Leuke Dingen #77

leukedingen1

Goedemorgen! Allereerst: sorry voor de vertraging! Ik wilde dit artikel ‘gewoon’ op vrijdag inplannen, maar toen kwam er iets tussendoor, waardoor ik het naar zaterdag verschoof. Maar toen deed ik er gisteren door omstandigheden uren langer over om thuis te komen. En na heel lang in de stromende regen in Berlijn te hebben gelopen met een koffer waar een wieltje van kapot ging, en mijn vlucht omgeboekt moest worden, wilde ik thuis alleen aan een warme douche en mijn bed denken. Vandaar de vertraging. En misschien was het een teken en moet ik volgende keer weer gewoon braaf met de trein, zoals altijd ;) Goed, eind goed al goed, ik ben weer terug in Amsterdam en ik ga jullie hopelijk vandaag toch weer met een dosis groene inspiratie (de rest van) het weekend insturen!

(allereerst: de eerste foto in dit artikel is een Italiaans ontbijt dat ik deze week at in Berlijn. Het was HEERLIJK. Ik ben bezig met een artikeltje voor morgen, waarin ik deze hotspot deel. Dus even geduld nog ;))

Sweet Veggie

IMG_3730

Oeeee, vorige week kwam er een leuk nieuw product binnen op het Groene Meisjes HQ: Sweet Veggie repen. Deze raw, of bijna raw, repen zijn gemaakt van groente en fruit. Maar dan wel in bijzondere combinaties. I mean: broccoli en kokos? WOW. En ja, ik weet dat er mensen zijn die denken dat dat nooit lekker kan zijn – maar je gaat je echt verbazen. Ik vond zelfs het reepje met biet lekker en ik ben absoluut geen bietenfan. Zegt wel iets, toch?
De Sweet Veggie repen zijn te koop via www.chocaholic.nl en kosten 2 euro per stuk.

Swap Shop

12495121_1205152529524821_9037225031174988217_n

Afgelopen zondag hostte ik een event rondom eerlijke mode in Utrecht. We hadden het over het feit dat je, wanneer je duurzamere keuzes wilt maken op het gebied van mode, je niet alleen hoeft te kijken naar de duurdere, groene merken. Ik weet ook dat het niet voor iedereen even toegankelijk is. Voor mezelf geldt bijvoorbeeld dat ik bijna nooit iets leuks vind in mijn maat en daarbij komt dat duurzame mode ook best wel duur kan zijn. Gelukkig zijn er heel veel andere manieren om groenere keuzes te maken. En 1 manier is: kleding ruilen! :)

Lotte, een lezer van ons blog, mailde ons over het event dat ze bij Pakhuis de Zwijger in Amsterdam organiseert. Lotte was altijd al enthousiast over het organiseren van kledingruilfeestjes in haar studentenkamer, maar nu gaat ze groot. Groot, als in: een grotere locatie, maar verder blijft het lekker gezellig. En: gratis.

Het is Lotte’s initiatief, dat ze uitvoert in samenwerking met SFSA> Students for Sustainability Amsterdam. Ze houden ook film/debat avonden en lobbyen bij de universiteit voor duurzamere faciliteiten en onderwijs. Lees hier alles over het event op 22 april!

JMA Academy

5795_1115152591858905_2661239092734116055_n

Team Fair Change van Jongeren Milieu Actief (JMA) organiseren maandag 25 april een Academy in de Brakke Grond in Amsterdam. De avond zal gaan over duurzame keurmerken. En zoals je op de afbeelding hierboven al een beetje kunt zien – daar zijn er nogal veel van. Er zijn zo veel labels voor voedsel, dat het lastiger en lastiger wordt om door de bomen het bos nog te zien. Welke keurmerken zijn te vertrouwen? En hoe transparant zijn ze eigenlijk?

Als je geïnteresseerd bent in dit onderwerp, dan kon het event in de Brakke Grond op 25 april wel eens je ding zijn! Check de Facebook-eventpagina voor alle informatie.

Elle Aime Minimarkt

12977134_1005233989561078_6393036686581605636_o

De lieve en inspirerende Lisa begon vijf jaar geleden haar toffe winkel in Rotterdam Noord. Ik bewonder Lisa om hoe zij al vijf jaar precies doet waar ze blij van wordt – creatieve workshops aanbieden, mensen bij elkaar brengen en mooie dingen verkopen. Volgens mij heeft Elle Aime heel veel fans en dat is, als je het mij vraagt, helemaal terecht.
Om te vieren dat de winkel inmiddels 5 jaar bestaat, organiseert Lisa een Minimarkt op 7 mei, van 10 tot 6.

Op de Minimarkt komen heel toffe designers (bijvoorbeeld twee van mijn favorieten: PonyPeople en Emma Odenkirchen) hun mooie producten verkopen en Lisa kennende zijn er nog veel meer leuke dingen te doen en lekkere dingen te eten. Kortom: ik ben erbij! Check de Facebook eventpagina voor alle informatie. Wie zie ik daar? :)

Blogposts van deze week

Had jij het deze week ook een beetje te druk met lekker van de zon genieten? Groot gelijk heb je. Misschien heb je geen tijd gehad om alle artikelen van de afgelopen dagen te lezen. Geen probleem, ik zet allemaal even voor je op een rijtje.

bloemkoolsoep1

Omdat het weekend voor comfortfood staat, maakte Jamie een lekkere bloemkoolsoep en deelde ze deze op zaterdag. Hoewel je zou denken dat soepen misschien meer een herfst-en winterding zijn, vinden wij toch dat soepen het in de lente en zomer ook heel goed doen!

alleendoen

Vorig weekend zat ik voor een filmklus in Antwerpen. Dat was de eerste keer dat ik zoiets in mijn eentje moest doen en dat vond ik best wel een ding en een beetje spannend ook. Maar het ging goed en ik had twee toffe dagen in de leukste stad vlak over de grens. Terwijl ik bij Kaffeenini (mijn favoriete koffietent daar) zat kreeg ik opeens een enorme schrijfflow en wilde ik allemaal dingen kwijt over wat er fijn is aan dingen alleen doen. Wat daar uitkwam, lees je hier.  (gepubliceerd op zondag)

Afgelopen maandag introduceerde ik iets nieuws: audioblogs! Samen met audio-expert Andrew neem ik audioblogs op, die verspreid over de komende tijd gaan publiceren. Audioblogs zijn ingesproken blogs, waar je lekker naar kunt luisteren terwijl je met andere dingen bezig bent. Zelf houd ik heel erg van luisteren en ik hoop dat dit ook voor jullie geldt.

ramen4

Omdat ik zoveel van Aziatisch eten houd, zette ik afgelopen dinsdag mijn vijf favoriete Aziatische recepten op een rijtje. Maar goed, toen het rijtje af was, dacht ik: eigenlijk wil ik nog honderd andere gerechten toevoegen – zo’n lijstje is dus nooit af. In elk geval heb je zo een beetje een idee van welke veganistische Aziatische gerechten aan te raden zijn!

mocktail1

Volgens mij zaten jullie er deze week zonovergoten bij, of niet? Ik niet, want ik was in Berlijn, waar ik misschien in totaal een halve dag zon heb gehad -haha! Jamie timede dit recept erg goed, want volgens mij kon iedereen wel een lekker drankje voor op het balkon of in de tuin gebruiken. Deze fruitige/kruidige mocktails kwamen woensdag online!

femlit2

Op donderdag wilde ik wat gedachten kwijt over feminisme. Ik noem mezelf nog niet zo lang feminist en ik moet nog veel ontdekken en leren, maar ik wilde er toch iets over schrijven. Ik vind de reacties erg tof – het brengt nogal wat teweeg!

natuurhuisje5

Ook op donderdag online: een fotoverslag van het groene weekend dat Jamie en haar ouders hadden in een mooi Natuurhuisje. Wat zag het er mooi uit! De tijd  van de weekendjes weg is weer aangebroken geloof ik – we houden ervan.

En gisteren, in plaats van Leuke Dingen op vrijdag: een artikel over hulp aanbieden. Hulp accepteren of vragen vinden veel mensen lastig, maar ik heb toch ook wel eens wat issues met hulp aanbieden, merk ik. En niet omdat ik het niet wil (juist wel!) maar ik vind het soms een beetje eng. Wat zullen mensen wel niet denken? Dat idee. Nou goed, lees het artikel maar als je benieuwd bent naar mijn gedachten omtrent dit onderwerp.

Ik hoop dat jullie een heerlijk en groen weekend zullen hebben. Geniet ervan! Ik zie jullie morgen, zondag dus, heel graag weer terug hier. Hopelijk tot dan! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

18 gedachten over “Leuke Dingen #77

 1. Fijne inspiratie heb je gegeven tijdens je speech! Thanks! Ik ga het event op 25 april bekijken. Klinkt interessant!

 2. Ik ben best benieuwd geworden naar de sweet veggie repen! Balen trouwens dat je zoveel vertraging had, dan staat je hoofd even nergens naar

  1. thanks :) dat was inderdaad zo. Maar goed, eind goed, al goed ;)

 3. De smaken klinken ietwat apartig, maar het lijkt me wel erg lekker om zo’n reep een keer te proberen :)

 4. Ik vond je audioblog echt heel leuk. Ben benieuwd naar de volgende! Ook het artikel van gister was echt mooi.
  Naar die veggie repen ben ik nieuwsgierig en huiverig tegelijk..
  Hihi xx

 5. Jeeeeej, nieuwe inspiratie! Dat kledingruilevent van Lotte klinkt superleuk, helaas heb ik op 22 april al iets te doen… Weet je of Lotte plannen heeft meer van dat soort events te gaan organiseren?

  Ik heb trouwens ontdekt dat er in Groningen een bedrijf zit dat van oude overhemden nieuwe boxershorts maakt: Van Hulley. De boxers worden gemaakt door vrouwen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben, dus het is maatschappelijk verantwoord. Is dat Leuke Dingen-proof? =)

  1. Hai Marjolijn! Lotte van de kledingruil hier ;)
   Jammer dat je er de 22ste niet bij kan zijn. Ik ga binnenkort naar het buitenland, dus er zal van mij uit even niets worden georganiseerd. Hou “Little green dress” en “Het Faire Oosten” in de gaten, volgens mij hebben zij ook wel eens een kledingruil. En als je zin hebt kan je de SFSA contacten om met hen samen een 2e editie te doen. Of bij jezelf thuis met een groepje vriendinnen?
   Heel veel plezier met je toekomstige swap-shop ervaringen!

 6. Wat leuk van dat eerlijke mode event, had ik ook naartoe moeten gaan, haha. En weet je nog dat je tegen me zei: ‘die trui ook!’. Die is van Pepaloves, een fair én vegan modemerk uit Spanje en ik ben FAN. En ze hebben heel veel kleding met katjes erop. :O

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *