Health Journal #8

IMG-20130620-WA0001

De oplettende lezer heeft gezien dat er vorige week geen Health Journal online is gekomen. BUT I’M BACK! En hoe!

Zoals jullie misschien al hebben gelezen is Groen Meisje Merel sinds 3 weken lid van een nieuwe sportschool bij ons in de buurt. Met heel veel enthousiasme vertelde ze me over haar eerste les SH’BAM. Ik kreeg helemaal zin om een keer mee te gaan en dat heb ik afgelopen woensdag gedaan. I LOVED IT! Ik hou heel erg van dansen, lekkere beats en sporten en dat komt bij SH’BAM allemaal bij elkaar. Ik heb me ook gelijk aangemeld als nieuw lid bij de sportschool. Ik twijfelde wel heel even want het is een nogal duur abonnement maar ik ben blij dat ik het heb gedaan. Vanochtend ben ik naar mijn eerste les Bodybalance geweest en dat vond ik ook erg leuk.

Ik merk dat ik veel intensiever sport in een groepje met een instructeur ervoor dan thuis in de woonkamer. De katten krabben ondertussen aan mijn fitness mat, ik krijg whatsappjes binnen en ik kan alleen maar aan de afwas denken. Ik vind het fijn dat ik ergens anders sport (sportschool of hardlopen in park) en dat dat niet thuis “hoeft”.

Afgelopen week heb ik ook weer veel lekkere gezonde dingen gegeten zoals:

IMG-20130616-WA0000
Speltpannenkoeken met banaan en jam

IMG-20130620-WA0000
Quinoa met kidneybonen, mais, koriander en avocado

IMG_20130621_140159
Een bord vol met dingen die ik nog in huis had zoals (zoete) aardappel, courgette, kidneybonen en hummus

IMG_20130619_095423
Bananen en dadels met geroosterde boekweit

IMG-20130622-WA0000
en op zaterdagavond, met 0% zin om te koken, een bord met rauwkost, crackers en bruschettadip.

Verder heb ik nog een leuke hardloop (& sport) tip voor jullie! Het liefste loop ik hard met muziek. Aangezien ik het irritant vind om dan steeds een playlist te maken download ik altijd een mix. Ik druk gewoon op play en go!
Mijn lievelingsradio station is Decibel. Volgens mij is het alleen in de grote steden te beluisteren maar dat weet ik niet zeker. Op Decibel hoor je de nieuwste hits maar ook heel veel 80s en 90s music. Love it! Elke vrijdag komt Decibel met een weekendmix van een uur. Naar mijn mening zijn dat echt de beste sportmixen. Ik download ze elke week van deze website. Dit alleen al is voor weer motivatie om te gaan hardlopen!

Tot volgende week lieve lezers!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

14 gedachten over “Health Journal #8

 1. Leuk artikel ^.^

  Ik vroeg me af hoe je je eiwitten op peil houdt ondanks je vele fitness activiteiten?
  xx

 2. Leuk om te lezen! En wat goed dat jullie lekker aan het sporten zijn! Dezd artikels motiveren mij weer om ook gezond te eten en te sporten! En mijn kat is ook zo evil geweest om aan mijn uoga mat te krabben ;-)

 3. Goed bezig! Was me inderdaad opgevallen dat er geen Healthy Journal was afgelopen week, maar mijn instinct zei al dat hij vandaag waarschijnlijk online zou komen en dat is hij haha!:p

  Wat zijn de verhoudingen die jij gebruik voor de speltpannekoeken?

 4. Bedankt voor het plaatsen van mijn website. Ik zag aardig verkeer hier vandaan komen, dus ging maar eens kijken wie wat geplaatst heeft.

  Je hebt een erg leuke website!

 5. Banaan en dadels? Weet je hoe je bloedsuikerspiegel hier door kan stijgen verschrikkelijk gewoon.way to much sugar probeer tenminste hiernaast het met eiwitten en goede vetten te eten hierdoor stijgt het niet maar blijft het op peil.maar dan noch hou het bij 1 ding.sorry als ik verkeerd overkom maar k bedoel het goed.

  1. Ben ik niet helemaal mee eens. Ik eet juist veel koolhydraten en weinig/minder vet & eiwit. Hierdoor voel ik me energiek en fit. Als je meer wilt weten over hoe ik eet raad ik je aan de boeken ’80/10/10′ van Dr. Graham te lezen of ‘The Starch Solution’ van Dr. Mcdougall.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *