Leuke Dingen #5

leukedingen5

Benne we weer! Leuke Dingen #5 zit weer propvol nieuwe groene weetjes, producten, evenementen en dit keer zelfs een fijn muziekje. Je weet wat ze zeggen: leuke dingen voor leuke mensen. Jep, that’s you. Veel leesplezier!

Hema gaat voor duurzaam 

m1oxcogaeda4_std1024

Wij groene meisjes worden blij van groen nieuws. En nee, we lezen niet alleen ‘de krant van de aarde’ of de groene bijlage van Trouw. Misschien vind je ons een beetje light-green als je hoort van wat voor soort nieuws wij blij worden, maar we gaan het toch maar zeggen: het bericht “Hema gaat voor duurzaam” op nu.nl bracht een glimlach op onze mond. Die gouwe ouwe Hema gaat groen. Biologische zuivel, snijplanken van bamboe, eenpersoonsmaaltijden (zodat je niet zoveel hoeft te verspillen) … oké, oké, het is allemaal nog maar een begin. Maar Hema denkt er in ieder geval over na. En wie weet wat er nog meer komt! Je kan het artikeltje hier teruglezen. We bedenken ons nu ook: ah, vandaar dat je in (bijna) alle Hema’s borden ziet hangen met ‘Hema wordt vernieuwd, excuses voor het ongemak.’ Wij zijn heel benieuwd!

Mainstream modemerken worden groener  

shoes-vegan-w_tc_1406547192_1406547383

Nog een voorbeeld van een label uit de niet-zo-groene-hoek: Claudia Sträter. Niet bepaald het eerste merk waar wij aan denken als we op zoek zijn naar duurzame mode. Toch komt het merk dit jaar met een jas gemaakt van gerecyclede petflessen. De Waste2Wear garens zijn niet alleen voor de buitzenzijde gebruikt, ook de voering en de vulling van imitatie(!)dons zijn gemaakt van gerecycled polyester afkomstig van PET-flessen. Inventief! Je kan de jas hier bekijken.

Of wat dacht je van Esprit, die met een vegan schoenencollectie komt? Esprit is niet per se ‘ons merk,’ maar dit vinden we toch wel een heel toffe actie van ze! De collectie is hier te bekijken. Overigens, de collectie is samengesteld in samenwerking met PETA. Hierdoor kan je met zekerheid stellen dat de collectie vegan en diervriendelijk is.

Winterthee 

IMG_7617

Hoewel de temperaturen deze week toch nog weer tot de 25 graden opliepen, zullen we er ongetwijfeld binnenkort aan moeten geloven. De winter komt in zicht. Oké, eerst de herfst nog, maar enige mentale voorbereiding is vereist. Wij oefenen alvast met een kopje winterthee van het biologische merk Piramide. Een heerlijke winterse smaak, zoals je je dat van een winterse thee voorstelt. Het doet ons denken aan kerstmis en gure winteravonden. Mmm, lekker met speculaasjes erbij. De thee zal onder andere te koop zijn bij Ekoplaza.

Kokoswater

IMG_7571

Dit pak kokoswater kochten we op Texel, bij de Jumbo in De Koog. We hebben het pak hier nog niet gespot! Misschien zijn ze al wel bij Jumbo te koop, maar daar komen we niet regelmatig. Dit kokoswater is voor liefhebbers van wat minder zoete drankjes. Er zitten dan ook geen toegevoegde suikers in. We zijn benieuwd wanneer we deze variant naast de versie met ananas en mango gaan zien verschijnen in het koelvak!

Mimi Kirk 

De inspirerende Mimi Kirk, een rawfoodie van 76 jaar oud, komt naar Nederland. Op 4 oktober zal zij een lezing geven op de Inspiration Day in Boxtel. Het wordt een dag vol met workshops, lezingen en heerlijk raw-vegan eten. Wij zijn erbij en kunnen niet wachten om Mimi te ontmoeten. Bekijk het volgende filmpje om een idee te krijgen van de dag:

https://www.youtube.com/watch?v=6k2GcxiA1kQ&feature=youtu.be

Kaarten voor de Inspiration Day zijn via deze site te koop. Er zijn nog maar een paar plaatsen over, dus wees er snel bij!

Nieuwe boeken

unnamed

We hebben weer wat boeken liggen die gelezen moeten worden. Zoals dit exemplaar: Het Super Sappen dieet. Stiekem moesten we een beetje lachen om de cover met de tekst: “je lichaam vol tanken met energie!” Wow, dat is nogal een belofte. Evenals het verliezen van 3 kilo in 7 dagen. Hmm… moet je dat willen? Er zijn inmiddels zo’n 1 miljoen exemplaren van dit boek verkocht in Engeland, dus veel mensen zijn ons voorgegaan. We gaan het zien, over een tijdje in de review.

IMG_7537

En ook dit boek heeft onze aandacht: De bijen. Een (literaire) roman geschreven vanuit het perspectief van de bijen. Heel bijzonder, want je denkt eerst: is dat niet een beetje vreemd? Jawel, een beetje vreemd is het wel. Maar ook heel erg mooi en spannend. Echt een bijzonder boek en de review komt snel online!

DJ Cavem

Hoe tof is dit? Een rapper die zingt over groene smoothies, wheatgrass, genoeg fruit eten en sterk worden op een plantaardig dieet.  En ja, het zijn nog écht leuke liedjes en teksten ook. Zijn beide albums (The Produce Section en Moetivation) zijn aanraders.

De DJ100 verkiezing (Duurzame Jonge 100)

Schermafbeelding-2013-11-15-om-06.11.21

Vorig jaar hadden wij de enorme eer om als De Groene Meisjes een plek te mogen bekleden in de Duurzame Jonge top 100. We werden geïnterviewd en we mochten aanwezig zijn op een speciale avond voor alle 100 duurzame jongeren. Heel inspirerend allemaal!

De verkiezing komt weer in zicht en jij kan mensen nomineren. Wat voor mensen dan? Jonge (tot 32 jaar) duurzame en groene mensen. Het moeten innovatieve en inspirerende mensen zijn die een voorbeeldrol op het gebied van duurzaamheid in Nederland bekleden. Iedereen tot en met 32 jaar kan genomineerd worden als duurzaam rolmodel. De lijst is overigens géén ranking. Nummer 3 is dus niet groener dan nummer 32. Alle honderd genomineerden zijn even inspirerend. Meer informatie over de DJ100 kan je vinden op dj100.nl.

Nieuwe Tony’s Specials

IMG_7629

Je hebt het ongetwijfeld al voorbij zien komen op Facebook of Twitter; Tony’s heeft drie nieuwe specials voor het komende najaar. Eén van de specials is vegan, hoera! Het gaat om een pure reep met sinaasappel en rozemarijn. Wij zijn de repen druk aan het testen en als het goed is komt er morgen (vrijdag dus) een artikeltje online op de Groene Meisjes met meer informatie. Nog eventjes geduld dus!

Zo, jullie zijn weer op de hoogte! Tot volgende keer!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

13 gedachten over “Leuke Dingen #5

  1. Fijn dat er zoveel winkels overgaan op duurzame producten. Natuurlijk zit er ook een commercieel oogmerk aan, maar het is een begin! :)

  2. Healthy People is echt een heel fijn merk. Ze hebben heel veel verschillende sapjes ook die echt lekker zijn en gezond als je er niet te veel van drinkt in een keer natuurlijk. En die tonies ziet er goed uit. En dat boek klinkt goed. Oftewel fijne blog weer!!!

  3. “Onze” Hema is al bijna klaar. Ik ben een zeer grote Hemafan. Kom er wekelijks, soms meerdere malen per week. Ben hier ook heel erg over te spreken!

  4. Wat een leuk lijstje! Dat bijen-boek moet ik lezen :D En dat kokoswater heb ik laatst ook gekocht, zag het toevallig bij mijn c1000 ineens staan.

  5. Ik ben heel benieuwd naar de chocolade. De combinatie klinkt echt geweldig lekker!

  6. Wat tof dat HEMA duurzamer wordt, vind HEMA sowieso al een geweldige winkel maar met dit nieuws helemaal. En die nieuwe Tony’s moet ik ook snel eens gaan scoren ;)

  7. Ik ga het merk van Healthy people eens proberen, is dat ook gewoon in de AH te koop?

  8. Haha ik ben één keer 3 kilo (of was het meer?) afgevallen in 1 week. Toen kon ik niet eten (en niet slapen, en eigenlijk helemaal niks) vanwege een stuk of 20 aften in mijn mond die heel veel pijn deden. Nou, die kilo’s zaten er zo weer aan toen ik weer kon eten… Altijd een beetje rare beloftes, haha.

  9. Als Hema groener wordt, moet de rest van de wereld ook volgen toch? Van zo’n nieuws wordt je echt blij! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *