Fotodagboek februari 2020

Daar heb je mij weer! Het is de laatste dag van de maand en dus verschijnt mijn fotodagboek weer online! Het is jammer dat ik nou net vandaag iets heel tofs doe – een panelgesprek op Veggieworld modereren – en daar dus geen foto meer van kan delen hier… maar misschien is dat dan een goede reden om me te gaan volgen op Instagram, zodat je daar kunt meekijken! Just sayin’: ik draag een awesome groen pak. Groen meisje, groen pak, je snapt hem. Goed, ik neem jullie weer mee in mijn afgelopen maand. Opgeleukt met een heleboel foto’s en korte verhaaltjes. Daar gaan we!

Fit in februari

Zoals je misschien gelezen hebt, stond lichaamsbeweging voor mij centraal in februari. Iedere maand probeer ik een onderwerp te kiezen waar ik dan een paar keer per week – of liever nog iedere dag – aandacht aan besteed. Deze maand ben ik dus flink gaan sporten! Ik mag een OneFit abonnement testen en wow, dit bevalt me zó goed. Ik ben naar allerlei yogascholen geweest (favorieten in Rotterdam: Bodhi en De jogajuf op zuid, favoriet in Amsterdam: Bluebirds), ik heb een nieuwe favoriete gym ontdekt (Sportingclub de Uitweg in Hilligersberg, waar praktisch alleen maar oudere mensen sporten en waar het dus heerijk rustig is), ik heb zangles gevolgd (!), ik heb een massage gehad (!) en ik ben weer helemaal terug in een ritme van 2 tot 3 keer per week ‘iets doen’ en dat bevalt me heeeeel erg goed. Als jij ook OneFit wil proberen, dan raad ik je aan om dat via deze link (klik!) te doen, want dan krijg je €20 korting!

Mijn doel was om te kijken wat het met mijn mentale gesteldheid zou doen als ik 150 minuten per week intensiever zou bewegen. Overigens, die 150 minuten haal ik makkelijk, met wandelen en fietsen erbij. Ik kan echt zeggen dat ik véél meer energie heb, nog beter slaap en dat ik deze maand maar heel weinig lastige momenten heb gehad. Eigenlijk alleen rondom mijn menstruatie, toen had ik een weekend lang pijn, maar eerlijk gezegd begin ik daar aan gewend te raken.

Selfcare

Naast het sporten was er ook (andere) selfcare. Ik wandelde weer veel (en dan neem ik mijn rCup mee), ik volgde een selflove retreat van een dag, ik kreeg een massage en ik hing af en toe op de bank met een boek of een podcast en een bak popcorn. Balans, daar gaat het allemaal toch?

Actie!

Waar ik in januari enórm veel klussen in huis deed, was ik in februari heel actief bezig met mijn blog. Ik verrichte en een heleboel werk en ik vond ook weer een lekker werkritme. Zo spreek ik nu op maandagen af met vriendin Alida, waarbij we eerst koffie drinken en daarna allebei onze laptop pakken. Ook heb ik een paar keer met Mare in bibliotheken (in Amsterdam en Rotterdam) zitten werken, wat heel fijn is! Verder ben ik met Bette aan de slag geweest met een recept en foto’s voor nog een paar andere artikelen, en had ik inspirerende gesprekken met bevriende bloggers zoals Jennie, Lisa en Jelle. Ik zit weer in een lekkere werkflow en dat voelt heel erg fijn!

Eten <3

Ah jongens, waar zouden we zijn zonder lekker eten hè? Echt, ik vind het zo’n voorrecht om iedere dag weer zo lekker te kunnen eten, thuis of buiten de deur. Er is ook zóveel om te kiezen. Zo at ik deze maand bijvoorbeeld een lekker frietje met vegan mayo van Pomms (sorry, maar dat is toch echt de beste friet van Rotterdam?!), heel veel lekkere ontbijtjes, vegan cookies van Lof der Zoetheid en een heerlijke wrap bij The Libanese Sajeria in de Utrechtsestraat in Amsterdam.

Maar de allerbeste avond, food-wise, was bij Pllek, waar ik met Merlin heb gegeten. Hier aten we drie gangen veganistisch: Koreaanse falafel met kimchi, een curry met kokos en bietjes en als dessert gegrilde ananas met kokos sorbet. Draag mij maar weg. ZO GOED! Wie ook wel eens bij Pllek is geweest, weet dat het een heerlijke tent is. En: dat Pllek moet blijven! Er is nu sprake van dat Pllek plaats moet gaan maken en dus weg moet (wat zo ongelooflijk zonde is, want het is zo’n prachtige locatie aan het IJ)… maar gelukkig kun je een petitie tekenen. Dus als je even tijd hebt en je draagt Pllek ook een warm hart toe: doen!

Cultureel

In februari deed ik twee dingen (en toevallig ook nog op dezelfde dag!) die echt ongelooflijk tof waren. Het eerste was een zangles bij Voicegym, ook via Onefit! Het was mijn eerste zangles in een triljoen jaar en ik vond het geweldig om weer met een groepje rond om een piano te staan en lekker anderhalf uur te zingen. Dit ga ik zeker vaker doen! En het andere geweldige op cultuurgebied was de balletvoorstelling over het leven van Frida Kahlo. Daar gingen we heen met Erik en Julia (nog een keer dankjewel voor de kaartjes lieverds <3) en ik heb ademloos zitten kijken. Die dansers! Dat decor! Die kostuums! WOW.

Ik verheug me op een aantal culturele dingen in maart. Te weten: Grasnaspolsky in Groningen (muziek), Movies that matter festival in Den Haag (films), Tilt festival in Tilburg (literatuur) en het Rotterdamse Boekenbal. Dat is toch ongelooflijk hè, dat er altijd zoveel leuks te doen is?

Dat was ‘em weer voor deze maand! Dankjewel voor het lezen. Echt heel leuk dat jullie zo betrokken zijn :) Houd de Groene Meisjes goed in de gaten, want er koopt een hoop toffe content aan! 

Deze blogpost bevat affiliatelinks.

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

11 gedachten over “Fotodagboek februari 2020

 1. Wat een fijne maand! Ik vind je beweegdoel heel inspirerend, zeker omdat je schrijft dat het je veel meer energie gaf. Ik heb de afgelopen weken de griep gehad dus kon juist niet bewegen en dat merk ik ook echt wel. In maart ga ik proberen het bewegen ook weer prioriteit te geven. :-)

 2. Wat een fijne maand lijkt me dat. Ik voel de positiviteit gewoon door mijn telefoon heen stromen. Zálig. Veel liefs, en op naar maart <3

 3. Wat een leuk, ontspannen en inspirerend fotodagboek! Dankjewel Merel!

 4. Wat fijn zeg dat je zo’n lekkere maand hebt gehad! En wat goed om te horen dat sporten je zoveel goed doet, ik zou eigenlijk ook meer moeten sporten!

 5. Klinkt als een geslaagde maand! Ik ben ook weer bezig met sporten en meer bewegen en vind het ook zo heerlijk! Alleen het selfcare gedeelte mag ik wel wat meer aandacht aan besteden haha.

 6. Wat een leuk overzicht! En hoe is het met je studie? Lukt het je om dit allemaal daarmee te combineren?

 7. Fijne blog weer! Waar is trouwens die foto genomen van de turmeric latte? Ik zoek nog steeds een plek in Rotterdam die net zo’n lekkere TL maakt als in Berlijn :))

 8. Ooo, die friet… Het is maandagochtend 10 uur en het water loopt me in de mond.

 9. Wat een fijne maand, heel erg leuk om te zien! Oh die friet, daar heb ik al de hele dag zin in.

 10. Wat een fijne post! Mag ik vragen waar je de Selflove Retreat hebt gevolgd? Ik ben naar zoiets op zoek ..!
  Groetjes, Roos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *