Hoe werkt een stijladvies? – Een duurzame garderobe #2

utrechtpuha9

Vorige week schreven we het eerste artikel in een nieuwe reeks: ‘Een duurzame garderobe.’  We vertelden je over onze samenwerking met Yolande Avé – stijlcoach en kledingadviseur. Vorige week schreven we dat een stijladvies misschien wel het beste cadeau is dat je jezelf kunt geven en vandaag vertellen we je alles over hoe zo’n advies dan werkt. Wij gingen met Yolande op pad en brengen vandaag uitgebreid verslag uit.


Eerst even de casus: ik (Merel) heb vorig jaar mijn garderobe drastisch opgeruimd. Er is ontzettend veel weg gegaan en dat was een grote opluchting. Ook maakte ik een lijst met items die ik nog dacht nodig te hebben en die ben ik, bijna allemaal, gaan aanschaffen. Ik denk dat ik aardig weet wat bij mij past en wat me wel of niet staat, en ik weet in ieder geval waarin ik me wel of niet lekker voel. Ik heb lang niet meer zo veel kleding als vroeger, maar toch heb ik nog items in mijn kast die ik amper draag, omdat ik niet zo goed weet wat ik ermee aan moet.

Om een voorbeeld te noemen: ik kocht een eenvoudige, zwarte jumpsuit. Een jumpsuit leek me nou het perfecte item voor bijvoorbeeld zakelijke meetings, events, of misschien zelfs voor feestjes. Het ding is: de jumpsuit is effen zwart,  waardoor ik hem wel sjiek vind, maar ergens ook weer een beetje saai. Ook hebben de broekspijpen een wat gekke lengte, waardoor ik niet goed weet wat voor schoenen ik er bij aan moet én ik voel me in een jumpsuit toch altijd een beetje kaal. Nou goed, die jumpsuit die kocht ik dus, en ik was er meteen heel blij mee, en toch heb ik hem nog niet gedragen. Ik legde dit aan Yolande voor en zij wist er meteen raad mee. ‘Neem je jumpsuit maar mee vrijdag, we gaan wat leuke outfits samenstellen!’ Oké, dit klinkt goed.

utrechtstyliste2

Dit is niet hoe Yolande normaal gesproken te werk gaat. Wanneer je een stijladvies bij haar inkoopt, dan koop je in feite een heel proces. Om het even praktisch te maken, zijn dit de stappen die je doorloopt wanneer je een advies van Yolande krijgt:

– Je vult thuis een uitgebreide intake in. Door middel van deze intake kan Yolande alvast een beetje bepalen wat voor type je bent,  in wat voor kleding je je comfortabel voelt en wat je hulpvraag is. Wat mij opviel is dat de intake ook behoorlijk diep ingaat op wat je belangrijk vindt in het leven, hoe vrienden je zouden omschrijven en op wat je doet in het dagelijkse leven. Kortom, Yolande maakt het meteen heel persoonlijk. Het gaat duidelijk om veel meer dan “welke kleuren kan jij wel of niet hebben?” Het gaat echt om stijl – wat past bij jou en wat niet?

– Vervolgens maken jullie een afspraak om thuis een kastcheck te doen. Yolande komt bij je op visite en jullie duiken samen jouw garderobe in. Jullie bekijken samen: wat moet er echt blijven, wat kan er echt weg en over welke items twijfel je nog? Items die weg kunnen, gaan ook echt meteen weg. Je kunt ze bijvoorbeeld naar de kringloopwinkel brengen, of verkopen, zodat je weer wat geld spaart voor het geval dat je weer nieuwe items nodig gaat hebben om je garderobe aan te vullen.

– Twijfelitems zijn dikwijls kledingstukken die wat lastiger te combineren zijn. Je hebt bijvoorbeeld een rokje gekocht, maar je hebt geen idee wat voor top je hierop moet dragen. Yolande gaat samen met jou setjes maken, net zo lang totdat je alle items waarvan je dacht dat ze niet te combineren waren, tóch hebt gecombineerd.

– Tijdens het uitzoeken van je kleding, kijkt Yolande met je naar dingen als: welke kleuren passen mooi bij jou en welke modellen passen goed bij je figuur?

– Aan het einde van de kastcheck weet je: dit is wat ik heb en wat ik ga houden en ik kan deze nieuwe combinaties maken. Vaak zijn dit al zó veel nieuwe combinaties, dat nieuwe dingen kopen helemaal niet nodig is.

utrechtstyliste4

– Na de kastcheck maakt Yolande een Stijlpaspoort voor je. In een Stijlpaspoort staan dingen als; welk type ben je? Op welke kleuren en modellen zou je je moeten concentreren als je nieuwe items gaat kopen? Welke winkels zouden wel eens de juiste kleding voor jou kunnen hebben? Welke items ontbreken er nog in je kast? (zodat je nóg meer goede combinaties kunt maken) We hebben een Stijlpaspoort mogen bekijken en het is echt heel boeiend om te zien hoe Yolande na een sessie van een paar uur een ontzettend goed beeld krijgt van een klant.

– Vervolgens is er de mogelijkheid om samen met Yolande op pad te gaan in de stad, op zoek naar de items die nog ontbreken in je garderobe. En ik kan je zeggen: een personal shopper bij je hebben is fantastisch, maar daarover later meer. De ervaring leert dat de klant altijd naar huis gaat met de items die hij of zij nodig had, waardoor na deze shopsessie de garderobe echt helemaal gefinetuned is.

– Bij wijze van nazorg biedt Yolande een ‘levenslang selfie abonnement’ aan. Dit betekent dat je haar in de toekomst altijd een foto mag sturen via Whatsapp, wanneer je bijvoorbeeld twijfelt over een outfit of over een kledingstuk waarmee je in de winkel in je handen staat. Je duikt het pashokje in, maakt een foto en stuurt hem naar Yolande. Wat een geniale dienst!

– Binnenkort wil Yolande haar services ook gaan uitbreiden met een kappersbezoek, make-up advies en eventueel een manicure/pedicure behandeling. Deze behandelingen gaat Yolande uiteraard niet zelf uitvoeren, hiervoor schakelt ze professionals in. Wanneer je voor dit complete pakket kiest, ben je echt hélemaal klaar om je (nieuwe) eigen stijl te gaan rocken.

utrechtstyliste

Wij waren persoonlijk nogal onder de indruk van hoe ontzettend uitgebreid zo’n stijladvies in zijn werk gaat. Vorige week zeiden we nog: natuurlijk, je investeert er tijd en geld in, maar je krijgt er zoveel voor terug. Nu we weten hoe dit hele proces eruit ziet, kunnen we echt alleen maar zeggen: deze investering is iedere euro waard. Los daarvan is Yolande een ontzettend vrolijke, bekwame, leuke styliste, met wie je echt graag op pad gaat. Zo’n stijladvies is dus echt geen kwestie van afzien of een ‘moetje,’ nee, het is echt heel erg leuk!

En ja hoor, toen was het tijd om zelf op pad te gaan. Ik had er meteen zin in, want na alle verhalen over de adviezen die Yolande geeft aan haar klanten, werd ik met de minuut nieuwsgieriger. Wat zou ze gaan zeggen over de kleuren die bij mij passen? Draag ik wel de goede kleding voor mijn figuur? Met wat voor outfits zou ze komen? Oke, let’s go!

utrechtpuha2

We zochten een toffe winkel in Utrecht en kwamen bij Puha uit. Puha is een kledingwinkel waar zowel kleding van jonge/beginnende designers als duurzame mode wordt verkocht. Een paar voorbeelden van de labels die bij Puha worden verkocht: StudioRuig, Studio Jux,Marjorie Knit en Nicbags. En naast Puha zit Sussies, een leuke vintagewinkel. Een mooie combinatie, voor mij!

utrechtpuha4 utrechtpuha6 utrechtpuha7 Utrechtpuharing utrechtpuha8 utrechtstyliste6

We kwamen binnen en Yolande ging eigenlijk meteen aan het werk. Terwijl ik nog op mijn gemakje een rondje door zaak liep, had Yolande al allerlei dingen voor me verzameld. Een sjaal, een paar kettingen, een cape, een vest, een tasje… wow, dat gaat snel! Ik stelde voor om eerst mijn jumpsuit maar even aan te trekken, want die zat nog in mijn tas. Toen ik het pashokje uit kwam, had Yolande al allerlei dingen klaar hangen om aan te trekken. Ik kon plaatsnemen voor de spiegel en het aankleden kon beginnen!

utrechtpuha13

Wat grappig was, is dat Yolande eerst opmerkte: weet je zeker dat je maat 46/48 hebt? (dat is namelijk wat ik in mijn intake had opgeschreven en dat is ook de maat die ik altijd koop) Yolande vond mij eerder een maat 44 lijken. Dat kan natuurlijk te maken hebben met het model van het item dat je draagt, maar misschien is het wel waar dat ik altijd de neiging heb om dingen iets te groot te kopen. Ik maakte me ook wel een tikkeltje zorgen over of er in deze winkel wel iets in mijn maat te vinden zou zijn, aangezien ze geen speciale grote maten selectie hadden. Toch besloot ik deze zorgen opzij te zetten en Yolande gewoon haar ding te laten doen.

utrechtpuha10 utrechtstyliste3 utrechtpuha11

En dus kreeg ik van alles aan: vesten, jasjes, een cape, sjaals, kettingen, tasjes, andere schoenen en door ieder ander ding dat ik aantrok transformeerde mijn jumpsuit in een ander item en leek ik iedere keer een compleet nieuwe outfit aan te hebben.

Een lang vest zorgde ervoor dat de jumpsuit een casual, alledaagse uitstraling kreeg. een kort grijs vestje erop en lakschoenen eronder gaven de outfit een ‘mannelijke,’ zakelijke touch. De cape, met ketting en sjaal erover, maakten een wat artistieke, apartere outfit. Een broche op een vest geeft net een wat speelser effect. Wanneer je een mintgroene ketting om hebt, moet je er juíst geen mintgroen tasje, maar een geel tasje, bij dragen. Kies niet voor veilig. Het oprollen van de mouwen van een vest zorgen ervoor dat er een accent op je taille komt te leggen. Voor mij figuur werkt het erg goed om de taille te verhogen. Je kunt wel een compleet zwarte outfit aantrekken, maar zorg dan dat je allemaal items van verschillende materialen aantrekt – dat zorgt voor beweging en dat maakt de outfit spannender. Bij deze jumpsuit is het leuk om de broekspijpen op te rollen en een stukje blote enkel te laten zien. Dit maakt optisch langer. Houd het niet bij 1 ketting, maar draag er twee. Houd je halspartij vrij als je wat voller bent aan de bovenkant, dit maakt optisch slanker… Allemaal dingen waar ik, eerlijk gezegd, nooit over nadenk wanneer ik iets aantrek. Maar wel stuk voor stuk dingen die een groot verschil kunnen maken in hoe je eruit ziet en indirect ook in hoe je je voelt.

utrechtstyliste5

Ik kan nog wel eventjes doorgaan, want Yolande heeft me nog zoveel meer laten zien en zoveel andere adviezen gegeven.. en dat in een uur tijd. Je kunt je misschien voorstellen dat ik behoorlijk onder de indruk was, van wat iemand allemaal weet te maken van 1 zwarte jumpsuit. En dat niet alleen, ook hoe iemand in zo’n korte tijd zo’n kijk op je stijl kan krijgen. Wow. Ik kan me voorstellen dat wanneer je een compleet kledingadvies inkoopt bij Yolande, je uren later nog zit te tollen van alles wat je hebt geleerd. Gelukkig krijg je daarvoor je Stijlpaspoort, zodat je het later rustig terug kunt lezen ;)

We hopen jullie op deze manier een zo duidelijk mogelijk beeld te hebben gegeven van hoe een stijladvies werkt. Mocht je vragen hebben, stel ze gerust bij de comments. Wij en Yolande zullen je zo goed mogelijk proberen te antwoorden. Voor meer informatie over een stijladvies door Yolande, verwijzen we je graag door naar yolandeave.nl. Aarzel niet om (vrijblijvend) contact met Yolande op te nemen! 

Volgende week gaan we het hebben over welke emotionele/psychologische effecten het dragen van de juiste kleding en het vinden van je persoonlijke stijl kunnen hebben. We kunnen je alvast verklappen: je persoonlijke stijl vinden is belangrijker dan je misschien denkt! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

144 gedachten over “Hoe werkt een stijladvies? – Een duurzame garderobe #2

 1. Mooie post, leuk om te lezen en stof tot nadenken ook wel…
  En Merel, die foto met dat grijze vestje… ik vind dat je er echt fantastisch uitziet !

  1. Dat is lief, dankjewel. Dat was ook mijn favoriete outfit!

 2. Wat een tof artikel! En mooie items op de foto!!
  Zou zo’n advies ook geschikt zijn als je voor werk een andere stijl hebt (of moet hebben) dan privé?

  1. Ja absoluut. Sterker nog, dat is een heel mooie, concrete hulpvraag lijkt me!

  2. Ja juist! Ook om die iets meer in elkaar over te vloeien, maar in elk geval om op beide vlakken er altijd als de beste versie van jou zelf uit te zien en niet alleen maar als je werk-versie bijvoorbeeld, nee, gewoon helemaal mooi JIJ!! Ik hoop dat je me belt, bijna naamgenoot! Groetjes!

   1. Dank voor je reactie! Het lijkt me echt tof (en nodig ;-)), ga je site ook even goed bekijken!
    Groet!

 3. Leuk artikel! En die jumpsuit staat erg mooi! Ik zoek al een tijdje naar zoiets, waar heb je hm vandaan?

 4. En een tip rondom kledingstijl etc; documentaire It’s in the sky van Sarah Domogala. Prachtige docu, persoonlijk, niet over merken oid maar : waarom wil ik iets aan? En wat zegt dat over mij?

 5. Wat een goed artikel. Het lijkt me heerlijk om een professioneel kledingadvies te hebben. Dat maakt het shoppen een stuk makkelijker want je weet nu waar je wel en niet op moet letten.

  1. Precies! Dat is precies de bedoeling en dat maakt het ook zo duurzaam om zo’n stijladvies in te kopen :)

  2. Precies wat Merel zegt! Heel duurzaam bezig, en daarnaast een enorm goed voor je eigen gevoel als je weet dat je er altijd op je best uitziet! Groetjes!

 6. Leuk artikel zeg! Even los van de inhoud, wil ik graag zeggen dat ik jullie schrijfstijl heel fijn vind om te lezen. Ook in een wat langer artikel weten jullie de aandacht goed vast te houden en is het jammer als het einde in zicht komt.
  En wat betreft dit artikel, helemaal top dat jullie schrijven over duurzame merken en tweedehands. En zo’n stijl advies lijkt me geweldig! Dat zal een heleboel miskopen schelen!

 7. Wat een leuk artikel. Zo zie je maar weer dat iedereen anders naar bepaalde kleding kijkt. Ik vind vooral de combi met die lakschoentjes, vestje en gele tasje erg tof! x

 8. Wat een leuke ervaring, zo’n stijladvies! Puha was ik een beetje vergeten, ik ga daar gauw weer eens langs.

 9. Wat zie je er goed uit Merel op de foto’s. En inderdaad, je lijkt mij ook geen maatje 46/48.
  Je bent inderdaad wat voller maar die jumpsuit staat je fantastisch!!
  Leuk te zien hoe Yolande ‘m combineert.
  Ik heb er ook vaak mee in mijn handen gestaan maar nooit gekocht omdat ik niet wist hoe ik ‘m zou moeten dragen.
  Zoals ik het zie is z’n advies, mits op de juiste wijze uitgevoerd (maar dat is hier wel het geval), echt enorm waardevol.
  Leuk dat je ons meeneemt in dit proces.
  Ik kijk al uit naar het vervolg.

  1. Precies, ik denk dat het heel belangrijk is welke insteek wordt gekozen. Yolande gaat echt voor de super persoonlijke aanpak en ik vind dat heel waardevol!

  2. Hoi!
   Dankjewel! Enne..mocht je weer met een jumpsuit in je handen staan: met een Selfie strippenkaart kun je me altijd appen en advies vragen! ;)

 10. Erg leuk om te lezen en inspirerend! Zet me serieus aan het denken om zelf ook zoiets te doen.

  Vraag 1: komt ze ook naar provincie Zeeland?

  Vraag 2: ik ben 3,5 maand geleden bevallen van een zoontje. Redelijk weer op gewicht. Misschien 1 a 2 kg boven mijn oude gewicht, dus mag niet klagen. Maar mijn buik is niet meer wat het geweest is en moet ik opletten wat ik aantrek (broeken kunnen dicht, maar met gevaar voor rolletjes en muffintop:P). Vanaf hoeveel maanden na de bevalling kun je het beste zo’n sessie doen?

  Thnx!
  Groetjes,
  Kim

  1. Ha Kim!

   Van harte met de geboorte van je zoon! Gaat alles goed?
   1) ik reis overal heen!
   2) in principe kun je zo’n advies altijd inplannen, want stijl gaat lang mee! Ik heb zelfs eens een kast-check gedaan met iemand die net zwanger was en zij kom de komende tijd haar kleding helemaal niet aan. En toch was ze er ontzettend mee geholpen! Dus, als je er behoefte aan hebt, kom ik naar je toe!! En juist tips voor de bekende muffintop zijn juist nú heel welkom toch? ;)

   Hopelijk tot snel! Groetjes!

 11. Wat een mooie outfits! Die met het grijze vestje en de lakschoenen vind ik je ook fantastisch staan. Waar zijn de lakschoenen van?

  1. Dankjewel! die heb ik geleend van Yolande en zijn van het merk Tamaris :)

 12. Wat een leuke reeks is dit! Ik vind dat je er prachtig uitziet op de foto met het vestje en de gele tas, wauw. Ik kan me voorstellen dat zo’n stijladvies eigenlijk iets is wat je jezelf een keer ‘cadeau’ moet geven. Lijkt me heel leuk om eens echt gericht advies te krijgen bij je kleuren en figuur. Leuk! Ik ben benieuwd naar het volgende artikel :)!

  1. Dankjewel! grappig, dat was dus ook meteen mijn favoriete outfit. En ik heb heel wat verschillende dingen aan gehad ;) (niet allemaal op de foto)

 13. Aah, ik ben echt helemaal verliefd op die leuke lakschoentjes die je aan hebt! Staan erg leuk onder de jumpsuit!

 14. Wow, wat een leuk artikel is dit! Het lijkt mij echt een kado voor jezelf om met een styliste op pad te gaan. Heerlijk!

  1. Een kado en tegelijkertijd gewoon een ontzettend goede investering als je kleding lastig vindt en regelmatig balend voor de kast staat! :)

 15. Maar aanleiding van jullie eerdere artikel heb ik contact met Yolande opgenomen en inmiddels is een afspraak ingepland. Ik had er al zin in, maar door het lezen van dit artikel nog veel meer!

  1. Wat te gek om te horen! Ik wens je alvast heel veel plezier en doe Yolande de groetjes ;)

 16. Wauw Merel, je hebt altijd al een toffe uitstraling, maar ik kan me voorstellen dat Yolande punten weet te benadrukken waardoor je met nog meer zelfvertrouwen je outfit draagt! Ik had na de vorige post Yolandes site al van begin tot eind gelezen -iets met extreme interesse- en ècht: I need this! Ben m’n stijl best wel kwijt, heb m’n kledingkast een jaar geleden geminimaliseerd en zit nu echt niet lekker in m’n vel, euh kleding ;) Stiekem hoop ik dat er een winactie aankomt, haha!

  1. Thanks! Dat is een groot compliment. En inderdaad, een stijladvies kan je net helpen om met nog meer zelfvertrouwen je kleding te dragen en iets uit te stralen. Ik moet je teleurstellen, er komt geen winactie ;)

  2. Ah helaas, geen winactie… Maar ik hoop dat je jezelf dit als cadeau gunt!! Je mag me altijd een keertje bellen of mailen om er over te kletsen! En tof dat je m’n site helemaal uitgespit hebt haha! Sorry voor de spelfoutjes hier en daar, oeps. Ik denk dat ik je heel goed kan helpen! Stijl definiëren, figuuranalyse, kast-check en onderzoeken welke key-pisces je nog nodig hebt om weer een hele complete garderobe te creëren die helemaal Ellen is! Bel je me? Groetjes

 17. Lijkt me heel tof om eens te doen, want zo weet je eens echt wat mooi bij je staat! En het is dan natuurlijk super als je het in zo’n mooie winkel kan laten doen, want wauw, wat ziet het er allemaal prachtig uit!

  1. Inderdaad en als je weet wat je wel en niet kan dragen wordt het shoppen meteen een stuk leuker! Bovendien is het heerlijk om er verzekerd van te zijn dat je er als de beste versie van jezelf uitziet!

  1. Ja zeker, daar zijn allerlei cursussen voor te volgen. Yolande’s voordeel is dat ze járen in winkels heeft gewerkt, in allerlei functies. Waardoor ze dus enorm veel ervaring heeft opgedaan in het aankleden en adviseren van klanten.

  2. Yep, daar zijn zeker opleidingen voor, zoals de Be Academy. Dan leer je in korte tijd ontzettend veel theorie. Stap 2 is ervaring opdoen en dat is inderdaad wat ik heb. Ik heb 12 jaar fulltime als leidinggevende in winkels gewerkt, waarbij service en kennis altijd enorm belangrijk was. Ik heb er dus ook mijn team op uitgezocht en getraind.
   Het begint met dat je er gevoel voor hebt, maar na een x aantal klanten kun je ook analyseren waaróm iets wel of niet staat. En dan kun je het een ander uitleggen, zodat hij of zij echt geholpen is en er zelf weer mee verder kan! Wil je dit werk ook gaan doen? Is echt een droombaan hoor! :)

 18. Wat leuk om dit te lezen! Kan me voorstellen dat je behoorlijk wat eyeopeners hebt tijdens zo’n sessie.
  Klinkt precies wat ik ook nodig heb. Dit ga ik mezelf cadeau doen dit jaar (waarschijnlijk wel ergens aan het eind haha)!

  1. Tof!!! echt doen! Toch wel een beetje een bucketlistdingetje ;)

  2. Thnx! Ik heb zelfs al een mailtje gestuurd :) En aangezien ik echt geen spullen meer nodig heb, is dit een perfect (verjaardags)cadeau.

 19. WHOW Merel,wat zie je er mooi uit in die jumpsuit!!
  Ik heb zoiets al zo vaak door mijn handen laten gaan maar altijd terug in de rekken gehangen omdat ik niet goed wist hoe het te dragen.Ga het de volgende keer toch overwegen!

  1. Zeker doen, want het is een heel flatteus kledingstuk: 1 kleur en een vrij hoge taille: die dingen laten je langer lijken en langer lijken = slanker lijken, altijd fijn! Shopze!

 20. Wat super gaaf zeg! Je ziet er echt prachtig uit en dat jumpsuit is echt awesome. Het lijkt mij ook wel leuk om een keer stijladvies te krijgen. Door de jaren heen is mijn stijl enorm veranderd en vind gelukkig toch wel steeds meer mijn ding. Eigenlijk zou ik ook gewoon mijn kleding eens uit de kast moeten trekken en eindeloze setjes maken. Vaak als je geen tijd hebt blijft dat er toch weer bij. Ik heb nou al helemaal zin in het volgende artikel, super leuke reeks dit!

  1. Ahaa, je klinkt alsof ik je goed kan helpen inderdaad! Maar voor nu wil ik je wel alvast een tip geven: neem elke keer dat je tijd hebt een stapeltje kleren, neem elk item eens in je handen en bedenk je: “Zou ik dit opnieuw kopen als ik dit artikel in de winkel tegen zou komen of niet?” Zo nee: weg ermee, zo ja: blijvertje!
   Of je trekt het aan, kijkt in de spiegel en bedenk dan of je jezelf er heel goed in voelt of niet.
   Op die manier houd je dan alleen maar topstukken over waar je ontzettend blij van wordt en daar kun je vervolgens dan weer heel veel nieuwe setjes mee maken.
   Ik heb ook wel eens een blog geschreven over hoe je in een aantal stappen een kledingkast om van te dromen krijgt, kijk maar eens op m’n site. Succes!!

 21. Wat interessant om te lezen dit! En wat staat de jumpsuit je goed Merel met de combinaties van Yolande! Heel cool!

 22. Dit klinkt als iets wat wel eens zou willen doen. Stiefzus van mij heeft er ook wel oog voor mij zette me toch in kleding die ik nu niet meer draag. Wat kost zo’n advies?

  1. Hoi!
   Wat belangrijk is bij mijn adviezen is dat ik echt uitga van jouw persoonlijkheid, wie jij bent en wat jij belangrijk vindt en daarnaast waaróm iets wel of niet werkt, zodat je er vervolgens zelf weer mee uit de voeten kan. Ik help je graag! Het meest geboekte is een kledingkast-check, daarmee begin je bij jezelf helemaal opnieuw en kun je van daaruit goed verder. Dit kost 395,-. Kijk anders eens rond op mijn website (klik maar op m’n naam!) voor de verschillende opties en tarieven en je kunt er een hoop ervaringen van anderen teruglezen!
   Ik hoop tot snel! Groetjes!

 23. Wat een mooie foto’s! Ik vind het onderwerp ‘welke kleding past bij mij’ altijd wel interessant. Ik kijk ook altijd graag naar het programma ‘What not to wear’ op TLC. Daarin worden ook veel tips gegeven om langer, slanker, zakelijker, volwassener, etc. te lijken door je kleding en accessoires goed op elkaar af te stemmen. En ik heb hieruit iets heel belangrijks geleerd: als een kledingstuk je niet staat, dan komt dat niet omdat jij een raar, lelijk lichaam hebt (wat veel vrouwen blijkbaar denken), maar dan ligt dat gewoon aan de kleding zelf =)

  Ik ben heel benieuwd naar de volgende artikelen hierover!

  1. Je hebt helemaal gelijk! Het is onmogelijk om het perfecte kledingstuk voor elk lichaam te maken. Logisch! Dus inderdaad, dat ligt he-le-maal niet aan jou, maar aan het ontwerp! :)

  2. Precies, je kunt ook gewoon niet verwachten dat alles je per definitie kan staan. Niet alles past bij jou en bij je figuur en dat is prima. De kunst is om te zoeken naar de dingen die juist SUPER goed bij je passen en daar lekker mee te combineren!

 24. Wauw, het lijkt me echt fantastisch om dit eens te mogen meemaken. Zou Yolande toevallig ook op verplaatsing in België werken? ;-) ;-) Wat is die broche leuk!

  1. Ja, natuurlijk! Waar zit je in België? Ik reken vanaf 20 km vanaf Utrecht wel reiskosten, maar ik reis overal heen! LEUK! Je kunt me bereiken via de website of op 0031-6-41523351
   Hopelijk tot binnenkort!

 25. Mooie foto’s! En Merel, heb jij van beide kitties een tattoo? Wat cool!

 26. Klinkt echt als een hele goede aanrader! Heb je ook nog veel dingen gekocht of vooral gekeken wat er allemaal mogelijk is bij het kopen/ wat pas bij jou? Lijkt me ook wel wat want ik ben ook absoluut niet goed in dit soort dingen. Dit ga ik op mijn verlanglijstje zetten :).

  1. Ik heb niet heel veel dingen hoeven kopen toen ik mijn kledingkast helemaal had uitgezocht, maar ik had wel een lijstje met een paar basics. Dat lijstje heb ik nog steeds niet helemaal afgewerkt, want ik heb nog steeds geen goede zwarte skinny, die ik wel heel graag wil. Maar ik kwam tot de conclusie dat je al gauw genoeg hebt en dat je met een paar basics een heel eind komt!

  2. Te gek om op je verlanglijstje te zetten en je dierbaren om een bijdrage te vragen! Wedden dat ze je dit enorm gunnen?! Tot over een tijdje!!

 27. Wow, dat klinkt en ziet er echt fantastisch uit! Ik sta te popelen om nog kritischer door mijn kledingkast heen te gaan. En ik was er al bang voor…. nu wil ik dit ook!

  1. Haha! Om een beginnetje te maken kun je eens een blog van mij erbij pakken waarin ik uitleg hoe jezelf een kledingkast om te dromen kunt creëren! Dan maak je alvast een mooi beginnetje en daarna help ik je graag verder met het maken van honderden nieuwe combinaties met wat er over blijft en natuurlijk een stijl- en figuuranalyse. Als je het leuk vindt : ) Maar begin eerst maar met een grote opruiming : ) Succes en veel plezier! Groetjes!

 28. Wat zie je er goed uit! En gelijk ook zo comfortabel in kleding die toch voor je ”wordt uitgekozen”, dan is een stylist pas echt goed :)

  1. Ja he :) Ik was van tevoren een beetje ongerust over of ik me überhaupt wel op mijn gemak zou voelen, maar dat was nergens voor nodig gelukkig!

   1. Super dankjewel! En Ja, dat is begrijpelijk, je geeft je toch behoorlijk bloot en tegelijk wil je niet iets aangepraat krijgen! Ik doe ontzettend m’n best zo goed mogelijk op iemand in te tunen en me in haar (jou) te verplaatsen zodat we het allerbeste uit JOU halen! Geeft me elke keer weer een enorme kick als het lukt!!

 29. Wat een leuk concept! En ook zo uitgebreid!!! Super leuk, eigenlijk heb ik dat ook nodig… Hmmm houd me over jullie duurzame garderobe op de hoogte!

  Groetjes Yvon

 30. Wat ziet dit er tof uit! Ik ben nu zwanger, en had altijd een superstrakke buik, maar ik vrees dat ik al mijn cropped tops straks toch echt niet meer kan dragen… misschien dat ik tzt ook maar eens een afspraak maak!

  1. Hoi!
   Gefeliciteerd met je zwangerschap! Hoe ver ben je?
   Advies over je stijl is op zich tijdloos, dus zou bij wijze van spreken morgen al kunnen! Maar ik snap dat je liever even wacht tot erna, met je nieuwe lijf en in je nieuwe rol. Ik help je graag je stijl herdefiniëren! Dus die cropped top in “een nieuw jasje”, maar nog steeds helemaal Hanneke!

 31. En met dat shoppen; kies je dan van te voren bepaalde winkels uit? Houd je rekening met budget? Zijn er bepaalde winkels waar je vaak op uit komt?

  1. Aan de hand van de intake en de eventuele kledingkast-check kan ik goed inschatten welke winkels bij jou (en je budget) passen, dus dat kan uiteen lopen maar ik heb wel 1 favoriet waar ik met veel dames ontzettend goed slaag!

 32. Inspirerend artikel om te lezen – kom maar vlug door met het vervolg! En dan al deze reacties hier, idem dito. Ik ga de docu ‘It’s in the Sky’ kijken vanavond, leuke tip van Marie. En op de site van Yolande kan ook ik verdwalen… Net als in mijn eigen kast bij het maken van nieuwe outfits na het toffe stylingadvies van haar! It’s all in the sparkle!

 33. Looking good Merel! :D

  Wat leuk om te lezen, volgens mij zijn jullie een hele goede match en voelt ze goed aan wat je wil en wat je goed staat!

 34. Ik heb al vaak gedacht dat dat iets voor mij zou zijn. Ik weet namelijk helemaal niet meer met wat ik sta én ik ben me er maar al te bewust van dat wat ik aanheb veel effect heeft op mijn zelfvertrouwen .
  Vroeger had ik een ander probleem : ik had een figuur waarmee ik veel kleding kon dragen en ook veel dingen vond die me pasten en toen was het eerder lastig om te kiezen tussen al dat moois wat ik wel of niet zou kopen of maken.
  Ik had toen een maatje 38 .
  Toen stopte ik met roken en kwamen de kilo’s erbij en sindsdien – ondertussen toch al 15 jaar – is dat alleen maar erger geworden ( niet alleen van het stoppen met roken hoor ) . Ik zit nu ook aan maatje 46/48 en ik stel vast dat ik gewoon echt niet meer weet waar ik mee sta. Zelfs na 15 jaar niet. Ik zié dat gewoon niet, ik zoek in de winkel naar kledingstukken waar ik in kan en dat is al vaak erg beperkt. En als ik dan in de spiegel zie kan ik vaak echt niet zeggen of het nu goed staat of niet. Laat staan dat ik er in slaag om kleding te vinden in mijn stijl, dat heb ik eigenlijk al een beetje opgegeven.
  Ik ga dan ook niet graag meer winkelen en dat komt dan natuurlijk weer mijn portemonnee ten goede ;)
  Ik koop ook veel tweedehands – deed ik altijd al maar nu nog meer – omdat ik het dan niet erg vind als het me dan toch niet blijkt te staan en het in de kast blijft hangen.
  Het blijft na 15 jaar nog steeds moeilijk om ook in mijn hoofd te zien hoe ik er nu uit zie. Mijn oude lijf blijft precies wat hangen in mijn hoofd en dat maakt het extra lastig om dan kleding te vinden waar ik me goed in voel.
  Maar …
  Ik lees in je verhaal dat deze mevrouw er erg veel tijd in steekt en ze verdient zeker het geld dat ze ervoor vraagt . Maar op zich is het toch echt een groot bedrag als je het ineens goed wil doen, je moet dat toch maar op tafel kunnen leggen hé.
  En een andere bedenking die ik maak is : hoe weet je of de persoon die je onder de arm neemt past bij jouw smaak ? Want wat mij vaak opvalt bij make overs op TV bijvoorbeeld is dat men vaak de persoonlijkheid van de centrale persoon uitvlakt en het klonen worden van de heersende modetrends en dat vind ik dan vaak zo sneu.
  Zo wat bedenkingen die bij me opkwamen na het lezen van je post. Die ik weer zeer boeiend vond trouwens ! Bedankt voor het delen van je ervaring !

  1. Kijk, het is natuurlijk een investering. Absoluut. Maar je spaart er ook een heleboel geld (miskopen) mee uit. Plus tijd, want er wordt je heel veel werk uit handen genomen. Wat betreft of de stylist bij je past: het is vooral belangrijk dat het klikt tussen jullie twee, want verder is diegene alleen met jouw stijl bezig en zal ze je niks opdringen. Het gaat immers om jouw stijl, niet om die van haar. Als ik niet hou van bonte kleuren, om maar een voorbeeld te noemen, dan kan een stylist wel zeggen dat het zo goed bij me past, maar ik kies ervoor om het wel of niet aan te trekken. Wat je op tv ziet zijn inderdaad vaak make-overs, waarbij iemand in een compleet nieuw ‘jasje’ gegoten wordt. Dat is toch wel heel wat anders dan iemand die samen met jouw naar je huidige kledingkast gaat kijken!

  2. Hoi!

   Helemaal eens met wat Merel zegt! Ik zeg zelf ook altijd dat ik NIET aan make-overs doe, dat is superleuk voor de televisie, maar daar ben jij natuurlijk niet mee geholpen. Voordat we afspreken bellen we een keer en neem ik een (schriftelijke) intake bij je af. Op die manier voel je vanzelf of je een klik met me hebt (en je hebt natuurlijk ook al een eerste indruk van m’n website gekregen) en krijg ik een heel goed beeld van wie jij bent en wat jij belangrijk vindt. Mijn doel is om jou er als de beste versie van je zelf uit te laten zien en je buitenkant weer met je binnenkant te laten matchen. Daarnaast ga ik je concreet bij een aantal zaken helpen zoals het definieren van je stijl en uitzoeken wat je het beste wél kan kopen. Want ook al is tweedehands kleding goedkoper, niemand wordt gelukkiger van een kast vol ongedragen kleding!
   Kijk anders eens rond op mijn site, en lees wat “ervaringen”, dan krijg je er een nog beter beeld bij!
   En wie weet: tot ziens!

 35. Wat een ontzettend leuke post. Dit lijkt me zo interessant en ook zo nuttig om te doen! Echt een investering. Ik vind je op die foto me je jumpsuit en vest er zo leuk en relaxed uit zien! Ben eigenlijk wel benieuwd naar je andere outfits nu ;-)

  1. Dankjewel :) Andere outfits waren 1 x met lang vest en 1 x met een cape, maar daar zijn helaas geen foto’s van. Weet wel dat ik die met het grijze vestje veruit het leukste vond :)

  2. De andere outfits waren leuk, maar meer ter inspiratie om te zien wat er allemaal nog meer kan met een jumpsuit, de outfit van de foto was inderdaad spot on, meteen goed. Mooi he!!

 36. Staat je zeker goed. Toch maar een jumpsuit aanschaffen Dit jaar ;)
  Vraagje bij mijn buikje heb je misschien een kleine tip waar ik op moet letten?

 37. Wat een leuk artikel! Ontzettend leuk om te zien dat jullie elkaar gevonden hebben, want door jullie groene blog ben ik in 2015 veel, veel bewuster naar mijn kledingkast gaan kijken en heb ik veel informatie opgezocht over duurzame en fairtrade kleding. Ook had ik besloten om in 2015 helemaal geen kleding te kopen, en dat af te sluiten met een kledingstijladvies. In mijn zoektocht naar een goede adviseur kwam ik Yolande tegen, die me fantastisch advies heeft gegeven over mijn vraag hoe ik verder ga met duurzame mode in een stijl die bij mij past.

  Dus, ontzettend duurzaam en groen, maar vooral super goed voor jezelf en je zelfvertrouwen, zo’n advies van Yolande!

 38. Jaa leuk artikel! En die outfit met dat grijze vestje staat je echt heel goed, leuke combinatie ook! :) Ik word sowieso bijna hebberig van al die leuke spullen op de foto’s ;)

  1. GOED HE! Ik ga er een dankbaar gebruik van maken hoor!

  2. Haha, is nooit spam hoor, alleen maar leuk! Sluit je je aan bij de Selfie-club?
   Enne… te gek he, al die mooie spulletjes bij PUHA!

 39. Leuk, die styling met het broekpak. Staat je echt heel leuk Merel!

 40. Super leuk artikel, en ook leuk al die reacties te zien. Je hebt me in ieder wat inspiratie gebracht voor het dragen van de jumpsuits die ik heb. Heb ze eigenlijk alleen makkelijk in de zomer aan, en idd lastig om te weten wat ik er bij aan moet. Zonde eigenlijk, met een mooi vest kan ik ze nu in de winter ook aan.
  Ik merk nu dat ik een deel van mijn garderobe niet draag, ook om een heel praktische reden dat ik borstvoeding geef. Ik moet wel redelijk makkelijk mn zoontje borstvoeding kunnen geven zonder het idee te hebben dat ik wel erg bloot zit. Dus strakke shirtjes e.d. draag ik weinig. Heb ook een hele mooie lange gebreide jurk die ik nu gewoon ff niet aan kan.. aan de ene kant wel balen want nu het perfecte weer voor. Maar ja voor het goede doel zullen we maar zeggen dan :-)
  Ik ben ook wel iemand die vaste combinaties heeft. Er zullen wel wat truien achterin mn kast liggen die mooi zijn maar die ik soort van vergeet omdat ik mn vaste combi’s heb.
  Misschien toch is binnenkort mn kast uitspitten.. alleen dat is echt zo’n taak die ik niet leuk vind.. :D

  1. Ha, daar kan ik je dus heel goed bij helpen, met het uitspitten van je kast!
   En alvast een tip om nieuwe combinaties te maken: neem een item wat je graag wilt dragen en houd dat vervolgens bij ál je andere items! Zo zie je nieuwe combinaties ontstaan, echt heel leuk en verrassend om te doen!
   Gefeliciteerd met je zoontje en ja BV is wel een heel goed doel natuurlijk! Ik heb zelf geen bv gegeven, maar weet wel van vriendinnen dat ze het ook vaak oplosten met strakke hemdjes die je naar beneden kan sjorren, zodat je niet in je blote buik zit! Succes!! En die mooie jurk komt gewoon volgend jaar weer!

 41. Wat leuk, wat leuk, wat leuk! Ik geloof ook zeker dat dit een impact kan hebben op hoe je je voelt. Mooie foto’s bij dit artikel en wat staat die jumpsuit leuk zo met dat grijze vestje en gele tasje!

 42. Wat een leuk en interessant artikel. Ik ben wel onder de indruk van hoe zo een stijladvies allemaal te werk gaat. Het lijkt me een goede investering voor de toekomst. Misschien een idee voor een cadeautje voor mezelf later.
  En herkenbaar dat je te groot koopt! Vooral met truien en shirts heb ik dat heel erg. Ik probeer dan mn figuur te verdoezelen, maar zo maak ik mezelf juist veel groter lijken. Die grijze vest + jumpsuit staat in ieder geval erg goed!

  1. Je bent spot on!! Kleding die te strak of te wijd zijn, doen absoluut niets voor je figuur, of je nou wat voller, gemiddeld of petite bent. Het is echt belangrijk de goede maat te kiezen!
   En heel goed idee jezelf dit cadeau te doen! En meestal willen je dierbaren je er wel bij helpen met een bijdrage als je bijvoorbeeld jarig bent. Maarreh.. waarom pas in de toekomst? Groetjes!

 43. Wow, wat cool! Superleuk artikel en het zet me aan het denken. Misschien dat ik het mezelf ooit eens cadeau doe. Ik vind het zo moeilijk om kleding uit te zoeken, en omdat reguliere kleding aanschaffen mij tegen is gaan staan loop ik al een hele tijd in oudere kleding. Niet erg natuurlijk, maar de kwaliteit van deze items is niet je van het meer. Mezelf kleden is moeilijk, en soms vind ik het ook stom en word ik er zelfs een beetje chagerijnig van. Hetzelfde geld voor mijn haar. Het is ook niet makkelijk! Toevallig heb ik vorige week een nieuwe jeans gekocht van KOI in de sale bij Sissy Boy, en die zit zo lekker! Bedankt voor dit inspirerende artikel en ik ga gauw een kijkje nemen op de site van Yolande. :-)

  1. Oeh KOI is zo’n mooi merk! Daar heeft Jamie ook een jeans van, prachtig. Helaas hebben ze niks in mijn maat. Sowieso heel moeilijk om in mijn maat eco-kleding te kopen, jammer genoeg.

   1. Ja, dat is zeker moeilijk Merel! Mijn maat is nog een stukje groter. Maar nu ik meer en meer veganistisch eet zal er wel een paar kilo afgaan. Zeker als ik me wat fitter voel. Ik kan gelukkig nog zelf maken. Maar eerst passen zou best fijn zijn. Heb je daar ook nog goede tips over gekregen van Yolande? Bestaat het eigenlijk wel, duurzaam in grote maten? Ik denk er wel over na om ook voor anderen die moeite met maten hebben een collectie te maken. Van Europees linnen bijvoorbeeld. Maar het valt niet mee om het betaalbaar te houden als je het niet zelf maakt. xxx

  2. Whoei, als ik je reactie lees begint het heel erg te kriebelen bij me, ik zou je heel graag helpen! Duurzaam en bewust aankopen doen, naar een goede kapper en je inzicht geven in je stijl en wat je wel en niet staat. No more chagerijnig!! Hopelijk hoor ik je binnenkort! Groetjes!

 44. Wauw wat super mooi!
  Ik lees al heel lang mee maar reageer eigenlijk nooit maar wilde toch even zeggen hoe mooi je eruit ziet! Je digt de jumpsuit echt! En daarnaast maak ik even gebruik van de gelegenheid om te zeggen hoe SUPER tof ik jullie blog vind!

  En ik heb even een vraagje:
  Ik las al ergens dat je de jumpsuit bij de + afdeling van de H&M had gekocht, en ik ben meteen naar de H&M site gegaan maar kon daar maar 1 jumpsuit vinden. Deze is 34,99 en heeft lange mouwen en knoopjes bij de hals. Is dit hem?!
  Ik wil dit heel graag weten omdat ik zelf ook wat voller ben en al heel lang zoek naar een mooie zwarte jumpsuit. Ik heb er denk ik echt al 30 aangehad maar dit was dan altijd een maat 42 en zat dan altijd iets te strak. Zeker na deze foto’s en manieren hoe je hem kan combineren wil ik er nog liever een! En ik vind deze zo prachtig dat ik hem ook wil! Alvast bedankt, groetjes!

  1. Dankjewel! Nee, dat is niet mijn jumpsuit.. ik kan hem niet meer vinden. Die van mij is er eentje met een riem om het middel.
   Maar misschien is de jumpsuit die jij nu hebt gevonden wel net zo tof hoor! Over het algemeen zit de kleding van H&M+ mij altijd wel goed! Echt een aanrader om een zwarte jumpsuit te hebben :)

 45. Wil Yolande wel een keer naar Berlijn halen, mann.. Ik grijp nu altijd maar naar jurkjes. Lekker veilig maar zelfs die voelen nu saai aan. Makkelijk maar veilig.

 46. Wat een super leuk artikel zeg! Zo’n advies lijkt mij ook wat! Waar heb je het meest aan gehad: de kledingkast check of het winkelen? Ik zag de prijzen en beide is voor mij geen optie. Ben benieuwd!

  1. Ik heb de kledingkastcheck niet gehad, maar dat is in principe wel waar Yolande mee begint en wat eigenlijk de basis legt!

 47. […] je kast. Dat moest anders, maar hoe?! Ik wist het niet, tot ik bij de Groene meisjes las over een stijladvies door Yolande Ave. Ik was gelijk enthousiast! Het bleef nog een poos in m’n hoofd zitten, […]

 48. Wat een leuk artikel! Vorig jaar heb ik mijzelf een kleurenanalyse cadeau gedaan waar ik al veel van heb opgestoken. Dit lijkt me ook echt geweldig. Met mijn 1.61 is het soms lastig shoppen

  Veel liefs
  Mariska

 49. Fantastisch dit. Ik zit al een tijdje thuis met burn-out verschijnselen en heb de afgelopen 2 dagen zo’n beetje alle blogs op deze site ‘verslonden’. Zoveel herkenning, zoveel praktische inspiratie. En dit is voor mij een heerlijk ‘haalbaar doel’: en een investering in mezelf, het aanpakken van onzekerheden. Ik ga sparen! En in het algemeen, dank voor het eerlijke delen Merel, de persoonlijke touch: weet dat je er veel mensen een hart mee onder de riem steekt. Liefs!

 50. […] weet je nog dat De Groene Meisjes zulke onwijs coole artikelen over me schreven, zoals deze toen ik met Merel ging shoppen? Ik kreeg daar zulke coole reacties op en het zorgde ervoor dat een aantal vrouwen eindelijk de […]

 51. Deze reactie is wel heel erg mosterd, bijna 2 jaar na dato, maar ik kwam op deze pagina terecht en zag de foto’s van de lange kettingen met geometrische houten figuren (waarvan je er één draagt op een aantal foto’s), en die met de houten figuren (fietsje, anker etc.) en vind deze zo leuk dat ik benieuwd ben van welke ontwerpers deze zijn!

  Ik kan het niet vinden op de website van Puha, ook niet op hun FB pagina of in de reacties op dit artikel. Maar mocht jij het toevallig nog weten, zou ik het op prijs stellen als je me de naam kunt geven :-)

  1. Ha Judith, dit is MEGA mosterd na de maaltijd, want inmiddels 5 jaar verder, maar dit soort kettingen vind je nog steeds bij PUHA!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *