Leuke Dingen #47

IMG_5856

Wat leuk dat je er weer bent om samen met ons het weekend in te luiden met een goede dosis groene Leuke Dingen! Weet je dat we het enorm waarderen dat deze rubriek iedere week een grote groep vaste lezers trekt? Voor ons is het heel tof om te zien dat de dingen die wij leuk vinden, ook bij jullie in de smaak vallen. We hopen je deze week ook weer vol inspiratie het weekend in te sturen!

IMG_5850

Laten we maar meteen met het lekkerste beginnen: de nieuwe vegan (!) limited edition van Tony’s Chocolonely. Tadaaa, daar is ie! Heb jij hem al gespot bij WAAR, Marqt of de Wereldwinkel? De repen liggen sinds afgelopen woensdag in grote getale in de winkels en alleen al door de vrolijke wikkels kun je ze gewoon niet missen! Er zijn dit jaar twee limited editions: melk-popcorn-discodip (niet vegan) en puur-amandel-zeezout (wel vegan!) Zoals je begrijpt hebben we de eerste niet getest, maar de tweede wel en omy, wat is ie goed! We zagen de repen voor €3,19 bij Marqt liggen. Nee, dat is niet goedkoop voor een reep chocolade. Maar ja, hij is het geld meer dan waard en het is dan ook geen lullig reepje. Wij wisten onszelf redelijk te beheersen en hebben de reep gedeeld met Naomi en Aline en in totaal hebben we er 2 dagen over gedaan. GOED HE? ;) Wij vinden deze reep erg lekker en zijn blij dat er nu ook zeezout-variant voor ‘ons vegans’ is. Naast de puur-kokos-pecannoot (die gewoon in de vaste collectie zit) is dit onze nieuwe favoriet.

Behind the scenes

IMG_5905

Zoals hierboven al gezegd hebben we de reep Tony’s gedeeld met Aline en Naomi, onze fotograaf en vormgever voor ons boek, a.k.a. ‘ons dreamteam.’  Nee serieus, deze meiden vormen voor ons écht een dreamteam. We werken nu al maanden samen (en keihard ook) en als we deze creatieve, gezellige meiden niet hadden gehad dan was het allemaal helemaal niks geworden met ons boek. Geen grap.

IMG_5887 IMG_5888 IMG_5901 IMG_5893 IMG_5910 IMG_5912 IMG_5915 IMG_5925 IMG_5916

Afgelopen woensdag hebben we de volgende dingen gedaan: de laatste foto’s geschoten bij Geitenwollenwinkel, geluncht met salades van SLA en Tony’s, een achterkant voor het boek gekozen (uiteindelijk werd het een mix van beide opties die je hier op de foto ziet,) en we hebben het hele boek doorgelopen om te checken waar er nog dingen moeten worden aangepast. Dit weekend gaat Naomi de laatste dingen illustreren, verder gaan de uitgeverij en wij de laatste redactie doen en dan gaat het boek maandag, definitief, naar de drukker. WAAAAAAAAAH! We houden het echt bijna niet meer van de spanning. 14 oktober ligt het boek in de winkels en gelukkig zijn we in de tussentijd heel druk met het regelen van een aantal zaken, zoals: een lanceringslunch, een signeertour langs verschillende winkels van WAAR door het hele land en ook zullen er eind september al promotie-interviews worden gehouden, zodat we straks mogen shinen in verschillende kranten en magazines. Echt een ongelooflijke periode deze maanden. Of eigenlijk dit jaar – we zijn de tel van het aantal maanden een beetje kwijt inmiddels. Het is stressvol en af en toe behoorlijk slopend omdat al ons andere werk op de achtergrond gewoon doorgaat (lesgeven, kantoorwerk en fulltime bloggen,) maar het is het allemaal waard…. want wat wordt het boek ongelooflijk mooi en leuk!

Je kunt het boek trouwens inmiddels pre-orderen via bol.com! Je vindt in de rechter sidebalk, hier op deze pagina, een afbeelding van de cover van ons boek. Als je hier op klikt ga je rechtstreeks naar bol.com en kun je het boek bestellen. Ook zal het vanaf 14 oktober in verschillende boekhandels liggen, maar we weten nu nog niet precies welke. Al was het een heel gekke, maar geweldige, ervaring dat toen ik (M) van de week een boek kocht bij de Java Book Shop in de Javastraat, de eigenaresse bij het afrekenen zei: ‘we hebben jullie boek al ingekocht, hoor!’ Ik probeerde cool te reageren en toen ik buiten stond heb ik meteen mijn telefoon gepakt om mensen te appen: ‘ONS BOEK IS INGEKOCHT! WAAAAAH.’
Goed, tot zover de update :)

Eet Geen Dierendag

eetgeendierendag-2014.470.350.s

Dierendag 2015 komt eraan! Dierendag valt, zoals ieder jaar, op 4 oktober en op deze dag mogen alle dieren in het zonnetje staan. We hebben misschien de neiging om vooral aan onze lieve huisdieren te denken, maar laten we vooral de dieren die worden opgegeten niet vergeten! Daarom organiseert Wakker Dier ieder jaar de Eet Geen Dierendag, met als doel: zoveel mogelijk mensen vegetarisch/veganistisch laten eten. Al is het voor één dag – je moet ergens beginnen. Het liefste zien wij natuurlijk dat mensen vaker (of nog liever: altijd) vega eten, daarom hebben we ook dit blog. Maar nogmaals: je moet ergens beginnen. We kondigen deze dag alvast aan, omdat Wakker Dier ons heeft gevraagd om deze dag een beetje te helpen te promoten en daarom werken we binnenkort mee aan hun Eet Geen Dieren-project. Hierover later meer, maar schrijf EetGeenDierendag alvast in je agenda! Die dag eten hopelijk heel veel mensen vega(n)! Doe je mee?

Humans of Amsterdam expo

Schermafbeelding 2015-09-10 om 08.03.27

Al tijden (jaren misschien inmiddels wel?) volgen we het Instagramaccount (en de blog) ‘Humans of Amsterdam.’ Dit account wordt beheerd door fotograaf Debra, die zich heeft gespecialiseerd in straat-portretfotografie. Debra plukt letterlijk mensen van de straten van Amsterdam, legt ze vast op foto en laat de mensen een verhaal vertellen. Dit zijn vaak heel grappige, mooie en ontroerende verhalen en je krijgt een prachtig beeld van de diversiteit van de bevolking van deze stad. We vinden het dan ook niet meer dan terecht dat er nu een expositie is geopend in de Openbare Bibliotheek van Amsterdam (dat mooie gebouw tussen het Centraal Station en NEMO in,) waar je de beste foto’s van de afgelopen jaren op groot formaat kunt bewonderen. De expositie is gratis te bezoeken tijdens de openingstijden van de bibliotheek – dat is van 10:00 uur tot 22:00 uur.

Eat This!

11393259_832891406802696_2939860365599217501_n

Al duurt het nog eventjes, dit event willen we alvast met je delen: op 15 oktober is het Wereldvoedseldag en ter ere van deze dag organiseert Pakhuis de Zwijger ‘Eat This!’ – een avond om serieus je tanden in te zetten. Deze avond zal volledig in het teken van eten staan, maar dan eens op een andere manier dan je normaal misschien gewend bent. Wereldwijd lijden er 800 miljoen mensen honger – dat is iets waarbij we best wel eens stil mogen staan. Zelfs hier in Nederland (en in België) zijn mensen die lijden onder een voedseltekort. Tijdens Eat This! ga je samen met ondernemers, journalisten, politici, wetenschappers en toekomstdenkers  in gesprek over hoe we grote vraagstukken met elkaar anders kunnen aanpakken. Eat This! 2014 was een groot succes (de aftermovie bekijk je via deze link) en dit succes belooft zich in 2015 weer te herhalen. Voor alle info én kaartjes voor het evenement verwijzen we je graag door naar eatthis.nu. 

Tof (en lekker) initiatief!

Schermafbeelding 2015-09-11 om 06.30.49

Last minute (vrijdagochtend half 7) kwamen we dit leuke bericht nog tegen! We wilden het nog snel even met jullie delen, vandaar een screenshot :)

De recepten van deze week

Natuurlijk verschenen er deze week weer recepten online op ons blog! Voor ons was een persoonlijk mijlpaaltje dat één van onze recepten werd gedeeld op de Facebookpagina van Finding Vegan – een pagina met ruim 500.000 volgers. WOW! Maar wat we stiekem nóg leuker vinden, is dat sommige lezers heel snel zijn met het maken van onze nieuwe recepten en soms óp de dag van publicatie al een foto van hun eindresultaat sturen. Te gek vinden we dat! Sowieso vinden we het heel erg leuk als je een foto met ons deelt, wanneer je een recept van ons hebt gemaakt. Het is altijd zo leuk om te zien hoe jullie het gerecht presenteren, op ander servies, en soms in een net wat andere uitvoering. Ja, daar worden we iedere dag weer blij van! (je kunt dit soort foto’s terug vinden onder #degroenemeisjes op Instagram)

kiwitaartje1De recepten die deze week online kwamen: kiwitaartjes met kokoscrème ….

risotto2

en sinaasappelrisotto met munt!

Meest gelezen artikelen van deze week

Geen tijd gehad om alle artikelen te lezen deze week? Snappen we hoor. Iedereen heeft het druk en je volgt misschien wel twintig verschillende blogs – alles bijhouden is op een gegeven moment gewoon een dagtaak. Misschien heb je zin om de volgende artikelen, waarop veel leuke reacties kwamen, nog eventjes terug te lezen!

vluchtelinghelpen1

De post ‘Hoe kan ik een vluchteling helpen‘ kreeg veel prachtige en hartverwarmende reacties. Naast de initiatieven die we zelf in het artikel noemen, werden er in de comments ook nog erg goede suggesties aangedragen.

Schermafbeelding 2015-09-07 om 14.24.29

Ook het artikel ‘Goedkoop op vakantie in eigen land‘ kreeg ontzettend veel leuke en herkenbare reacties! We vinden het altijd leuk als jullie eigen ervaringen delen!

Schermafbeelding 2015-09-07 om 15.09.55

Verder kwamen er veel reacties binnen op de winactie met de toffe plantjes van Ogreen. Heb jij al meegedaan? Wel doen hoor! En houd ons blog goed in de gaten, want ook komende zondag zal er weer een mooie winactie (dit keer met een boek!) online verschijnen.

Lieve iedereen, dankjewel weer voor het lezen van ons blog. We wensen jullie een fantastisch weekend en zien jullie graag snel weer terug op De Groene Meisjes!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

37 gedachten over “Leuke Dingen #47

 1. De expositie van Humans of Amsterdam zou ik heel graag willen bewonderen, het liefst onder het genot van de nieuwe Tony’s Chocolonely… :D

 2. Alleen al van de eerste foto, van jullie met de choco, word ik vrolijk :) Dank voor een fijn begin van mijn vrijdag !
  En het boek al bijna live….. WOW !

 3. Ik vind het zo gaaf dat jullie je dromen achterna gaan en dat jullie boek er daarom is. Jullie zijn zo inspirerend! Echt geweldig. Hopelijk dat jullie door jullie boek nog meer mensen kunnen bereiken en wordt Nederland een stukje duurzamer.

 4. Die Tony Chocolonely. Ik ben benieuwd naar de limited edition! En wat spannend dat jullie boek nu écht bijna klaar is! De cover belooft in ieder geval al veel moois.

 5. De nieuwe Tony’s lijken me lekker! Voor mij dan wel vooral de niet-vegan variant… Aah, zó spannend en cool dat jullie boek er nu echt al bijna is! Zo snel gegaan allemaal!

  1. Ja uiteindelijk is het idd heel snel gegaan! Hoewel het voor ons natuurlijk al vanaf februari aan de gang is… Maar toch!

 6. Jeeej, Leuke Dingen! Ik snap wel dat deze rubriek zo populair is, het is ook één van mijn favorieten. Elke keer denk ik: ‘Jeutje is het al weer vrijdag?!’ En man, die Tony! Ik hoop dat ik de zelfbeheersing heb om hem niet in één keer te verslinden. Daarom heb ik hem ook nog niet in huis gehaald…Misschien beter om hem meteen te delen haha.
  Ik kan niet wachten totdat jullie boek uit is! Ik hoop dat jullie ook richting Amersfoort/Utrecht komen, want hey ik wil jullie wel ontmoeten en een gesigneerd boek #fangirl. Zo stoer dat het bijna zover is!

  Door jullie post ‘Hoe kan ik een vluchteling helpen’ ben ik op zoek gegaan naar manieren hoe ik zelf met gelimiteerde tijd wat kan betekenen. En ik kwam uit op een website waar gevraagd werd naar taalcoaches. Dit is twee uurtjes per week voor 6 maanden en…tadum ik heb me opgegeven. Ik heb drie jaar Nederlands gestudeerd en ervaring in de NT2 sector, dus ik hoop dat ik wat kan betekenen voor ze. Ik bedoel, twee uurtjes per week kan ik wel missen! Ik hoop dat er naast mij nog vele anderen zijn die door het artikel geinspireerd zijn geraakt om ook ‘iets’ bij te dragen! Ik ben, net zoals jullie, klaar met alle negativiteit en vreselijke facebook reacties. Tijd om er wat aan te doen!

  Verder, die taartjes met kokoscréme, nogmaals, wat een prachtige foto’s! En ze moeten wel ontzettend lekker zijn.
  Fijne vrijdag! X

 7. Wat een fijne blog weer! Ik ‘ken’ jullie nog niet zo lang, maar ik wordt zo blij van de berichten die jullie posten! En de leuke foto’s (vooral van eten en poezen). Ik ga weer helemaal blij de laatste werkdag voor het weekend in *aftellen*!

 8. Hoi Groene meisjes! ik ben niet de doelgroep, niet vegan, zo eind 40 jr. wel vega en super-enthousiast over jullie website
  ik lees dagelijks jullie verhalen en probeer af en toe een recept Ik zie graag de lijst met hotspots uitbreiden maar denk dat jullie bijna tijd tekort komen Geen wonder er komt een mooi boek aan Heel veel dank voor jullie positiviteit die is aanstekelijk en ga door met het verspreiden van jullie ontdekkingen en kennis ik zie uit naar je boek Super veel dank!

 9. wat een lekker begin van mijn -bijna- weekend! ik ben zo benieuwd naar die nieuwe Tony, vanavond maar even langs de Marqt! Ik ben benieuwd naar jullie boek.. spannend dat het al bijna af is!

  1. Hoe dan ook, helemaal top wat jullie allemaal doen. Ik geniet van elk item dat jullie bespreken. Deze week heeft die van de vluchtelingen een hoop indruk gemaakt. Mooi dat er zoveel initiatieven zijn. Ik ben meteen mijn steentje gaan bijdragen.

  2. Hihihi voorlopig nog niet, want het boek is nog niet af ;) Oktober pas helaas. Nee zondag verloten we een ander prachtig boek. Echt de moeite waard!

 10. De rest van het artikel lees ik straks wel. Eerst maar eens de nieuwe Tony halen. Doei!

 11. ook al ziet de verpakking er geweldig uit! de combi chocolade en zeezout is helaas echt niet aan mij besteed :(

 12. oh jammie de chocola! ik ben zelf geen veganist (wel vegetariër) maar kan niet tegen lactose dus dan is alles zonder melk wel welkom! :)

 13. Superleuk dat jullie boek nu écht gedrukt gaat worden! Ik zag al wat voorbij komen op snapchat, erg leuk jullie ook daar te volgen (haha grote fan spreekt hier ;) ) . Dinsdag was ik bij de wereldwinkel maar toen lag de nieuwe Tony er nog niet nee.. een dag te vroeg .. gelukkig woon ik maar een straat verder. Jullie ook een mooi weekend!

 14. Die chocolade reep wil ik graag proberen! Aankomend weekend eens kijken of ik hem ergens kan scoren. En jullie boek word echt tof!

 15. Jaaa, jullie boek! Het ziet er echt mooi uit. Ik ben eind september jarig en heb jullie boek op mijn verlanglijstje gezet, zodat -ie alvast besteld wordt. Lijkt me echt heel leuk!

  Hebben jullie een vakantie of andere vorm van rust gepland om bewust te ontspannen als de boek-storm voorbij is? Die hebben jullie wel verdiend lijkt me! Geniet van het werken en jullie succes, ik ben heel blij met jullie blog!

  1. Lief :) Nee, die hebben we nog niet gepland, maar we denken wel aan een tripje ergens in november, om inderdaad even helemaal los te komen van alles wat met het boek te maken heeft ;)

 16. Op snapchat zei je (Merel) dat jullie misschien boeken gaan signeren bij de Waar winkels in Nederland. Is daar al meer over bekend? Gaat het door? Ik zou het in ieder geval heel leuk vinden als jullie naar Waar in Groningen komen :D

  1. Ja zeker gaat dat door! En Groningen is 1 van de winkels waar we zeker naartoe gaan :)

 17. Wat een heerlijk artikel weer. Ik kijk elke vrijdag uit naar de leuke dingen die ik dan stiekem tijdens mijn werk lees.

  Minder nieuws: de nieuwe Tony’s zijn gewoon uitverkocht bij de WAAR in Nijmegen :-(

 18. Ik geniet zo van jullie blogs :D
  Dus nog maar 4 weekjes tot het boek uitkomt, Inge kan niet wachten! Spannend! Zaterdag ga ik weer boodschapjes doen bij ekoplaza, als de de tony’s daar niet hebben ga ik er eentje halen bij de wereldwinkel die er naast zit. Weer iets om blij van te worden.

  1. Dat is lief! Deze limiteds worden helaas niet bij Ekoplaza verkocht! Wel bij WAAR, Marqt en de Wereldwinkel. Dan weet je dat vast :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *