Dit was januari (2022)

Januari was een trage maand. Om twee voorbeelden te geven van hoé traag ik was: we ruimden onze kerstboom pas op 15 januari op. Normaal gesproken haalt ie 5 januari niet eens. Mijn administratie voor kwartaal 4 van 2021 leverde ik pas op 18 januari in. Ik streef er altijd naar dit in de eerste week van de eerste  maand van het nieuwe kwartaal te doen. Maar goed, soms gaan dingen nu eenmaal niet zoals gepland.

Ook was het nogal een sombere maand. Er spelen wat dingen waar mijn mentale gezondheid niet per se heel goed op gaat. Ik ben oké, maar ik ben oké-er geweest :) Het grijze weer en de lockdown hielpen geloof ik niet. Ik heb in januari veertien boeken gelezen en geluisterd. Geloof me, dat lukt je alleen maar als je 1) heel veel op de bank onder een dekentje zit en 2) als je veel wandelt, zodat je audioboeken kunt luisteren. Misschien klinkt dat heel romantisch; veertien boeken lezen in een maand. Voor mij is het een indicatie van dat het niet geweldig met me gaat. In februari hoop ik dus minder boeken te lezen, zullen we maar zeggen.

Op 1 januari maakten we een wandeling over de hei in Hilversum en daar kwamen we deze schaapskudde tegen. Wat een mooie beestjes zijn dat. Ze liepen heel kalm, bijna zonder geluid, naast elkaar. Ik moest er bijna van huilen want nouja, dat heb ik gewoon als ik lieve dieren zie. ’s Avonds aten we bij Erik en Julia en keken we de eerste aflevering van Wie Is De Mol. (kijk die pootjes van Yuzu nou!) (daar zou ik ook van kunnen tranen, ja)

De fijnste dagen van deze maand waren zonder enige twijfel de dagen die ik in Laren Gelderland doorbracht. In een heel fijn Natuurhuisje, in de Achterhoek, uitkijkend over de mistige velden. Houtkachel aan, spelletje Clever erbij, een makkelijk eenpansgerecht koken. HEERLIJK. Ik heb al zeker dertien keer aan Marne gevraagd wanneer we terug gaan. Ik voelde me er zo ontspannen en zo goed. Ik had mijn laptop mee en ik werkte hier en daar wat, tussen het wandelen door. Keihard genoten, echt waar. Dankjewel voor de uitnodiging, Natuurhuisje! Ik hoop dit soort tripjes vaker te gaan doen dit jaar.

Ik ben trouwens benieuwd of er onder jullie meer fans van het dobbelspelletje Clever zijn. Wij spelen bijna elke dag een potje en we worden steeds beter. Het is een spelletje met veel vaart en veel onverwachte ‘moves.’ Wij vinden het echt héél erg leuk en het verveelt ons nog niet.

We aten ontzettend lekkere dingen deze maand. Zoals een uitgebreid diner van Kasvio, dat is trouwens één van onze favoriete plantbased restaurants, maar ook verschillende gerechten uit kookboeken die wat meer aandacht verdienden. Op rechts zie je een heerlijke pompoen curry uit het kookboek ‘Azië.’ Het was al één van mijn favoriete kookboeken, maar nu ik er deze maand een keer of drie uit heb gekookt weet ik het zeker: dit boek mag nooit weg. (op mijn ‘22 for 2022′ lijstje staat onder andere dat ik uit elk kookboek dat ik heb, minimaal één gerecht wil hebben gemaakt. Ik ben lekker bezig!)

Wandelen, wandelen, wandelen. Met het opbouwen van die wandelconditie gaat het best wel goed. Voor een kilometer of zes draai ik mijn hand niet meer om en ik heb deze maand ook een keer tien kilometer gelopen. Ik streef er in 2022 naar om twintig kilometer te kunnen wandelen, dus ik heb nog wel wat training te gaan. Maar dat komt goed, want het is pas januari en ik heb het hele jaar nog om dat doel te behalen.

Toch wel de allerbeste remedie tegen sombere, mistige dagen: pannenkoeken en tulpen.

Ik schrijf dit dagboekje op zondag 30 januari. Morgen is het ook nog januari, maar ik wilde het vast geschreven hebben. Dit weekend voelde ik me best wel goed. Ik ben voor het eerst weer gaan sporten – dat was een flínke drempel, – en ik heb genoten van de zon die scheen. Ik at een glutenvrije bagel op een terras (oké, dat was eerlijk gezegd nog wel een beetje koud) en haalde wat vrolijke voorjaarsplantjes voor in huis. Ik maakte ingelegde rode uien naar recept uit mijn eigen kookboek. Dat vind ik zo lekker om in de koelkast te hebben staan, voor op een boterham met hummus bijvoorbeeld. Of als excuus om taco’s te maken. En ik bakte glutenvrije koekjes. Die pakten veel te droog uit, zoals zo vaak met glutenvrije dingen. Ach nou ja, het houdt je van de straat. Of in mijn geval: van de bank.

Laat het voorjaar snel komen please. Of in elk geval meer zon en meer licht. Ik hoop dat we met z’n allen een fijne februari tegemoet gaan. Take care! <3

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

19 gedachten over “Dit was januari (2022)

 1. Van droge glutenvrije koekjes word je niet blij, weet ik uit ervaring. Ik kan je het nieuwste kookboek van Aran Goyoaga ‘Cannelle et vanille bakes simple’ enorm aanraden. Zij is echt de koningin van glutenvrij bakken (brood, koekjes, taarten, bagels).

  1. Dat zoek ik op! dankjewel. Ik grap wel eens: ’the gluten-free life is the dry life,’ maar echt grappig is het niet natuurlijk. Ik wil lekkere koekjes en taart!

 2. Ah precies hetzelfde hierzo! Ik verlang intens naar de zomer, dan voel ik me beter

 3. Leuk fotodagboek! M’n vriend en ik spelen ook heel vaak Clever maar dan ‘Dobbel zo Clever’ en ‘Clever tot de 3e macht’. We vinden de gewone editie daardoor saai geworden haha omdat die andere twee wat moeilijker zijn! Echt aanraders :)

  1. Oeh, goed om te weten. Wij twijfelden al of we één van die versies moesten kopen… maar we dachten ok al: dan vinden we de ‘gewone’ Clever waarschijnlijk saai. En aangezien we die pas een maand in huis hebben, wachten we daar misschien nog even mee :)

 4. Clever, sinds we het leerden eind augustus echt elke dag gespeeld, s avonds en tijdens de lunch. Leve het thuiswerken!

 5. Hier nog een clever fan! Wij hadden gisteren 269 en 270 punten (ja, ik heb op 1 punt verloren, haha), dat ging best goed :D

  Fijn dat je zo ver kan wandelen, is echt lekker om even je hoofd helemaal leeg te maken!

 6. Mooi dat het ondanks het mentale aspect toch nog een maand was met hoogtepunten. Ik pleit voor in ieder geval zon en ijs in februari. Gelukkig duurt dat altijd maar kort en dan is het alweer lente.

  Wij zijn dol op spellen, maar clever ken ik nog niet, ik heb hem opgeschreven. En ik onthoud ook je natuurhuisje, want wij waren afgelopen weekend in dezelfde omgeving, maar een vreselijk vies hotel. Maar we gaan er zeker nog eens naar terug (de omgeving dus, het hotel niet natuurlijk).

 7. Diepe buiging voor dat je op 18 januari je aangifte AL gedaan had. Ik wacht daar standaard mee tot de laatste week, en het is geen uitzondering als hij letterlijk pas op de laatste avond de deur uitgaat, ondanks dat het nog geen twee uur werk is. Ik schaam me diep.

 8. Volgens mij zijn we intussen allemaal aan flinke zonneschijn toe! Wat een fijne, eerlijke blog. Zoveel boeken lezen zou mij nooit lukken. Het lange wandelen trouwens ook niet. Je bent goed bezig, Merel!

 9. Fijne blog weer om te lezen Merel! Enne, ik duim voor je dat er veeeel minder boeken gelezen gaan worden in februari.

 10. Ik las 16 boeken in januari, en iedereen is heel erg onder de indruk (mijn vrienden kunnen dat zien op goodreads) maar zien dan niet dat ik zoveel las omdat mijn hoofd zo’n chaos was dat weinig lukte behalve lezen. Heel herkenbaar dus.

 11. […] Over januari schreef ik dat het een trage maand was en dat ik veel te veel tijd had om somber te zijn en boeken te lezen. Februari was anders. Op de meeste dagen klaarde mijn hoofd een beetje op en ik vond meer redenen om van de bank af te komen. Ik las, zoals gehoopt, minder boeken. De tijd vloog en de maand eindigde met een zonovergoten week Portugal. Tegelijkertijd, letterlijk, was er ook het wereldnieuws. Dat hakt er, zoals bij iedereen om mij heen, flink in. Ik hoop dat jullie een beetje oké zijn en dat het jullie lukt om verwarrende gevoelens van verdriet, boosheid, schuld en twijfel af en toe eventjes naast je neer te leggen. In dit fotodagboek laat ik je zien wat ik in februari zoal meemaakte. […]

 12. Wat een eerlijke en openhartige reflectie op de maand januari! Het is zo herkenbaar dat sommige maanden gewoon trager en zwaarder aanvoelen. Ik moest glimlachen bij de vermelding van de schaapskudde en de pootjes van Yuzu in de foto’s – wat een schattige kat! Het is altijd fijn om te lezen over de kleine dingen die vreugde brengen, zelfs tijdens de sombere dagen. 🐑🐱📚🥞

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *