Leuke Dingen #75

chocolatemylk

Wat is er fijner dan om op vrijdag te weten dat er een zonnig (en een beetje warm zelfs!) weekend voor de deur staat? Ik hoop jullie nog een beetje blijer te mogen maken met een flink lijstje Leuke Dingen, om je weekend lekker groen en geïnspireerd te beginnen. Veel leesplezier!

Lovechock Mylk repen

HOERA! Er kwam een pakketje met chocolade binnen. Is dat niet altijd goed? Om heel eerlijk te zijn: ik ben niet de allergrootste rauwe chocolade fan. Ik heb er nooit heel erg aan kunnen wennen dat het zó puur van smaak is. Maar deze nieuwe repen van Lovechock zijn anders, want: mylk! Ze zijn een stukje romiger en zachter van smaak, en door de toevoeging van, in dit geval, amandel en moerbeien, ook nog een stukje zoeter. Dit is rauwe chocolade waar ik wel degelijk aan kan wennen ;) Je  vindt de repen bij de biologische winkel, zoals Ekoplaza.

Vegan Challenge is gestart

worteltaart3

Vandaag, 1 april, is de Vegan Challenge weer gestart! Een maand lang gaan duizenden mensen die normaal gesproken niet veganistisch eten, wél veganistisch eten. Hoe tof is dat? Ik word er altijd enorm blij van om te bedenken dat er zoveel mensen zich ervoor inzetten om te bekijken of vegan eten iets voor ze zou kunnen zijn. Je kunt meteen roepen: ‘nope, gaat hem niet worden voor mij,’ óf je probeert het gewoon een maandje. Bedenk je je nu dat je toch nog mee wilt doen? Kan gewoon hoor! Je kunt het gewoon op eigen houtje doen, maar je kunt je ook nog inschrijven via de website van de Vegan Challenge. Als je dat doet, krijg je handige mailupdates met recepten enzovoorts. Natuurlijk mag je ook altijd bij je Groene Meisjes aankloppen :)
Voor iedereen die meedoet: heel veel succes! Maak er een mooie en lekkere maand van!

Ethiopisch restaurant GOJO (Rotterdam)

gojo

Afgelopen dinsdag ben ik, samen met Lianne, heerlijk gaan eten bij restaurant GOJO in Rotterdam. Dit is een traditioneel Ethiopisch restaurant waar ze een grote keuze uit veganistische gerechten hebben. Dat is zo gekomen, doordat christenen in Ethiopie een groot deel van van het jaar vasten. Dat vasten houdt in dat ze overdag tot een uur of 3 niet eten en daarna uitsluitend veganistisch eten. Wat super interessant! De traditionele keuken is daarom ruim voorzien van vegan gerechten en dat is voor ons natuurlijk een mooie bijkomstigheid.

Zowel Lianne als ik hadden nog nooit Ethiopisch gegeten, dus we hadden geen idee wat we ervan moesten verwachten. GOJO heeft ons zeer positief verrast. We hebben HEERLIJK gegeten en de keuze was enorm ruim. Van pasteitjes met linzen tot soep, en van de meest goddelijke gebakken spinazie tot tien verschillende kleine gerechtjes die we met onze pannenkoeken (gemaakt van Teff meel!) konden eten. Het was fantastisch! En zoveel! En alles was ook nog eens glutenvrij.

Kortom: een regelrechte aanrader voor iedereen die weer eens iets nieuws wil, graag vegan en glutenvrij eet, of alle mensen die gewoon eens bij een leuk en origineel restaurant in Rotterdam willen gaan eten. Hotspot!

GOJO 
Van Vollenhovenstraat 15C, Rotterdam
(Westelijk Handelsterrein, pakhuis 32)
Website

De Groene Meisjes in de media

Wow, deze week verschenen we een paar keer in de media en dat maakt ons altijd heel erg blij en dankbaar tegelijk. Het is zo tof om berichtjes te krijgen van mensen die ons op de radio voorbij hebben horen komen, of ergens in een blad hebben zien staan, en op die manier ons blog weten te vinden. Welkom bij de club! ;)

leukedingen1 leukedingen3

Zo stonden we in Wendy, het tijdschrift van Wendy van Dijk. Even twee foto’s van dit blad, omdat het sowieso de moeite waard was. Er staan allemaal leuke interviews met bloggers en vloggers in namelijk!

IMG_2943

Covergirls! Op de cover van Femma, een feministisch magazine uit België. We staan niet alleen op de cover, maar ook in het blad met een groot interview. We like!

We verschenen op de XXL foodsite Culy.nl, met een stuk over als veganist uiteten gaan. Is dat lastig? Waar moet je rekening mee houden? We delen onze beste tips and tricks!

Ik was afgelopen dinsdag op radio2, met een item over ontspullen en de Marie Kondo methode. Je kunt het hier terugluisteren (vanaf 1:34, een beetje aan het einde dus.)
Vanmiddag ben ik weer op de radio, maar dit keer met een item over de Vegan Challenge. Spannend! Ik zal het delen via social media.

Oh! En we stonden ook nog in Trouw, op zaterdag, en in een Rotterdamse Foodkrant. Maar daar zijn helaas geen foto’s van. Hoe dan ook: bizar veel media-aandacht, voor ons doen, en we zijn er helemaal gelukkig mee!

Opening flagship store Studio JUX

B7D811C9-2A77-44D6-A48A-BD4E03174C98
Het prachtige, eerlijke én Nederlandse modelabel Studio JUX opent medio april haar eerste  flagship store, van 175m2, aan de Ceintuurbaan in Amsterdam. Een nieuwe winkel vol met eerlijke mode erbij in onze stad, dat is echt een aanwinst! In de winkel zullen niet alleen de items van Studio JUX zelf worden verkocht, maar ook die van andere mooie, duurzame labels. Denk aan Wunderwerk, Miss Green, Kaliber en Kings of Indigo. Wij zijn ontzettend benieuwd naar hoe de winkel eruit komt te zien – maar heel eerlijk? We hebben er alle vertrouwen in dat het prachtig wordt, aangezien alles wat de meiden van Studio JUX maken mooi is. We kunnen niet wachten om een kijkje te gaan nemen!

Fashion Revolution Week

5. FRD_campaign_horizontal

Om nog even in de eerlijke-mode-sferen te blijven hangen: de Fashion Revolution Week komt er weer aan! Van 18 tot en met 24 april zullen er weer allerlei (online) acties zijn om het belang van eerlijke, duurzame mode te benadrukken. De week eindigt met een gedenking van de slachtoffers van de Rana Plaza ramp in Bangladesh, waarbij duizenden mensen omkwamen door het instorten van een fabriek.

Gelukkig is de rest van de week ook vooral bedoeld om op positieve wijze aandacht voor eerlijke mode te vragen. Zo zullen er evenementen worden georganiseerd en zullen kledingontwerpers hun nek nog nét een stukje verder uitsteken. Ook zal er online weer een tornado losbarsten van mensen die met #WhoMadeMyClothes willen weten: waar komt mijn kleding vandaan en wie heeft het gemaakt? Bloggers, vloggers en andere social influencers worden verzocht om meer aandacht aan het onderwerp te besteden… kortom: een heleboel extra aandacht voor eerlijke mode en wij hopen dat iedereen meedoet! Jullie gaan er via de Groene Meisjes in elk geval zeker nog meer over horen.

Winactie: 3 maanden gratis audioboeken luisteren!

storytel1

Zoals je afgelopen woensdag, en ook een maandje of twee geleden, hebt kunnen lezen: we loooove audioboeken luisteren via Storytel. Wij zijn daarom ook blij dat we een samenwerking met Storytel zijn aangegaan en dat betekent dat we jullie 30 dagen gratis luisteren (ipv de standaard 14 dagen) mogen aanbieden via deze actielink. Dat is nog niet alles, want we mogen nu, voor de tweede keer, 3 lezers blij maken met 3 maanden gratis onbeperkt (!) audioboeken luisteren. Tel daar de 30 dagen proefperiode bij op en je hebt 4 maanden gratis en onbeperkte toegang tot tíg toffe titels. Goede deal, toch?

Wat moet je doen om kans te maken? Laat een reactie achter onder deze blogpost, waarin je vermeldt dat je meedoet. Wat je kunt doen om meer op te vallen: zoek mijn laatste Storytelfoto op, op Instagram, (@merelgroenemeisjes) like die foto en laat ook daar een reactie achter. (maar dit geldt natuurlijk alleen als je Instagram hebt en je zin hebt om mij te volgen ;)) (zou ik heel gezellig vinden!)

En? Wie ziet 4 maanden gratis audioboeken luisteren wel zitten? Doe je mee met de winactie? Laat het ons weten!

– Dit item is onderdeel van onze samenwerking met Storytel – 

Blogposts van deze week

Had je het deze week te druk om al onze blogposts te lezen? Snappen we hoor, no worries. Ik zet alle artikelen met liefde even voor je op een rijtje.

mexicaansepita2

Zaterdag = receptdag. Jamie maakte deze super makkelijke, maar super lekkere, Mexicaanse pita’s. Wat een uitvinding!

Soms heb ik de behoefte om een beetje van me af te schrijven. Dat gaat dan niet per se over groene of duurzame dingen, maar over dingen die in mijn hoofd zitten en ik kwijt wil. Soms omdat ik het gewoon kwijt wil, maar soms ook omdat ik oprecht hoop dat een ander er iets aan heeft. Op zondag schreef ik daarom ‘het gewoon eens niet weten,’ over je laten verrassen en gewoon eens niet alles helemaal waterdicht te plannen.

dapperemeisjes1

Op maandag deelde ik in een blogpost een lijstje van dappere meisjes. Ik las een tof boek en keek 3 mooie documentaires. Die wilde ik allemaal met jullie delen. :)

IMG_1081_zpscf1b68ee

Op dinsdag hoorde ik dat het dit weekend heel erg lekker weer zou worden, dus ik dacht: laten we er maar weer eens wat favoriete saladerecepten tegenaan gooien! ;) Mooi weer = salades.

Woensdag vertelde ik jullie over mijn favoriete audiboeken van dit moment. Het is toch weer een flink lijstje! Het fijne van de Storytel app is dat je meerdere boeken tegelijk op je boekenplank kunt hebben en dat de app onthoudt waar in welk boek je bent gebleven. Ideaal!

groentenballetjesbovenaan

Donderdag deelde Jamie weer een lekker en gezond recept: groenteballetjes! Ideaal voor op een salade of tussen een broodje. We like!

005

En gistermiddag kwam er nog een extra blogpost online over het verminderen van afval.  Hoe recycle je drankenkartons? Plet je pak! :) (je moet de blogpost eigenlijk alleen al even bekijken vanwege het toffe GIFje dat erin zit, hihi)

Dankjewel weer voor het lezen! Het kan aan mij liggen, maar ik vind de vrijdag altijd een leuk moment om jullie hier te zien. Het voelt alsof ik iedere vrijdag met dezelfde vrienden koffie drink :) Ik wens jullie allemaal een fantastisch en relaxed weekend en ik hoop jullie morgen hier weer te mogen verwelkomen met een lekker weekendrecept. Tot dan! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

40 gedachten over “Leuke Dingen #75

 1. Ik zou heel graag meedoen met de winactie ? O en die raw chocolate vind ik echt de beste maar die smaak verkopen ze hier nog niet… (Momenteel is mijn favoriet die met zeezout ?) Vele groetjes en nog een vrolijk Pasen!

 2. Oeh ja die chocolade is heel lekker! Ik had er laatst een reep van gekocht. Ik vind de smaak van raw chocolate juist heel lekker. Vooral met een kopje espresso :-). Ik ben heel benieuwd naar studio JUX. Ik ga binnenkort naar Amsterdam dus dan ga ik zeker eens langs!

 3. Ik wil graag meedoen met de winactie! Tijdens het hardlopen luister ik nu naar podcasts, maar daar begin ik een beetje doorheen te raken. Luisterboeken met korte verhalen zouden ideaal zijn om me 30-60 minuten mee te vermaken tijdens het lopen.

 4. Zoals ik op insta al zei *verkast naar Rotterdam*! ;-D Maar even serieus, Gojo gaat op de lijst voor Binnenkort, aangezien ik met enige regelmaat in Rotterdam kom. En volgende week ga ik die groenteballetjes in elkaar knutselen, die zien er uitstekend uit! :-)

 5. Jaaaaaaa ik wil heeeeel graag meedoen met de actie van Storytel… Ik houd al van lezen maar als het verteld wordt is het nog beter…. Net zoals vroeger… Een verhaaltje voor het slapen gaan… TOP!

 6. Ik doe mee met de winactie! En als inwoner van Schiedam, lekker dichtbij Rotterdam, ga ik snel een keer naar GOJO. Dank dank voor de tip.

 7. Oh die winactie! Het enige audioboek wat ik tot nu toe geluisterd heb zijn alle Harry Potters, maar ik zou er wel meer willen lezen. Dus ja, ik doe mee! :-)

 8. Hoi!
  Ik zou graag meedoen met de winactie :D Ik ben momenteel veel aan hardlopen om mijn conditie op peil te krijgen zodat ik over een paar weken mee kan doen aan een hardloopwedstrijd. Met een goed boek erbij zou het hardlopen nog leuker worden ! :)

  Groetjes Minella

 9. Oh, dat Ethiopische restaurant klinkt super! Jammer dat Rotterdam niet wat dichterbij is xD

  En tof dat jullie weer in de media waren! Jullie worden nog wel Bekende Nederlanders ;-)

 10. Ik wil heeel graag meedoen met de winactie voor de boeken! Over een ruime week ga ik 2 maanden backpacken en audioboeken kunnen luisteren in die periode scheelt heel wat kilo’s in boeken meenemen! :D

 11. Yes ik doe mee met de winactie! Ik hou van boeken en hoe fijn is het om via audioboeken weer eens voorgelezen te worden! Hopelijk brengen audioboeken meer mensen aan het lezen, want wat kan dat fijn en verrijkend zijn. Ik heb geen Instagram, maar bij deze: geliked!

 12. Ja ik doe mee met de storytell winactie! Na een maand gratis luisteren ben ik begonnen met mijn eerste betaalde maand. Ben erg blij met app! Heb de afgelopen maanden veel meer boeken ‘gelezen’ dan het afgelopen jaar.

 13. Wat een geluksvogels met al die leuke dingen. Nummer 75 ook alweer! Kijk er elke keer met plezier – en lichte jaloezie – naar, een leuk kijkje in jullie leven! Fijn weekend :)

 14. Jaaaaa leuk! Weer een storytell winactie! Ik zou zo graag winnen dit keer. Ik ben helemaal gek op selfhelpboeken #noshame, maar kom er sinds de komst van mijn dochter weinig aan toe. Daarom luister ik graag naar audioboeken in de trein onderweg naar mijn werk! Maarrrrrrr, mijn man en ik willen debt-free (heerlijke term) worden dus geven niks uit aan extra’s.

 15. Wat een fijne blogpost weer! Ik word altijd zo vrolijk van de leuke-dingen. Ik weet niet waarom (misschien het zonnetje dat al schijnt?), maar deze keer maken de nieuwtjes me extra vrolijk. Een goed begin van het weekend!

 16. Ik doe mee met de Storytel-winactie! Ben wel weer toe aan ’n nieuw boek, en dol op podcasts.. dus audioboeken zijn een heel mooie combinatie :)

 17. Leuke post! (maar ik begin me inmiddels wel aan de reclames te ergeren. Vooral die filmbanner is irritant!)

 18. Die Mylk reep klinkt echt heel goed, ben benieuwd hoe zacht van smaak die is. Verder doe ik natuurlijk ook graag mee met de winactie!

 19. Oeh ik wil heel graag storytel uitproberen!
  Ik heb er zoveel goeds over gehoord, vind het grootste voordeel om een boek te kunnen luisteren als ik in de auto zit. Lezen maakt me wagenziek namelijk. Die proefperiode is ook top :-)
  Duss ik doe mee met de winactie

 20. Ik doe mee met de winactie jippiejajeej! En ik heb nu ook zin om in Rotterdam naar dat restaurant te gaan <3 en die pitaatjes te maken <3 en de vega balletjes <3 oh myyyy

 21. Wat leuk dat de vegan challenge weer is begonnen! To bad dat ik vandaag per ongeluk niet veganistische koekjes heb gegeten.. Hoe gaan jullie daar mee om? Ik voel me nu best een beetje stom zeker omdat het te verwachten was dat er roomboter in speculaas zit.. Ach, nu valt er toch niets meer te veranderen ;)

 22. Gojo; Dat eten lijkt me echt hemels gruwelijk lekker. Ik heb zelf slechts 1 keer Ethiopisch gegeten, maar droom hier nog steeds van. So. Good. Need. More. Ik zeg dit vaak de laatste tijd, maar ik moet écht weer eens naar Rotterdam. Zo veel leuke onontdekte plekken!

  En trouwens: Ik doe héél graag mee aan de storytel win-actie. HEEL GRAAG.

 23. Ik doe mee met de winactie. Ik zou graag audioboeken willen proberen en ook willen kijken of het een leuke databank met kinderboeken heeft als ondersteuning en motivatie voor zwakke lezers.

 24. Ik doe graag mee met de winactie!! Moet nog veel boeken voor school lezen, maar ik ben een heeeel trage lezer, waardoor ik niet meer geniet van het lezen… Ben benieuwd of audio-boeken daarom ook iets voor mij zijn.

  En wow GOJO ga ik onthouden, lijkt me heerlijk!

 25. Jullie zijn inderdaad heel enthousiast over die audioboeken. Nu ben ik heel nieuwsgierig en doe dan ook graag mee aan de winactie. Audioboeken zijn hier in Italie nog niet populair. Het zou leuk zijn om deze manier van lezen hier ook bekend te maken. Fingers crossed for me ?

 26. Ik ben sinds donderdag bezig met 30 dagen gratis storytel, en doet nu toe vind ik het fijner dan verwacht. Heel erg bedankt voor die tip! En ik dus graag mee met de winactie zodat ik er nog langer van kan genieten.

 27. Wat een leuke dingen weer! Ik ben, op aanraden van jullie, naar Spirit geweest in Rotterdam. Echt een top-tent. De Ethiopiër kan op mijn lijstje voor het volgende bezoekjes :)

 28. Yesss, nu ik weer mee doe aan de vegan challenge kom ik vaak op jullie site voor inspiratie en ander leuks en jullie maken het echt peanuts om mee te doen met de challenge. Ik ben eind april jarig en heb al een paar van de taart/cakerecepten opgeslagen om te kunnen maken dan ^^

 29. Ja, ik doe heel graag mee met de winactie van Storytel! 4 maanden zou perfect binnen mijn zwangerschapsverlof passen en de tijd met een kleine baby is perfect voor audioboeken.

  Helemaal eens over de Raw chocolade trouwens. Misschien moet ik deze eens proberen :-)

 30. Ik ding heel graag mee naar de 3 maanden gratis audio boeken. Al langer benieuwd naar hoe het is om naar een boek te luisteren tijdens het hardlopen of natuurlijk tijdens mijn ochtend ritueel. Ik ben zo blij dat jullie me hier enthousiast voor hebben gemaakt, love my miracle morning!!!!

  1. Oh wow. Iets te snel getypt. :’] Maar ik houd dus van audioboeken en wil meedoen met de actie, haha!

 31. Ik doe ook graag mee met de actie! Heerlijl idee om lekker te genieten van audioboeken en even tijd voor mijzelf te nemen

 32. Ik wil heel graag meedoen met deze actie, omdat mijn zusje dislectisch.

 33. Ik zou erg graag de Storytel actie winnen! Op moment ben ik bedlegerig en kan ik moeilijk lezen door ziekte. Ik doe niets anders dan luisterboeken kopen via iTunes. Best prijzig! Ben al super blij om de Storytel service tegen te komen. Dat gaat me een hoop geld besparen :D Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *