5 favoriete vegan Aziatische recepten

ramen4

Hoeveel ik ook van Italiaans of Mexicaans eten houd – de Aziatische keukens blijven ook erg goed scoren. Ik ben dol op Vietnamees, Thais en Japans eten, maar ook Nepalees of Indiaas doen het goed. Er is zoveel te kiezen en zoveel lekkers te eten! Vandaag zet ik vijf van mijn favoriete vegan Aziatische gerechten voor je op een rijtje. Hopelijk doe je er wat inspiratie uit op en krijg je zin om de keuken in te duiken!

Indiase linzen dahl  

linzencurry5

 

Linzensoep of linzendahl – beide altijd een goed idee, als je het mij vraagt. En het is zo makkelijk om te maken! Natuurlijk krijg je een dahl nergens zo lekker als in India of in een Indiaas restaurant, dus ik zou je ook echt aanraden daar een keer speciaal voor op pad te gaan. Toch kom je met dit recept aardig in de buurt!

Indiase curry 

curry1-2-1

 

Een curry staat voor mij gelijk aan comfortfood. En niet alleen in de winter. Ook in de zomer, als het bloedheet is buiten, kan een curry prima smaken. Het handige van een curry is dat je er allerlei groenten in kunt verwerken en eigenlijk pakt het altijd lekker uit. Geen leven zonder curry!

Vietnamese broodjes Bánh Mì

banhmi3

 

De Vietnamese keuken kent ontzettend veel lekkere gerechten. Summerrols, mangopudding, steamed buns met groenten en tofu, oh man, je kunt me voor dit alles wakker maken. Maar wat zeker niet mag ontbreken? Een Bánh Mì! Dit is een knapperig broodje met een vulling van seitan en kimchi. (gefermenteerde groenten) I just love it.

Japanse ramen (noodlesoep)

ramen1

Vroeger dacht ik bij noodlesoep aan van die treurige opwarmpakjes van Xenos. Begrijp me goed, er was een tijd dat ik dat ook echt lekker vond, maar inmiddels weet ik dat het echt vele malen beter kan. Zelf noodlesoep maken is helemaal niet zo ingewikkeld als het misschien lijkt en het resultaat is amazing.

Koreaanse bibimbap 

bibimbap1

Sinds ik een paar maanden voor het eerst vegan bibimbap at in Berlijn ben ik obsessed. Dit Koreaanse gerecht dat feitelijk alleen uit rijst, bonen, tofu en groenten (oké en een goddelijke saus,) bestaat, vind ik zo waanzinnig lekker dat ik het gemakkelijk iedere week een keer zou kunnen eten. (het liefst in Berlijn, bij Mercosy, natuurlijk.)

Goed, ik heb inmiddels nogal trek gegeten. Hoe zit dat met jullie? Ik denk dat ik vanavond aan de curry ga. Of misschien toch noodlesoep. Of zal ik weer bezwijken voor de bibimbap? Zwaar leven ;) 

Vertel, wat is jouw favoriete veganistische Aziatische gerecht? Laat het me weten! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

26 gedachten over “5 favoriete vegan Aziatische recepten

 1. I love aziatische eten! Favoriet blijft toch wel de vietnamese spring roll omdat je er zoveel verschillende variaties mee kan maken. Maar ook voor een goede curry kan je mij wakker maken. En Asian street food. Heerlijk!

 2. Ik ben dol op Aziatische noodlessoep! Maar noodles wokken in de pan vind ik ook heerlijk. Verder blijft pad Thai ook een van mijn favorieten!

  1. oeeh ja Pad Thai! Maar dan natuurlijk wel de vegan variant, zonder vissaus enzo, hihi!

 3. Indonesisch eten is echt mijn favoriet, dat mis ik nog in je lijstje :) veel boemboes kan je heel makkelijk zelf maken. Het is vaak wel wat bewerkelijker, maar echt de moeite. Bijvoorbeeld een sajoer van spitskool met tempeh kering en nasi kuning erbij. Nomnomnom! Ik kan je wel wat recepten sturen als je interesse hebt ?

 4. Linzensoep en currys zijn hier echt favoriet! Het liefst wekelijks op het menu, nommie.

 5. Thais en Indiaas zijn echt mijn favoriete keukens! En Libanees, daar kan ook enorm van genieten. (: Koreaanse Bibimbap heb ik nog nooit op, dus dat recept ga ik zeker eventjes opslaan om een keer te maken. (:

  1. Jaaaa echt zo lekker! En inderdaad, het ziet er al gauw heel professioneel uit ;)

 6. Ik krijg gewoon lekkere trek bij het zien van deze heerlijke foto’s! Je hebt mij enorm geïnspireerd afgelopen zondag en ben mij meer aan het verdiepen in fair fashion, zeker nu ik weet dat er zoveel alternatieven zijn. Ook wil ik creatiever en gevarieerder gaan koken en laat ik nou ook dol zijn op de Aziatische keuken, wat een heerlijke en inspirerende gerechten komen er voorbij!

 7. Ik liep gister in Londen langs een Koreaans afhaalrestaurant (dat missen we serieus echt zo erg in NL! in Londen struikel je echt over de Aziatische afhaalzaakjes! maar dat terzijde) en ik heb toen voor het eerst in mijn leven spring rolls gegeten, zó lekker!! Volgende keer haal ik bibimbap, dat hadden ze ook. :)

  Zelf ben ik niet echt een keukenprinses… Krijg wel altijd trek van jullie/je recepten!

 8. Jaaa bahn mi heb ik vaak op tijdens mijn reis door Vietnam. Zo lekker als je even helemaal genoeg hebt van elke dag curry’s en noodlesoep.

 9. Hi Merel! Ik ben ook gek op de Aziatische vegan keuken. In Vietnam heb ik de heerlijkste aubergine stew op. Ben je daar toevallig wel is een recept van tegengekomen? Een hele warme, donkere saus met heel veel kruiden en heerlijke zachte aubergine. Mocht het een belletje doen rinkelen, hoor ik het heel graag!

 10. Elke dag van de week een ander Aziatisch gerecht, ik zeg doen! Ik zou elke week curry’s kunnen eten. Maar ook noodle soep, love it!

 11. Met jullie lukt het echt om een geweldig schoolproject te voltooien. Ik hou van jullie
  xxxx
  nomnomnomnom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *