Alles is uitvogelbaar (persoonlijke update)

foto: Aline Bouma (check haar webshop, ze biedt prachtige en leuke dingen aan!) 

Op 5 maart schreef ik de blogpost ‘Dit krijgt mijn speciale aandacht in maart.’ Het is een verhaal over hoe ik deze maand iedere dag speciale aandacht wilde hebben voor het laten groeien van mijn bedrijf en het onderzoeken van mijn zakelijke kant. Kuch, little did we know.

Zo zie je maar: het leven is enorm veranderlijk. Ik ben één van die miljoen ZZP’ers in Nederland van wie het werk nagenoeg stil komt te liggen. Al mijn opdrachten, tot ver in mei, zijn gecanceld. De evenementen waar ik zou spreken zijn afgelast. De campagnes op mijn blog worden gepauzeerd of stil gezet, binnenkort zeer waarschijnlijk inclusief de advertenties. Dat betekent dat mijn salaris de komende maanden voor het grootste gedeelte zal uitblijven.

Dit alles maakt me bij vlagen natuurlijk bloednerveus en onzeker, maar ik weet dat ik niet de enige ben, dus ik wil er niet te veel in blijven hangen. Ook daagt het me uit om na te denken over (tijdelijke) oplossingen. Want er worden regelingen getroffen om ZZP’ers een beetje financiële bijstand te verlenen, maar of het genoeg gaat zijn, en hoe snel het zal komen, dat weten we nog niet. Ben ik toch even blij dat ik in februari het boek van Marie Forleo, ‘Alles is uitvogelbaar’, heb gelezen :)

Oké, dus als alles uitvogelbaar is, wat ga ik dan doen de komende tijd? Ik zal op een andere manier geld moeten gaan verdienen. Op dit moment ben ik actief met twee dingen bezig:

1) Ik leg meer focus op affiliatemarketing. Voor wie niet bekend is met dit gegeven leg ik het in het kort even uit. Het zit zo: ik ben aangesloten bij het partnerprogamma van bol.com. In dit programma maak ik linkjes naar artikelen aan, die ik deel in blogposts en op Instagram stories. Wanneer jij via die link naar bol.com gaat en iets bestelt, krijg ik daar een percentage voor. Dat is maximaal 8%. Dat zijn natuurlijk geen enorme bedragen, maar alle beetjes helpen. Mocht je de komende tijd iets via bol.com willen bestellen, denk dan alsjeblieft aan mij :) Je kunt dat doen door via deze link (klik!) te bestellen. Misschien goed om te weten dat het gaat om álle artikelen uit het assortiment van bol.com. Dus van laptops tot luiers, van wasmiddel tot boeken en van spelletjes tot keukenmachines.

2) Ik ben, zoals velen met mij, bezig met nieuwe content. Ik schrijf een hoop blogposts. Want ja, we hebben de tijd enzo ;) Ik ben al eventjes bezig met een e-bookje, want ik had opeens een Groot Idee, een week of drie geleden. Nou zou ik daar normaal gesproken misschien gewoon tien blogposts van hebben gemaakt, zoals ik dat normaal doe, maar nu bedacht ik me: ik kan ook slim zijn en er een klein boekje van maken. Dat kan ik dan voor een paar euro aanbieden. Komt toch dat onderzoeken van mijn zakelijke kant even om de hoek kijken :)

Verder drukken veel lezers me op het hart ‘open nou gewoon een donatiemogelijkheid! doe het!’
Dat vind ik lastig, want ik wil heel graag een tegenprestatie bieden. Maar toen kreeg ik allemaal berichtjes met: ‘maar je levert al lang een tegenprestatie, want je maakt al acht jaar lang iedere week gratis content en daar willen heus een heleboel mensen een kleine vergoeding voor betalen.’ Oké, dat is misschien wel waar. Dus, hierbij: doneer hier (dit is een Tikkie), of, als je één van mijn Belgische lezers bent: doneer hier via Payconiq. Voel je nergens toe verplicht!

Je bent natuurlijk sowieso helemaal niks verplicht. En ik besef mij iedere dag dat vélen met mij hun draai in deze crisis moeten vinden. Ik ben absoluut geen uitzondering. Ik hoop gewoon heel erg jullie dat ik jullie hier mag blijven ontvangen. Ik bedoel, ik zie aan mijn statistieken dat er iedere dag zo’n 8000 (achtduizend! wow!) mensen de Groene Meisjes bezoeken. Dat is fantastisch, ook als ik daar geen advertentie-inkomsten aan overhoud. Het idee dat we hier toch een beetje bij elkaar komen, en iets hebben aan elkaar, maakt me blij. Ik denk ook dat we (ik spreek hier absoluut ook voor mezelf) het hard nodig hebben om onze hoofden te vullen met positieve dingen en nieuws anders dan over het virus.

Dit lijkt me een goed moment om mijn waardering voor jullie nog maar weer eens uit te spreken. Sommigen van jullie zijn hier al acht jaar. Ongelooflijk vind ik dat. Acht jaar van mijn leven, en jullie waren erbij <3 Anderen zijn hier net nieuw en nét zo welkom. Fantastisch dat je er bent! Elke dag kan ik rekenen op jullie lieve berichten, bemoedigende woorden, leuke suggesties en meer. Dat doet me normaal gesproken al heel erg goed, maar nu éxtra.

Verder wil ik vragen: hebben jullie andere creatieve ingevingen? Misschien kan ik evenementen vooruit plannen, voor het Post Corona Tijdperk. Of misschien heb je behoefte aan een inspiratiesessie of een persoonlijk advies via Zoom of Facetime? Kan ik je helpen met Marie Kondo’en? Wil je Skypen met Beppie? ;) Ik hoor het graag van je!

Blijf goed voor jezelf en je naasten zorgen lieverds, stay safe en blijf binnen! <3 <3 <3

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

85 gedachten over “Alles is uitvogelbaar (persoonlijke update)

 1. Merel,
  Je bent fantastisch en ik word er altijd gelukkig van als ik iets nieuws heb om te lezen.
  Ik lees je blog nu denk ik drie jaar en vind dat je een supermooie kant op bent gegaan, in je blog, maar ook in je leven.
  Heel veel liefs vanuit Amsterdam en ik zal ‘ns kijken of ik je op een of andere manier kan steunen.

  Liefs Hanneke

  1. Wel met jouw bemoedigende woorden op WhatsApp Lenneke <3 dankjewel!

   1. Als groot biebliefhebber (en nu dus in lichte rouwstand), zie ik me genootzaakt hier en daar terug te keren naar bol.com. Dat ga ik steevast via jou doen, geniaal!

  2. Terwijl dat ik dit lees draait het nummer ’three little birds’ op de radio. Die van, Don’t worry about a thing
   ‘Cause every little thing gonna be alright.
   Vond ik wel heel.toevallig :)

 2. Wat ben je toch een mooi mens! Ik wil binnenkort iets via Bol.com gaan kopen en dan zal ik zeker een linkje van jou gebruiken om naar de site te gaan!

 3. Misschien net zoiets als Jennie laatst deed? Maar dan met jouw persoonlijke aanbod. Zodat wij kunnen bieden op wandelingen, kledingkastopruimadvies, taart eten met jouw katten, persoonlijke boekentips (of recepten) op maat (iemand vertelt wat ‘ie zoekt, jij filmt welk boek je moet lezen), Skype-therapy, 1-on-1-ondernemerscoaching, een (online) schrijfcursus.

  Ik ga in ieder geval alvast wat doneren, want jouw linzensoep voelde deze week weer als een knuffel in een kom.

  1. ahhh een knuffel in een kom <3 zoiets liefs heeft iemand nog nooit over de linzensoep gezegd. Dankjewel!!!

 4. Ik <3 jouw posts altijd, maar nog meer in deze tijd. Het troost me zo om ze te lezen, want ik vind het allemaal ook niet zo gemakkelijk. Ik leer van jou altijd dat het mag, dat het ok is om niet ok te zijn. Dus, dank je wel <3

 5. Met liefde een tikkie gedaan. Lees al jaren, meestal zonder te reageren, met veel plezier :-) Vind het fijn je op deze manier een klein iets terug te geven.

 6. Ik was één van die mensen die je een berichtje stuurde om een open tikkie aan te maken en ik ben blij dat je het hebt gedaan! Heb een klein bedrag aan je overgemaakt als dank voor alle mooie blogposts! Liefs

 7. Hoi Merel,

  Ik wilde je ook een Tikkie sturen, maar ik kreeg een melding dat het maximale aantal was bereikt…?

  Ik hoop voor je dat het lukt met die financiële bijstand aanvragen voor ZZP’ers ;-)

  1. Ja ik zag het ook! je kunt maar een x-aantal bevestigingen doen, ongeacht het bedrag, per dag. Dus heb ik een nieuw link aangemaakt en in het artikel geplakt :) thanks!

  1. Echt he, jij bent nummer 1 op de aanmeldlijst toch? ;)
   (kunnen we serieus van de week even doen babe! x)

 8. Online BookClub!
  Cursus of College over Jeugd literatuur ( vanuit je studie ).
  Live Cooking met Merel. Vooraf alvast laten weten wat te kopen voor ingrediënten ( nog beter als je niet echt iets hoeft te kopen).

   1. Dat lijkt me heel leuk, een online boekenclub onder leiding van jou :-) Ik zie dat wel voor me via een chatbox, als dat nog bestaat ;-) Of via zoom natuurlijk (maar ik denk dat ik typen makkelijker vind dan live praten met allemaal mensen die ik niet ken…)

 9. Nu tuurlijk een tikkie hou van de Nederlands 😚 hoop dat je er iets mee kunt. Ik wil absoluut Skype met beppie wie niet. Als tegen prestatie kan jij of beppie 😏natuurlijk Skype met mijn kater jaap. DBen heel benieuwde naar je e -book. Sterkte de komend tijd aan iedereen die het nodig heeft

 10. Hier nog een vote voor een online boekenclub onder jouw bezielende leiding. En jij bedankt voor jouw fijne blogs, die ik nu ik er even bij stilsta toch al heel wat jaren (met veel plezier) lees!

 11. Ik wil best skypen met Beppie :) succes/sterkte in deze tijd. Ik ga je in mijn achterhoofd houden als ik op bol bestel.

 12. Je bent al tijden mijn go to blog voor leestips en recepten, daarnaast lees ik alles wat je schrijft met grote interesse. You have a way with words.
  Ik bekijk dadelijk bol.com!

 13. Merel ik lees je graag! Hoop dat je deze lastige periode goed door komt (en om die uitspraak een beetje kracht bij te zetten heb ik een kleine donatie gedaan)

  1. Als iedereen die graag je blogs leest nou eens 2 euro kan missen, dan kan jij weer een tijdje voort. Dat ben je echt meer dan waard. Hierbij startte ik alvast! ❤️ (En ik voel met je mee, want ook ik heb geen opdrachten zolang de scholen dicht zijn…)

 14. Blogpost met een update over je studie lijkt me leuk! (of studeer je niet meer en heb ik dat gemist?)

 15. Veel sterkte in deze vreemde tijd! Wat goed dat je andere mogelijkheden onderzoekt! Ik zat ook te denken aan een online boekenclub! Succes met alles!

 16. <3 Thanks voor het delen van dit bericht. Ik ben zelf in loondienst in de zorg en hoe het is om zzp'er te zijn kan ik mij helemaal niet voorstellen.. Ik lees al heeeeel veel jaar op je blog, met super veel plezier. Dus ik heb een kleine donatie gedaan als bedankje! En als dat e-boekje of wat dan ook er is koop ik hem zeker ook graag van je! :)

 17. Ik zou nog graag meer van je willen leren over boeken. Ik ben een beginnende lezer (ik lees traag en ben snel afgeleid/ verlies mijn interesse) en heb super veel aan je tips over boeken. Ik kijk regelmatig je top 10 boeken terug van toen je 100 boeken had gelezen bijvoorbeeld. Dat zou natuurlijk hand in hand kunnen gaan met de affiliatielinkjes kan ik me zo voorstellen?
  Verder vind ik al je artikelen over feminisme ook nog steeds interessant en leerzaam!

 18. Ik zou ook wel meedoen met een betaalde leesclub. En ik bestel als het even kan alles bij bol.com, ben select lid. Als ik eraan denk stuur ik je voortaan een DM.

  Ik klaag altijd maar raak in je comments maar dat is kennelijk omdat ik me veilig bij je voel en dat is ook wat waard :)

 19. Dag lieve Merel,
  Wat SUPER dat je dit zo aanpakt!
  Echt stoer, want dat is dan volgens mij ook wel weer even een stap 🏆
  Alle initiatieven die ik lees lijken me TOP: E-boekje, online boekenclub and so on!
  Heb meteen gedoneerd: word zo gelukkig van jouw blog. Helemaal nu ik “vast” zit in Nieuw Zeeland en nog niet terug kan naar NL….
  Succes 🍀 🏋️‍♂️🦄 met alles en laat je snel mijn Bol.com lijstje weten! Xx Colette

  1. Super bedankt voor je support Colette, en ook veel sterkte daar. Ik hoop dat je snel naar huis kunt!

 20. Goed artikel, steun is nodig! Je tikkie’s zijn weer vol. Ik ga je nog een bol.com link sturen. Verder ben ik benieuwd naar je boek. Iets online met instagram zou ook tof zijn.

 21. Ha Merel, net een kleine donatie voor groot plezier gedaan. Fijne blogs, goede ideeen, heel fijn dat je dat deelt met ons! Hoop dat je voldoende inkomen houdt! En ik denk dat jij zoals jij bent het vast zal redden! Als we kunnen helpen laat het ons weten! Liefs

 22. Hoi Merel, ik volg je nog niet zo lang maar wel met heel veel plezier een steun je dus heel graag!! Ik vind de tikkies een heel goed idee, zou zelf ook zeker een bedrag over hebben voor een e-book en eerlijk gezegd zeker ook voor een podcast of voorleesserie! Liefs en veel succes

 23. Hoi lieve Merel,

  Ik volg je blog en Instagram al jaren . Ik ben eigenlijk helemaal niet zo erg bezig met social media, maar kom toch regelmatig even “bij je langs” en dat voelt altijd vertrouwd.
  Daarom van mij ook een kleine donatie; en de belofte dat ik al mijn bestellingen bij bol voortaan via een link van jou ga doen.

  Hou je goed ♡

 24. Top dat je een tikkie hebt gemaakt, ik heb een kleine donatie gedaan. Het is niet veel – moet zelf ook even op mijn tanden bijten – maar hopelijk net die paar pakken havermelk die je er doorheen gaan slepen! Ik geniet al jaren van je blog en je boek en ben blij dat ik daar op dit moment een heel klein beetje aan kan bijdragen. Dank voor al je inspiratie en mooie hersenspinsels.

 25. Lieve Merel, ik ben ook een stille volger die al jaren geniet van je inspirerende blogs en Instagram. Daarvoor dank en een kleine bijdrage is overgemaakt. Pas goed op jezelf en elkaar!

 26. Hi Merel, als eerste bedankt voor je tegekke site. Lees iedere dag een stukje. Geeft de burger moed 🙋🏼‍♀️ Vraagje; welk kussen had jij gekost voor je bureaustoel? Ik denk dat ik er ook een moet…voordat ik krom loop.

  Groetjes

 27. He Merel,
  Hier mijn kleine BOL lijstje als het wat opschiet:
  * De acht bergen van Paolo Cognetti / E-boek
  * Leven met de wind mee van Jelle Hermus / E-boek
  Ik zie de link(s) wel tegemoet!
  Suc6!
  Liefs

 28. Goed om te weten die linkjes. Net via jouw linkje een bestelling gedaan.
  Groetjes

 29. Ik heb een kleine donatie gedaan, omdat ik al vele jaren je stukjes met veel plezier lees! Als ik zie dat je een nieuw stuk hebt geschreven dan is mijn dag weer een stukje leuker. Hopelijk zorgen al deze beetjes geld ervoor dat je gewoon door kunt gaan met de groene meisjes!

 30. Zojuist een donatie gedaan, omdat ik je al jaren met plezier volg. Sterkte deze periode ♡

 31. Hey leuke vrouw,
  ik heb net wat besteld bij bol via jouw link.
  En zal een tikkie doen voor je.
  Want ik geniet al jaren van je blog. Je hebt me meer bewust gemaakt van alles omtrent consumeren en klimaat. Ik doe op mijn eigen manier mijn best. Vind het geweldig dat je zelf een duidelijke visie hebt maar iedereen in zijn waarde laten die het anders doet. Dat is echt heel mooi!!
  Liefs

 32. Ha Merel, ik volg je denk ik zo langzamerhand zo’n 4 jaar! Ben je bij facebook tegengekomen toen je aankondigde solo te gaan bij bij de Groene Meisjes :) Jouw oprechte delen komt bij mij binnen en ik lees je heel graag. Ik heb je net een donatie gedaan en ik houd je Bol link in mijn achterhoofd. Heel veel succes en liefde toegewenst <3

  1. Heel erg bedankt voor je support Maria! En wat fijn dat je er al zo lang bij bent :)

 33. Hoi Merel,

  Heb je eventueel ook een rekeningnummer voor een kleine donatie van Belgische lezers? Tikkies werken hier helaas niet en ook ik lees altijd met veel plezier en bewondering je blog en zou je graag steunen in deze onzekere tijden. Liefs

  1. Wat lief Esra! Ik wist niet dat Tikkies niet werkten in België. Misschien moet ik daar een alternatief op zien te vinden…

   1. Ik liep tegen hetzelfde probleem aan. Enkel een Belgisch rekeningnummer ter beschikking helaas. Zou je ook graag steunen, Merel! Geniet al jaren van je heerlijk eerlijke content.

    1. wat lief van jullie! Ik ga nadenken over een oplossing. Maar de intentie is al heel lief van jullie <3

     1. Hi Merel. Hier een Vlaamse in Nederland. Misschien kan ik helpen. Ik denk dat je met Payconiq (de tikkie van Belgie zeg maar) het zelfde kan doen en dan kunnen je Vlaamse volgers je ook steunen.
      Ikzelf heb je ook al met veel plezier een donatie gegeven en je link gebruikt want ik lees ook al jaren met veel plezier je blog en insta. Heel erg inspirerend vaak en een goede reminder dat het bij iedereen wel eens wat is.
      Keep up the good work en hou je taai!:)

     2. Dankjewel Charlotte! Zowel voor je donatie als voor je tip. Ik ga even kijken of Payconic hetzelfde werkt als Tikkie en of ik dan een link in deze blogpost kan zetten. Ik zet het op mijn lijstje voor vandaag!

 34. Hoi Merel, ik doe vanaf nu al mijn bol.com bestellingen via jou ;) Wat mij te binnen schiet: ik vind je foto’s en (food)styling altijd heel mooi. Misschien kun je daar tips voor geven of een online cursus voor maken? Willen mensen vast voor betalen (ik wel iig).

  1. thanks! De foto’s op mijn blog maak ik niet zelf. Daarvoor werk ik samen met Aline, Sam en Bette.
   Sommige foto’s op instagram maak ik wel zelf, net als mijn stories. En met de styling bemoei ik me ook een beetje ;)
   Maar ik ga Aline vragen of ze zin heeft om samen een artikel over styling en fotografie te maken :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *