Met Just Nuts naar Sri Lanka

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ken je de snacks van het toffe merk Just Nuts al? Misschien heb je de reepjes al eens voorbij zien komen op ons blog. Naast reepjes verkoopt Just Nuts ook ‘Nutty Frutty’ zakjes met biologische gemengde noten, zaden en gedroogd fruit. De ideale snack voor onderweg, voor op je werk, of voor tijdens dat saaie college.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vorige week heeft Just Nuts de Aanmoedigingsprijs van de Jaarprijs Goede Voeding gewonnen. Goed bezig, Just Nuts! We laten je vandaag zien hoe de zakjes met gemengde noten eruit zien en vertellen je alles over een fantastische wedstrijd die vanaf 17 november is gaan lopen. Je maakt kans op een reis naar Sri Lanka!

Dit zijn ze, twee verschillende zakjes Just Nuts. Wat zit erin?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

In het blauwe zakje: hazelnoten, kokosnoot en rozijnen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

In het roze zakje: cashews, pompoenpitten en gedroogde cranberry’s.

Hoe handig is het om zo’n zakje in je tas te gooien? Ik zorg dat ik altijd een banaan en een zakje Just Nuts bij me heb, voor momenten dat ik een enorme craving naar heel slechte dingen voel opkomen. We zagen deze zakjes vorige week bij de Albert Heijn To Go liggen voor €1,25 per stuk. Ook een fijn prijsje voor een lekkere snack tussendoor. Hoe tof is het trouwens dat er steeds meer vegan én gezonde tussendoortjes te koop zijn bij de reguliere winkels? Wij zijn daar heel blij mee!

Op reis naar Sri Lanka

Allemaal leuk en aardig die nootjes, maar hoe zit het met die reis naar Sri Lanka? Ja, die kan jij dus winnen. Sri Lanka is namelijk het land waar één van Just Nuts’ leveranciers is gevestigd: SOFA. Dat staat voor ‘South Organic Farmers Association.’ SOFA is een vereniging die bestaat uit 46 regionale organisaties, verdeeld over verschillende plekken in Sri Lanka. De SOFA is 100% eigendom van haar leden – de 2000 kleine boeren die voor SOFA werken. Deze boeren verbouwen allerlei verschillende producten, zoals kaneel, thee en peper. Just Nuts neemt bijvoorbeeld de kaneel van SOFA af voor de apple-cinamon bars die het merkt maakt. SOFA is fairtrade en biologisch gecertificeerd.

Dit prachtige filmpje over Sri Lanka, SOFA en de ingrediënten die Just Nuts gebruikt is heel erg de moeite waard:

https://www.youtube.com/watch?v=nXGP74dKU1c&feature=youtu.be

Kun je het filmpje niet zien? Volg dan deze link.

Maar wat ga je in Sri Lanka doen dan, vraag je je misschien af?

Je gaat op bezoek bij SOFA om de mensen daar te helpen met iets. Dat kan van alles zijn. Stel dat jij heel goed bent in fotograferen, dan kan je misschien helpen door mooie productfoto’s of portretfoto’s van de boeren te maken. Of je bent helemaal thuis in de wereld van marketing en communicatie en kan SOFA helpen door een concreet marketingplan op te stellen. Of stel dat je een digitaal wonder bent en een mooie website wilt bouwen voor SOFA, of je hebt een briljant idee voor een campagne om SOFA wereldwijd meer bekendheid te geven. Kortom: als je naar Sri Lanka wilt, ga je daar iets brengen. Iets creatiefs, iets wat jij goed kunt en waarmee je een verschil kan maken voor de boeren in Sri Lanka.

Wat zijn de voorwaarden?

• De actie loopt van 17 november 2014 t/m 30 januari 2015, inzendingen na 30 januari 2015 23:59 doen niet meer mee.
• De winnaar(s)* gaat(-n) in maart / april naar Sri Lanka. Precieze weken worden nog overlegd met SOFA. Afhankelijk van wat we SOFA kunnen bieden mogen 1 of 2 mensen er heen.
• Just Nuts betaalt je vliegticket, transfer naar SOFA, overnachting (bij een boerenfamilie, dus basic) en geven je budgetje voor eten.
• Je hebt een paspoort en bent ouder dan 18.
• Je maakt foto’s en vindt het goed dat we die op Facebook, bij bloggers en op onze
website zetten. Plus je houdt een blog bij over je ervaringen daar.
• Je begrijpt dat je naar ontwikkelingsland gaat, naar een gebied waar westerse
zaken als altijd water, warm water, elektriciteit, verwarming, etc niet
vanzelfsprekend zijn.
• Voor Sri Lanka is het verstandig om vooraf bepaalde vaccinaties en inentingen te
nemen. Daarvoor ben je zelf verantwoordelijk.

Wow, een reis naar Sri Lanka. Hoe geweldig zou dat zijn? Zeker als je weet dat je ook echt met een doel gaat. Ons lijkt dat de perfecte manier om kennis te maken met een nieuw land en een nieuwe cultuur. Misschien leer je wel heel veel nieuwe mensen kennen. In elk geval zal het een ervaring zijn die je niet snel zal vergeten!

Aan de slag!

Helemaal geïnspireerd om aan de slag te gaan? Volg dan het volgende stappenplan:

1. Koop 3 pakjes met 3 zakjes Just Nuts nootjes. Maak een foto van de doosjes en van de kassabon.
Deze doosjes zijn te koop bij Albert Heijn en Jumbo. Deze foto ga je straks mailen naar Just Nuts. Wanneer je erbij vermeldt dat je via de Groene Meisjes aan deze actie meedoet, krijg je 50% van het aankoopbedrag van het eerste 3-pak teruggestort.

Een doosje met 3 zakjes erin ziet er zo uit:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2. Schrijf een goed verhaal waarin je uitlegt waarom JIJ degene bent die écht naar Sri Lanka moet gaan. Leg uit waarom SOFA jouw hulp goed kan gebruiken. Mail dit verhaal samen met de foto van de doosjes en de foto van de kassabon naar actie@justnuts.nl.

Wil je alles nog eens rustig nalezen voordat je aan de actie meedoet? Check dan de speciale actiepagina op de website van Just Nuts. We wensen jullie allemaal heel veel succes! Wij zouden het geweldig vinden als één van onze lezers zou winnen, zodat we nog eens horen hoe de reis is geweest!

– Dit artikel is samenwerking met Just Nuts geschreven. Lees onze disclaimer voor meer informatie –

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

7 gedachten over “Met Just Nuts naar Sri Lanka

  1. Hey die heb ik toevallig deze week uitgeprobeerd. Beviel me goed. Waahhh ik wil naar Sri Lanka ;). Gelukkig kun je nog een tijdje inzenden. Ik moet even iets briljants bedenken.

  2. Ik zie de zakjes weleens in de winkel liggen, maar ik heb er nog nooit een gekocht. Misschien wel een goed idee om dat eens te doen, de inhoud ziet er echt lekker uit!

  3. Oh, wat een leuke actie!Op zo’n manier Sri Lanka ontdekken en toch met iets goed bezig zijn. Dat is toch iedereen zijn droom denk ik dan!

  4. Ohhh wat baal ik nu dat ik niet 18 jaar ben! Wat zou ik dit onwijs tof vinden. Denken jullie dat ik aan de voorwaarde voldoe als ik mijn moeder meeneem?

  5. Jaaa, heel erg fan van JustNuts (vooral die reepjes met dadels)! En wat een toffe en unieke actie. Het is dat ik aan een fulltime baan begonnen ben maar dit is toch wel iets waar ik over na wil denken…

  6. Wat een gave actie! Ik vind mezelf alleen niet echt nuttig voor zo’n project ben ik bang, geen flauw idee wat ik zou kunnen doen, terwijl ik het echt een supergoed project vind!! Ik wens de mensen die meedoen veel succes! Goede blogpost :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *