Leuke Dingen #70

leukedingen

YES! Vrijdag! Goodmorning green girls en boys! Heb je weer zin in een goede dosis leuke dingen? Hopelijk wel, want we hebben weer de laatste nieuwtjes, events, producten en ander tofs voor je op een rijtje gezet. Hopelijk een goed begin van je weekend!

Katja snoep 100% vegetarisch

Katja moet hebben gedacht: ‘die groene meisjes, die moeten eens wat beter gaan eten.’ En dus stuurden ze ons een XXL pakket vol met snoep op. Als ik zeg een XXL pakket, dan bedoel ik echt: 15 verpakkingen. Minstens. Volgens mij is het gewoon het complete assortiment. En dat is omdat Katja sinds kort haar hele assortiment 100% veggie heeft gemaakt! Dat betekent dat alle producten vegetarisch (zonder gelatine) zijn en sommige producten ook vegan. (zoals de zure matjes, de zoute dropharingen en de harde dropjes) Het is dat ik bijna 30 ben, anders zou ik nu spontaan een kinderfeestje met cake versieren en snoephappen en weet ik veel organiseren. Maar omdat ik een beschaafde volwassene ben, ga ik de snoepjes eerlijk verdelen onder vrienden en buren met kinderen.

Marcel’s Green Soap

leukedingen6

We kregen dit super leuke pakketje opgestuurd van Marcel’s Green Soap. We vielen als een blok voor de verpakkingen – en dat terwijl het ‘gewoon’ schoonmaakmiddelen zijn! Hier krijg je gewoon spontaan zin van in de  Grote Voorjaarschoonmaak!

Los van de toffe verpakkingen ruiken de producten ook nog eens een heel lekker en kwamen we erachter dat het natuurlijke ingrediënten zijn. Op de website van het merk kun je alles over de ingrediënten lezen: www.greensoap.nl. Uiteraard zijn alle producten dierproefvrij!

Op dit moment vallen de handzeep (patchouli en cranberry) en het afwasmiddel (basilicum) érg in de smaak! We ontvingen ook nog een grote fles allesreiniger met sinaasappelgeur, maar daar hebben we een vriend blij meegemaakt. Immers: we gaan alweer flínk moeten poetsen om deze producten op te gebruiken!

Kledingruilpakket

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Je weet wat wij zeggen over eerlijke mode: het hoeft niet duur te zijn, want je hebt niet veel nodig. Het gaat erom dat je niet te veel koopt en geen overbodige dingen in je kast hebt hangen. Dan hoef je nog niet eens van allerlei duurdere duurzame merken te kopen. Wist je dat er per jaar in Nederland 180 miljoen kilo textiel wordt weggegooid? Daarvan wordt slechts 70 miljoen kilo gerecycled. Het schijnt zelfs dat 40% van de kleding ongedragen wordt weggedaan. Dat is niet alleen heel erg het tegenovergestelde van duurzaam én zonde, maar ook oneerlijk, als je bedenkt hoeveel mensen zouden willen dat ze goede kleding zouden hebben.

Kleding weggooien is eigenlijk nooit nodig. En al helemaal kleding die amper gedragen (of misschien zelfs helemaal níet gedragen) is niet. Een oplossing? Verkoop je kleding op Marktplaats of ga op een vlooienmarkt staan. Sponsor je kleding aan een goed doel. Of: organiseer een kledingruilfeestje en maak je vrienden (en jezelf) blij met jouw stukken!

Al jaren zijn wij groot fan van de Schone Kleren Campagne. Een organisatie die zich dag in dag uit inzet voor een eerlijker modeketen. En waar ze nu dan toch weer mee komen… een kledingruilpakket. Zo origineel! Wat je je hierbij moet voorstellen? Het is een opbergdoos met daarin de spelregels voor een kledingruil, maar ook achtergrondinformatie over de kledingindustrie. Zo wordt een kledingruil niet alleen leuk, maar ook informatief. Wij vinden het een topinitiatief! Het pakket is voor slechts drie euro (dit zijn de verzendkosten, maar je mag ook een hoger bedrag overmaken waarmee je de Schone Kleren Campagne steunt,) te bestellen via deze link.

Markten dit weekend

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wij hebben het idee dat we echt beginnen te voelen dat het voorjaar eraan komt. En dat betekent dat we zin krijgen om dingen anders te doen. Opruimen, schoonmaken, dingen weg doen.. en plaats maken voor nieuwe toffe spullen. Waar kun je daarvoor nou beter terecht, dan op een goede vintagemarkt?

Dit weekend kun je in Amsterdam weer naar de IJhallen, waar twee dagen lang de mooiste spullen worden verkocht. Of wat denk je van Vintage Per Kilo dat in de Schram Studio’s wordt georganiseerd? Niet per se op zoek naar vintage, maar wel naar mooie spullen van toffe ontwerpers en ondernemers? Breng een bezoekje aan de Local Goods Weekend Market in de Hallen!

In Groningen kun je naar Klein Berlijn, waar niet alleen vintage wordt verkocht, maar ook live muziek en lekker eten zal zijn. Sounds GREAT!

En dan hebben we in Rotterdam nog de Swan Market, waar veel jonge designers hun prachtige spullen verkopen. Kortom: genoeg te doen en te shoppen dit weekend. Veel plezier!

Interview op Thank God It’s Monday

Schermafbeelding 2016-02-25 om 12.38.55

Een tijdje geleden ontdekte ik Thank God It’s Monday, een tof blog dat wordt onderhouden door Melle. (en het kan aan mij liggen ,maar ik vind de naam Melle zó leuk, dat ik steeds weer even moet zeggen hoe leuk ik haar naam vind. Sorry Melle ;)) Thank God It’s Monday is, in mijn ogen, een behoorlijke Girlboss-blog. En je weet hoe dol ik op girlbosses ben. Immers, we proberen er zelf ook twee te zijn en dat bevalt ons goed.

Lang verhaal kort: ik vind Melle’s blog tof en wat ik nog toffer vind, is dat ze ons wilde interviewen. Melle heeft er een ontzettend mooi stuk van gemaakt en daar ben ik erg blij mee. Check zeker het interview én de rest van Thank God It’s Monday eventjes!

Marie & Merel in het NRC

12717391_1105205136178220_4592193105793358652_n 10297651_1105205149511552_1364743301705816455_n

Zoals je misschien wel weet ben ik een grote Marie Kondo fangirl. Nooit van Marie K gehoord? Ze is dé opruimguru uit Japan. Ahhh, zij! Jep, zij. En het NRC schreef een groot artikel in hun zaterdag editie en ik had de grote eer om ook iets over de opruimmethode te mogen vertellen. Toch altijd weer heel tof om zoiets te zien! Mocht je het hele artikel willen lezen, en dat kan ik zeker aanraden want het is erg leuk geworden, dan kun je het terug vinden op Blendle. (zoek op ‘Marie Kondo’)

Blogposts van deze week

Geen tijd gehad om deze week alles op de Groene Meisjes te lezen? Nemen we je helemaal niet kwalijk hoor, want we hadden zelf ook een gekke en drukke week. Daardoor waren we ook iets minder online dan je normaal van ons gewend bent en heb je dus iets minder gemist. Geeft helemaal niks, we zetten de artikelen voor je op een rijtje, zodat je even rustig kunt bijlezen in het weekend  – als je daar zin in hebt.

cocolatte3

Zondag deelde Jamie dit recept voor een overheerlijke Coconut Latte met jullie. Meerdere lezers lieten al weten dat het recept erg geslaagd was en dat het eindresultaat ’tien keer beter dan de coconut latte van Starbucks’ was. Nou, dat is altijd leuk om te horen ;)

broccolipesto1-1024x682

We krijgen regelmatig vragen over of je als vegan wel gewoon pasta en pizza kunt eten. En of de Italiaanse keuken nou een handige keuze is of niet, wanneer je plantaardig eet. Om deze reden schreef  ik maandag een blogpost waarin ik uiteenzette hoe vegan Italiaans eten ‘werkt.’ Ik vertel je over de producten en ingrediënten die je moet vermijden, wat je kunt bestellen in een restaurant, onze favoriete recepten en een goed kookboek. We loooove Italian food!

DW8A2573

Op dinsdag was het alweer tijd voor een lekker receptje: een ovenschotel met spruitjes en zoete aardappel. Aline maakte een prachtige kookvideo die we jullie niet wilden onthouden!

tweeluik2

Vorige week deed ik een oproep tot het stellen van vragen over bloggen en woensdag begon ik daarom met een eerste artikel waarin ik vier vragen beantwoordde. Alles wat je wilt weten over bloggen mag je gerust vragen, want er komen absoluut nog meer artikelen en ik vind het leuk als ik deze vragen voor jullie kan beantwoorden!

Lampjes & monkey crop

En gisteren was het een beetje feest op ons blog: Tweedehandsliefde in huis is terug! WOOP! Ken je deze rubriek nog? Misschien heb je ons blog nog maar net ontdekt en zegt het je niks: in deze rubriek kijken we binnen bij mensen die een tweedehands/vintage interieur hebben. Zelf HOUDEN wij van binnenkijkers en we hopen dat dit ook voor jullie geldt! Dit is overigens nummer 20, maar als je de 19 voorgaande edities wilt zien, dan ga je naar de zoekfunctie op onze site en voer je in ‘Tweedehandsliefde in huis.’ Aanrader hoor!

Zo! Ben je weer geïnspireerd om je weekend groen te beginnen? We hopen het! Hoe ziet jouw weekend eruit? Ga je nog iets leuks doen? We wensen je een paar heerlijke dagen, rust goed uit en maak er iets moois van! En natuurlijk zien we je graag morgen weer terug hier, dus we zeggen gewoon: tot morgen! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

33 gedachten over “Leuke Dingen #70

 1. Echt leuke dingen!
  Ik ga wat linkjes eens aanklikken en de blog van Melle eens goed bekijken.

 2. Ah, wat fijn dat Katja voor een deel vegan is. Dat wist ik nog niet! Het interview had ik al gelezen, heel erg leuk :)

 3. Oh zoveel leuke dingen deze week! Ik vond het interview met jullie op de blog van Melle heel leuk om te lezen en heel tof dat Merel werd gevraagd om iets te zeggen over de opruimmethode van Marie Kondo. En wat super goed dat een groot merk als Katje alle snoepjes nu vegetarisch heeft gemaakt! Een goed voorbeeld voor andere grote merken (hoop ik!)

  Het recept voor de coconut latte heb ik trouwens helemaal gemist, die ga ik eens even lezen! (:

 4. Katja heeft zich ontpopt tot een super fijn merk! Zo cool dat al hun snoep vegetarisch is.
  Leuk artikel verder!

  1. Goed he! Ik ben er ook blij mee! Snoep blijft snoep en je moet er niet te veel van eten, maar het feit dat het vegetarisch is, is in ieder geval een mooie eerste stap :)

 5. Heerlijk weer, wat een leuke dingen! Naar die schoonmaakmiddelen ben ik erg benieuwd. Ze zien er echt tof uit! Verder ga ik even de artikelen van deze week lezen want ik heb een hoop gemist!

 6. Mooi overzicht dames! Het interview in de NRC is zeker een aanrader en ben ondertussen ook groot fan van Melle :-) Bedankt voor de tip over de Swan Market, die staat in de agenda voor komende zondag :-)

 7. Wauw wat een goede stap dat Katja al haar snoep nu vegetarisch heeft! En hmmm nu krijg ik dus zin in snoepjes, hihi! En ik volg Melle’s blog ook graag, vond het een superleuk stuk!!

  1. Hahaha sorry, ik hoor al van meerdere mensen dat we een behoefte aan snoep hebben aangewakkerd. Oeps ;)

 8. Weet je,ik heb het niet zo voor “den action”,maar een hele tijd geleden liep ik er binnen om zo een leuk kindervaliesje te kopen voor een jarig nichtje en toen zag ik daar de snoep van Katja liggen!VEGAN!!!Joepie!!
  Ik moet eerlijk bekennen dat ik er nu af en toe wel binnen ga :-)
  (het is wel “den action in België…)

 9. Ik wás al zo blij vandaag met mijn overnight oats, met allerlei leuke blogposts in mijn bloglovin’ lijst, met het feit dat het bijna weekend is, met mijn storytel boek op de fiets en dan als kersje op de taart deze favorieten met ZO VEEL LIEVE WOORDEN <3 Mijn hemel, het is nog maar 10.30 uur en het kan al eigenlijk niet meer op. Wat zijn jullie toch ongelofelijk lief en leuk :) Dank voor de complimenten! En mijn naam, dat is een samenvoeging van de namen van mijn ouders MEL van mijn moeder en LE van mijn vader. Nou doei lieve meisjes en een heeele fijne leuke dag toegewenst! X

 10. Wat tof dat alle snoep van Katja nu vegetarisch is! =)

  En ik ga dit weekend naar Klein Berlijn, maar dan voor “zaken” en niet echt voor de lol (alhoewel, het is een vintage markt, dus ik ga vast wel lol hebben :P)

  Fijn weekend!

 11. Wooow, dat is zeker een XXL pakket. Wat een verwennerij, hihi. En leuk om te delen welke markten er allemaal zijn! Helaas heb ik dit weekend geen tijd, maar ik moet echt weer eens snel naar een rommelmarkt gaan. Is zo fijn <3. Goed weekend!

 12. Wat en fijne, positieve berichten weer. Een goed begin van het weekend. Denk dat ik de coconut latte eens ga maken dit weekend, klinkt echt te lekker!

 13. Ook al ben je bijna 30, wat zou het je kunnen schelen om een kinderfeestje te geven, met cake versieren met lekkere snoepjes. Het is dat mijn ed in de weg zit, anders zou ik het graag met je vieren. 30 zijn is toch best leuk!

  De kledingruil, dat is een goed initiatief, daar ga ik even alles over lezen en kan ik meteen mijn kleding die niet meer past ruilen.. En hoef ik niks nieuws te kopen.
  Ik lig ook hopeloos achter, dus ga nog ff verder lezen.
  Dank je wel voor weer een leuk artikel!
  Xx

 14. Wat maken jullie toch heerlijke foto’s! Prachtig, zo veel sfeer.
  Wat toevallig, ik had laatst voor het eerst die dropvisjes gekocht! Zo ontzettend fijn om te zien dat er zo veel meer veggiesnoep is en dat die visjes dus vegan zijn! Die vond ik altijd zo lekker, dus ik was erg blij. Ik nam die ‘aroma’ maar voor lief en zie nu dus hier dat die visjes echt vegan zijn! En die andere snoepjes op de foto dus ook? :)
  Liefs

 15. Hoi Jamie en Merel, Ik kom zojuist voor het eerst op deze mooie leuke gezellige en inspirerende blog. Wij gaan jullie zeker volgen. Mijn oog viel meteen op die prachtige oude gele typemachine geweldig! Ik zag al zogauw heerlijke gerechten voorbij komen. En wat een super leuk idee van dat kledingruilfeestje . Ook ik heb nu zin in snoep! Weer wat geleerd ik wist niet dat katje snoep vegetarisch was. Liefs van Diana

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.