Crispy smashed potatoes

crispypotatoes1

Wij kunnen ons makkelijk een uurtje vermaken op Pinterest.  Dat klinkt misschien een beetje suf, maar het is echt de plek waar we de meeste inspiratie voor recepten opdoen. We vinden het vooral leuk om de vegan trends uit Amerika een beetje in de gaten te houden. Zo ontdekten we laatst nog de meringues zonder ei, die we ook meteen hebben gemaakt, en nu zagen we alsmaar ‘crispy smashed potatoes’ voorbij komen. De naam en de bijbehorende foto’s (die er echt té lekker uitzagen) trokken onze aandacht en bleven hangen – dit moésten we maken!

Dit is echt een ontzettend eenvoudig receptje. Zowel wat betreft de ingrediënten, als de bereidingswijze. Je hebt maar een paar dingen nodig en het maken kost ook eigenlijk geen enkele moeite. Je kunt het gerecht trouwens zien als een bijgerecht. Lekker voor bij een salade of een soepje bijvoorbeeld. Of gewoon om te serveren met groenten en een veggieburger. De crispy smashed potatoes hebben iets zomers en door ze met bieslook te serveren wordt dit nog eens extra benadrukt. Wij vonden het een groot succes!

Wat heb je nodig voor twee porties? 

8 kleine aardappels (kruimig)
olijfolie
peper en zout
kruiden naar smaak (wij gebruikten verse bieslook)

Wat ga je doen?

– verwarm de oven voor op 230 graden –

1. Kook de aardappels tot je er in met een vork in kunt prikken (beetgaar.)
2. Leg de aardappels op een bakplaat bekleed met bakpapier.
3. Plet (‘smash’) de aardappels met een aardappelstamper, of doe het zoals wij: met  de onderkant van een mason jar of andere glazen fles.
4. Smeer de geplette aardappels in met een beetje olijfolie, peper en zout (door de olie worden ze strak ‘crispy’)
5. Schuif de aardappels voor 15-20 minuten in de oven.
6. Garneer met verse bieslook.

Tip: er duidelijk ook al recepten voor gevulde crispy smashed potatoes op op Pinterest. Om deze recepten te vinden voer je de zoekterm ‘stuffed/loaded crispy smashed potatoes‘ in.
Tip: je kunt dit gerecht ook prima met zoete aardappel maken.

crispypotatoes2

Wij zijn best wel een beetje aardappelfans. Je kunt er zóveel lekkers mee maken – dat blijkt maar weer. Inmiddels zijn we alweer tig andere recepten tegengekomen, dus de komende tijd gaan wij ons lekker uitleven op aardappelgerechten.

Gebruik jij Pinterest ook als inspiratiebron wanneer je naar recepten zoekt? Volg je ons daar eigenlijk al? Nee? wel doen hoor! Je vindt ons hier: klik! Ga je deze crispy smashed potatoes ook een kans geven? We vinden het erg leuk als je het ons zou laten weten en we zien graag je foto’s voorbij komen op Twitter (@degroenemeisjes) of Instagram (#degroenemeisjes/@jamiegroenemeisjes/@merelgroenemeisjes.) Alvast bedankt en eet smakelijk!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

35 gedachten over “Crispy smashed potatoes

 1. Oh man, wat ziet dit er lekker uit! En ik moet nog een paar uur wachten tot wij gaan eten, boe! Haha, ik heb echt trek gekregen :-)

  Ik ga even kijken of ik jullie al volg op Pinterest!

  1. Van alles eigenlijk! Jaren geleden ontdekten we zo het bananenbrood, de banana softserve en de groene smoothie!

 2. Hmm lekker! Dit ga ik binnenkort eens proberen. Is weer eens iets anders dan die ‘standaard’ gekookte of gebakken aardappeltjes!

  1. Hmm.. nooit over nagedacht eerlijk gezegd. Ben er niet heel bang voor. Misschien heel naïef, maar jeetje, ik krijg dan toch een beetje een ‘wat kun je nog wel eten?’ gevoel. Snap je wat ik bedoel?

   1. Dat is ook wel weer waar! Ik ben er denk ik onderbewust wel wat meer aan gaan dneken en voor mij toch minder aardappelen uit de oven, helaas. :)

  2. Ik vind het een wat vreemde website; helemaal niet duidelijk door wie of welke organisatie het geschreven is, zonder bronverwijzing of iets dergelijks.
   En zo lang je een gevarieerd eetpatroon hebt en geen acht keer per weke aardappels uit de oven eet, denk ik echt dat het zo’n vaart niet zal lopen. Net als wat Merel (of Jamie?) zegt; wat kun je dan nog wel eten? Er zijn toch talloze dingen met schadelijke stofjes?

   Ik maak me er voorlopig niet druk om en geniet zo nu en dan van lekkere aardappels uit de oven.

 3. Ziet er goed uit!
  Wil je nog eens iets lekkers zien op pinterest zoek dan eens op nana icecream…….
  Daarvan loopt spontaan het water je in de mond….
  En daar ga ik zeker mee aan de slag.

  1. I knooow! Een jaar of 4 geleden zagen we dat dus op Pinterest voorbij komen en sindsdien zijn we het gaan maken. Je kunt ook Instagram checken op #nanaicecream of #bananasoftserve (is natuurlijk het zelfde..) je weet niet wat je ziet!

 4. Jaa , lekker he, ik was dit al tegen gekomen op oh she glows :-)
  Ik heb ze zelfs een keer zonder olijfolie gemaakt, gaat ook prima.
  Van cooking with plants haal ik tegenwoordig ook wat inspiratie .

 5. Topidee! Ik heb dit al eerder gezien maar nooit de tijd voor genomen om ze na het koken dus nog even ‘af te bakken’. Lijkt me super lekker met een beetje sour cream. Ik krijg al trek haha!
  – X Marloes

  1. nou het is echt te schandalig voor woorden, want wij zijn heeeeel groot Oh she glows fans.. maar we kennen haar versie nog niet! En het werd on ons door meerdere mensen getipt, dus ik denk dat we dit echt zullen moeten gaan maken ;)

 6. […] recepten die deze week het beste in de smaak vielen waren: de veggie lasagne en de crispy smashed potatoes. We vonden het geweldig om te zien dat er nog op dezelfde dag (dus van het publiceren van de […]

 7. Mmmm, ik moet binnenkort echt eens een van jullie aardappelrecepten gaan uitproberen! Want het ziet er allemaal zo lekker uit.

 8. De SMASHED POTATOES zijn verrukkelijk ! Dank voor het recept ! xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *