Outfit of the week #3

Mijn vriendinnen en ik hebben een soort traditie. We staan elk jaar twee keer met een kraam  op de vlooienmarkt bij de IJ-hallen in Amsterdam Noord. De maanden ervoor zijn we al druk bezig met een grote schoonmaak en ruimen we alle kasten op. Dan zoeken we onze spullen uit en gaan we grondig langs onze kleding. De kledingstukken die al een hele lange tijd in de kast liggen en niet meer gedragen worden gaan in tassen voor de kraam. Soms kan dit een kledingstuk zijn wat eigenlijk al jaren te klein is, maar dat je hoopt hier toch ooit weer in te passen. Of een kledingstuk waar je jaren geleden verliefd op bent geworden maar dat je nu al tijden niet meer draagt. Kortom dit is dus een mooi moment om eens goed en kritisch door je kast te gaan. Zodra we de datum vastgelegd hebben om op de vlooienmarkt (die iedere maand plaatsvindt) te gaan staan, spreken we van tevoren altijd nog een keer bij elkaar af. Zo kunnen we alvast door elkaars spullen snuffelen. En als er dan wat bij zit wat we leuk vinden, ruilen/swappen we dit of kopen we dit van elkaar over. 

De vintage jurk die ik aan heb, is daar een mooi voorbeeld van! De jurk is van een goede vriendin geweest en was voor de kraam bedoeld. Ik ben blij dat ik van tevoren nog in haar spulletjes mocht snuffelen en dat ik deze van haar over mocht nemen. Ik heb de jurk gecombineerd met een vintage riem die ik op Marktplaats kocht. De retro armband heb ik gekocht bij de IJ-hallen. De oorbellen heb ik jaren geleden gekocht tijdens een vakantie in Italië op een rommelmarkt. Ze zijn erg zwaar dus ik draag ze niet heel veel. Maar als ik deze draag, denk ik altijd: ze maken mijn outfit helemaal af!

De nep Chanel broche heb ik zelf gemaakt.

De vintage dansmuiltjes heb ik gevonden op de Noordermarkt en had ik speciaal gekocht voor een bruiloft van vrienden. Omdat het officieel dansmuiltjes zijn, zijn ze eigenlijk niet voor buiten maar dat maakt me niet uit. Ik vind ze zo mooi dat ik het zonde vind om ze alleen binnen te dragen ;)

Staan jullie ook wel eens op een markt om oude kleding te verkopen? Of ruilen/swappen jullie ook wel eens van kleding? We lezen het graag bij de comments hieronder!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

21 gedachten over “Outfit of the week #3

 1. Leuk jurkje en leuke accesoires! En ruilen wordt hier ook regelmatig gedaan, niets zo leuk ;-)

  1. Heerlijk hè ruilen! Dat deed ik als klein kind ook al graag;) En zo heb je toch weer wat nieuws in je kast hangen!

 2. Ik ga heel vaak naar de IJ-hallen..kom er altijd met iets leuks vandaan! Ik neem me iedere keer voor om zelf ook een keer een kraam te huren, maar om de een of andere reden komt er altijd iets tussen! Maar het blijft op de to do-lijst!!

  1. Ja IJhallen zijn top! Soms wel even zoeken maar ga eigenlijk nooit zonder legen handen naar huis! Het is ook even een klus om op de IJhallen te staan maar je hebt daarin tegen een leuke dag! Vooral als je samen met vrienden staat!

 3. Wauw, die oorbellen en het jurkje zijn superleuk! Ik wil ook wel eens naar de IJ-hallen, ik ben erg nog nooit geweest omdat het niet echt in de buurt is. Ga ik eens doen!

 4. Wat een leuke jurk. Ik kan me voorstellen dat je blij bent dat je die nog even eruit hebt kunnen vissen. De oorbellen zijn ook prachtig trouwens!

  1. Ja heel blij! Ja de oorbellen zijn erg bijzonder wel jammer dat ze zo zwaar zijn, dus ik kan ze niet de hele dag dragen.

 5. Die broche is supercooool! Mijn dochter Beertje (9) en ik zijn helemaal geïnspireerd! Superleuk!

  1. Wat leuk om te horen! Dan moet je de site goed in de gaten houden want er komt een DIY aan over strijkkralen. We gaan een strik ketting maken vast ook wat voor jullie!

 6. Dankje!! Ja je zou er ook voor kunnen kiezen om iets rustigere riem te kiezen ivm de jurk al druk genoeg is;) Ja ik vindt ze ook zo mooi! Dus blijf er gewoon buiten mee lopen;)

 7. Leuk! Die oorbellen vind ik vooral prachtig! Jammer dat ze wat zwaar zijn. Ik heb zelf toevallig vorige week een kledingruilavondje met vriendinnen gehouden. Zo gezellig! En ik heb er een leuke buit aan overgehouden.

  1. Heerlijk om dan weer thuis te komen met een zak vol andere kleding!
   En zo kan je er meteen een gezellige meiden avond van maken, wat te drinken en lekkers erbij en klaar:)

   1. Hoooi ex collega,

    Ik zag he toevallig op google toen ik aan het zoeken was naar kraamideeen in de ijhallen
    Sta er volgende week… Toen zag ik je foto…
    Wat grPpig
    Heb jij nog tips voor mij voor een geslaagd dag in ijhallen???

    Gr
    Hikmet

 8. I like what you guys tend to be up too. This type of
  clever work and reporting! Keep up the awesome works guys I’ve you guys to my blogroll.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *