Leuke Dingen #44

leukedingen1

Hoi iedereen! Leuk dat je er weer bij bent om samen met ons het weekend in te luiden. We hebben, zoals gebruikelijk, weer een leuke dosis groen nieuws voor je klaar staan. Dus pak er een lekker drankje bij en laten we dan maar meteen beginnen!

Laten we vandaag de gebruikelijke volgorde eens een beetje loslaten en beginnen met wat toffe events die de komende tijd zullen plaatsvinden!

Big Summer Sale

11899798_565508490254151_741832449772714505_n

bron afbeelding 

We willen er misschien nog niet aan denken, maar het einde van de zomer begint in zicht te komen. Het einde van een seizoen betekent vaak: sale. Bij Het Kaufhaus, in de filialen in Arnhem, Amsterdam en Utrecht, zal twee dagen lang een Big Summer Sale worden georganiseerd. Het is niet zomaar een uitverkoop, nee, een dj zal plaatjes draaien en er worden Duitse frisdrankjes geschonken. Kortom, je kunt het ook wel een salefeestje noemen. Op zaterdag 5 en zondag 6 september kun je je hart op komen halen bij alle drie de filialen van het Kaufhaus. Zie voor meer informatie de eventpagina op Facebook. Wij zijn er zeker bij!

Klein Berlijn in Groningen

1438230933_11705830_962192310508511_3393333031352988470_o

 

bron foto 

Om dan toch een beetje in de Duitse sferen te blijven (ja, wij hebben nog steeds heimwee, het gaat maar niet over dit keer) (ja, misschien moeten we toch echt maar eens verhuizen,) delen we dit toffe event dat we van een lezer getipt kregen. De Klein Berlijn markt in Groningen (op de Grote Markt,) op zondag 27 september. Ooit in Berlijn op een zondagse vlooienmarkt rondgewandeld? Precies dat gevoel (vintage, muziek en lekker eten en drinken) willen ze op deze markt neerzetten. We zijn bang dat het voor ons een beetje te ver weg gaat zijn (gezien het feit dat we net terug zijn uit Groningen,) maar voor mensen die in de buurt wonen klinkt het als een regelrechte aanrader!

Mañana Mañana festival

MSF20140830-1062

bron foto 

De zomer mag dan een beetje op z’n einde lopen, er zijn toch nog steeds hier en daar wat fijne festivals om te bezoeken. Natuurlijk gaan er deze dagen mensen los op Lowlands en begin september reizen er heel wat festivalgangers af naar Vlieland. Maar ook in Hummelo staat er nog een goed feestje gepland, namelijk: het Mañana Mañana festival op 28, 29 en 30 augustus.

Persoonlijk hadden wij nog niet eerder van het festival gehoord, maar we kregen een leuke mail (met uitnodiging, waar we helaas niet op in konden gaan ivm andere afspraken,) en wat blijkt? Het festival is van dezelfde organisatie als van de Zwarte Cross. Sinds twee jaar organiseren zij ook een kleiner festival, dat wordt omschreven als het meest relaxte festival van Nederland. Het vindt plaats op een mooi landgoed in Hummelo en er is een divers aanbod van muziek, theater en natuurlijk: good food. Omdat er vanuit het publiek veel vraag was naar ‘groene input,’ doet de organisatie haar best om het festival steeds verder te verduurzamen. Lees alles over MañanaMañana op de website van het festival.

Het onwaarschijnlijke dieet van een veganist van 136 kilo

642x999_7936341

bron foto 

Grappig, dit artikel zagen we overal en nergens op internet opduiken. Een citaat uit het artikel: “David Carter is de hele tijd aan het eten. De American football-speler van de Chicago Bears weegt 136 kilo en gaat tot het uiterste om zijn gespierde lichaam in topconditie te houden. De sportman volgt een indrukwekkend strikt veganistisch dieet dat zijn carrière naar eigen zeggen heeft gered.”  Je kunt het volledige artikel, van De Morgen, hier terug lezen. 

We vonden het leuk om te lezen dat het veganisme zo eens een andere insteek krijgt. Meestal wordt er of vanuit ideële kwesties geschreven, of vanuit vrouwelijk perspectief – goed voor de lijn, een strakker lichaam krijgen enzovoorts. Nu gaat het eens om pure kracht en massa. BAM! Vegans for the win.

Eating apart together

10344796_1421391864792781_7367646922515140095_n

De vriendinnen Tessel en Niki schreven een kookboek. Niet zomaar eentje, wel echt een bijzonder exemplaar. De titel ‘eating apart together’ verraadt misschien al een beetje van de inhoud: het is een kookboek dat helpt om vegetariërs en vleeseters samen aan tafel te krijgen. Het zijn dus maaltijden waarvan een vegetariër en een vleeseter gezamenlijk kunnen eten – wij denken met hier en daar een aanpassing. Het zijn dus allemaal eenpersoons gerechten, als we het goed begrijpen. Grappig idee. Hoewel wij persoonlijk nog liever zouden zien dat je gewoon lekker vegan kookt en dat iedereen daarvan eet, of je zelf nou vegan bent of niet, maar we snappen dat sommige vleesliefhebbers het echt heel moeilijk vinden om hun stukje vlees los te laten. Je wilt tenslotte toch de vrede bewaren aan tafel. Binnenkort zal er een crowdfunding gaan lopen via voordekunst.nl en tot die tijd houdt de Facebookpagina je op de hoogte van het hele proces. Veel succes ermee meiden!

The New Luxury

leukedingen2

Van Papita.nl kregen we dit mooie armbandje van hergebruikt goud opgestuurd. Het bandje werd ontworpen ter ere van de awareness-actie vóór slow fashion. Wanneer je dit armbandje koopt, doneert Papita €1 aan (stichting) Fashion Revolution. Door een foto te plaatsen van het bandje met #TheNewLuxury laat je zien dat je anti fast fashion en pro slow fashion bent! Lees alles over deze actie op deze website. 

De Groene Meisjes in de media

11895968_1008487199183348_7864970157865415305_n

Deze week verscheen onze naam een aantal keer in de media en dat vinden we natuurlijk heel leuk! Women’s Health noemde alvast ons boek (dat in oktober uitkomt,) Libelle haalde ons e-book met ontbijtrecepten aan en op de Groninger (Groningse? sorry guys) website Sikkom verscheen een artikel over ons bezoek aan Groningen.  Bedankt iedereen!

Book Cover Design by Pretty Unexpected

Cover-Groene-Meisjes-3

Naomi, ‘onze’ vormgever, schreef een blogpost over hoe de cover van ons boek tot stand is gekomen. Naast dat het voor ons ongelooflijk leuk is om te zien, dachten we dat jullie het misschien ook leuk zouden vinden om een extra kijkje achter de schermen te krijgen. Je leest het artikel hier. We beseffen trouwens door dit artikel eens te meer hoe geweldig het is dat we mogen samenwerken met zulke creatieve mensen, die onze stijl heel goed begrijpen en dat we er met z’n allen iets heel erg te geks van gaan maken. We zijn zo benieuwd naar het eindresultaat! (Naomi is, as we speak druk bezig met de vormgeving van de inhoud van het boek en Aline zoekt de beste foto’s – uit honderden – uit.)

Best gelezen artikelen

groningen4

Soms moeten we even flink in onze statistieken duiken om te zien welke artikelen er het beste zijn gelezen, maar deze week was dat niet nodig. Het artikel met groene hotspots in Groningen is namelijk ONGELOOFLIJK vaak gelezen. Echt, we wisten niet wat ons overkwam. Op Facebook werd het artikel zo’n 250 keer gedeeld, het artikel is meer dan 25.000 keer gelezen. Dat is insane vaak, voor ons doen. We vonden het zo ontzettend leuk om te zien dat jullie het artikel waardeerden! Wat niet iedereen ziet (en dat hoeft ook niet,) is dat het maken van zo’n artikel heel veel tijd kost. Eerst ben je de hele dag op pad, daarna ga je de foto’s uitzoeken en een beetje bewerken (lichter maken als dat nodig is, enz) en daarna komt het schrijven. Al met al kost het maken van zo’n artikel ons ruim anderhalve dag. Je kunt ons niet gelukkiger maken dan wanneer er zoveel mensen blij worden van zo’n artikel. Echt heel erg bedankt daarvoor!

clubkoffie8

Andere artikelen die je misschien nog de moeite waard vindt om te lezen, en waar ook veel leuke reacties op kwamen, zijn dit verhaal over verpakkingsvrije winkels in Nederland, België en Duitsland en dit artikel met titels van inspirerende zelfhulpboeken die we de afgelopen tijd hebben gelezen. Ook bezochten we nog een leuke hotspot, Club Koffie, in ‘ons eigen Amsterdam.’ Wij hebben weer een leuke en gevarieerde week gehad!

Recepten van deze week

citroentaart2

Natuurlijk hebben we ook weer ons best gedaan op een paar lekkere recepten. Wat kwamen er een hoop leuke reacties op Jamie’s Italiaanse citroentaart! Wow, er waren zelfs mensen die dezelfde dag nog de keuken indoken om er zelf ook eentje te maken. Dat vonden we natuurlijk erg leuk om te zien. En heb je de video met drie ontbijtrecepten al gezien? En als je ons vraagt welk recept uit deze video met drie suggesties onze favoriet is, dan zeggen we: de overnight-oats met citroen en blauwe bessen!

We hopen jullie weer de nodige groene inspiratie te hebben gegeven! Geniet van je weekend en we zien je graag snel weer terug!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

22 gedachten over “Leuke Dingen #44

 1. Vegan gainz for the win! Grappig, ik kom de laatste tijd ook veel topsporters tegen die vegan eten. Erg interessant om hun verhalen te lezen. Weg met het beeld van de ondervoede vegan! (Ik ben niet helemaal lekker en ik quote mijn baas ‘ja, maar dan moet je maar gewoon vlees eten’ EXCUSE ME? Zover deze anekdote)
  Dat boek lijkt me erg handig voor mijn vriend en mij. Hij is een echte carnivoor en een maaltijd is niet compleet zonder vlees voor hem. Soms word ik er wel een beetje moe van dat ik áltijd apart moet koken. Vriendlief houdt namelijk ook niet van groente, dus een pastaatje met een saus van veel groente plus van vlees voor hem werkt helaas niet. Ik ga de crowdfunding pagina eens bekijken.

 2. Tof dat jullie in de media zijn genoemd! :) Ik ben erg benieuwd naar jullie boek!

  Het Mañana Mañana festival is bij mij in de buurt. Hartstikke gezellig!

 3. Goedemorgen! Leuk om te lezen! En ik verhuis van het weekend naar Amsterdam Oost dus ik hoop stiekem dat er een keer een lijst komt van waar ik allemaal heen moet haha!!
  Wat betreft jullie boek; komen daar alle recepten in die nu op jullie website staan of?? Lijkt me super leuk in ieder geval!
  Groetjes!

  1. Oh wat leuk! welkom in Oost :) (wij wonen hier ook) Het wordt een lifestyle boek, waar ook recepten in staan. Een paar succesrecepten, maar ook nieuwe recepten :)

 4. Wat veel leuke dingen weer. En super tof dat jullie zo vaak in de media zijn genoemd, gefeliciteerd!

 5. Wat een energie zit er in jullie om al deze leuke dingen uit te zoeken en er bijna iedere dag over te schrijven. Ik vind het grappig te lezen over hergebruikt goud, de meeste sieraden van edelmetaal komen van hergebruikte metalen. Bijna al het goud en zilver wordt omgesmolten en opnieuw gebruikt.

 6. MañanaMañana klinkt als een leuk festival! Een vriendin van mij had het er gisteren al over, maar ik had niet echt meegekregen wat het nu precies was. Helaas kan ik dat hele weekend niet, maar misschien kan ik volgend jaar een bezoekje inplannen :)

 7. Leuke events/markt/happenings! Zou graag een keer 1 willen bezoeken maarja dan weer geen tijd,dan weer krap met geld en dan weer zus en zo. Dat kookboek is wel een orgineel idee hoor maar ik vind het ook teveel gedoe om apart te koken. Voor die enkele keren dat mensen bij mij thuis komen eten vind ik dat ze gewoon eten wat ik maak. Tuurlijk probeer ik rekening te houden met hun, ik zou bijvoorbeeld geen salade met sla en tomaat geven maar groenteburgers maken ofzoiets.

  1. Dat kan natuurlijk ook! Gewoon zo lekker vega(n) koken dat ‘vleeseters’ het niet door hebben of niets missen ;)

 8. Erg leuk die kijkjes achter de schermen en ook interessant om te horen dat zo’n stuk over Groningen, wat erg lekker weg leest, zoveel tijd kost.
  Als niet-blogger realiseer je je dat te weinig. En inderdaad extra leuk dat het dan zo gewaardeerd wordt!
  Maandag ga ik lunchen in Oost bij Club Koffie.
  Mijn vriendinnen zijn altijd verbaasd dat ik weer een leuk plekje weet….dankzij jullie onder andere:)

  1. Zeker weten! Gewoon lekker gaan zitten, boekje erbij en gaan!

 9. Ik vind jullie website ontzettend leuk, maar stoor me enigszins aan jullie gebruik van het woord “vegan” in plaats van “veganist(isch)”, vanwaar de keuze voor de Engelse vertaling?

  1. Meerdere redenen. Omdat vegan lekkerder bekt dan veganistisch. Omdat veganistisch een langer woord is. En omdat ‘een vegan’ voor ons wat leuker klinkt dan ‘een veganist.’ Veel mensen schrikken nog van het woord veganist, terwijl ze vegan prettiger vinden klinken. Ook doen wij veel in het Engels en laten we ons inspireren door Engelse YouTubers en bloggers… het woord vegan zit er dus helemaal in :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *