#groenemeisjesreizen 2015

groenreizen1

Foto: Aline Bouma

In 2015 gingen we voor het eerst in onze carrière als bloggers, op persreis. En daar bleef het niet bij, want we gingen vaker dan eens. Ook boekten we hier en daar zelf nog wat tripjes, om weer inspiratie op te doen voor De Groene Meisjes, of om juist eventjes helemaal niet met onze laptops en smartphones bezig te zijn. Vandaag blikken we eventjes terug op alle reisjes die we mochten maken.

(in de teksten bij de bestemmingen linken we naar het bijbehorende artikel, zodat je even kunt teruglezen wat we daar allemaal hebben meegemaakt en ontdekt) 

Januari

IMG_1747-1024x683

In januari bezochten we het ijskoude Londen. We verbleven in het geweldige ACE hotel in Shoreditch (een stadsdeel waar we niet eerder waren geweest, maar wat heel erg tof bleek te zijn) en we gingen op jacht naar de foodtrends die in Londen leefden. Londen loopt toch altijd een beetje voor op Nederland. Helaas bleven we maar één nachtje, wat maakte dat we maar heel weinig tijd hadden. Wie weet gaan we in 2016 nog eens terug!

Februari

IMG_3181-1024x683

In februari lieten we de kou (al herinneren we ons niet meer precies hoe koud het nou eigenlijk was destijds, maar het gaat om het idee,) in Nederland en zochten we de zon op in het prachtige Valencia. Wát een relaxte stad is dat. We fietsten tussen de palmbomen door, dronken smoothies op terrasjes en verbleven in een fantastische bed and breakfast – ongetwijfeld de leukste plek om te overnachten wanneer je naar Valencia gaat. Wat een heerlijk ontspannen weekend was dit!

Maart

We begonnen de maand maart met een gezellig bloggerstripje naar Antwerpen. Samen met Larissa en Tara van Kittehscupcakes, verkenden we de stad opnieuw. We komen al best wel lang en regelmatig in Antwerpen, maar dit keer hebben we toch weer plekken ontdekt die we nog nooit eerder hadden bezocht. Los daarvan hebben we het enorm gezellig gehad en zouden we deze trip zo weer opnieuw doen!

IMG_4621-683x1024

Jamie was er in haar jonge jaren al wel eens geweest, maar voor mij was het de eerste keer ooit: we gingen naar Portugal! En om het meteen goed te doen, maakten we er een combinatietripje van. We waren namelijk uitgenodigd om het prachtige Ecorkhotel in de kurkstreek te bezoeken en we besloten er zelf nog twee dagen Lissabon aan vast te plakken. Als je dan toch in de buurt bent… We hebben geweldige dagen gehad. Ten eerste was het hotel echt een droomplek. Zo lekker rustig, middenin de natuur, alles eco en bio, heerlijk vegan gegeten – ronduit fantastisch. En vervolgens zochten we de drukte op in Lissabon. Dit is dus echt een stad waar ik op slag verliefd op ben geworden. Die bontgekleurde huizen, de super vriendelijke mensen, het heerlijke eten en de oude trammetjes, we vonden het allemaal even leuk!

April

boekaresthotspots6-1024x682

In april mochten we voor srprs.me een verrassingstripje maken en waar kwamen we terecht? In Boekarest! Wow, die bestemming zouden we zelf dus echt never nooit hebben gekozen. Over Boedapest hoor je nog wel eens wat, maar Boekarest? Om eerlijk te zijn moesten we eerst nog opzoeken in welk land het überhaupt lag. Het bleek een prachtige stad te zijn, waar alles zó goedkoop is dat je leeft als een god in Roemenië. De mensen waren vriendelijk, we hebben heel veel gelopen, leuke plekken ontdekt en lekker gegeten. Onze conclusie was ook: zelfs in een stad waar je het misschien helemaal niet zo snel verwacht, kun je nog heel toffe vegan hotspots tegenkomen. Wij zouden Boekarest absoluut aanbevelen!

Mei

gozoplog6-1024x682

In mei werden we uitgenodigd om een bezoek te brengen aan Gozo, een klein eiland naast Malta. Helaas kon Jamie niet gaan, in verband met afspraken, maar ik besloot om wel mee te gaan. Dit bleek een goede keuze, want ik heb een paar lekkere dagen op het eiland gehad. Ik ging in mijn eentje hardlopen, in mijn eentje uiteten en met een gids op pad om het eiland te ontdekken. Zelf zou ik niet gauw weer 5 dagen naar Gozo gaan, omdat ik het eiland daarvoor echt te klein vind. Ik zou eerder een combinatie maken van Gozo en Malta, omdat daar volgens mij ook nog veel moois te ontdekken valt. Hoe dan ook, ik heb genoten van het groene eiland en haar heerlijke eetcultuur.

Juni

italie8-1024x682

Over eetcultuur gesproken: in juni zaten we in Italië! We waren daar om een meerdaagse vegan (!) kookworkshop te volgen. Wat kunnen we zeggen? Het was MEGA leuk en lekker. Wat hebben we daar ongelooflijk lekker gegeten uit de moestuin bij de bed and breakfast, ontspannen op het dakterras in de zon gelegen, de omgeving bewonderd en natuurlijk: veel geleerd in de keuken van Mama Gabriella!

Juli

berlijnhotspots1-1024x758

De drukste periode van het schrijven van ons boek, dat in oktober verscheen, lag in de zomermaanden. Het bleek best wel lastig om nou eens écht goed te beginnen met schrijven (foto’s, recepten en vormgeving waren al wel op volle gang,) en om toch een goede start te maken besloten we even een paar dagen naar Berlijn te gaan. Ten eerste omdat het onze lievelingsstad is, maar ook omdat we er altijd met bergen inspiratie vandaan komen. Los daarvan was er ook nog eens een grote beurs rondom eerlijke mode, dus we hadden meer dan genoeg redenen om die kant op te gaan. Het bleek te werken. Na dit weekendje in juli, gingen we als een trein met het boek.

Augustus

berlijnhotspots15-1024x682

Om te vieren dat het manuscript was ingeleverd en omdat ik in augustus 29 werd, gingen we terug naar Berlijn. Het was een kort bezoek, maar we hadden precies genoeg tijd om wat vrienden te zien en naar onze favoriete plekken te gaan. Altijd fijn om terug te zijn. Uiteindelijk bleven we trouwens nog een nachtje langer dan gepland, omdat de trein (door een defect) niet bleek te rijden. Een geluk bij een ongeluk, zullen we maar zeggen.

September

gent23

In september maakten we twee tripjes. Eentje heel dichtbij en eentje verweg. Gent en New York. Gent bezochten we omdat er een event van Provamel werd gehouden. We volgende toffe workshops, genoten alvast van een kerstdiner (het event was bedoeld om in de sfeer te komen en inspiratie op te doen voor de kerstdagen – dat lukte!) en we sliepen op een glamping middenin de stad. Dit weekend was echt magisch en heel erg gezellig met onze mede-bloggers uit allerlei Europese landen. Echt een eer om hier aanwezig te mogen zijn!

ny43-1024x682

En toen gingen we naar New York. Een vakantie die we al heel lang wilden doen. Eigenlijk al sinds we begonnen met bloggen riepen we: als we érgens inspiratie willen opdoen, dan is het in New York. Nou, die wens kwam uit. We hebben het waanzinnig gehad in deze overweldigende stad. De vegan foodtrends vlogen ons om de oren en we konden ons geluk niet op. Check hier een artikel over de trends die we gespot hebben. Stiekem kijken we alweer naar mogelijkheden om in 2016 weer te gaan, want vijf dagen was echt véél te kort.

Oktober

In oktober bleven we lekker in Amsterdam. Het was de maand waarin ons boek uitkwam, waarin we de lancering vierden met bevriende bloggers en waarin we startten met onze signeersessies. Als we weg hadden wíllen gaan, hadden we het gewoon veel te druk gehad!

November

leipzigvoner2

Omdat Duitsland nog veel meer mooie steden heeft dan Berlijn alleen, werden we uitgenodigd om Leipzig eens te komen ontdekken. Wat een gezellige stad bleek dit te zijn! En je weet hoe het gaat in Duitsland: in november is alles al full-on in kerstmodus. Lichtjes en kerstbomen overal. We sliepen in een prachtig boutiquehotel in het centrum, wandelden uren door de kou (het was dat weekend veel kouder dan het in december in Nederland is!) en we kwamen weer toffe vegan hotspots tegen. Leipzig zouden we in de zomer opnieuw willen bezoeken, als de terrassen en de parken vol zitten en de bomen weer blaadjes hebben. Aan de andere kant: steden als Hamburg, Dresden en München wachten ook nog op ons. We hebben nog genoeg te ontdekken in Duitsland!

December

berlijn2

We konden het niet laten. We sloten het jaar toch weer af in Berlijn. Dat maakt dat we dit jaar drie keer in Berlijn zijn geweest en dat vinden we eigenlijk nog veel te weinig. Veel mensen vragen ons of we er niet een tijdje zouden willen gaan wonen – wie weet. Al hebben we het in het Amsterdam ook fijn en is ons werk hier. Hoewel we online werken, zijn er toch ook veel dingen waarvoor we wel degelijk hier moeten zijn. Deze laatste trip naar Berlijn maakten we met BlaBlaCar en nu we hebben ontdekt hoe snel en goedkoop (en soms ook nog last minute) je naar Berlijn kunt, is dat misschien nog aantrekkelijker dan treintickets vooruit kopen. Misschien kunnen we dankzij BlaBlaCar in 2016 dus nog wel vaker die kant op.

Wat een bijzonder jaar was dit! We zijn ongelooflijk dankbaar voor alle kansen die we, door De Groene Meisjes, krijgen. We hadden nooit kunnen dromen dat ons blog ons zó ver zou kunnen brengen – letterlijk en figuurlijk. En natuurlijk werken we keihard, maar we doen vooral wat we het allerleukste vinden om te doen.

We zijn nog nooit zo vaak naar het buitenland geweest als dit jaar. Dat betekent ook dat we dit jaar vaker hebben gevlogen dan ooit tevoren en dat is niet per se iets wat we voort willen zetten in 2016. Veel trips kunnen gemakkelijk met de trein, bus, auto of boot. En natuurlijk hebben we dat dit jaar ook regelmatig gedaan, maar ja, naar Portugal voor een paar dagen met de trein, dat wordt toch wel een hele onderneming. Uiteraard zijn er ook bestemmingen waar gewoon niet te komen valt, zonder vliegtuig. Verre reizen maken doen we niet vaak. New York was voor ons beide voor het eerst in een jaar of 7 dat we de oceaan overvlogen naar een ander continent. Vliegen willen we zeker niet aanmoedigen, maar aan de andere kant zijn we ook van mening dat reizen je wereld groter kan maken, je er heel veel van kan leren én dat er andere manieren zijn om bij te dragen aan een beter milieu. (en dat is waar we natuurlijk iedere dag over schrijven, hier op de Groene Meisjes)

En komend jaar? Staat er al iets gepland. Nee :) Er zijn nog geen uitnodigingen voor persreisjes en er zijn nog geen treintickets geboekt. Toch hebben we wel plannen, alleen weten we nog niet of en wanneer die zullen worden uitgevoerd. Een aantal van onze reiswensen:

– München. In deze stad woont een vriendin en we zien haar altijd in Berlijn, wanneer ze bij haar vriendin is, maar we zijn nog nooit in haar woonplaats geweest. Iedere keer dat we elkaar zien roepen we: München is echt de volgende bestemming! (om elkaar vervolgens in Leipzig te zien, zucht ;)) Dus we kunnen er niet meer omheen, we moeten echt naar München in 2016. Gelukkig lijkt het ons ook een heel leuke stad!

– Scandinavië. Eigenlijk stond het op mijn bucketlist voor 2015: een bezoek aan een Scandinavisch land. Het kwam er helaas niet van. Ik heb eigenlijk geen uitgesproken voorkeur voor een bestemming, maar ik heb wel begrepen dat je vanuit Berlijn vrij gemakkelijk naar Denemarken kunt met de auto of de trein, dus dat lijkt me een goede combinatie. Anderzijds hebben we gehoord dat er in Oslo een compleet duurzame wijk is geopend en dat zouden we natuurlijk ook graag met eigen ogen willen zien. Hmm, keuzes keuzes…

– Een andere goede trip vanuit Berlijn zou zijn om naar Warschau af te reizen. Polen moet ook prachtig zijn en Warschau is behoorlijk upcoming. Lijkt ons ook erg tof!

– Mochten we nog een verdere reis maken komend jaar, dan zou het ons niet verbazen als dit toch weer naar New York zal zijn. Nogmaals: vijf dagen was echt veel te kort en er is nog zóveel te ontdekken.

Andere landen waar we nooit zijn geweest zijn bijvoorbeeld Oostenrijk en Zwitserland. Daar schijnen ze ook heel veel te doen op het gebied van duurzaamheid, dus daar zouden we ook graag naar willen kijken. En dan horen we weer dat Ljubljana in Slovenië heel hip en groen is en dat je in Thailand het allerlekkerste fruit van de wereld kunt eten. Kijk, daar ga je al. We hebben nog geen idee waar 2016 ons zoal zal brengen, maar één ding is zeker: móchten we in 2016 weer op reis gaan, dan zijn jullie er altijd bij! (oké, digitaal bedoelen we dan, maar dat snapte je)

Wil je al onze reisfoto’s op Instagram terug kijken? Check dan #groenemeisjesreizen voor een overzicht!

En jij? Waar was jij in 2015 en waar zou jij in 2016 naartoe willen? Laat het ons weten! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

66 gedachten over “#groenemeisjesreizen 2015

 1. Leuk om zo op een jaar terug te kijken. Ik ben het afgelopen jaar in Azie geweest en heb daar ook veel mooie herinneringen aan. Komend jaar ga ik in ieder geval naar Madrid en hopelijk weer terug naar Azie. Maleisie lijkt me mooi, de Filipijnen, Laos, Cambodja.. Er is zo veel te zien in de wereld! Ook staan Stockholm en Kopenhagen nog op mijn bucketlist. Eerst even de loterij winnen denk ik haha!

  1. hahaha ja die loterij zou handig zijn ;) Azië moet ook geweldig zijn. Daar zijn wij beide nog nooit geweest. Dus wie weet belanden we daar wel in 2016 ;)

 2. Wat leuk om te zien dat jullie in Valencia zijn geweest. Die had ik even gemist (handig zo’n overzicht ;)). Ik ga in februari voor het eerst.

  Ik ben benieuwd waar jullie in 2016 belanden.

  1. Oh leuk! Valencia is een heerlijke, rustige stad en in februari is het er al heel lekker weer. Hopelijk heb je iets aan onze tips. We hebben nog meer over Valencia geschreven hoor, dus als je de zoekfunctie gebruikt hier op de site, dan kom je bij nog meer artikelen terecht :)

 3. Oh, ik moet even wat zeggen over dat reiskoffertje op de eerste foto: wat is ‘ie onwijs leuk zeg! Wat een onwijs mooie en leuke reizen hebben jullie dit jaar kunnen maken. Door jullie wil ik absoluut nog een keertje naar Berlijn, lijkt me ontzettend leuk! Zelf ben ik echt een groot liefhebber van Scandinavië, en heb dan ook niet voor niets gestudeerd in Finland voor een jaartje. Echt prachtig! Denemarken is mooi, maar Finland zoveel mooier (in mijn ogen). Absoluut een aanrader!

  1. Cool is het koffertje he? Is van onze vriendin Merlin en ze heeft er nog meer. Volgens mij heeft ze een tijdje vintage koffers verzameld, cool! Berlijn is echt een must, dat snap je ;)

 4. Oooh ik word zo blij van reizen! Supermooie foto’s en leuke bestemmingen trouwens! Ik zat dit jaar in Porto, Berlijn (jawel, ik wil ook nog eens terug!), het oosten van China, Valencia, Lissabon, Dublin, Aachen (toffe Duitse stad!!) en Madrid. Het is een druk jaar geweest, maar ook wel superleuk! In 2016 staat een tripje naar Rotterdam gepland (ook voor research voor mijn eindwerk) en vrijwilligerswerk in Kenia! Ben heel benieuwd waar jullie naartoe zullen gaan in 2016! Fijne feesten :)

 5. Ah wat een mooie reizen hebben jullie gemaakt. Ik heb jullie niet helemaal vanaf begin 2015 gevolgd dus ik kan nog even de andere artikelen terug lezen! Berlijn staat voor ons al gepland voor 2016 dus daar heb ik al heel veel zin in!
  Afgelopen oktober was ik in New York en verder was ik Thailand en Hongkong in de zomer. Ik ben benieuwd hoe 2016 gaat worden!
  Liefs, Eva

 6. Heerlijk, reizen! Deze zomer hebben wij een roadtrip gemaakt door Zuidwest-Amerika, waarbij Bryce- en Zion National Park de hoogtepunten waren. De Grand Canyon was ook mooi. Oh, en ik vergeet het fietsen langs Santa Monica boulevard naar Venice beach en de leuke, bijna Europese stad, San Fransisco! Ik vond het een fantastische reis.
  Volgend jaar zomer is het plan om vanuit Zeeland, waar we wonen, naar Zuid-Frankrijk te fietsen.

  1. O wow, klinkt ook geweldig! En wat een tof voornemen, om naar Zuid-Frankrijk te fietsen! Mooie plannen om te maken.

 7. Oooooh Slovenie moeten jullie echt doen! Zooo mooi is het daar! Ik ben er nu twee keer geweest, in 2010 en 2013, en in die drie jaar tijd heb ik ook veel verschil gezien in vegan aanbod! Al was ik in 2010 nog niet vega, dus lette ik daar wellicht niet zo op.
  Scandinavië staat ook hoog op mijn lijstje, ik heb zelf afgelopen jaren Denemarken bezocht en ga in januari weer. Erg toffe stad, alles is er mooi en liefelijk, maar qua vegan aanbod vond ik het best tegenvallen. Denen eten dan ook het meeste vlees van alle Europeanen, schijnt. Het is jammer dat Noorwegen en Zweden zo duur zijn, daarom overweeg ik om het een keertje te combineren met WWOOF. Kennen jullie dat? Misschien wel een tip om over te schrijven, je vrijwiligt dan op een biologische boerderij in ruil voor kost en inwoning. Best een leuke manier om vrijwel gratis (!) te reizen, meer kennis op te doen van biologisch boeren en natuurlijk echt in contact te komen met locals. Ik heb het zelf in Japan gedaan, erg bijzonder!

  1. Ehh met toffe stad bedoel ik Kopenhagen dus, Denemarken is geen stad :’)

  2. Ja, WWOOF hebben we zeker van gehoord! Ik weet niet of het per se ons ding is, maar het is wel een heel leuke manier van reizen. Wie weet, ooit ;) Slovenië klinkt nu nóg beter, haha!

 8. Wat een prachtige foto’s en leuke terugblik! Wow ik ben op half niet zoveel tripjes als jullie geweest! Scandinavië dan toevallig wel! Prachtig, Kopenhagen, Stockholm té mooi!

  1. hihi, het was ook voor ons voor het eerst dat we zó vaak zijn weg geweest hoor! Volgens mij zijn we in 2014 hooguit 3 keer op pad geweest ;) Komt ook een beetje bij ons gegroeide blog kijken en bij het feit dat we bloggen nu echt als baan doen, ipv alleen als hobby.
   Wat cool dat je naar Kopenhagen en Stockholm bent geweest. Ik kan niet wachten om naar Scandinavië te gaan!

 9. Mooi artikel! <3 Fijn dat jullie ons altijd meenemen op reis ^^
  Ik ben in 2015 naar Londen, Riga, Berlijn, Texel en Buitenkunst geweest! En wat weekendjes weg binnen Nederland <3 Allemaal fantastisch!
  Voor 2016 staat op de planning: Oslo & Nepal <3 <3 <3

 10. Leuk dames!
  Fijne Kerst en alle goeds voor een vegan 2016!
  xxx Yvonne

 11. Wauw, wat hebben jullie veel reisjes gemaakt zeg dit jaar. Zo leuk en fijn! Ik hoop dat jullie aankomend jaar ook weer van alles mogen doen en vind het altijd super leuk om te volgen! Ik ben dit jaar naar Hamburg geweest en dat was echt heel tof, jammer genoeg was ik er maar heel kort, maar zeker de moeite waard. Ik heb ook met mijn vriend twee weken een roadtrip gemaakt in Frankrijk, dat was echt heel gaaf. Ik ben dit jaar niet heel veel weggeweest, maar het was ook een heel druk jaar voor mij met afstuderen en nu een pre-master. In 2016 ga ik in ieder geval naar Finland, want mijn vriend gaat daar heen voor z’n studie. Daar ben ik ook echt wel heel benieuwd naar!

  1. O wow, Finland! Wat tof voor je vriend zeg! en voor jou natuurlijk, als je hem gaat opzoeken ;)

 12. Wat geweldig dat jullie zo veel mogen reizen! Wow ben echt onder de indruk! New York was mijn favoriete plekje, alleen ben ik nog nooit in Berlijn geweest. Daar ben ik ook heel benieuwd naar!

  1. Oeee ja! Wij vinden Berlijn zelfs nog leuker dan NYC, hihih. Maar goed, wij zijn dan ook diehard Berlijn fans ;)

 13. Oeh, jullie zijn in Antwerpen geweest, hoe vet zeg! Jammer dat ik jullie daar niet heb gezien! ;) Je hebt wel gelijk, het is haast niet in te beelden hoe koud het was vorig jaar.. Fijne zondag!

  1. We komen er regelmatig hoor ;) Maar dan een dagje. Dus wie weet komen we elkaar een keer tegen!

 14. Superleuk om alle tripjes van 2015 nog even onder elkaar te zien. Prachtig (reis)jaar hebben jullie achter de rug en jullie verslagen waren altijd heerlijk om te lezen! Ben benieuwd waar jullie in 2016 allemaal terecht gaan komen!

  Ik dacht dat ik in 2015 niet veel had gedaan maar ik ben toch in New York, Barcelona en Porto geweest. Tel daar de tripjes naar Nederland en de citytrips in Duitsland (Neurenberg, Maagdenburg, Dessau) bij op, en ik mag zeker niet klagen. Ben nu een reisje naar Andalusië aan het plannen en ik zou heel graag nog eens naar Cuba willen! Of Hawaii! Nog zoveel moois te zien op de wereld <3.

  Fijne feestdagen alvast en op naar een mooi 2016!

  1. Jij ook lieve Marjolein! en wow, Cuba! daar wil Jamie ook al jaren naartoe, om daar te gaan salsa dansen ;)

 15. In 2015 heb ik niet zoveel gereisd, alleen Ethiopië en een weekendje Den Haag. :) In 2016 wil ik mede dankzij jullie sowieso naar Berlijn en ben ik nog in de orienterende fase voor de zomer ofwel Oeganda, Kenia, Tanzania Kilimanjaro beklimmen of Sri Lanka. Maar alle tips zijn welkom:)

  1. Maarja, Ethiopie is dan ook wel heeeeel tof! Lijkt me, althans!

   1. Ja dat was ook heeeel tof! Maar wel een reis voor de ervaren reiziger als ik het mag zeggen. Een grote cultuurshock heb ik wel even gehad, veel armoede, bedelende kindjes, alsof je 100 jaar terug de tijd bent ingegaan. Maar daar tegenover staat een prachtig land met mooie landschappen, veel verschillende culturen en stammen.

 16. Wat een mooie bestemmingen allemaal! Ik heb dit jaar ook veel landen mogen bezoeken, echt fantastisch! Vooral Taiwan was echt a dream come true. Tip: als jullie graag naar Scandinavië willen dit jaar, ga dan eens langs bij VisitSweden op de vakdagen van de Vakantiebeurs in januari. Wie weet kunnen ze wat voor jullie betekenen :)

 17. Wauw heel vet hoor al die reisjes. Het is ook echt een doel van mij om in 2016 meer het land uit te komen haha. Inspirerende plekjes hoor waar jullie zijn geweest, handig om in het achterhoofd te houden als ik zelf dan ooit maar toch weer eens op pad ga ;)

  1. Plannen maken is altijd leuk! Misschien kom je dan vanzelf in de mood ;)

 18. Hallo!
  Zeker leuk dat jullie zoveel steden hebben bezocht. Ik vindt de titel van dit artikel “groen reizen” echter best misleidend. Ik zelf was best geshockeerd over een recent NRC-artikel waaruit bleek dat je een vlucht naar Thailand voor 2 personen voor even veel CO2 zorgt als een jaar lang iedere dag 200 km met de auto op en neer rijden naar je werk en zeker dus veel meer dan een jaar veganistisch eten.
  Ik zelf hou ook erg van reizen, maar probeer dus zoveel mogelijk met openbaar vervoer, liftend, etc. te gaan en zeker vluchten binnen Europa te meiden. Ik vroeg me af hoe jullie als voor de rest zo milieubewuste mensen hiermee omgaan!

  1. De titel is niet ‘groen reizen’ maar Groene Meisjes (dat zijn wij ;)) reizen, he? Overigens zijn wij absoluut bezig met het onderwerp groen reizen. We schrijven er regelmatig over en we hebben er zelfs een hoofdstuk in ons boek aan gewijd. Maar zoals je onderin het artikel ook kunt lezen, zijn wij ons ervan bewust dat vliegen gewoon nooit milieuvriendelijk wordt. Dat kan lastig zijn, omdat reizen bij ons werk hoort en het is leuk om te doen.
   Ik weet niet of je ons al langer leest, maar we schrijven dus heel regelmatig over andere manieren van reizen, zoals idd liftend of met de trein.
   Hier twee voorbeelden die ik even snel kon vinden, van zulke artikelen: http://www.degroenemeisjes.nl/groener-reizen/, http://www.degroenemeisjes.nl/groen-reizen-blablacar/

 19. Kopenhagen is echt een dikke vette aanrader, ik ben benieuwd naar jullie mening als jullie daar heen zouden gaan! Er is sowieso een burger-restaurant door de hele stad verspreid, met behoorlijk wat vegan opties! :)

 20. Oei ! Ik ben al erg fier dat ik dit jaar een paar dagen op mijn eentje heb doorgebracht in Parijs. Ik ben niet zo’n reiziger en ik vond dat ik dat op mijn 48ste toch eindelijk eens moest doen. Ik woon met heel veel plezier en met volle overtuiging alleen, maar alleen naar een ander land gaan vond ik toch precies een pak enger.
  Bleken dat toch wel de tofste dagen van heel het jaar te zijn geworden zeker! Ik besloot dat ik dat zeker nog zou doen.
  En omdat dat verleggen van een grens zo goed meegevallen was ( ik kamp ook al heel mijn leven met angstaanvallen wat me soms wat tegenhoudt om dingen te doen, reizen bijvoorbeeld ;) ) doe ik dat zo op de valreep van dit jaar nog eens een keertje, maar deze keer naar Marokko met een vriendin. Het was ‘ an offer you can’t refuse ‘ en kwam wat uit de lucht vallen en ik ben er al hééél erg zenuwachtig over geweest maar ik kijk er toch naar uit. Spannend !!!!!
  New York staat ook bovenaan mijn lijstje van plaatsen waar ik ooit eens naartoe zou willen maar dat is een grens die ik echt nog niet overkan, zo helemaal de oceaan over… Maar als ik op dit tempo grenzen verleg komt het er misschien toch ooit van ;)

  1. Wat tof dat je voor het eerst op reis bent gegaan!!! Hele overwinning. Ik vind het ontzettend leuk om te doen. Even wennen, maar wel heel cool!

 21. Kopenhagen is echt helemaal de max, hoewel ik het hele land zeker meer dan de moeite waard vind. Ook Helsinki in Finland is een fantastische stad. Zelf woonde ik in 2015 7 maanden in Barcelona en ging ik een paar daagjes naar Valencia en Madrid :-)

  1. Wow, wat cool dat je zo’n tijd in Barcelona hebt gewoond! Heerlijke stad ook.

 22. Ik ben stiekem toch wel een beetje jaloers op jullie leuke reisjes hoor! ;) Zelf ben ik dit jaar 2 weken naar Thailand geweest met Foxreizen (een groepsreis) en ik vond het qua eten helaas erg tegenvallen. Het fruit is inderdaad erg lekker, maar na 4 dagen steeds hetzelfde fruit was ik het wel zat. Verder maken ze niet echt onderscheid tussen vega/vegan en zien ze in veel restaurants oestersaus ook als vegetarisch (waardoor ik waarschijnlijk dat ook een paar keer gegeten heb :( ). De natuur is w super mooi en de uitzichten vanaf de bergen zijn prachtig! :)

  1. Hmm, dit hoor ik inderdaad vaker over Thailand. Het is een beetje dubbel. Aan de ene kant hoor ik veel vegans raven over de exotische vruchten, maar dat zijn dan wel vaak raw-vegans die ook niks anders eten dan fruit ;)

 23. Wij zijn in 2015 enkel op weekend geweest in eigen land. Niet op reis, omdat wij aan het verbouwen zijn. In 2016 hoop ik om naar Marseille te kunnen gaan, met de trein. De vliegtuigreizen die ik al heb gedaan in mijn leven, zijn op één hand te tellen en dan wens ik nog even zo te houden. Ik droom er wel van ooit een fietsvakantie te doen, maar dat zal voor de de verbouwingen zijn, voor als we weer wat tijd hebben …

 24. Wat een heerlijk overzicht met mooie reizen. Ik denk dat jullie Kopenhagen ook echt fantastisch binden.

  1. Dat denk ik ook! Volgens mij heb jij daar nog goede hotspots verzameld he? Daar gaan we dan zeker even naar kijken!

 25. Wauw wat een hoop reizen zeg! Echt om trots op te zijn! Ik ben dit jaar Colombia niet uit geweest haha

 26. Wat een mooie reizen hebben jullie gemaakt! Ik heb er van genoten om jullie verslagen te lezen :) Ik was dit jaar in Istanbul, Londen, Bologna, Polen, Armenië, Kroatië en een paar keer in Ljubljana.

  Armenië was wel echt een hoogtepunt. Ik had er totaal geen beeld van, maar wat een prachtig land. Ljubljana is ook een aanrader! Een prachtige stad met een hele goede sfeer :) En Istanbul, daar krijg ik nooit genoeg van. Er zijn zoveel mooie plekken op de wereld!!

  Voor volgend jaar staat er nog niet zoveel op de planning. Behalve waarschijnlijk een aantal keer Slovenië. Ik ben benieuwd naar 2016!

  1. Wat cool dat je zo vaak naar Slovenie gaat! Is dat voor je werk of de liefde, of zo? hihi, nieuwsgierig!

 27. wauw! ik ben jaloers :) ik heb dit jaar ook veel gereisd, maar niet zo veel als jullie! xxxx

  1. Wij waren zelf ook nogal in shock hoor ;) nog nooit zo vaak op reis geweest! En gek genoeg merk je dan eigenlijk pas hoeveel het was, als je er achteraf op terug kijkt!

 28. Elke keer als ik die Berlijn foto’s voorbij zie komen wil ik ook naar Berlijn dus dat ga ik ook echt zo snel mogelijk doen in 2016! en wat denken jullie van Los Angeles dat schijnt toch ook echt een walhalla te zijn voor de veganisten :-)

  1. Jaaa LA schijnt echt insane te zijn! en dan met name op healthy-vegan gebied!

 29. Wat een geweldige reizen hebben jullie gemaakt dit jaar, leuk! Kopenhagen is trouwens echt heel erg leuk en zeker een aanrader. IJsland ook trouwens, maar dat is met de auto niet zo goed bereikbaar ;) Ik wil ook meer van Scandinavië zien, misschien ook wel in 2016?
  Ljubljana is overigens ook leuk! Haha, allemaal aanraders. Dit jaar was ik in Porto, Kopenhagen, Malmö, Budapest en maakte ik een rondreis door Schotland :) Hopelijk in 2016 nog meer!

 30. Waar halen jullie het geld vandaan om zoveel te reizen? Wat jullie doen is gewoon mijn droom!! Maar ik ben niet rijk :(

  1. Dat zijn wij ook niet ;) Een groot deel is persreisjes, die we op uitnodiging voor onze blog mogen maken. En een ander deel is flink sparen en op vakantie kiezen voor de low-budget opties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *