Hero bloggersevent

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Je Groene Meisjes waren uitgenodigd voor een (food-) bloggersevent van Made By PR dat in het teken stond van Hero’s nieuwe kokoswater. We gingen smoothies maken met allerlei verse producten en natuurlijk met het kokoswater als basis. Zeg ‘smoothie’ en wij zijn erbij. Dus daar zaten we, samen met allemaal andere gezellige en enthousiaste foodbloggende healthfreaks en we hebben het LEUK gehad! Als het kon, zouden we jullie allemaal uitnodigen en voor iedereen een smoothie maken. Maar zoals jullie misschien zullen begrijpen is ons huisje in Amsterdam hiervoor te klein. Ook hebben we helaas geen grote achtertuin om jullie te kunnen ontvangen. Vandaar dat jullie het vandaag met de foto’s moeten doen. We hopen dat jullie het leuk vinden om even mee te kijken!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eerst leerden we van alles over groente, fruit en superfoods. Jean-Marc, coach en oprichter van ‘de Smoothieclub’ op Facebook en Twitter, vertelde ons zijn persoonlijke verhaal. Zo’n tien jaar geleden kreeg hij last van ‘gekke’ aanvallen, die voort bleken te komen uit epilepsie. Nadat hij allerlei artsen had bezocht en nog geen bevredigend advies had gekregen, bezocht bij een natuurarts. Deze arts vertelde Jean-Marc dat hij iets aan zijn voeding moest gaan doen. Hij moest onder andere zuivel en suiker uit zijn dieet schrappen. Inmiddels doet Jean-Marc dit trouw een aantal jaar. De aanvallen zijn verdwenen en hij heeft geen medicijnen nodig. Ook is hij een paar kilo afgevallen en heeft hij meer energie dan ooit tevoren. Je denkt nu misschien: “wat is zijn geheim?!” Dat zullen we je vertellen. Zijn geheim is iedere ochtend beginnen met een grote smoothie. Sinds een jaar of anderhalf vervangt  Jean-Marc zijn ontbijt door een smoothie, op basis van met name groente. Zijn motto: het hoeft niet per se lekker te zijn, het gaat erom dat het gezond is. Dat is wel iets waar wij nog een beetje aan moeten wennen, aangezien wij toch wel van mening zijn dat een smoothie lekker moet zijn. Maar natuurlijk zit er een kern van waarheid in: waarom ‘zeuren’ over een smoothie die niet 100 procent naar jouw smaak is, terwijl je wel weet dat het een supergezond begin van je dag is?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Naast dat we allerlei leerzame dingen over groente en fruit hoorden, kregen we ook wat info over superfoods. Zoals bijvoorbeeld macapoeder en chiazaad. Sommige superfoods stonden al bij ons in het keukenkastje – zoals jullie wellicht ook wel weten – maar het is toch altijd leuk om er weer even iets over te horen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En toen mochten we zelf aan de slag! YAY! We mochten een ‘smoothiedoel’ uitzoeken en volgens een matrix met allerlei groente en superfoods zelf onze smoothie samenstellen. Ik koos voor ‘anti-veroudering’ en had daarvoor onder andere broccoli, chlorella poeder, goji berries, amandelen, avocado en citroenen nodig. Als basis van alle smoothies gebruikten we Hero kokoswater. Wij vinden met name de variant met ananas erg lekker. En nee, no worries, geen extra suikers!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mijn smoothie noemde ik ‘Groen Meisje.’ Met deze super groene smoothie word ik nooit een vrouw, maar blijf ik altijd een meisje. Forever young, dat idee.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dit was weer een typisch gevalletje “oepsie,” maar hee, je kan wel zien dat er gewerkt werd!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gewerkt werd er zeker! Kijk al die leuke kleurtjes in die blenders!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jamie’s smoothie verdiende een eervolle vermelding voor de meest roze smoothie. De smoothie kreeg de titel “Juicy J.” Sorry voor de slechte foto, maar de smoothie was ZO knalroze, serieus neon, dat mijn camera het gewoon niet trok.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De meisjes Verbon – onze blogvriendinnetjes Larissa en Tara van KittehsCupcakes – druk aan het blenden. Tara’s smoothie werd MINTgroen. Dat is al een prestatie op zich!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En ook deze dames weten duidelijk wat ze aan het doen zijn.

Om te bewijzen dat wij ook heus heel beschaafd en serieus op een foto kunnen staan delen wij tot slot dit beeldige kiekje met jullie:

1236637_410712409033595_1279551164_n

Schattig wel hè?

Zoals jullie waarschijnlijk wel aan de foto’s hebben kunnen zien was het een te gek event! Als klapper kregen we een fijne goodiebag met Hero kokoswater, allerlei superfoods…. en een blender (!!!) mee naar huis. Oprah all over again, we love it. Mady-By PR en Hero, ontzettend bedankt voor de fijne middag! Wij gaan lekker door met smoothies maken :)

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

26 gedachten over “Hero bloggersevent

 1. Wauw wat een gaaf event, zeg :) Lijkt me geweldig om uit zoveel lekkere ingrediënten te kiezen en je eigen smoothie te maken. Mm! Herinnert me er overigens wel aan dat ik al in geen weken meer heb ontbeten met een smoothie.. Toch maar weer eens doen, dus.

 2. Wow wat een super leuke dag! Ik denk dat ik zo maar een smoothie in elkaar ga flansen voor mijn ontbijt.. En een blender mee naar huis, OMG hoe cool is dat! :)

 3. Schitterend die fel-roze smoothie van Jamie! :) Precies de kleur van haar lipstick en nagellak. En Merel heeft alles groen gehouden, ook heel mooi! :) maar jullie zeggen niet hoe ze smaakten!
  P.S. ik vind jullie eerste kiekje veel leuker, maar wel nuttig dat jullie ook ‘beschaafd en serieus’ kunnen zijn af en toe. ;)

 4. Erg leuk geschreven en leuke foto’s, vooral de foto samen haha! Zo lief! En jullie smoothie namen zijn echt gooeeeedd! xoxo

 5. Ziet er super gezellig uit!
  En dat kokoswater van Hero, vertel daar eens iets over? Als ik aan een merk als Hero denk, denk ik eigenlijk altijd toevoegingen, suikers, niet puur natuur. Zit bij dit kokoswater nog extra e-middelen of iets dergelijks?

  1. Hi Manja, dat heb ik ook het in het artikel geschreven: nee, er zitten geen extra suikers in het kokoswater. En wij vinden met name de ananas variant erg lekker!

  1. Jaaaaa, je kan echt niet leven zonder een blender ;)

 6. Leuke foto’s. Volgens mij ben ik de enige op aarde die niet van smoothies houd, haha :-p Doe mij maar een bakje fruit.

 7. Wauw, die smoothies zien er goed uit! Het lijkt me ook best interessant om zo met een gericht ‘doel’ een smoothie te kunnen maken. Volgens mij heeft dat ook veel effect op je lichaam, je moet je motor toch op een goede manier vullen :) Die knalroze, ik ben nou wel benieuwd wat daar allemaal in is gestopt?!

  1. In de knalroze smoothie zat in ieder geval veel biet en.. een rode paprika!

  1. Oe, moeilijk kiezen. Maar ananas, kokoswater, spinazie, boerenkool, blauwe bessen en banaan (altijd banaan!) doen het altijd goed hier.

 8. oh ik ben jaloers! wat zien die er goed uit, had je die broccoli zo rauw in de blender gegooid? Dat kan mijn blender echt niet aan.. (oké ik kan ook wel een vitamix gebruiken dat is waar..)
  Maar ik zou er ook wel aan moeten wennen dat het niet lekker hoeft te zijn zolang het maar gezond is. Zo hou ik echt niet van bleekselderij, vind het dan ook zonde dat die zo overheersend smaakt.. maar ja het zou wrs wel gezond zijn…

  1. Ja, broccoli rauw in de blender. Ik vond het niet zo lekker, maar het kan dus wel. Vitamix blijft het absolute heiligdom in de keuken.

  1. Dit was de HR 2084 uit de Philips Pure Essential lijn en hij werkt erg goed!

 9. Ziet er leuk uit :)
  Ik begrijp dat het belangrijker is dat een maaltijd gezond is, maar de smaak mag toch ook wat aandacht krijgen. Anders hou ik zo’n goede gewoonte echt niet vol. :)

  1. Vinden wij ook hoor! Vanmorgen ben ik alweer voor een smoothie met lekker veel blauwe bessen en banaan gegaan. Lekker zoet, hihi!

 10. Aaah wat ziet het er goed uit, al die smoothies! Smaak is voor mij toch bijna net zo belangrijk als gezond of niet; als het niet leuk blijft wordt het wel heel lastig om mezelf te motiveren!
  Even heel iets anders, dit klinkt heel gek maar ik vind jullie altijd zo leuk overkomen op jullie blog/Twitter! Gewoon heel positief en nuchter en ook heel open naar mensen met een andere levensstijl, waardoor het ook voor mensen die niet vegan en zelfs niet vega eten zoals ik leuk is om jullie te blijven volgen, jullie inspireren me zeker om toch te beginnen met ‘groener’ eten. Superfijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *