Leuke Dingen #80

leukedingen5

Groene jongens en meisjes, daar zijn we weer hoor! Je kunt wel merken dat de goede tijd van het jaar eraan komt, want de Leuke Dingen vliegen me om de oren. Ik heb weer een selectie voor je gemaakt, om je groen en goed het weekend in te sturen. Veel leesplezier! (oh en even tussendoor: nummer 80! NUMMER 80!!! wow.)

Tara Stiles

leukedingen3 leukedingen4 leukedingen6

JA, fijn. Tara heeft een nieuw kookboek! Voor wie Tara Stiles niet kent: ze is geweldig. Ze heeft een eigen yogamethode (Strala Yoga) ontwikkeld en heeft een eigen school in New York. Maar daarnaast is ze ook van de lekkere, vegan recepten. Al eerder besprak ik een boek van haar, maar dat vond ik matig – eerlijk gezegd. Dit boek maakt veel goed. Lekkere, gezonde recepten. Makkelijk ook wel, je hebt weinig gekke dingen nodig. Bij de foto van de maïskolven met kokosboter had Tara me meteen op de juiste plek. Ik bedoel, ik kan die barbecue al ruiken man.

Het Tara Stiles Kookboek kost €20 en is onder andere te bestellen via deze link. (dit is een affiliaitelink. Wanneer jij een boek bestelt via deze link, krijg ik een klein percentage van de opbrengst :))

Ander nieuw leesvoer

leukedingen2

 

Ja, ik had behoefte aan wat food for the brain geloof ik. Dus ik dook een goede boekhandel (Paagman in Den Haag, prachtig zeg) in en kocht wat mijn interesse trok. Diepwerk en Rusteloosheid zijn twee boeken die me hopelijk een beetje op gang gaan helpen de komende tijd, omdat ik weer wat meer ritme en rust moet vinden in, met name, mijn werk. En Vrouwen Schrijven Niet Met Hun Tieten is hét feministische boek van het jaar, dus ja, dat moet ik natuurlijk ook lezen. Dat snap je. Ik heb nog geen letter gelezen, in geen enkel boek, omdat ik ze bewaar voor mijn dagen in Valencia. Volgende week om deze tijd zit ik lekker in de zon (jullie trouwens ook, als ik de weersvoorspellingen mag geloven, lekker!) op een terras in Valencia, met een stapeltje boeken en een lekker drankje naast me. Prima!
En als ik de boeken interessant vind, dan gaan jullie hier natuurlijk een review terug vinden. Ik houd jullie op de hoogte.

Souq

leukedingen1

Deze week kwam er een heel fijn pakketje binnen van Souq. Ik werd er instant heel vrolijk van en had meteen zin om te gaan koken. Dat deed ik dan ook en ik maakte met de ingelegde citroenen (die ook in het pakketje zaten, maar dus al gebruikt zijn nu,) een ontzettend lekkere groene salsa. Met heel veel verse kruiden (koriander, basilicum, peterselie, dat werk) en geroosterde aardappel erbij. My god, wat was dat lekker zeg. Het recept stond op één van de kaarten die bij de producten werden geleverd – goed systeem altijd, want je hebt meteen iets concreets om mee aan de slag te gaan. Mooie producten hoor, echt leuk! Voor meer informatie over het merk, verwijs ik je graag door naar http://www.nadiaenmerijnsouq.nl. 

Zeewierweken Vlieland

cropped-header-zeewier11

Zeewier wordt steeds vaker gezien als het voedsel van de toekomst. Het zit vol eiwit, mineralen en vitaminen. Er is geen landbouwgrond voor nodig, geen spaarzaam zoet water voor irrigatie en geen bestrijdingsmiddelen. Maar hoe groeit het en wat kun je ermee? Ben je er nieuwsgierig naar?

Op Vlieland vindt van 3 t/m 19 juni een bijzonder evenement plaats: De Wilde Zeewier Weken. Maak kennis met zeewier tijdens excursies, workshops, een eilandsafari, een GPS tocht en nog veel meer. En natuurlijk zijn er zeewiergerechten in de restaurants. Kijk voor meer informatie op de website www.wildezeewierweken.nl.

Stichting De Noordzee zoekt hulp

unnamed

Om nog even in het zee(wier) verhaal te blijven hangen: Stichting De Noordzee heeft jou nodig om het strand op te ruimen! Uit onderzoek blijkt dat er per 100 meter strand gemiddeld 375 stuks afval liggen. Wow, dat is nogal wat. 92% van dit afval is ook nog eens plastic. Again: wow. Ja, dat moet gewoon opgeruimd. Maar goed, hoe pak je dat aan, al die kilometers strand?

Je kunt je opgeven om als vrijwilliger tijdens 1 van de 28 (!) etappes mee te helpen. Dan ga je dus letterlijk met een groep mensen het strand op, om afval op te ruimen. Zonnetje erbij, gezellige mensen – prima toch? Inschrijven kan via Beachcleanuptour.nl/etappes!

Foodfestivals

12771698_479382198929591_4951081864221043711_o

Echt niet normaal hoor, het barst opeens weer los met de foodfestivals! Ik hou ervan, dus ik heb er echt naar uitgekeken. Weet jij al welke je gaat bezoeken? Ik zet er even een paar op een rijtje:

Yummya (street)food festival, Amsterdam, Jaap Edenbaan.  5 – 8 mei. 

Amsterdam Kookt in het Olympisch Stadion. 5 – 8 mei. 

TREK Foodtruck Festival (Rotterdam) 6 – 8 mei 

12496497_555010334677739_6265937444624871711_o

Rollende Keukens Amsterdam Westergasterrein, 12 – 16 mei. 

Gare du Nord (Rotterdam) 100% plantaardig festival 14-16 mei. 

Blogposts van de afgelopen week

Geen tijd gehad om alle blogposts van de afgelopen week te lezen? No worries! Ik word niet boos ;) Ik zet de artikelen die online verschenen gewoon even voor je op een rijtje, zodat je ze op een moment dat het jou uitkomt kunt lezen.

moederdag2

Op zaterdag deelde Jamie een erg lekker (en makkelijk) Moederdagontbijt. Heb je nog niks bedacht? Je bent nu nog op tijd!

random01tweeluik

Zondag deelde ik een heel persoonlijk verhaal met jullie. Ik ben enorm dankbaar voor alle lieve reacties. Jullie zijn echt het einde. <3

Oh! en ook op zondag: deze video, gemaakt in samenwerking met Provamel, waarin je yours truly een vegan quiche ziet bakken :)

foam2

Vorig weekend bracht ik met blogvriendinnetje Sophie een bezoek aan FOAM Catering in Den Haag. Ik besloot er een stukje over te schrijven.

Dinsdag deelde ik weer een nieuwe audioblog met jullie. De derde alweer! Dank voor alle leuke reacties.

merel&rosannetweeluik02

Op woensdag maakten mijn goede vriendin Rosanne en ik bekend dat we een workshop organiseren op 21 mei. ZOVEEL ZIN IN! De aanmeldingen stromen binnen, echt te gek. Ik denk dat we moeten kijken naar meerdere data ;)

Op donderdag kwam er, wegens Hemelvaart en Bevrijdingsdag, geen blogpost online. Even lekker een offline dagje, met vrienden, lekker eten, biertjes en zon. Oh, en dansjes. Altijd dansjes. Ik hoop dat jullie ook een te gekke dag hebben gehad!

En nu gauw weer de zon in! Telefoon weg, zonnebril op, koffietje of een ander lekker drankje erbij. Genieten maar. Heb een heel goed weekend en ik zie je graag morgen weer terug! 

 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

18 gedachten over “Leuke Dingen #80

 1. Ik ben echt heel erg benieuwd naar de boeken! En wat fijn, zo’n reisje in het vooruitzicht :) Veel plezier alvast!

 2. Het boek van Tara Stiles staat hoog op mijn verlanglijstje. De andere boeken zien er interessant uit. Hopelijk haal je eruit wat je nodig hebt maar dat zal vast en zeker lukken in de spaanse zon.

 3. Ik ben ook heel benieuwd naar het nieuwe boek van Tara Stiles! Die salade ziet er in ieder geval al top uit. En wat heerlijk dat je naar Valencia gaat Merel, ben er nog nooit geweest maar lijkt me een hele fijne vakantiebestemming. Fijn ook, dat lijstje met foodfestivals, wil er dit jaar zeker eentje gaan bezoeken dus ik ga eens kijken! ^^ Fijn weekend!

 4. Wat een fijne dingen weer en ik ben erg benieuwd naar de boeken! Een heel fijn weekend meid :D

 5. Wat veel leuke dingen! De producten van Souq zien er zo leuk uit, maakt het koken een stuk vrolijker :)

 6. Zo veel leuke dingen! Het boek van Tara Stiles ga ik misschien wel bestellen. Die mais inderdaad! Mmmmm

 7. Ah ik ben nu wel heel erg benieuwd naar tara stiles, en jaaa food festivals! Zó leuk!

  Liefs! Evelien

 8. Oeh dat boek van Tara Stiles wil ik ook lezen. Ik ben heel benieuwd! De harissa van Souq is echt een aanrader! Ik heb laatst mijn eerste pot opgemaakt want ik smeer het werkelijk overal op. Fijn weekend!

 9. Ah die boeken klinken interessant zeg! Ik ben benieuwd naar wat je ervan vindt, een review zou leuk zijn inderdaad (:

 10. Jaaaa leuke dingen! Ik heb deze week voor mijn doen veel dingen buiten de deur gedaan, en dat voelt goed! Veel vaker doen dus, word ik een leuker mens van (is beter voor iedereen ;))

  Fijne dag!

 11. Ik vind het zo goed dat die beach cleanup georganiseerd wordt. Zo jammer dat overal tegenwoordig zwerfafval ligt. Ik wilde vorig jaar graag meedoen, maar toen kwam het heel slecht uit. Hopelijk heb ik er dit jaar wel tijd voor!

 12. Het boek ‘Vrouwen schrijven niet met hun tieten’ lijkt me superinteressant! En hoera, hij is er ook in e-book =D

 13. Leuke verzameling weer, vooral de boeken. En dit weekend nog een nieuw evenement in Bergen op Zoom: de Foodstoet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *