Groen in het seizoen: zomerse ontbijtmuffins

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Misschien niet de mooiste muffins die je ooit hebt gezien. Maar geloof ons maar: dit zijn wél de lekkerste vegan ontbijtmuffins die je hebt geproefd. Benieuwd naar het recept?

Holy M, wij houden zóveel van ontbijtjes. Met geen pen te beschrijven. En een ontbijtmuffin is dan ook wel meteen één van onze favorietjes. Waarom? Omdat het ontzettend makkelijk is (je maakt er een aantal en hebt voor de hele week ontbijt en je kan ze makelijk meenemen naar je werk,) maar ook omdat ze simply delicious zijn. Ik maakte een zomerse variant op deze muffins uit ons Groene Meisjes Ontbijtrecepten e-book.

Op dit moment eet ik zoveel abrikozen als ik kan. Nu moet je je niet voorstellen dat ik 24/7 aan een abrikozeninfuus zit, maar ik koop ze zo lang ik ze op de biomarkt kan krijgen. Het is nú de tijd voor heerlijk zacht fruit, zoals nectarines, perziken en… abrikozen dus! I love it. Ik koop ze ieder week op de biomarkt, omdat ze heerlijk en helemaal niet duur zijn. Deze muffins kan je dus ook zeer budgetproof maken!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aiii mami, kijk die juicy abrikozen!

Wat heb je nodig voor 8 ontbijtmuffins?

 • 70 gram havermeel
 • 50 gram havervlokken
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 1 halve theelepel kaneel
 • 2 eetlepels lijnzaad
 • 1 grote rijpe banaan
 • 125 ml havermelk
 • 3 eetlepels kokossuiker
 • halve theelepel vanille
 • 4 rijpe abrikozen in stukjes

Wat moet je doen?

– Verwarm je oven op 190 graden –

 1.  Mix het meel, de havervlokken, het bakpoeder, kaneel en het lijnzaad in een grote kom.
 2. Prak de banaan in een aparte kom en voeg hier de havermelk, kokossuiker en vanille aan toe.
 3. Voeg de vochtige ingrediënten bij de droge ingrediënten in de andere kom en roer goed door.
 4. Schep nu ook voorzichtig de stukjes abrikoos door het beslag.
 5. Pak nu de muffinvorm (gebruik een siliconenvorm, zodat je deze niet hoeft in te vetten) en schep de vormpjes vol. De muffins worden niet veel groter dan dit, dus goed vol scheppen mag.
 6. Schuif de muffins voor 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.
 7. Laat de muffins eerst goed afkoelen voordat je ze uit de vormpjes haalt en/of opeet.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Laat je het ons weten als je dit recept hebt gemaakt? Dat kan via Twitter (@degroenemeisjes) of via Instagram (#degroenemeisjes.) Enjoy! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

34 gedachten over “Groen in het seizoen: zomerse ontbijtmuffins

 1. Ik vind ze er juist lekker uitzien! Heb deze week ook een lading ontbijtmuffins in de koelkast, lekker elke dag iets mee naar werk. Dit recept lijkt me erg lekker, eentje om te proberen!

   1. Ze zijn allemaal op en waren heerlijk! Ook qua zoetheid. Niet te zoet, precies goed. We hebben er allemaal 3 gehad en dat was goed qua vulling. Ook mijn kinderen aten er 3. Dit ga ik zeker nog eens maken. Was zo klaar….
    Ik had geen havermeel meer en en heb wat havervlokken fijn gemalen en vermengd met amandelmeel.

 2. Oh! Ziet er goed uit. Ik was al op zoek naar een makkelijk ontbijt voor mijn vriend dus dit lijkt me wel wat!

  Hoeveel muffins eet je voor 1 ontbijt, 1 of 2 ?

 3. Is lijnzaad een essentiële toevoeging in dit recept of kan ik het ook weglaten? Ik probeer namelijk juist mijn keukenkastjes wat op te ruimen en anders zit ik weer met een nieuw ingrediënt wat ik in mijn toch al overvolle kastjes kwijt moet.

  1. Lijnzaad bindt, dus het kan wel zijn dat als je het weglaat, het minder stevig wordt. Banaan bindt ook, maar lijnzaad extra…

 4. Woaaah inderdaad jeetje wat zien die er goed uit! Muffins als ontbijt zijn wel echt het ultieme ontbijt. En ze zijn ook nog eens gezond en detoxproof, wauw. Die gaan op mijn ontbijtlijst. Enne ik vind ze er prachtig uitzien hoor.

 5. Ziet er super uit!
  Hoe kan ik de muffins het beste bewaren? Ik neem er maximaal 1 per dag dus zijn ze langer dan een week houdbaar? Is invriezen een optie? Ben benieuwd!

 6. Zou het ook met pruimen kunnen? Ze hangen nu nog stevig in de boom, maar morgen ga ik beginnen. Of misschien nu onder de boom met de regen. De soort heet opaal. Naast pruimenvlaai. Ga ik deze muffins dan ook eens proberen. Wat denken jullie.

 7. Ontbijtmuffins zijn echt lekker! Ik draai vaak vroege diensten op mijn werk en dan heb ik geen tijd voor havermout oid, dus dan is een ontbijtmuffin ideaal. Een variant met abrikoos heb ik nog niet gemaakt, ga ik snel eens proberen!

  1. Misschien appelmoes ja… maar we weten het niet zeker, want we hebben het niet geprobeerd. Gewoon even testen dus!

 8. Ziet er lekker uit! Heel de zomervakantie de tijd om nieuwe recepten te proberen. Deze ga ik absoluut maken met mijn 2 koekenbakkers :)

 9. Klinkt lekker, misschien kan dit me helpen om toch van havermout te gaat houden ;-)

  Ook van mij nog wel een vervang vraagje, maar dit vraag ik me wel vaker af bij recepten: kan ik in plaats van lijnzaad ook chiazaad gebruiken? En zou ik dat dan eerst moeten weken of kunnen ze er gewoon zo in?

  Dank voor de inspiratie weer meiden!!

  1. Haha jeetje, iedereen wil maar van alles vervangen… Ons antwoord is een beetje standaard misschien, maar: just try! Doen wij ook altijd. Uiteindeljk mikken wij ook maar van alles bij elkaar en dan komt er een recept uit rollen.
   Succes!

 10. Cornflakes overgoten met gesmolten chocolade in een muffin vorm vind ik ook erg lekker en makkelijk te maken.

  Smakelijke groet,

  1. oeee, klinkt lekker! Maar wel een stukje ongezonder ;)

 11. Ze zijn zojuist uit de oven gekomen….klaar voor morgenochtend als ik schandalig vroeg op moet. Mmmmmm als dat geen motivatie is morgenochtend :-)

 12. Ik heb vanochtend een variatie op deze muffins gemaakt en blauwe bessen en kokosschaafsel gebruikt in plaats van de abrikozen en kokossuiker. Om er zeker van te zijn dat ze niet te nat zouden worden door de blauwe bessen heb ik er wat extra havermout bij gedaan.. ze zijn heel lekker geworden!! Wat kun je toch eindeloos variëren met dit recept (net als met de appel-kaneel havermoutmuffins, heel lekker met (verse) pecannootjes :-))

 13. Lekkere muffins! Ik heb ze gemaakt met blauwe bessen. Werkt ook prima!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *