Iced kurkuma latte

Maak deze iced kurkuma latte met thee, gemalen kardemom, gember en kaneel, kurkuma en kokosmelk. Ga naar de blog voor het recept.
Maak deze iced kurkuma latte met thee, gemalen kardemom, gember en kaneel, kurkuma en kokosmelk. Ga naar de blog voor het recept.
CODE AFBEELDING
iced kurkuma latte met thee, gemalen kardemom, gember en kaneel, kurkuma en kokosmelk
ijskoffie1

Bij één van mijn lievelings tentjes in Haarlem drink ik vaak een iced tea met jasmijnthee of een wat meer bijzondere variant. Natuurlijk kan je heel makkelijk iced tea maken: maak thee, voeg wat suiker toe en laat het afkoelen. Vandaag deel ik een recept voor jullie voor een chaivariant en om het drankje wat op te ‘spicen,’ voeg ik kurkuma en kokosmelk toe. Super fris en lekker kruidig! Een lekkere koude variant op de populaire ‘golden milk.’

ijskoffie2

Voor het maken van de kurkumamelk gebruik ik een pak kokosmelk. Dit is niet hetzelfde als de dikke kokosmelk uit een blik. Uit pak is een stuk lichter, minder vet en daardoor vind ik het wat geschikter voor in een drankje. ‘Dikke’ kokosmelk gebruik ik graag in een curry, bijvoorbeeld. Voor een super romig resultaat kun je natuurlijk wel ook gewone kokosmelk gebruiken, als jij dat lekkerder vindt. De pakken vind je in de supermarkt en biowinkel bij de plantaardige drinks – er is keuze genoeg!

Een tip: een tijdje geleden demonstreerde ik in een korte video hoe je drankkartons het beste weggooit. Je plet je pak, zodat het zo min mogelijk ruimte inneemt, en je draait de dop er weer op. De doppen worden namelijk, net als de karntonnen verpakkingen, ook gerecycled. Ik heb ontdekt dat ik bij mij in Rotterdam de drankkartons gewoon in de oranje plastic bakken mag gooien. Ideaal! Check deze website voor alle tips en instructies rondom het recyclen van drankkartons.

ijskoffie3

– overgenomen van Vegan Richa

Wat heb je nodig voor 2 grote glazen?
750 ml gekookt water
2 chai theezakjes
flinke snuf gemalen kardemom, gember en kaneel
1 eetlepel maple syrup of andere vloeibare zoetstof
1-2 eetlepels (kokos)suiker
voor de kurkuma melk:
250 ml kokosmelk uit pak
1/4 theelepel gemalen kurkuma
snuf gemalen kaneel
1 eetlepel suiker of maple syrup

ijsblokjes

Wat ga je doen?

1. Doe het water in een pannetje en hang de theezakjes erin. Voeg de gemalen specerijen en suikers toe en roer dit beetje door. Laat nog 2 minuten trekken en haal dan van het vuur. Laat dit zoveel mogelijk afkoelen en haal eventueel de theezakjes er eerder uit zodat het niet te sterk wordt.
2. Maak de melk door de kokosmelk, kurkuma, kaneel en suiker te mixen.
3. Vul de glazen voor de helft met ijsblokjes en schenk de thee erin. Voeg de kurkuma melk toe en roer door.

ijskoffie4

Ik ben benieuwd of je de iced kurkuma latte gaat maken! Ik vond het echt ontzettend lekker  en ik hoor graag wat jullie ervan vinden. Je kunt een foto met ons delen met #degroenemeisjes op Instagram. Alvast bedankt voor de moeite en geniet van je weekend! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

9 gedachten over “Iced kurkuma latte

 1. Staat nu af te koelen in de ijskast! De mooie gele handen na het raspen van de kurkuma wortel neem ik er graag bij :)

 2. Ooh dit lijkt me echt mega lekker! Ik laat dit tabblad even openstaan, kijken of het me lukt om het vandaag te maken! ^^

 3. Jummie!
  Ik ben echt dol op de kurkuma latte, maar dat vind ik wel echt een herfst/winter drankje.
  Deze ga ik dus ook zeker uitproberen. Jammer dat het nu niet meer zo warm is als afgelopen weken, want ik zie mezelf er al mee in de tuin zitten ?

 4. Zodra er nog een warme dag komt ga ik deze maken! Op dit moment geniet ik heel erg van het afgekoelde weer en de liters thee die daar bij horen. En stiekem heb ik ook wel zin in die goddelijke warme chocolademelk met kurkuma en gember…

 5. Ik ga hem maken hoor. Een lekkere warme variant voor de koude winteravonden vind ik ook deze: thee trekken van een paar schijfjes gember en daarbij kurkuma, zwarte peper, kaneel, citroen en een zoetstof naar keuze voegen. Een heerlijke verwarmende grog voor ’s avonds op de bank ;-)

 6. hoi,
  ik zou deze heel graag maken maar ik lust geen kokosmelk.
  kan dit ook vervangen worden door soja- of havermelk?
  Liefs, Naomi

  1. Ik heb het zelf niet geprobeerd, maar ik denk dat dat wel kan hoor! vooral havermelk lijkt mij persoonlijk heel lekker :)

 7. Hoi Merel,

  Die latte ga ik zeker proberen. Ken je ook de luie ijsthee? Gewoon thee naar wens in een kan met koud water doen en een dag laten staan, hoeft geen suiker, want het is niet bitter. Tip van Jelle van So Chicken ?

  Groetjes Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *