Dit was april (2022)

Zoals ik in mijn dagboek over maart al aankondigde, is mijn update over de maand april de eerste blogpost die ik schrijf vanuit ons nieuwe huis in Rotterdam. We zijn er. En we zijn heel erg goed geland. Het is morgen drie weken geleden dat we verhuisden maar het voelt eerder alsof we hier al maanden zitten. Ik neem je in dit dagboek mee in mijn verhuismaand.

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik vind verhuizen een enorm stressvolle aangelegenheid. Er komt zoveel denk-en regelwerk bij kijken; ik was gewoon kapót. Omdat ik kort geleden ook nog corona had gehad en daar nog een beetje slap van was, probeerde ik extra goed op mijn voeding te letten. Dat betekende in dit geval: veel vitamines binnen zien te krijgen voor meer energie. Ik heb de homemade sushibowls weer helemaal ontdekt. En juices. Liters aub.

Maar maak je geen illusies over die gezonde gewoonten hoor, want ik at ook haute friture bij IKEA. Is het een ongeschreven regel dat je tijdens je verhuisperiode minstens één keer naar IKEA moet (en dat je daar dan ook eet?) Bij mij gaat die regel in elk geval wel op. Op rechts: ons huis in Utrecht dat steeds leger en leger raakte omdat we veel dingen aan het verkopen waren. En de rest zat in dozen. Blijft vreemd hè, hoe snel je huis niet meer als thuis voelt als je spullen er niet meer staan?

Op 12 april gingen we over. Onze katten zijn echt helden: al na een paar uur lagen ze er hartstikke relaxed bij in het nieuwe huis. Inmiddels zijn Bep en Pop drie keer met mij verhuisd (van Amsterdam naar Rotterdam, van Rotterdam naar Utrecht en nu van Utrecht naar Rotterdam) en het lijkt elke keer makkelijker te gaan. Gelukkig maar <3

De eerste beelden uit ons nieuwe huis. Het is zo’n ontzettend fijne plek. Zo licht, ruim en gezellig.

Vorige week was de sleuteloverdracht in Utrecht. Dat betekende: heel goed schoonmaken, afscheid nemen van dit huis (óók heel fijn was het hier) en daarna lekker een wijntje drinken in de zon op ons nieuwe balkon.

Inmiddels zijn we alweer druk met werk en andere dingen, maar tussen de verplichtingen door proberen we tijd te maken om leuke dingen te doen in Rotterdam. Zoals koffie drinken in de zon en lekker rond fietsen. Zoveel zin in de rest van de lente en de zomer!

Eén van de allerfijnste dingen: weer naar mijn favoriete plekken kunnen wanneer ik wil. Coppi, love you forever. En verder maakte ik aardbeien-matcha milkshakes die érg lekker werden. Ik zei het ook al op Instagram: ik ga het recept een beetje finetunen en dan zal ik het delen!

Verder was er: Pasen met de familie, een logeerweekend met mijn broertje (ik deel daar geen foto’s van ivm zijn privacy,) asperges uit Brabant en zoveel mogelijk zonuren op het balkon. Hoewel april de vermoeiendste maand tot nu toe was, waren het ook de gezelligste en vrolijkste weken van het jaar so far. Die vrolijkheid en gezelligheid neem ik heel graag mee naar mei. Laat maar komen! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

5 gedachten over “Dit was april (2022)

 1. Wat heerlijk dat de verhuizing achter de rug is. Ik wens jullie alle goeds in jullie nieuwe huis in Rotterdam!

 2. Ik lees je blog trouw.
  Leuk om weer een maandoverzicht te lezen.
  Veel woongeluk in Rotterdam.
  Ben je al eens naar Rotterzwam geweest? O, ik zie het. Daar was je al in 2015.
  Als je weer glutenvrij gaat bakken, probeer eens Koopmans zelfrijzend amandelbakmeel.
  200 gram Flora plant, 200 gram suiker, 200 gram zelfrijzend amandelbakmeel mengen tot een deeg.
  Vier appels of peren schillen en de partjes in een ingezette springvorm leggen.
  Deeg erop.
  Bakken in de oven.
  Nomnomnom.
  Het bananenbakmeel heb ik nog niet geprobeerd. Misschien in december om kruidnoten te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *