De Groene Meisjes op Instagram #35

IMG_9531

Oooh, wat errâg! We plaatsen momenteel echt amper foto’s op Instagram. Hoe dat komt? Doordat we veel aan het werk zijn (en dat is niet echt boeiend om te laten zien) of het is al zo donker dat een foto maken praktisch onmogelijk is. Wennen hoor! Daarom vinden we het heel leuk dat je hier toch bent om te kijken wat we deze week zoal hebben gedaan ;)

Op de eerste foto zie je Tara van KittehsCupcakes. Wist je dat Tara, Larissa en Serena (ofwel: de zusters Verbon) tegenwoordig een nieuw kanaal hebben op YouTube? Het heet Foodio en iedere dinsdag plaatsen ze een leuk filmpje. Als echte foodiefriends lieten Tara en ik op het BodyShop event, waar we afgelopen vrijdagavond waren, een airbrush tattoo zetten. Het werd een gingerbread man, superschattig! Tara plaatste de foto als eerste op haar Instagram account (waarop ze, HALLO! 10.000 volgers heeft) en er kwamen heel veel reacties van meiden die dachten dat de tattoo echt was. Ook kwamen er reacties als in: “lelijk! hier ga je spijt van krijgen!’ enzovoorts. Toen dacht ik: stel hij wás echt, dan was dit echt behoorlijk beledigend geweest. Mensen denken echt niet na voordat ze iets schrijven, zo blijkt maar weer. (of het kan ze niks schelen, dat kan natuurlijk ook nog)

IMG_9532

Hier zie je de tattoos van dichtbij. Dan zie je beter dat ze niet echt zijn. Maar toch nog steeds heel erg leuk, toch? De tattoo blijft 3 tot 10 dagen zitten. Ik ben benieuwd!

IMG_9535

Het kerstevent van The Bodyshop was heel leuk en gezellig. Gezellig bijgepraat, lekker gegeten en natuurlijk weer veel geleerd over de nieuwe producten en projecten van The Bodyshop. Ook kreeg ik een fijne goodiebag mee naar huis, die ik jullie later nog laat zien.

IMG_9442

Vorig weekend gingen we naar Het Diner in Pathe City (Leidseplein) en voordat de film begon wilden we nog eventjes iets eten. Zo belandden we bij Bagels&Wraps, een tentje aan het Max Eeuweplein, vlakbij het Leidseplein. We kozen voor een hummuswrap: een lekkere wrap gevuld met hummus en rauwkost. Met een verse jus erbij echt een heerlijke lunch! Verder is het absoluut geen fancy of interessant tentje, dus verwacht niet teveel. Maar je kan er in ieder geval terecht voor een vegan bagel of wrap en dat is al heel wat natuurlijk.

IMG_9488

Het liefst ontbijt ik zoiets: havermout met fruit en zoiets als gojibessen of kokosvlokken. Of allebei. Maar…

IMG_9491

…daar heb ik niet altijd tijd voor, dus soms ga ik voor zoiets als een mega xxl smoothie. Die kan ik eventueel nog meenemen voor onderweg, maar meestal is hij voor die tijd al op. Deze smoothie had ik gemaakt met 3 bananen, 1 kakifruit (verslaafd aan!) havermelk en havermout. Ik zeg het je: powerbom!

IMG_9512

Wat deze week natuurlijk supertof was, is dat we in de Duurzame Jonge 100 stonden. Woop woop! Kijk, daar staan we in Nrc.Next!

IMG_9542

 

De hele week heb ik zooooo naar zaterdag uitgekeken. Een hele dag de tijd om lekker te bloggen en wat dingen voor mezelf te doen. Heerlijk! Ik begon de dag vroeg en zat om half 9 helemaal klaar om in actie te komen. Typisch iets voor mij: in mijn hele leven heb ik misschien 5 keer uitgeslapen. Waarvan twee keer na een studiereis (dan ben je gewoon praktisch dood) en drie keer na heftig uitgaan. Verder nooit. Ik sta graag vroeg op, zodat ik een lekker lange dag heb. Ik ben een ochtendmens, maar ook wel een avondmens. Ik ben géén middagmens. Heel irritant als je werkt, want ik zak ’s middags altijd helemaal in. Vooral na de lunch, haha! Anyway, ik was dus vrij vandaag en ik ging eindelijk weer iets voor mezelf doen. Heerlijk om dan ook echt in mijn eentje op pad te gaan. Even geen geklets en niet op mijn horloge kijken. Ik bracht een bezoekje aan Boterham. Erg leuk! Jullie lezen deze week meer over deze hotspot.

IMG_9546

 

Na Boterham wandelde ik nog even naar De Ruyschkamer, in de Ruyschstraat. Ook al zo’n leuk tentje! Over de Ruyschkamer lezen jullie deze week ook meer.

IMG_9549

 

Als ik een beetje stress heb (zoals nu: als ik denk aan wat ik morgen allemaal moet doen om de komende week voor te bereiden…pfff) dan hoef ik altijd alleen maar even naar de katjes te kijken. Vooral als ze liggen te slapen; zo lief en vredig. Zucht, was ik maar een kat.

IMG_9554

 

En als laatste: het ziet er niet uit, maar het was weer heerlijk. Een supermakkelijke, snelle maaltijd: noodles (van mijn favoriete merk King Soba,) met tofu en sperziebonen in een boemboe. We kopen altijd de boemboe bij Ekoplaza of Marqt, zonder E-nummers. Heb je enig idee hoeveel E-nummers er in boemboe van een reguliere supermarkt zitten? Seriously, ik durf het je niet eens te zeggen. Zóveel.

Dat was het voor deze week! Vrijdag en zaterdag heb ik nog het een en ander gefilmd, dus misschien maak ik daar een vlogje van. Ik vind filmpjes echt ontzettend lastig. Ten eerste omdat ik het haat om zelf gefilmd te worden, ten tweede omdat ik altijd denk dat ik toch weinig boeiends te melden heb. Maar ik vind het wél leuk om te filmen als ik ergens ben, omdat het toch wat meer laat zien dan foto’s alleen. Dus nouja, wie weet…

Iedereen bedankt voor het lezen, geniet van je zondag en tot snel!

Liefs Merel

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

18 gedachten over “De Groene Meisjes op Instagram #35

 1. ben benieuwd naar de post over Boterham! en die tattoo’s zijn juist heel erg schattig, perfect voor kerst ;)
  xo, cheyenne

 2. Altijd leuk om foto’s te kijken :D De tattoo’s zijn echt vet cute! Mensen denken soms echt niet aan andermans gevoelens, wat als het wel echt was geweest, dan was je totaal de grond in gestampt. Mooi dat niet iedereen van hetzelfde houd juist :D
  Fijne avond!

 3. Filmpjes zijn leuk, vooral als de Groene Meisjes erop staan! :)

 4. Leuk om te zien! Ik vind die airbrush tattoos wel grappig, weer eens wat anders en het had ook super leuk geweest met kerst! :) En heel herkenbaar, de herfst is erg leuk, maar de zon mag wel wat langer blijven schijnen zodat we ook nog normaal foto’s kunnen maken haha!

 5. Haaaiii fluffy Bep! Hihi! Leuke foto’s, ik kan niet wachten om alle Body Shop producten te gebruiken (maar eerst even mooie foto’s maken)!

 6. Oef ja, ik zag de reacties op jullie tattoo en schrok me een hoedje! Al kon ik me niet voorstellen dat-ie echt was, vond ik de reacties echt wel heftig! Verder weer leuk om te lezen, maar wel minder dat je zo druk bent met alles.. Rustig aan!

 7. Ik hou van de producten van de bodyshop. Deze week had ik weer een lading binnen van dit prachtige merk. :)
  Ik ben trouwens ook meer een ochtend en avondmens en die paintbrush tattoo is grappig. :)

 8. zo herkenbaar, ‘was ik maar een kat’… altijd als ik dat denk plan ik even geen nieuwe dingen meer in :P want dan heb ik het drukker dan ik fijn vind.

 9. Leuke foto’s.
  Goed van je dat je tijd voor jezelf plant, ik vind dat altijd zo moeilijk. Doordat ik veel moet studeren blijft er weinig tijd over en voelt het bijna alsof ik me tijd verdoe als ik iets leuks voor mezelf doe.
  Ik wil ook een kat zijn ;-)

 10. Iets heel anders: ik heb jullie groene smoothie gemaakt (met avocado, kiwi, kokoswater etc) en het is zalig! Wat een lekker recept :)

 11. Inderdaad wat minder foto’s dan we van jullie gewend zijn, maar allemaal zoals altijd leuk en interessant.
  En de “tattoo” foto telt minstens voor drie! :)

 12. Heb het idee dat die “tattoo”-foto’s worden gepost om reacties te krijgen. Dat is dus gelukt. Dat die dan niet allemaal even positief zijn, soit!

 13. Wat leuk dat jullie weer wat foto’s online hebben gezet. Ik heb ook niet zo heel veel te ‘melden’ dus altijd als ik al die Instagram foto-week-diary’s zie, voel ik me altijd hopeloos ouderwets en saai. Doe ik dan zo weinig leuks? denk ik dan. En eigenlijk valt dat wel mee, ik ben helemaal niet zo saai. Het is meer mijn perceptie van dingen: heb ik tijd om foto’s te maken? Vaak vergeet ik ook foto’s te maken van leuke momenten en soms heb je gewoon heel veel werk en dan maak je daar geen foto’s van inderdaad! Dus ik herken dat wel.
  Toch leuk om weer even een inkijkje te krijgen :) Wat gaaf dat jullie in de NRC next staan in de Duurzame jonge 100!! Gefeliciteerd!

  En het inkakmoment na de lunch. Guilty! Ik heb daar ook zo’n last van! Ik ben totaal geen ochtendmens, maar als ik werk en ik ben hele dagen bezig… dan moet ik wel ’s ochtends vroeg op. En dat betekent voor mij meestal een dip rond een uurtje of half 3. Of rechtstreeks na de lunch. Daar moet ik nog wat op vinden…!

  Liefs,
  Nancy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *