Healthy Journal #7

IMG_20130606_174914

Het is weer tijd voor mijn journal over gezond eten en sporten. Lees je mee?

Zoals je vorige week kon lezen wilde ik afgelopen week elke dag sporten. Ik zal gelijk zeggen, dit is me niet helemaal gelukt. Dit kwam voornamelijk door een evenement dat woensdag plaatsvond. Samen met mijn klasgenoten was ik al paar maanden bezig met de voorbereidingen en woensdag was het eindelijk zo ver. Het was een geslaagde avond maar ik was KAPOT ’s avonds en de dag erna. Ik heb dus vooral lekker rustig aan gedaan en voelde totaal geen behoefte om te sporten die dagen. Niet dat ik niks heb gedaan hoor, ik heb namelijk veel hardgelopen, gehoepeld en wat krachttraining gedaan.

Qua gezond eten ging het redelijk. Met goed weer heb ik toch vooral zin in fruit, salades en andere lichte dingen. Al kan ik moeilijk van sorbetijs afblijven.

IMG_20130603_083537
Op maandag deed ik de INSANITY fittest. Als je niet weet wat Insanity is: het is een fitnessprogramma en het is ZWAAR! Het was niet mijn doel 60 dagen insanity te doen maar ik vind de fittest leuk omdat je daardoor echt je vorderingen kan zien.

lisafoto
Diezelfde maandag had ik ’s avonds afgesproken met twee van mijn leukste vrienden: Lisa & Michiel. (Love you honeys!). We gingen spelletjes spelen en hebben tot ’s avonds laat gedanst. We hadden geen zin om te koken en hadden lekker broodjes, wortels en komkommer met hummus en falafelballetjes. Dat zijn echt de beste maaltijden!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
I LOVE BANANAS. Vooral ’s ochtends. Ik drink graag een mega bananensmoothie na het sporten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dit zijn een aantal dingetjes die ik vrijdag op de markt en bij Ekoplaza heb gekocht. Ik had veel fruit ingeslagen! Met de courgette, aubergine, paprika en de pasta maakte ik ’s avonds een heerlijke salade.
De rode stip op Poppie d’r koppie is lippenstift. Ze gaf me vlak voor de foto een kopje en kwam daardoor heel hard tegen mijn lippen aan. Oepsie.

Dit was weer mijn healthy journal. Nu is toch eindelijk echt het einde van mijn schoolwerk in zicht en kan ik me weer helemaal focussen op gezond eten. Veel fruit en groente geven mij energie en daardoor komt de zin in sporten vanzelf.

Tot volgende week!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

15 gedachten over “Healthy Journal #7

 1. Als ik t zo lees ben je toch echt wel goed bezig geweest! Ik ben zelf ook altijd van de lichte en frisse maaltijden met dit warme weer, heerlijk!

 2. goed bezig! :D
  Hoe kom je aan die insanity video(‘s)? Ik heb er ook eens naar gekeken, en vond het te zwaar om alles te doen, maar alleen de fittest lijkt me wel wat.

  1. Via via gekregen, ik heb ze al een tijdje in mijn bezit maar had er nooit eerder iets mee gedaan.

 3. Ah, het ziet er allemaal zo lekker en gezond uit! Ik eet de laatste eigenlijk elke dag wel een banaan en soms meer. Weten jullie of dit nou slecht is, ja of nee? Naar mijn mening is het toch gewoon fruit en bevat het de ‘goede’ suikers?

  1. Nee hoor, niks mis met onze goede vriend de banaan! Check voor de grap eens “banana girl” op google en youtube. Er zijn rawfoodies die tientallen bananen eten in een week en moet je kijken hoe healthy ze zijn :)

 4. Wat ziet die maaltijd met je vrienden er gezellig en feestelijk uit! Die kleurige placemats vooral; het lijkt wel of jullie in Mexico zitten! :D
  Koop je die falafel balletjes zo, of maken jullie die zelf, en zo ja, hoe?

   1. O jee, en ik zit in Canada….. zelf maken dus maar! Ik zal eens proberen een recept te Googlen.

 5. Leuk overzicht! En je bent goed bezig, elke dag sporten is ook wel heel veel. Heerlijk al die groentes! Je pastasalade klinkt goed!

  1. Zijn kant-en-klaar van Albert Heijn. Dus: opwarmen in de pan ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *