Mijn 22 voor 2022

22 for 2022

Al twee of drie jaar maak ik een ‘zoveel voor 20-zoveel’ lijstje. Ik vind het een fijne manier om mijn jaar wat richting te geven en om alvast wat vooruit te dromen over de dingen die ik wil gaan doen.

Door omstandigheden (die ik verder niet zal benoemen want we zitten er allemaal twee jaar middenin,) heb ik niet altijd mijn hele lijst af kunnen werken. Dat is dus helemaal niet erg, heb ik besloten. Mijn lijstje is namelijk een intentie, voor mezelf. Niet voor een ander, geen keiharde belofte of deal. Het is gewoon iets waar ik af en toe naar kijk en denk: ‘oh ja, dat was ik van plan. Eens kijken of dat lukt.’ Soms zet ik ook dingen op het lijstje waarvan ik halverwege het jaar denk: huh? Kan gebeuren, en ook dat is niet erg.

Mijn lijstje voor 2022 is er eentje met haalbare doelen. Dat wil zeggen: niet afhankelijk van de C-situatie. Het zijn over het algemeen vrij kleine dingen en ik denk dat ze praktisch uitvoerbaar zijn. We gaan het meemaken. Komen ze

1) Ik wil een Serieuze Wandelaar worden. Dat wil zeggen dat ik langere wandelingen wil maken, beter uitgerust wil zijn (ik heb inmiddels bijvoorbeeld betere schoenen en wandelsokken,) en ik wil werken aan mijn wandelconditie. Op dit moment is de langste wandeling die ik heb gemaakt een ruime 8km. Ik wil toewerken naar 15km dit jaar.

2) Daaraan gekoppeld: ik wil meer de natuur in. Vijftien kilometer wandelen doe ik liever niet in de stad, al kan dat wel, als je rondjes loopt. Maar ik wil meer natuur zien. Vaker een auto of een trein pakken naar een mooi gebied of eindelijk die NS wandeling eens gaan doen.

3) Ik wil naar drie musea waar ik nog nooit eerder ben geweest. Mijn museumkaart is nog tot en met 4 augustus (mijn verjaardag) geldig, dus ik wil er een goed gebruik van maken.

4) Ook wil ik bij een nog te bepalen museum specifiek naar twee of drie kunstwerken gaan kijken. Hier hoorde ik over in een podcast: het idee is dat je niet het hele museum ‘meepakt’ maar dat je heel aandachtig naar twee of drie werken gaat kijken. Daarna ga je in het museumrestaurant zitten met een theetje en een beetje nadenken over wat je hebt gezien. Lijkt me heerlijk. Ik onthoud vaak de helft niet van wat ik in een museum heb gezien, dus dit kon wel eens een heel goede methode voor mij zijn.

5) In dezelfde podcast hoorde ik over een auteur die een maand lang elke dag hetzelfde gedicht las. En het schijnt dat je dan dus dertig keer een ander gedicht leest, want elke dag ben jij een beetje anders. Lijkt me heel mooi om eens te proberen. Suggesties voor een geschikt gedicht zijn welkom in de comments.

6) Ik wil oefenen met glutenvrij bakken. Daar bak ik namelijk nog bijzonder weinig van. Oma Reina (de oma van Marne, ook wel mijn bonusoma,) wil me daarbij helpen. Omdat haar man coeliakie had, is ze een glutenvrije meesterbakker geworden door de jaren heen. Ik denk dat ik een hoop van haar kan leren en het lijkt me een gezellige activiteit.

7) Een ander culinair doel: ik wil uit alle kookboeken die wij in huis hebben minstens 1 recept hebben gemaakt. Heb ik aan het einde van het jaar het kookboek toch nog steeds niet aangeraakt, dan breng ik hem naar de minibieb.

8) Ik wil een creatieve workshop volgen. Of twee. Hoog op de wishlist staan zeefdrukken en zines maken. Maar eigenlijk lijkt alles me leuk.

9) Vorig jaar bracht ik een kookboek uit. Dit jaar ga ik voor een nieuw fysiek project met een concreet einddoel. Dat vind ik namelijk heel tof om te doen. Ik heb nog geen idee wat het zal zijn, maar ik heb nog een jaar de tijd.

10) Een andere creatieve uitdaging is dat ik nu toch echt eens fatsoenlijk wil leren breien. Ik ben nog altijd niet verder dan een recht-t0e-recht-aan sjaal en dat wordt wat saai. Een paar sokken breien moet toch haalbaar zijn, zou je denken?

11) Dit jaar wil ik Friendsgiving vieren. En dan organiseer ik een Sunday Roast. Lijkt me geweldig.

12) Ik wil twee nieuwe bordspellen leren spelen. Dit jaar ontdekte ik Ticket To Ride, Wingspan en Calico. Ik ben benieuwd wat het dit jaar gaat worden.

13) Ik wil het Home Alone huis van Lego bouwen. Even stond ik op het punt om de set te kopen, maar toen bedacht ik: huren kan ook. Zodra hij weer beschikbaar is, bestel ik hem meteen.

14) Dit jaar ga ik zestig boeken lezen (dat is mijn GoodReads challenge,) en twaalf van die zestig boeken zijn boeken die jullie mij getipt hebben. Het eerste boek (’t Hooge Nest) is inmiddels uit.

15) Ik heb Merlin gevraagd om een wildplukwandeling met me te gaan doen. Dit wil ik al jaren en dit jaar gaat het echt gebeuren, denk ik.

16) Een nieuwe tattoo (of twee) staat al een tijdje op mijn verlanglijst en ik denk dat het er maar weer eens van moet komen. Ik weet nog niet heel precies wat het moet worden, maar ik heb wel een idee.

17) Ik wil een online cursus volgen. Iets nieuws leren. Dat is echt een tijdje geleden en ik mis het.

18) Op een elektrische scooter door Rotterdam rijden. Dat lijkt me gewoon heel grappig, een beetje over die Erasmusbrug racen. Ik heb mijn rijbewijs al ruim vijftien jaar, maar op een scooter heb ik nog nooit gereden.

19) Ik wil drie films kijken die voor mijn geboortejaar zijn verschenen. Ik ben van 1986: suggesties zijn welkom!

20) Een paar dagen in een natuurhuisje (misschien meerdere keren wel,)  staat eigenlijk ieder jaar op mijn lijstje. Even een paar nachten ergens anders, een beetje werken vanuit daar, wandelen tussendoor.

21) Ik wil leren lekkere alcoholvrije cocktails te maken. (oeh en dat herinnert me eraan dat ik ook nog mooie glazen zoek) Ik drink nu een half jaar helemaal geen alcohol meer vanwege mijn gezondheid en aangepast dieet en dat bevalt hartstikke goed. Ik mis de alcohol niet, maar het zou wel leuk zijn om nog meer lekkere drankjes te ontdekken.

22) Ik wil mijn vrienden en familie vaker zien en meer leuke dingen met elkaar doen. Een roadtrip maken, spelletjesmiddagen organiseren, samen koken en eten, wandelen, samen ergens gaan zitten werken, naar een theatervoorstelling gaan – dat werk.

Ik ben heel benieuwd wat er zoal op jullie lijstjes voor 2022 staat! Laat het me vooral weten. En suggesties voor een gedicht, musea, films, cocktails en dergelijke zijn allemaal heel welkom. Dankjewel voor het lezen en laten we samen weer iets moois van dit nieuwe jaar maken <3

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

51 gedachten over “Mijn 22 voor 2022

 1. Ik heb laatst een geweldige film gezien die dacht ik van voor 1986 is: She’s Gotta Have It. Zeker een aanrader!

 2. Wandelen: Heidestein in Zeist! Kun je vanaf het station al naartoe lopen, dus vanuit Utrecht lekker dichtbij.

 3. Mocht je nog op zoek zijn naar leuke wandelroutes in de buurt van Utrecht die niet overcrowded zijn, dan kan ik je het gidsje ‘Wandelen in Utrecht’ van Uitgeverij Onregelmatig zeer aanraden. Staan 15 routes + 1 stadswandeling in en ik vond ze allemaal zeer de moeite waard. Je loopt grotendeels over onverharde paden en volgt de routebeschrijving in het boek (geen markeringen) een echte natuuravontuur dus ;) De lengtes variëren geloof ik van 12 tot (uitschieter) 20 km, dus wellicht leuk voor iets verderop in dit jaar. Ze hebben ook een gids met routes over de Utrechtse Heuvelrug, maar die heb ik zelf nog niet gelopen dus daar kan ik verder weinig over zeggen ;)

 4. Mooie lijst Merel!
  Wat wandelen betreft kan ik je ook de klompenpad wandelingen aanbevelen. Die in de Soesterduinen is erg mooi. Veel plezier!

