Leuke Dingen #72

leukedingen1

Zit je weer klaar voor je wekelijkse dosis Leuke Dingen? Er is weer allerlei groens en tofs te delen, dus we hopen je geïnspireerd en wel het weekend in te mogen sturen!

H&M Conscious Beauty

Hoe cool is het dat grote merken als H&M steeds meer verantwoorde keuzes maken? Natuurlijk, het blijft H&M en ik ontken absoluut niet dat er nog heel veel beter kan. Maar ik vergelijk het met Ben&Jerry’s die vegan ijs maken: als dit soort merken ermee beginnen, dan móét de rest van de wereld wel volgen. Dat geldt ook voor H&M. Naast hun Conscious kledingcollectie, hebben ze nu ook een Conscious Beauty lijn. De producten zijn Ecocert gecertificeerd, uiteraard dierproefvrij geproduceerd, in Europa (Denenmarken) gemaakt en verpakt in gerecyclede verpakkingen. Dat is toch een heel mooi begin!

De producten die we opgestuurd kregen zijn niet allemaal veganistisch. In de lippenbalsem en in de handcrème zit bijvoorbeeld bijenwas. Dat  vind ik jammer, want hierdoor kunnen vegans deze producten niet gebruiken… en dat terwijl ze er zo goed uitzien én lekker ruiken! Hopelijk vindt H&M hier ook nog een oplossing voor, zodat nog meer mensen plezier van de producten kunnen hebben. Op de foto hierboven zie je (rechts) een pompje met handzeep uit deze lijn. Ik vind de producten er mooi en strak uitzien – mooi om in je badkamer uit te stallen.

Voor nu zeg ik: tof dat H&M hiermee is begonnen. Niet alleen omdat iedereen H&M kent en dus gemakkelijk in aanraking komt met deze producten, maar ook omdat H&M toch altijd betaalbaar is organic en dierproefvrije cosmetica hiermee bereikbaar wordt voor een groter publiek!

Löv Teas

leukedingen3

Volgens mij weten ze inmiddels echt bij álle PR bureaus dat wij van thee houden, want de hoeveelheid thee die wij opgestuurd krijgen is echt ongekend. Gelukkig drinken we wekelijks liters en liters weg, dus doén we er ook echt iets mee ;) Hoe mooi zijn deze verpakkingen van Löv? Ik vind ze echt prachtig! Deze biologische losse theeën in vier smaken gaan we de komende tijd eens goed testen en dan lees je er binnenkort waarschijnlijk meer over op de Groene Meisjes.

Esse

Ook te zien op de foto hierboven: Esse. Deze week maakte ik op een mooi persevent (bij SLA, wat natuurlijk altijd een goede plek is om een persevent te hebben,) kennis met dit Zuid-Afrikaanse skincare merk. Alle producten van Esse zijn veganistisch, dierproefvrij en organic. Het zijn geen goedkope producten – ik zou het een ‘luxe merk’ willen noemen -maar de verhalen van mensen die de producten al tijden gebruiken zijn stuk voor stuk erg positief, dus ik ben toch wel heel benieuwd nu.

Na het persevent kreeg ik een mooie goodiebag mee met daarin een cleanser en een moisturizer en deze gebruik ik nu een paar dagen. Hoewel ik nog niet veel kan zeggen over de resultaten, want daarvoor moet je een product toch echt wel een tijdje testen, kan ik wél zeggen dat zowel de cleanser als de crème erg goed aanvoelen op mijn huid. Daarbij komt dat de producten lekker ruiken (een zachte, niet te aanwezig geur,) en daar hou ik van!

Hormoonbalans

En zoals je hierboven ook hebt kunnen zien, ontvingen we gister het boek ‘Hormoonbalans voor vrouwen.’ Dat is omdat ik contact heb gehad met de Vrouwenpoli, omdat ik bezig ben met een artikel over natuurlijke anticonceptiemiddelen. Ik raakte in gesprek met één van de medewerkers en zij stelde voor om het door haar geschreven boek, Hormoonbalans voor vrouwen, naar me op sturen. Interessante boeken zijn altijd welkom! Ik moet nog beginnen in het boek, maar toen ik er doorheen bladerde viel mijn oog al op een paar boeiende onderwerpen. Snel meer hierover dus!

Linzenchips

leukedingen2

Ik ben gek op chips. Ik ben nog net niet zo’n fan als mijn vriendinnetje Jildau, die chips haar lievelingseten noemt, maar zeker, chips is altijd goed. Nouja, sommige soorten chips dan. Niet alle soorten chips zijn vegan (ga de etiketten maar eens checken en je zult versteld staan van hoeveel dierlijke ingrediënten je kunt tegenkomen in een zak chips,) en sommige soorten zijn wel vegan, maar ook heel erg zout en vet en dan vind ik er niks meer aan. Op dit moment ga ik totaal voor ‘bijzondere’ soorten die gemaakt worden van bijvoorbeeld kikkererwten (dit noem je ‘hummus chips’ en het is geweldig) of linzen. Zoals deze zak van Lima, die ik van de week tegenkwam bij Ekoplaza. Die kon ik niet laten liggen, natuurlijk.

De chips is goedgekeurd! Ik koos voor de chili variant, omdat ik wel van pittig houd, maar er is ook een neutrale uitvoering. De chips is helemaal niet vet en ook niet belachelijk zout, maar wél lekker knapperig en stevig. Jep, aanrader voor een avondje bankhangen. Frisdrank en chips – woohoo, go wild!

Mediteren met 3,5 miljoen mensen

Van onze leuke lezer Lotte kregen we een toffe tip. En ik ga het gewoon nog een keer zeggen: ik hoú ervan als leuke lezers (dat is dus iedereen,) toffe tips sturen. Ik hou er nog meer van als er in de titel van de mail al staat: “tip voor leuke dingen?” Het zegt voor mij dat jullie altijd met ons meedenken en dat jullie blijkbaar ook aan ons denken als je iets leuks tegenkomt. Dat vind ik een grote eer!

Goed, Lotte’s tip. Daar komt ie:

‘Wellicht hebben jullie weleens van de Art of Living gehoord. Dit is een hele grote wereldwijde organisatie met roots  in India. Ze zijn o.a. actief op het gebied van yoga, ademhaling en meditatie maar ook het faciliteren van scholen, in oorlogsgebieden, vredesonderhandelingen, gevangenissen etc. etc. In Nederland geven ze vooral cursussen aan kinderen, jongeren en volwassenen op het gebied van “levenskunst”  dmv yoga, ademhaling en meditatie. Dit jaar bestaat de Art of Living 35 jaar en dat wordt gevierd met een festival. En wat voor één. Aanstaande vrijdag, zaterdag en zondag komen in Delhi mensen bijeen van over de hele wereld op samen een geluid van vrede te laten horen, samen de diversiteit aan culturen te vieren, te zingen, dansen, yoga en meditatie te doen.
Samen met zo`n 100 Nederlanders vertrek ik woensdag om ook deel te kunnen zijn van dit grootse evenement. Er worden 3,5 miljoen (!!) mensen verwacht, denk je eens in wat er gebeurt als die samen gaan mediteren en zingen…..

Nou ligt dit niet direct in jullie straatje, maar omdat jullie ook weleens schrijven over meditatie e.d. dacht ik dat jullie het misschien leuk vonden om dit te weten.

Het is ook mogelijk om ‘live’ mee te doen, via de link http://webcast.artofliving.org/
Er worden live verbindingen tot stand gebracht en zo mediteer je dus mee met 3,5 miljoen mensen plus alle mensen in de rest van de wereld. Meer informatie op de website http://www.artofliving.org/nl-nl/world-culture-festival.’ 
Wow Lotte, wat een toffe tip! Kijk, zoiets zou ik dus zelf nooit hebben gevonden, omdat ik er echt niet genoeg vanaf weet. Maar ik weet zeker dat er veel lezers interesse voor hebben en zelf ben ik nu ook wel erg nieuwsgierig geworden! Thanks Lotte :)

Containerhostel Groningen

[iframe id=”https://www.youtube.com/embed/sBaG5e8Acag” align=”center”]

Van onze lezers Anna en Anika kregen we een mail over het geweldige project waar deze twee meiden op dit moment aan werken: een containerhostel in Groningen! Ik moest dat bericht even twee keer lezen voordat ik helemaal begreep wat ik me hierbij moest voorstellen, dus dat ligt niet aan jou als jij dat ook hebt. Weet je, kijk anders eventjes  bovenstaande video. Dan wordt eigenlijk alles duidelijk in 2 minuten!

Wát een grappig en duurzaam concept! Wij kunnen niet wachten om, als het Rebel Rebel hostel af is, weer een weekendje Groningen te boeken!

Nieuw vegan menu bij Studio/K

studiok

Eens in de zoveel tijd krijgt ons geliefde Studio/K (in Amsterdam Oost) een totaal vernieuwde kaart. En dan verandert, logischerwijs, ook het 3-gangen vegan menu dat dit restaurant standaard aanbiedt. Wij, lucky bastards als we zijn, mogen dan komen proeven. Zwaar leven, oef! ;) We kunnen niet anders zeggen dan dat we méga enthousiast zijn over het nieuwe vegan menu. En nee, we zijn niet ieder seizoen even enthousiast, want er zitten ook wel eens wat gerechtjes tussen die we wat minder vinden, maar dit keer vonden we alles top. Even in het kort de drie gangen:

Voorgerecht: vegan sushi
Hoofdgerecht: gevulde aubergine met sojagehakt, tzatziki, salade en rijst
Nagerecht: kokos-munt ijs met vers fruit

Een tip: combineer een etentje bij Studio/K met naar de film gaan. Boven het restaurant vind je namelijk een filmhuis!

Miss Bean Alkmaar

12821353_1734997876719742_1914689069632492946_n

Morgen, zaterdag dus, wordt Miss Bean in Alkmaar geopend. Dit is een vegan pop-up shop waar je terecht kunt voor vegan maaltijden om af te halen, drankjes en vegan taartjes. Miss Bean is een samenwerking met Van Boer Tot Bord, een organisatie die (biologische) streekproducten wil verkopen voor een eerlijke prijs voor boer en consument. Naast de vegan afhaalmaaltijden en de taartjes, kun je bij Miss Bean ook terecht voor groente, fruit, vruchtensappen, Noord-Hollandse wijnen en tafelzuur. Wat een toffe samenwerking!

Woon je in de buurt van Alkmaar en ben je benieuwd geworden? Miss Bean opent morgen aan de Noorderkade 1027!

Blogposts van deze week

Heb je geen tijd gehad om deze week alle blogposts te lezen? No worries! We zetten ze hieronder voor je op een rijtje, zodat je rustig de tijd kunt nemen om iets terug te lezen… als je daar zin in hebt ;)

zuurkoolwrap6

Om te vieren dat het Groene Meisjes boek uitgeroepen is tot Lekkerste Vegetarische Kookboek Van Het Jaar (hoezee!) deelden we zaterdag één van de populairste recepten uit het boek: zuurkoolwraps! Zelfs mensen die niet van zuurkool houden, vinden dit gerecht lekker. Dat is best bijzonder, toch?

cosmetica1

Op zondag zette Sophie, van naoki.nl, voor ons nog eens heel duidelijk uiteen hoe het nu zit met dierproeven in Europa. Ook legde ze uit dat niet alle dierproefvrije producten automatisch ook dierenleedvrij zijn. Hoe dat zit, lees je in Sophie’s artikel!

podcast1

Maandag deelde ik weer een lijstje met leuke podcasts met je. Podcasts luisteren blijft leuk en ik blijf toffe titels ontdekken! Inmiddels heb ik drie artikelen met leuke titels gedeeld, dus als je wilt beginnen met het luisteren naar podcasts, dan is dit misschien een inspiratie voor je.

liggend1

Op dinsdag vertelden we je alles over Tiny Houses. We bezochten Marjolein, die naar een Tiny House gaat verhuizen over een maand of twee. Haar verhaal is zó inspirerend en het is zo leuk om te zien dat onze lezers ook mega enthousiast werden van dit onderwerp. Heel erg bedankt voor alle leuke reacties!

milk1

Woensdag moest ik het één en ander kwijt over twee mooie dingen die ik had gelezen. Ten eerste Milk and Honey, de dichtbundel van de fantastische Rupi Kaur. En ten tweede het nieuwste One World magazine. De rode draad in beide publicaties? Feminisme en seksueel geweld. Ik moest er wat dingen over kwijt en schreef daarom een persoonlijk verhaal.

smoothiebowl3

En voor gisteren, donderdag dus, had Jamie weer een lekker recept voor jullie klaarstaan: een smoothiebowl met een snelle granola! In het kader van ‘het voorjaar en de zomer komen er weer aan,’ proberen we toch ook weer eens wat af te wijken van de warme havermoutontbijtjes ;)

Vanmiddag komt er nog een blogpost met een klein receptje online, dus stay tuned. Voor nu: dankjewel voor het lezen en maak er een fantastisch weekend van! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

30 gedachten over “Leuke Dingen #72

 1. Wat grappig zo’n containerhostel, heel origineel en leuk concept! Hormoonbalans lijkt me een onwijs interessant boek, ben benieuwd naar jouw kijk op het boek!

 2. Jeetje wat een leuke dingen allemaal!! Lekkere theetjes, nieuwe huidverzorging en een leuk boek! Allemaal dingen waar ik meer van wil weten. Ik ga even kijken naar the art of living!

 3. Haha, wat fijn dat jullie zoveel thee opgestuurd krijgen. Ik ben er ook gek op. :-) Favoriet is momenteel muntthee, maar zoethoutthee drink ik ook heel graag, helaas niet zo gemakkelijk meer te vinden sinds ze er geen meer bij Kruidvat verkopen.

 4. Ik heb niet zoveel verstand van vegan. Maar waarom is bijenwas niet vegan?

  1. Omdat het van bijen komt en vegans gebruiken geen dierlijke producten :)

 5. Al die thee! Al die thee! En ik vond de vegan sushi er ook wel héél erg aantrekkelijk uit zien, moet ik zeggen.. Yum. Heb gisteren voor het eerst een sushi bowl gemaakt en nu nog het een en ander in de koelkast staan voor de lunch, dus ik verheug me daar serieus al vanaf gisteren op.. Hihi.

 6. Oeh dat hostel vind ik wel heel leuk! Lekker alternatief. En dat festival in India lijkt me ook geweldig! Ik ben al een keer in Delhi geweest en ik wil zo graag terug. Prachtig land!

 7. Wat een leuke dingen allemaal weer. Lekker om zo veel thee te ontvangen :)
  Wat een gaaf idee dat container hotel. Wij willen dit jaar nog een keer naar Groningen. Van iedereen horen we dat het zo’n leuke stad is. Hopelijk zijn ze dan tegen die tijd geopend :D

  1. Spijtig dat het zo in het nieuws komt, want Art of Living doet zo veel goeds en helpt zoveel mensen … dat dit niet terecht is!

   1. Persoonlijk vind ik het wel terecht, dit is slechts een van de vele negatieve berichten in de Indiase media.

 8. Wat een leuke dingen weer allemaal, ik kom zelf uit Alkmaar en zie zag met de Tiny House post ook dat jullie in de buurt waren. Ik houd het nog even spannend, maar binnenkort heb ik eventueel ook een ” leuk idee” voor jullie:).
  Ik vind jullie blog echt ontzettend leuk met prachtige diepgaande en inspirerende blogs. Keep up the great work.
  Liefs Margot

 9. Wat goed dat H&M meer bezig is met wat voor effect ze hebben op de wereld! En die thee is inderdaad leuk, zou het bijna kopen voor de doosjes alleen al.
  Ik vind eigenlijk alles in deze post leuk, haha!

 10. Ik ben erg benieuwd naar het hormoon balans boek. Een paar jaar terug besloot ik bewust te stoppen met de pil. Niet om zwanger te raken, maar omdat mijn lijf duidelijk signalen gaf dat het troep is. Een nadeel: ik zit als 30-er weer met acne. En die wil ik niet weer bestrijden met chemische middelen.

 11. Hoi,

  Wat leuk dat jullie Miss Bean promoten! Ik koop geregeld lekkere maaltijden bij haar op donderdag in Heiloo op de markt. Ik heb ook samen met mijn moeder de Goed Zoet workshop bij haar gevolgd! Het was echt een leuke middag en ik heb heerlijke recepten mee naar huis gekregen.

  Groetjes,
  Liann

 12. Wat een boel leuke dingen (ha deze pun ging per ongeluk) deze keer! Helemaal de linzenchips klinkt zo lekker! Wat tof! Misschien ga ik wel een zak halen morgen, ben benieuwd (:

 13. Leuke dingen weer, dat restaurant zou ik graag proberen. Helaas zijn alle leuke plekken die online benoemd/gerecenseerd worden, te ver weg voor me :(

 14. Oeh wat een gave tips allemaal weer!
  Het Rebel Rebelhostel ziet er tof uit zeg.
  Enne wauw wat een mooie theeverpakking. Ga meteen even op de website kijken en kijk echt uit naar jullie review.
  Fijn weekend!

 15. Hmmm die linzenchips, instant snack-trek. Mooi dat H&M nu Conscious Beauty heeft, ben erg benieuwd naar de producten :)

 16. Fijne dingen weer! Ik drink, nu met name in de winter, ook echt liters thee. Er staan gemakkelijk twee volle potten per dag klaar :p Ik ben erg benieuwd naar jullie research over natuurlijke anticonceptiemiddelen, erg interessant onderwerp. :)

 17. Zo benieuwd naar de hormoonbalans review of artikel over natuurlijke hormoonbalans. Ik gebruik zelf geen pil maar merk wel links en recht van mijn kin hormonale acne helaas.

 18. Er zijn weer zo veel leuke dingen. Vooral het hostel lijkt me heel tof. Ik kan ook niet wachten tot het af is :-)

 19. Ik ben héél benieuwd naar het artikel over hormonen en anticonceptie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *