruiken. Ik vind het maar overweldigend allemaal. Daarom dacht ik: laten we de juíst nu de keuken in duiken voor uitgebreide recepten die wat meer tijd kosten. Eten moeten we toch. Koken kan therapeutisch werken én een uurtje in de keuken betekent een uurtje niet op Twitter kijken. Ik zet tien lekkere recepten voor je op een rijtje!

Koolpakketjes met vegan ricotta 

Dit is oorspronkelijk een kerstrecept (getuige de decoraties op tafel,) maar dit kan natuurlijk ook gewoon prima op een doordeweekse avond. Kool is een groente die ik veel te weinig koop en kook, terwijl het zó lekker is! Vooral op deze manier.

Tostini’s met kruidenboter en shiitake 

Toegegeven: het allerlekkerste van dit recept is de kruidenboter. Dus als je zegt ‘die tostini’s en die paddestoelen kunnen me gestolen worden’: snap ik wel. Geen probleem, ga voor die kruidenboter.

Homemade groenteballetjes 

Vorige week zag ik dat mensen al lekker de peulvruchten aan het plunderen waren in de supermarkten. Een geluk bij een ongeluk: mensen maken plantaardige keuzes! Deze groentenballetjes zijn veel gezonder dan de kant-en-klare variant die je in de winkel koopt, en ze konden ook nog wel eens goedkoper uitpakken. Oh! Bewaar het vocht van de kikkererwten uit het blik. Daarmee maak je een heerlijke chocomousse! 

Homemade naan, gevuld met kikkererwten en veggies 

Oh mensen, als ik dit alleen al zie begin ik te watertanden… zelf gebakken naan (wat helemaal niet moeilijk is hoor, wees gerust,) met zelf gemaakte hummus en dan al die lekkere groenten… Als ik uit deze tien recepten er eentje moest kiezen, dan werd het deze.

Zelf brood bakken

En als je dan de smaak van het bakken te pakken hebt, omdat je naan zo goed gelukt is: misschien is dit ook een tof project voor de komende weken! Ik kan me helemaal voorstellen hoe lekker je huis gaat ruiken als je zelf brood bakt, dus dat zou al een reden zijn om het te proberen.

Seitan hotdogs from scratch 

Dit is best wel een beetje een next level recept, maar daarom ook zo geschikt om juist nu op te pakken. Sowieso vind ik eigenlijk alles met seitan lekker, en ik bedoel, kijk dat sausje erop nou, en die avocado…goed. Genoeg gekwijld. Aan de slag!

Vegan ramen 

 

Een goede ramen (noedelsoep) maken kost best wel wat tijd. Maar dan heb je ook wat. En als je nou een lekker grote pan maakt, dan heb je morgen ook meteen een lunch klaar staan. Ideaal!

Summerrolls 

Niet zo zeer een uitgebreid of ingewikkeld recept, maar wel een maaltijd die aan tafel wat meer tijd kost. Gezellig met elkaar de vellen vullen en rollen :) Dit vinden kinderen ook helemaal te gek om te doen, dus misschien ook een leuke activiteit voor de mensen die met hun kinderen thuis zitten.

Vegan kaas maken 

Ook een tof experiment: vegan kaas maken. Ik bedoel, wanneer heb je daar nou tijd voor? En kant-en-klare vegan kaas, de echte lekkere althans, is hartstikke duur. Ik zie hier een win-win situatie!

Nachos met bloemkoolcouscous en salsa (van Aloha) 

Als ik mijn ogen dicht doe, zit ik weer op het terras bij Aloha. Ik hoop vurig dat we dat deze zomer weer kunnen doen. En dan bestel ik niet één maar twee porties van hun goddelijke vegan nachos. Tot die tijd kunnen we zelf aan de slag met dit recept. Het is wat werk, maar trust me, het is het wáárd.

Andere opties? Dumplings, de lasagne met pesto uit het Bosh! kookboek, alle gerechten van Gaz Oakly uit Vegan Christmas, of waag je eens aan een Ottolenghi recept!

Veel kookplezier en eet smakelijk! Laat het me weten als je één van deze gerechten gaat maken. Ik ben heel benieuwd. Je kunt een foto met me delen via Instagram. Leuk als je me daar ook volgt!

PS: Chef, dankjewel voor de inspiratie via Instagram. Ik werd er vrolijk van om deze blogpost samen te stellen. Vrolijk en hongerig :)

Deze blogpost bevat affiliatelinks.

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

11 gedachten over “10 vegan recepten die wat meer tijd kosten

 1. Wat een ontzettend goed idee! Misschien ga ik dit weekend die groenteballetjes wel maken. Ik heb het recept in elk geval even opgeslagen.

 2. Ik wilde je even laten weten dat ik het ontzettend leuk vind dat je weer zo actief bent op de blog. Ik lees alle artikelen met veel plezier en ben helemaal geïnspireerd om ook elke maand een nieuwe habit te leren. Ik begin in april met de zelfzorglijst van januari :)

  1. Dankjewel, dat doet me echt goed om te horen <3 Geniet van je zelfzorgmaand!

 3. Ik wilde ook even zeggen dat ik nooit reageer maar wel altijd meelees (& kook) :) en blij word van jouw energie en vrolijke schrijfstijl.
  Dat brood maakt me nieuwsgierig, ga ik zeker uitproberen!
  Fijne dag!

  1. Wat lief dat je de moeite neemt om een berichtje te plaatsen! thanks!

 4. Ik krijg hier zo een trek van, echt leuke (en vooral lekkere) ideeën! Moet ik echt een keer proberen :) Ik wilde je trouwens laten weten dat ik heel regelmatig simpele linzensoep maak volgens je/jullie recept. En iedere keer is het weer feest voor iedereen die het eet. Ik neem aan dat deze recepten ook weer heerlijk gaan worden, dus ik moet ze niet alleen proberen maar ik ga dat zeker ook doen!

 5. Hoi Merel,
  Dank voor je inspiratie en gezellig om weer wat vaker artikelen te lezen. 😀. Ik wil je ook laten weten dat wanneer ik op de link klik van vegan kaas maken-ik de link van de summer rolls krijg.
  Groeten,

  1. Oh wat fijn dat je dat even doorgeeft Kaatje, dankjewel! Ik ga het meteen aanpassen :)

 6. Ik vind veganistisch koken altijd net een wat grotere uitdaging dan gewoon (vegetarisch) koken. Die summerrolls ga ik zeker binnenkort eens proberen. Van die rijst vellen heb ik altijd al eens willen proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *