Weekmenu 9 – 13 januari

weekmenu

Het eerste weekmenu van 2017 is een feit! Vorige week rond deze tijd lag iedereen zijn Oud&Nieuw-roes nog uit te slapen, vandaar dat ik even een weekje oversloeg… maar we zijn terug! En vanwege overduidelijke redenen, heb ik deze week gekozen voor gezonde (lees: lekker licht en veel groenten,) en goedkope gerechten.

Maandag – Polenta met balsamico tomaatjes

weekmenu

Ik vind dat we te weinig polenta eten in Nederland. Ik zeg het maar gewoon even zoals het is. Toen dit recept online kwam, waren de reacties overwegend: ‘ik heb nooit polenta gegeten.’ Misschien geldt dat ook wel voor jou. Tijd om daar verandering in te brengen, want polenta is veel te lekker om het nooit te eten. Mooi voornemen voor maandagavond toch? De week meteen met iets lekkers en nieuws beginnen?

Dinsdag – Pompoenpuree met geroosterde knoflook 

weekmenu

Omdat we echt nog wel een tijdje pompoenen in de winkel zullen zien liggen: laten we er eens iets anders dan soep mee maken!

Woensdag – Wortelsoep 

weekmenu

Ik weet niet precies waarom, maar ik vind woensdag altijd een fijne dag om een pan soep te koken. Soep met een broodje, lekker! Deze wortelsoep met gekruide kikkererwten heb ik zelf alweer veel te lang niet gegeten, dus ook bij mij komt hij op het lijstje voor de komende week!

Donderdag – Dal Bhat 

weekmenu

Dit gerecht geeft me heimwee naar Nepal – waar de mensen iedere dag Dal Bhat eten. Lekker! Je kunt alle groenten die je maar lekker vindt toevoegen, dus je kunt eindeloos variëren als je dat leuk vindt.

Vrijdag – Wraps met gekruide tempeh 

weekmenu

Ik vind vrijdagavond de perfecte avond voor een lekkere Mexicaanse maaltijd, zoals een berg nachos uit de oven, taco’s of deze wraps met gekruide tempeh. Vergeet er niet een bakje guacamole bij te maken, want dat mag eigenlijk echt niet ontbreken!

Ik hoop je weer van genoeg inspiratie te hebben voorzien voor de komende werkweek. Laat je het me weten als je een gerecht uitprobeert? Dat vind ik echt heel leuk. Je kunt een foto met me delen via Instagram, met #degroenemeisjes. Dankjewel en eet smakelijk! Maak er een mooie nieuwe week van!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

28 gedachten over “Weekmenu 9 – 13 januari

 1. Hm, polenta, dat kende ik nog niet, het ziet er best lekker uit! En die wraps, mmm… En dan ook nog eens gevuld met allerlei dingen waar ik van houd. Mijn moeder houdt niet echt van wraps maar ik denk dat ze tegen deze variant ook geen nee kan zeggen, ik ga het eens aan haar voorstellen :)

 2. Die Dahl Baht is zo lekker!
  Kun je polenta trouwens gewoon in de supermarkt kopen?

  Op dit moment staat er trouwens een advertentie van AEG onder het artikel, dat zijde in de wasmachine kan. Ik weet niet of dat de bedoeling is…?

  1. Ik ga het doorgeven aan mijn mediabureau,thanks.

   En over de polenta: ja hoor ,dat kan je gewoon bij de supermarkt kopen! (en bij de biologische winkel ook) (oh en soms ook bij Turkse winkels!)

   1. ik heb het laatst zelfs gewoon bij de Lidl gekocht :) En er een ovenschotel met paddenstoelen van gemaakt! :D (Ottolenghi recept)

 3. Hmm polenta.. Misschien heb ik gewoon altijd slecht gemaakte gegeten, want ik denk meteen aan een hap naar niets-smakende pap! En, wellicht kijk ik eroverheen, wat zijn de witte dingen op de allereerste foto linksboven? Die op een soort ovale rijstwafels lijken?!

   1. Hoi..en hoe ging je die tempeh kruiden..en bereiden..??
    Zocht meteen naar t recept..

 4. Ziet er weer heerlijk uit! Krijg altijd van die (lekkere) trek als ik jouw gerechten voorbij zie komen.

 5. Leuke ideeën, ik ga zeker wat proberen, die polenta klinkt geweldig ?

 6. Ik kook ook graag soep op woensdag. Gewoon omdat ik dan meer tijd heb om in de keuken te staan. Fijne recepten. Wil toch eens die Dal Bhat maken.

 7. Vergeet bij het laatste recept niet te linken naar je eigen fantastische recept voor guacamole, dat is hier altijd een hit:). Dank voor de inspiratie.

 8. Hey Merel,

  Leuke recepten weer! Vraagje: heb jij wel eens iets met Seitan gedaan? Bijvoorbeeld bakken of stoven of zelf maken of misschien toch weggeven omdat het niet lekker is? Mijn vriend wil dat graag proberen maar ik heb geen idee wat ermee te doen, en hij ook niet…!

  Gracias :)

  1. Hi! Nee, sorry… ik ben zelf echt helemaal geen fan van seitan. Vind het vervelend voelen in mijn mond, of zo? Dus ik kook er nooit mee… sorry!

 9. Oeh wat een lekkere dingen allemaal weer. Dat polenta recept houd ik even in mijn achterhoofd, want dat klinkt toch wel heel goed!

 10. Ohh ik ga de Polenta met balsamico tomaatjes voor mijn vriend maken! Hij is dol op de Italiaanse keuken, maar ze gebruiken zo veel kaas! En ik eet geen kaas. Laat jouw recept nou net zonder kaas zijn! Top!

  1. Dan is dit perfect! Ik beloof je dat je de kaas niet zult missen in dit gerecht :)

 11. Dankzij dit weekmenu heb ik deze week heel eenvoudig én lekker 3 veganistische maaltijden op tafel gezet! Voorheen vond ik veganistisch altijd ‘spannend’ want ik wist niet waar te beginnen.
  Kom maar met die weekmenu’s, ik ga het voortzetten! Mijn man vindt het allemaal ook erg lekker.

  Groetjes, Anniek

 12. Heb je al eens polenta-frietjes gemaakt? Ik zie die altijd op Pinterest passeren, maar vind nergens terug hoe je ze moet maken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *