Weekmenu 13 – 17 februari

weekmenu

Het weekmenu is twee weekjes weg geweest – sorry daarvoor – maar vandaag staan er weer vijf fijne receptjes voor je klaar hoor! Het idee is eenvoudig: ik geef je de inspiratie, jij doet de boodschappen. Ok en je moet ook zelf koken, want dat kan ik helaas niet voor jullie allemaal doen – al zou ik dat wel heel gezellig vinden. En natuurlijk hield ik deze week in het bijzonder rekening met het feit dat het dinsdag Valentijnsdag is en je misschien met een geliefde – of dat nou je lief, je zus of je buurman is – gezellig wilt dineren. De dinsdag is dus extra uitgebreid!

Lees verder Weekmenu 13 – 17 februari

Winactie: Valentijnsdag 2017 (gesloten)

valentijnsdag

Je hebt nog maar een paar dagen om iets leuks te bedenken voor Valentijnsdag. Laat ik voorop stellen dat het natuurlijk 1) niet hoeft als je niet aan Valentijnsdag wilt meedoen en 2) dat je deze dag echt niet alleen met een geliefde hoeft te vieren. Dat kan ook prima met je broer, je bestie of de buurvrouw. In the end is Valentijnsdag toch ook alleen maar weer een excuus om lekker te eten? Daar vind ik niks mis mee. Mocht je nog niks leuks hebben bedacht, dan vind je deze winactie misschien extra interessant. Want: chocolade. En dat scoort altijd. Toch?

Lees verder Winactie: Valentijnsdag 2017 (gesloten)

Vegan spaghetti met ‘meatballs’

recept klassieke vegan spaghetti met gehakt balletjes
vegan spaghetti

Bij het maken van de plannen voor 2017 hebben we het gehad over ‘ het wat meer terug te gaan naar de basis’, in alle daagse dingen, maar ook wat recepten betreft. Low budget, toegankelijk voor startende veganisten, alledaagse herkenbare recepten en geschikt voor alleen, samen of het hele gezin. Gelukkig stemden hier een hoop lezers mee in en gingen wij aan de slag met het eerste recept: een klassieke vegan spaghetti. Immers: leuk al die exotische gerechten, maar soms wil je gewoon een gezonde en makkelijke pasta met een goede saus. Deze spaghetti heeft een eigengemaakte tomatensaus en balletjes van kikkererwten. Zoals je vroeger spaghetti met meatballs at. Maar dan nu zonder het vlees. Je snapt het.

Lees verder Vegan spaghetti met ‘meatballs’

Hotspots: Sowieso en Loff (Breda)

breda

Afgelopen week bracht ik samen met mijn stagiaire Sam en foodblogger Suus (van Puur Suzanne) een bezoekje aan het immer gezellige Breda. We hadden gehoord dat er een nieuw vega/vegan restaurant was geopend (Loff,) dus je snapt: daar moesten we naartoe. Onderweg kwamen we de gezellige koffiebar Sowieso nog tegen, waar ze zelfs vegan taartjes bleken te hebben, dus logischerwijs moesten we daar eerst een koffiestop maken. Dat resulteerde in een goede fotosessie en twee heel erg leuke adressen om met jullie te delen.

Lees verder Hotspots: Sowieso en Loff (Breda)

Mijn reis naar Oregon, USA #1

Oregon

Als jullie dit lezen is het dinsdag en dat betekent dat ik op dag 5 van mijn week in Oregon ben. Ik vlieg op donderdag weer terug naar huis, dus ik heb nog een volle dinsdag en een woensdag om alle awesome dingen die deze regio rijk is te ontdekken. Dinsdag en woensdag zal ik voornamelijk in Portland (City) doorbrengen en ik verwacht dat het daar zó Instagramwaardig is dat ik daar een aparte post aan wil wijden. En omdat het anders ook veel te veel foto’s (met bijbehorende verhalen worden,) dacht ik: ik verdeel mijn reisverslag in twee delen. Vandaag vertel ik jullie alles over Timberline, Oregon City, McMinnville en de kust van Oregon.

Lees verder Mijn reis naar Oregon, USA #1