 5. Wat een leuke intenties Merel! Meer tijd in de natuur en vaker ouderwets een boek passen staan ook op mijn lijstje voor 2022. Voor je alcoholvrije cocktails: ik heb jaren geleden deze blog geschreven met redelijk gezonde mocktails, wie weet vind je hier wat inspiratie tussen?
  https://thehealthsessions.com/mocktail/
  Geniet van al je inspirerende plannen!

 6. Wat een waanzinnige tip over Lego huren! Ik wist helemaal niet dat dat kon! Ik heb ook al op het punt gestaan om dat home alone huis te kopen maar dat vond ik toch te duur en ook niet duurzaam, dus echt heel erg bedankt voor deze tip!

 7. Een trui breien is veel makkelijker dan sokken! (minder gepriegel) De patronen van Jennifer Steingass zijn heel beginners vriendelijk en allemaal op rondbreinaalden (hoef je alleen recht te breien, niet recht-averecht) Ik ben ook heel lang bij sjaals blijven hangen maar deze zomer moedigde mijn buurvrouw me aan en ben nu aan m’n vierde trui bezig, haha.

 8. Dankjewel voor je mooie en inspirerend lijstje weer. Ik deelde vanmiddag nog met een vriendin jouw lijstje voor 2021 omdat ik het zo’n leuk idee vind, maar toen kon ik haar net meteen ook je lijstje van 2022 doorsturen :-).
  Tip voor een gedicht: zelf lees af en toe The Hill We Climb van Amanda Gorman terug. Blijft zo mooi en inspirerend.
  Een heel mooi jaar voor jou en Marne, dat er maar veel van je lijstje uit mag komen!

 9. Jaaa wat ontzettend leuk dit lijstje!! Een tip die je wandel doel met het slapen in een natuurhuisje doel combineert is om een nachtje op avontuur te gaan met cabiner. Ik heb dat vorige zomer gedaan en het was absoluut een hoogtepunt van 2021. De wandelroutes zijn prachtig en vallen denk ik goed binnen je range, en de cabins staan midden in natuurgebieden in Nederland, uniek! Ze bieden ook vegan maaltijdpakketten aan of je kunt zelf eten meenemen. Je moet wel vroeg boeken want het is razend populair. Als je je inschrijft op hun website ontvang je een mail wanneer er op het laatste moment toch een cabin vrij is of wanneer er nieuwe cabins zijn bijgekomen. Als je niet aan een weekend gebonden bent is het ook makkelijker iets te vinden! Misschien nu alvast iets inplannen voor later dit jaar 😉 (of misschien zijn ze wel in voor een toffe samenwerking oid 😀).

  1. Dit heb ik voorbij zien komen op Instagram! Heel tof ziet dat eruit idd!

 10. Hoi Merel, mooie lijst! Een tip voor een gedicht: veel gedichten van Vasalis lenen zich ervoor ze meerdere keren te lezen, het blijft altijd mooi en je leest steeds iets nieuws. Happy 2022 🤗
  Anne-Marie

 11. Wat een tof lijstje! Ik draag graag mijn favoriete gedicht aan:

  Het is wat het is

  Het is onzin
  zegt het verstand
  Het is wat het is
  zegt de liefde

  Het is ongeluk
  zegt de berekening
  Het is alleen maar verdriet
  zegt de angst
  Het is uitzichtloos
  zegt het inzicht
  Het is wat het is
  zegt de liefde

  Het is belachelijk
  zegt de trots
  Het is lichtzinnigheid
  zegt de voorzichtigheid
  Het is onmogelijk
  zegt de ervaring
  Het is wat het is
  zegt de liefde

  Van Erich Fried
  Vertaling: Remco Campert

  En hier draagt Adriaan van Dis het voor, zo mooi, het begint bij 1.56:
  https://youtu.be/wywc2xiiqi0

  Het klinkt iedere keer anders als je de klemtoon verlegt. ❤️

 12. Wat leuk dat je en serieuze wandelaar wilt gaan worden. Ik ben professioneel wandelaar (ofwel wandeltrainer). Wellicht is mijn online wandelclinic interessant voor je, in dit webinar geef ik tips over het opbouwen van je wandelafstand.

  Geniet van alle mooie wandelingen die je gaat maken!

  Sportieve groet,
  Wanda

 13. Wat een leuke voornemens! Ik ga 365 dagen ontspullen, elke dag 1 item wegdoen. En in de maand januari wil ik elke dag mijn 10.000 stappen op mijn fitbit behalen. En oh ja een serieuze wandelaar worden wil ik ook! Afgelopen jaar heb ik de 11 camini’s in Zuid-Limburg gelopen: dat zijn mini pelgrimstochten (onderdeel van de grote Santiago) Elke tocht heeft een ander thema en mijn vriendin en ik liepen er elke maand 1, zodat we er een jaar zoet mee waren. Het heeft me heel veel gebracht! Mocht je ooit in zuid-limburg zijn: http://www.visitzuidlimburg.nl/camini

  1. Wat een mooi voornemen heb je! Heel veel succes ermee.
   En: wat te gek zeg, die routes in Zuid-Limburg. Ik had er nog nooit van gehoord.

  2. Wat leuk!! Deze staan ook op mijn lijstje! Ik had de routes al uitgeprint vorig jaar maar het is er nog niet van gekomen om naar Limburg te gaan. Leuk om te horen dat het je zoveel hebt gebracht, ik voel me opnieuw geinspireerd om er dit jaar aan te beginnen!

 14. Twee tips voor als de musea weer open zijn:
  Frida Kahlo in t Drents museum. Prachtige tentoonstelling met veel werken van haar en info over haar bewogen leven.
  En de tentoonstelling van de fotograaf JR in t Gronings museum ( sowieso een prachtig museum). JR is geboren in de banlieues van Parijs en vond als 17 jarige een camera in de metro. Vervolgens ging hij z’n foto’s gebruiken als activist
  https://youtu.be/PQTnOye2XuQ

   1. Nog een museumtip: Storyworld museum in het nieuwe Groningen Forum? :-) het is een interactief (kinder)museum over strips, animatie en games, maar wij vonden het ook erg leuk en leerzaam! Er komen veel makers van ontwerpstudio’s aan het woord over hun werk, bijv. ontwikkeling van karakters. Erg creatief!

 15. Tip voor mooie glazen, bij vintagerevival hebben ze hele mooie.
  En voor een tentoonstelling, ik hoorde net iets over een tentoonstelling in het Haags Historisch museum over Alexine Tinne, een Nederlandse vrouwelijke ontdekkingsreiziger in de 19de eeuw.

  1. Oh dit klinkt geweldig! Ik ben nog nooit in het Haags Historisch geweest, dus dat is sowieso een leuke tip. Dank!

 16. Wat een mooie lijst Merel, er staan veel dingen op die ik ook graag wil gaan doen. Ik wandel al regelmatig en het lijkt me zo tof om echt lange wandeltochten te maken. Wie weet ooit de Santiago De Compostela. Ik heb een aantal keer meegedaan aan de Nacht van de Vluchteling, misschien ook wat voor jou? Ik vond ’s nachts wandelen wel pittig, maar het was heel gezellig en je doet het ook nog eens voor het goede doel.

 17. Qua wandelen kan ik je de Hoge Veluwe aanbevelen, en dan kun je gelijk museum kroller Müller meepakken! Ik word altijd erg blij van de Jardin d’email (en de rest van de beeldentuin).
  Ik wens je een fijn 2022, met dit mooie lijstje moet dat vast lukken!

 18. Leuk, zo’n lijst!

  Qua films heb ik misschien wel tips voor je.
  Alles van Hitchcock! Misschien te beginnen met Rear Window (1954) of North by northwest (1959).
  Ook leuk: The Seven Year Itch (1955, met Marilyn Monroe).
  En tot slot een Franse: Le Mepris (1963, met Brigitte Bardot)

  1. Oh en mag je valsspelen? Dan ook Blue Velvet uit 1986 (ook mijn geboortejaar 😉). Films van David Lynch zijn wel heel apart, om het even zo uit te drukken, dus dit wordt wel een unieke ervaring dan 😉

 19. Wat een leuke lijst :D Als je lange wandelingen wil gaan maken, is https://nivon.nl misschien wel iets voor jou! Dat wil ik in ieder geval graag nog een keer doen: een korte wandeltocht in Nederland :) En lange wandeltochten zijn ook heerlijk maar dit is dan alvast een goede oefening (en wat haalbaarder i.v.m. Cor)

 20. Wat een leuke lijst Merel!
  Ik heb er ook een gemaakt en er staat toevallig ook ‘uit elk kookboek iets koken’ op. Kwam er daarna achter dat ik 23 kookboeken heb, dus ik denk dat ik aan het eind van het jaar ook wat kookboeken naar de kringloop/vrienden breng…
  Ik zag dat iemand het al zei: maar sokken breien is veel lastiger! Misschien dat je kan beginnen met een muts (is ook een stuk sneller af dan een sjaal) of een vest/trui. Ik vind de patronen van Good Night, Day en Petite Knit heel mooi

 21. Super leuk om te lezen, ik zou zelf ook eens moeten gaan zitten om dit soort doelen op te schrijven, dus allee, hier komen ze:

  – Regelmatig bloggen. (Het plan is elke zondag. Ik hou mn hart vast.)
  – Meer tijd nemen voor yoga, stilte, meditaties en affirmaties…
  – Meer boeken lezen (echt hoe DOE je dat, zoveel lezen??!)
  – Elke dag wandelen, al is het maar 15 minuten.
  – Minder geld uitgeven aan dingen die ik niet nodig heb, en meer sparen.

  Verder kan ik niet zoveel verzinnen. Of eigenlijk kan ik dat wel, maar daar ga ik me toch niet aan houden, haha!

  Liefs, Leonie.

 22. Mooie inspiratie:)
  Ik lees qua gedichten graag the invitation van oriah mountain dreamer en allow van Danna faulds

 23. Goeie lijst! Doe ik zeker inspiratie door op.

  Wat betreft een gedicht, moeilijk! Zoveel mooie. Deze komt het snelst bij mij op:

  De tijd in de war

  Op het punt mijn volledig te verliezen
  omdat ik weinig lijd aan veel,
  plukte ik een kleine, gehavende boterbloem.
  maar ik vergat haar vrijwel onmiddellijk.
  de boterbloem lag naast me, bij mijn vingers,
  en wij stelden elkaar onwetend gerust.
  de wind fluisterde sympathiek.

  kort daarop, of jaren eerder, bij helder licht
  begaf de boterbloem zich in mijn hoofd
  zonder te groeten. ruw ging ze binnen,
  vlijmscherp, weemoedig, en ze boetseerde
  de sensatie van het plukken tot een boterbloem.

  vanochtend – ooit – vertrok ze zoals ze was gekomen.
  gehavend. ze zweefde uit mijn mond,
  viel in mijn handpalm, zon even op een vraag,
  een boodschap, conclusie misschien, trefwoord, expertise.
  maar er volgde slechts een zachte lach
  die me niet zei haar niet te beminnen.

  een zachte lach, geen ergernis, geen spot
  om zoveel zoeken en onbecijferbare schade.
  die zachte lach is me gebleven, restant,
  verspreid door lichaam en herinnering,
  van de genegenheid en het gemak
  waarmee de boterbloem zichzelf weer plukte.

  Arjen Duinker
  Uit: De gevelreiniger en anderen.

  Hij heeft meerdere prachtige bundels geschreven, maar slechts een paar zijn verkrijgbaar bij de bieb.

 24. Mooie lijst. Wandelen is echt heel leuk. Ik wandel he liefst in het bos.
  Kom naar Prattenburg. Ik weet zeker dat je het een mooi bos zult vinden.

 25. Ik houd heel erg van de combinatie kunst met natuur (zoals bv Museum Voorlinden) en het museum dat het meeste indruk op me heeft gemaakt hierin is Insel Hombroich. Ligt wel in Duitsland maar is echt ontzettend de moeite. De verschillende paviljoenen liggen in een groene omgeving en elk paviljoen maakt een andere indruk op je. De ruwere/ rauwere versie hiervan vind je in Belgie, namelijk Verbeke Foundation. Ook zeker een aanrader.

  Qua films zijn er twee jeugdfilms die ik als kind op repeat heb gekeken en die ik als volwassene nog zeer regelmatig kijk omdat ze zo mooi zijn, ook voor volwassenen. Ze zijn beide van 1982. The Secret of Nihm is een tekenfilm met een rauw triestig kantje en eigenlijk nu nog steeds erg actueel vind ik. The Dark Crystal is gemaakt met poppen en door Jim Henson, de maker van The Muppets maar absoluut niet te vergelijken. Je stapt in een magische betoverende en deels duistere wereld. Netflix maakte er enkele jaren een serie van, ook die is prachtig. Maar de film blijft mijn favoriet. Ook de making-of is echt prachtig om te kijken omdat dus alles met poppen is gefilmd. Watership Down is ook zo’n prachtige tekenfilm en dateert zelfs van 1978. Ik houd heel erg van de muziek van Simon and Garfunkel en Art Garfunkel zong zijn versie van Bright Eyes voor deze film. Het is een ontzettend triestige film maar zo ontzettend mooi. Ik zag de film voor het eerst als tiener maar kijk em nog steeds graag als volwassene. Ook hiervan heeft Netflix een animatieserie gemaakt die ook echt de moeite is.

  Qua gedichten ben ik verliefd op de gedichten van Toon Hermans. Ik heb hier een gedichtenbundeltje met versjes van hem hier liggen en lees er regelmatig in. Het zijn versjes over alledaagse dingen en elke dag voel je je wel ietsje anders dus voelt zo’n versje ook telkens weer anders. Het boekje heet ‘Elke dag een treetje’. Misschien moet ik maar meedoen en ook hierin een gedichtje dertig dagen lang elke dag lezen. ;-)

 26. Wat een fijne plannen, Merel!

  Tip voor een bordspel: Dixit. Niet heel moeilijk en prachtig gemaakt!

 27. Hoi Merel,
  Laat je niet afschrikken mbt sokken breien, hoor. Je kent misschien wel de Noorse Arne en Carlos. Zij hebben een patroon waarbij je achteraf pas de hiel breit. En ze leggen dat heel goed uit in hun you tube filmpjes. En kijk anders eens bij newleafdesigns.nl . Deze jonge vrouw heeft een gratis patroon voor simple toe up socks. Ook zij legt het fantastisch helder uit. Ik ben benieuwd naar je breiwerk! Succes met je 22 voor 22.

 28. Wat een leuk lijstje! Ik hoop dat dit jaar jou mooie dingen zal brengen. Ik woon zelf in Wijk bij Duurstede en ik kan je het Krommerijnpad erg aanraden. Dit pad loopt van Wijk bij Duurstede naar Utrecht langs de Krommerijn.

 29. Voor de non-alcoholische drankjes; misschien is Club Nøll iets? Ze versturen elke maand een box met hun beste selectie. En tip: ze zitten ook op Too good to go (wel in Amsterdam ophalen).

 30. Een museum waar je of tenminste ik niet snel aan zou denken is het Waterlinie museum in Bunnik, makkelijk te bereiken met de bus. Verassend leuke tentoonstelling, heel divers hoe het verhaal wordt verteld helemaal niet oubollig namelijk ook met vr brillen haha!!. Plus je kan daar lekker een stuk wandelen langs het fort.
  The hate u give, Angie Thomas – bijzonder boek over een high school girl van kleur die in de witte en zwarte wereld leeft en in allebei anders gedraagt en wordt bekeken. Racisme is de rode lijn in het verhaal en wat te doen als je vriend voor je neus wordt doodgeschoten door een witte politieman? ”What’s the point of having a voice if you’re gonna be silent?” Wat ik zo bijzonder vind aan het boek is dat ik als witte leeftijdsgenoot haar tweestrijd van zo dichtbij kan zien en me toch heel goed inleven en me dezelfde vragen stel als haar. Het is bizar, ontroerend maar ook heel gewoon.

 31. Hi Merel, wat een leuke en inspirerende lijst. Hoe hou je, gedurende het jaar, je doelen in de gaten?

 32. Hoe leuk is dit! Ik denk niet dat ik zoveel dingen kan verzinnen, maar ik ga zeker iets op deze manier in elkaar zetten. Een soort bucket- of wishlist. Dank voor het idee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *