Gastrecept: chocolade-bananenijs met granola van Brenda

Ik dacht, laat ik vandaag eens goed beginnen met 1) een recept voor ijs en 2) met een toffe vegan blog die ik graag met jullie wil delen. Ik wil jullie graag voorstellen aan Brenda. En Brenda wil op haar beurt graag een recept met jullie delen. Dus laten we gauw beginnen!

Over Vegan Monkey

Hallo lieve lezers van De Groene Meisjes. Ik ben Brenda, 26 jaar, en ben degene die Vegan Monkey de wereld in heeft geslingerd. Met mijn blog wil ik mensen enthousiast maken voor veganisme, en laten zien hoe ontzettend leuk, gezond en lekker veganistisch eten is. Maar bovenal wil ik het hebben over het ‘waarom’ van veganisme.

Ik ben mijn hele leven al een grote dierenvriend, en ben dan ook, zoals ze dat in het Engels mooi zeggen, ethical vegan. Vegan voor de dieren dus. Het leed dat dieren in de vee- en visindustrie lijden is verschrikkelijk en onacceptabel, en dat kan enkel worden gestopt als we stoppen met het eten van dierlijke producten.

Eigenlijk zijn heel veel mensen al ‘vegan in hun hoofd’: niemand wil dat dieren pijn lijden, maar omdat we zijn opgegroeid met broodjes kaas en kipfilet, is de stap naar veganistisch eten voor veel mensen groot en eng. Dat snap ik maar al te goed, want dat was het voor mij ook! Met lekkere en gezonde recepten en kritische artikelen wil ik mensen helpen en motiveren om al meer plantaardige keuzes te maken. Iedere stap in de goede richting juich ik toe, of dat nu een muizenpasje of mijlpaal is!

Sinds de start is de blog in een sneltreinvaart gegaan. Dat vind ik ontzettend tof, want ik beschouw Vegan Monkey als mijn toekomstproject. Ik heb veel grote en spannende plannen in petto! Wil je weten wat? Blijf Vegan Monkey dan vooral volgen (op Facebook bijvoorbeeld), dat zou ik ontzettend leuk vinden. Je bent van harte welkom!

 

Recept: chocolade-bananenijs

Ik ben groot fan van een whole foods, plant-based voedingsstijl, wat betekent dat ik producten gebruik die niet of zo min mogelijk bewerkt zijn. Wat je daarvan terugziet op Vegan Monkey zijn gezonde recepten die simpel en snel te maken zijn. Zo ook dit recept voor chocolade bananenijs, dat ik speciaal voor deze gastblog heb gemaakt (en oké, stiekem ook omdat ik ‘m zelf zo graag wilde maken). Ik hoop dat jullie er net zo van gaan genieten als ik!

Wat heb je je nodig? 

voor het ijs: 

2 à 3 bevroren rijpe bananen
1 tl kaneel
2 tl cacaopoeder
50 ml amandelmelk

voor de saus: 

50 g medjooldadels
20 g pindakaas
75 ml water
een paar druppels vanille-extract of -aroma
snufje grof zeezout

Wat ga je doen?

Tip #1: Zet de kom waar je het ijs in gaat serveren een half uurtje van tevoren in de vriezer. Dit voorkomt dat je ijs snel smelt. Doen hoor, want het scheelt enorm!

Tip #2: Knapperige toppings zoals zelfgemaakte granola, cacaonibs of gehakte nootjes maken het geheel helemaal compleet.

1. Blend alle sausingrediënten met de staafmixer of keukenmachine tot een glad geheel. Schep dit in een bakje.
2. Haal je kom uit de vriezer (zie tip #1).
3. Stop de bevroren bananen samen met het amandelmelk en de kaneel in de keukenmachine of blender. Mix tot er een schepijs-achtige structuur ontstaat. Je zult de stukken banaan een paar keer tussen de messen moeten duwen. (Zet alsjeblieft wel de blender uit als je dat doet! Ik wil niet verantwoordelijk zijn voor geamputeerde ledematen ;))
4. Schep de helft van het ijs uit de blender in je kom en zet aan de kant.
5. Doe de cacao bij de rest van je ijs in de blender en blend dit kort mee.
6. Schep het chocolade ijs ook in de kom en doe hier om te beginnen 2 eetlepels van de zoete pindakaassaus overheen.
7. Roer het witte ijs onderin kort door het chocolade ijs. Zo krijg je die ‘swirl’ erin!
8. Doe hier je gekozen toppings op en enjoy!

ZOVEEL zin om dit morgen als ontbijt te maken. Jullie ook? Brenda heeft nog veel meer lekkere recepten, die er allemaal heel gezond en kleurrijk uitzien, dus check haar blog Vegan Monkey zeker eventjes. Dankjewel voor het delen van je leuke verhaal en het recept, Brenda en heel veel succes met je blog! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

3 gedachten over “Gastrecept: chocolade-bananenijs met granola van Brenda

  1. Dit ziet er echt super lekker uit! En perfect voor dit warme weer, het receptje van de granola ga ik maar eens snel uitproberen.

  2. Ahh dank je wel voor je lieve woorden, Merel! En heel graag gedaan van mijn kant natuurlijk! ^^ Dat er maar heel veel mensen heel erg blij mogen worden van deze kom met goddelijkheid! Liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *