Audioblog #11 – Langzaam leven

audioblog

Langzaam leven is mijn grootste streven van dit moment. Ik ben dan ook vrij trots om te zeggen dat het me, ondanks dat ik middenin een verhuizing zit, behoorlijk goed afgaat. Ik vier een beetje vakantie, ik slaap een beetje uit, ik doe rustig aan en ik zie mijn vrienden en familie veel. Ik geniet van deze zomer en heb al mijn verplichtingen en bezigheden op een lager pitje gezet. Tijdelijk hoor, want ook deze zomervakantie gaat weer een keer voorbij. Toch wil ik dat langzame leven zien vol te houden, want het bevalt me heel erg goed. In dit audioverhaal vertel ik je over wat ik onder langzaam leven versta en hoe ik het aanpak. Pak er een koffie bij, leun lekker achterover. Veel luisterplezier gewenst!

[iframe id=”https://www.podbean.com/media/player/7qdj8-613200″ align=”center” maxwidth=”1000″]

Dingen die ik aanhaal in mijn verhaal en die leuk zijn om terug te lezen:

meditatie apps 
Miracle Morning ochtendroutine
een taart bakken 
the glorification of busy

Wil je dit audioverhaal nog eens rustig teruglezen voor jezelf? Dat kan hier.

Ik vind het leuk als je bij de comments laat weten wat jouw gedachten zijn over dit onderwerp. Hoe gaat het langzaam leven jou af, deze zomer? Heb je vragen of tips? Deel ze gerust! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

20 gedachten over “Audioblog #11 – Langzaam leven

 1. Heerlijk, langzaam leven. Maar dan wel als het je eigen keuze is. Vandaag 8 augustus worden wereldwijd mensen gesteund met Servere ME awareness Day. Ook de overledenen worden herdacht. Ook ik leef langzaam, start elke dag dankbaar, mediteer 3x per dag, doe mijn oefeningen en rust na iedere inspanning. Net als de sporters op de Spelen; geen stap te ver om de volgende prestatie, 5 stappen nar de wc, of met veel geluk even naar buiten, mogelijk te maken. Ik noem het levenskunst om positief te zijn, al worden buitenlandse onderzoeksresultaten in NL keihard genegeerd en komt er daardoor geen goede behandeling. Ik zou het geweldig vinden als jij een petitie wilt delen als ambassadeur voor langzaam en daarmee prettiger, leven. Je vindt de link op de pagina’s van Millions Missing Holland of ME Centraal ♡

 2. Het luisteren van jouw podcast is voor mij altijd een rustmomentje! Wat heb je een fijne stem. Alhoewel ik het luisteren heel erg ontspannen vind, is jouw podcast de enige waar ik naar luister, haha. Heb je toevallig nog suggesties voor leuke andere podcasts?

  1. Ik heb te vroeg gesproken! Heb je #leuke podcast blogs gevonden via de zoekfunctie :-)

 3. Beste Merel,

  Ik doe op mijn eigen tempo boodschappen, zonder smartphone op zak te gaan.
  Daarna ga ik soms window shoppen.

  Ook ga ik graag naar de stad dan rijd ik langzaam in mijn elektrische rolstoel. Ik geniet van het weer en van mijn omgeving.
  Ik denk na over dingen terwijl ik geniet het nadenken gaat, echter onopgemerkt het gebeurd automatisch.

  Zo een rit is heerlijk en geeft mij een gevoel van vrijheid!

  Groetjes,
  Liann

 4. Wat heb je toch een prettige stem om naar te luisteren! Heerlijk rustig.
  Langzaam leven gaat me soms, sporadisch, goed af. Ik heb pas sinds een aantal maanden een smartphone en probeer er zo min mogelijk mee te doen. Alleen bellen, smsen en appen. Mail checken, Facebook, YouTube, dat kan allemaal op mn laptop. Dus als mn laptop uit staat: dan geen mail. Heerlijk rustig.
  Maar vandaag rustig aan doen, dat wordt wel een uitdaging. Ik ga morgen op vakantie naar Portugal (Boom festival, vast ook heel Groene-Meisjes-proof!), dus op zo’n laatste dag van inpakken is het toch altijd meer rennen en vliegen dan je vooraf inschat. Maar ik ben mn dag al goed begonnen door het luisteren van deze podcast!

 5. Herkenbaar. Vooral de drukte in mijn hoofd. Zodra ik merk dat het in mijn hoofd onrustig wordt, pak ik pen en papier en ga ik schrijven. Of het nou in mijn dagboek is of dat ik een to do-list maak, schrijven helpt bij mij wel en dan zie ik opeens dat het wel meevalt. En verder probeer ik vaker buiten de deur te eten met vrienden of om met Instagrammers de stad in te gaan om te fotograferen. Gek genoeg heb ik dan altijd een vakantiegevoel, omdat je dan niet bezig bent met werk en deadlines, maar omdat je echt geniet van het moment. En ook series kijken, hardlopen of in mijn eentje even het bos in, zorgen er ook voor dat ik ontsnap uit die drukte. Ik denk dat ik op die manier steeds beter word in langzaam leven.

  En over vluchten naar een klooster in Azië… Ik ben twee keer voor een maand naar mijn familie in Indonesië geweest waar nauwelijks internet is. Je bent echt even op een klein eilandje afgezonderd van de rest van de wereld. Bij thuiskomst dacht ik: dit moet ik vasthouden!! Maar dat is zooo moeilijk als je terug in Nederland bent. Je kunt wel een tussenweg proberen te vinden, maar je zult altijd wel te maken hebben met die harde, drukke wereld vol deadlines en dingen ‘moeten’.

 6. Hi Merel, Bedankt weer voor je audioblog! Ik luister met plezier naar deze blog. Je hebt een fijne stem om naar te luisteren. Ik kijk uit naar een eventuele podcast. Dank voor je inspiratie! Lieve groet!

 7. Dit is de eerste audioblog die ik luister, wat een prettige stem heb je. Zonder het te weten heb ik vandaag een langzame dag op werk: geen afspraken ingepland, dus op m’n eigen tempo doe ik allerlei klusjes die al een tijd op mijn to-do-lijst stonden. En tijdens de lunchpauze lekker even mijn ogen dicht om naar je audioblog te luisteren. Goed thema! :) Ik heb een hele rare manier van ontspannen: straks ga ik bloed doneren bij de bloedbank. Klinkt gek, maar die 10 minuten waarin je in een stoel móet blijven zitten (want: anders trek je die naald uit je arm) en een beetje om je heen kijkt, zijn heerlijk ontspannend. En dan vervolgens móet je van de verpleegster nog even 10 minuten blijven zitten met een kopje thee. Heerlijk! En tegelijkertijd doe je ook nog wat goeds :)

 8. Eerder dacht ik dat zo’n podcast luisteren
  niets voor mij was. Toch maar eens geluisterd nu. Wat een fijne stem heb je. En fijn dat het een goed voorbereid verhaal is, geen ehhhh, ehhhh verhaal.
  Ik ga vaker luisteren. Nu eerst langzaam m’n ontbijt maken en n rondje lopen in de stad.

 9. Heerlijk om weer mijn dag te beginnen met jouw geklets :).
  Sinds 2 dagen ben ik in Engeland en gisteren werd ik ziek. Achteraf omdat ik mij juist zo druk maakte om alles.. En vandaag. Vandaag stond ik op, ging ik lekker douchen en genieten van het niks doen. Fijne dag!

 10. Ik had deze bewaard voor een rustig momentje, wat een fijne audioblog weer! Inspirerend en zo waar. Ga deze nog eens vaker afluisteren. Dank je wel.

 11. Yay wat fijn dat we nu ook (lekker rustig) de tekst mee kunnen lezen of na kunnen lezen.

 12. Weet je, ik heb net altijd helemaal het tegenovergestelde gedacht. Ik wilde net een drukke agenda, die volstond met afspraken, zolang ik maar niet te veel hoefde na te denken en te piekeren, want da’s me zo’n dingetje. Als ik ergens moet wachten ga ik weer te diep graven in herinneringen. Snap je? Dus voor nu raas ik gewoon lekker verder in mijn leven, maar doe ik het lekker slow als ik een podcast van je beluister. X

 13. Hi Merel,

  Wat spreek je fijn en rustig. Ik zag deze audioblog net pas. Heel interessant, langzaam leven en meer genieten wil ik ook graag. Dank voor deze fijne audioblog.

  Liefs Kirsten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *