Recept: avocado-limoentaart met coconut frosting

Recept: no bake avocado-limoentaart met coconut frosting en een bodem van dadels en walnoten #vegan #nobake #veganfood #avocado #limoen

OLYMPUS D
IGITAL CAMERA

Afgelopen maandag plaatsten we het recept voor een vegan ‘cheesecake.’ Het is echt ongelooflijk hoeveel foto’s we de afgelopen week hebben ontvangen van lezers die de taart ook hebben gemaakt. Ik zal ze jullie later nog een keertje laten zien, want het waren stuk voor stuk geweldige taarten! Aangestoken door jullie enthousiasme, dacht ik: let’s ‘bake’ another pie. Ik zeg ‘bake,’ omdat deze taart ook weer no-bake is. Het is dus eerder ‘make’ another pie. Het resultaat was een superfrisse, eigenlijk bijna zomerse, taart. Echt een aanrader voor jullie allemaal!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wat heb je nodig? Een keukenmachine/hakmolen/blender, een springvorm van ongeveer 16 centimeter doorsnede en een vriezer. (in mijn mini vrieslaatje lukt het ook hoor!)
Dit recept is geïnspireerd op een recept van Blogilates.com.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De ingrediënten voor de taart 

 • 2 rijpe avocado’s
 • 2 limoenen (geraspte schil + sap)
 • 2 eetlepels Tapiocameel (dit zorgt voor de ‘vastigheid’ in het avocadomengsel en is te koop bij de toko of biowinkel)
 • 1 of 2 eetlepels (het hangt er vanaf hoeveel je van zoet houdt) kokossuiker
 • 3/4 cup rauwe walnoten (dit is ongeveer 130 gram)
 • 6 medjool dadels
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De ingrediënten voor de kokosfrosting 

 • 1 blik kokosmelk (zet deze alvast in de koelkast wanneer je het blik koopt, het moet er namelijk een nachtje in staan)
 • 1 eetlepel kokossuiker
 • 1/2 theelepel vanillepoeder (ik gebruik raw vanilla powder, maar je kan natuurlijk ook voor verse vanille gaan)

Hoe maak je de taart? 

 1. Hak de walnoten fijn, samen met de ontpitte dadels. Dit vormt samen een lekker kleverig ‘deeg,’ waar we de bodem van gaan maken.
 2. Druk het deeg plat op de bodem van de springvorm, totdat het een zo egaal mogelijke ondergrond heeft gevormd.
 3. Maak je keukenmachine of blender schoon.
 4. Doe nu de avocado’s (alleen het vruchtvlees, obviously,) de limoenrasp, het limoensap, het tapiocameel en de kokossuiker in je keukenmachine en laat draaien tot het een mooie gladde substantie is geworden.
 5. Proef tussendoor. Vind je het te zuur? Voeg wat meer kokossuiker toe. Vind je het juist niet zuur genoeg? Voeg wat limoensap toe.
 6. Spatel nu het avocadomengsel op de walnotenbodem en strijk glad.
 7. Zet de vorm voor minstens 2 uur in de vriezer.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hoe maak je de frosting?

 1. Haal het blik kokosmelk na een nacht uit de koelkast.
 2. Maak het blik voorzichtig (!) open en schep de dikke witte room uit het blik.
 3. Schep ook 1 grote eetlepel van het vocht uit het blik en voeg dit toe aan de room.
 4. Voeg de kokossuiker en vanille toe.
 5. Mix alles goed door elkaar totdat het een lekker luchtig geheel is geworden.
 6. Proef tussendoor of je denkt dat je meer kokossuiker of vanille wilt toevoegen. Frosting hoort lekker zoet te zijn.

Na 2 uur vriezen haal je de taart uit de vriezer en spatel je de frosting mooi op de taart. Je taart is nu klaar! Echter, doordat de taart behoorlijk bevroren is, kan het even duren voordat hij écht lekker is om te eten. Laat hem dus even ontdooien (maar niet te lang, want dan stort hij misschien in!) en eet de taart dan lekker, samen met vrienden of familie, op. We kunnen niet garanderen dat deze taart de volgende dag ook nog lekker is, want zover is het bij ons niet gekomen ;)

Natuurlijk kan je de taart ook zonder de frosting maken, als je bijvoorbeeld geen kokos mag. Zonder frosting is de taart ook hartstikke lekker!

Wij zijn heel benieuwd wie van jullie deze taart ook weer gaan maken. Mooi project voor het weekend, toch? We horen het heel erg graag van jullie, bijvoorbeeld via Twitter (@degroenemeisjes) of via Instagram (#degroenemeisjes.) We hopen jullie daar tegen te komen! Succes :)

PS jullie zouden ons een supersupersupergroot plezier doen als jullie vandaag nog op ons willen stemmen, zodat we ‘de leukste ondernemers van Amsterdam’ kunnen worden. Je mag iedere dag 1 keer stemmen, dus ook als je al gestemd hebt, is het mogelijk om nog een keer te stemmen :) Het betekent heel veel voor ons, dus alvast heel erg bedankt! Veel groene kusjes :) Oja, stemmen kan via deze link.

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

40 gedachten over “Recept: avocado-limoentaart met coconut frosting

  1. Help! De frosting is vloeibaar.. mislukt :-( lijkt niet op plaatje

 1. Wauw, alweer zo een heerlijke taart met recept! Ik moet wel eerlijk zeggen dat avocado nu nog een raar ingrediënt lijkt voor een taart, maar het is idd wel een romige substantie, en ik heb ook wel eens een chocolademousse van avocado gemaakt, dus ik ben benieuwd!

 2. Hmm, dit klinkt lekker, wel apart met avocado! Ik eet normaal niet echt vegan en zo, maar wel lekker gezond. Misschien dat ik dit ook wel eens ga proberen, wat ik wel altijd een beetje een nadeel vindt, is dat je voor dit soort dingen altijd best wel dure ingrediënten nodig hebt…

 3. Mmm, deze lijkt me heel lekker! Ik neem nooit de tijd om dingen te bakken, omdat ik het al gauw teveel werk vind (heb ook een heel klein keukentje, weinig ruimte) maar deze moet ik echt maken, ik ben heel benieuwd!

 4. Say Whut ? Oh my.. Dit is toch wel het toppunt van ‘Dit moet ik NU bakken’ .. Ik bedoel een taart met avocado, limoen en kokos? Jammer genoeg geen tijd dit weekend, maar ook dit receptje gaat in mijn receptenboekje en op mijn ‘nog te bakken’ lijstje! Jippie!

 5. Die van blogilates heb ik al een keer gemaakt en was erg lekker ! Dan moet deze dat ook wel zijn ;)

   1. Jaaa zeker gezien ! Daarom wilde ik ook gelijk die taart maken ;) haha

 6. Bij Golden Temple heb ik vorige week een raw vegan avocado-limoen taart gegeten en die was zooooo lekker. Aan het recept te zien komt deze héél dicht in de buurt! Dankjewel Groene Meisjes:)

 7. Wederom gestemd! En deze klinkt op de één of andere manier best bijzonder, vind ik, met avocado. Ik ga ‘m zeker weten proberen. Thanks ladies!

 8. Heb gestemd lieve groene meiden,wat hebben jullie al veel stemmen(926)hoop dat
  Jullie winnen,in ieder geval verdienen jullie het wel.o ja en ook deze taart ziet er echt weer jummie uit:-)

  1. Dankjewel lieve Kim! Tsja.. we worden wel ingehaald nu, dus het blijft nog even spannend. Maar we hebben zoveel stemmen van zoveel lieve mensen gekregen, dat geeft ons al een heel goed gevoel :)

 9. Help! De frosting is en blijft vloeibaar.. is niks en wordt niks :-(

  1. Wat vreemd.. heb je er teveel water aan toegevoegd?? En hoe lang heb je de kokosmelk in de koelkast laten staan? Was het al wel een ‘harde’ room?

   1. Hele nacht en dag in koelkast. In blikje zat één massa, geen hard en vloeibaar.En geen water toegevoegd. Vaag he? De vloeibare massa maar weggegooid, no frosting dus!

    1. :( Herkenbaar probleem! Dit had ik ook steeds toen ik kokosslagroom/frosting wilde maken. Er zijn veel blikken kokosmelk in de omloop die iets erin hebben zitten waardoor het vet zich bij kou niet van het vocht scheidt. Maar als je de fair trade zoals hier afgebeeld koopt gaat het gegarandeerd goed. Succes! :)

     1. ahhhh, ja daar kan het door komen. Dan heb je een kokosmelk te pakken waarbij het niet lukt. Schijnt inderdaad te kunnen. Volgende keer deze nemen, die ik op de foto heb gezet. Met deze lukt het me altijd!

 10. Ziet er super lekker uit! Is er een speciale reden dat er Tapiocameel en kokossuiker wordt gebruikt i.p.v. bijvoorbeeld tarwemeel en rietsuiker?

  1. Tapiocameel om het te binden. Is volgens mij heel rijk aan zetmeel. En kokossuiker omdat wij het gezonder en lekkerder vinden dan rietsuiker. :)

   1. Denken jullie dat ik ook ‘kuzu’ kan gebruiken i.p.v. tapiocameel ?

 11. Ik heb hem gemaakt en hij was heeeerlijk!
  Ik had geen kokosmelk in huis dus ik heb ter vervanging kokosrasp door de bodem gemengd. Tapiocameel had ik helaas ook niet dus ik ben voor amandelmeel gegaan. Oh en na 1 limoen vond ik hem toch wel aardig zuur dus die tweede heb ik niet gebruikt. Lekker fris taartje, ga ‘m zeker vaker maken :)

  1. grappig he? Ik had ook echt iets van: okeeee wat moet dit worden? Heerlijk moet het worden! :)

 12. Ziet er super lekker uit! Ik wil ‘m graag gaan maken.
  Welke maat springvorm hebben jullie gebruikt?
  Ik heb een springvorm van 24 cm en ga dan alles even omrekenen.

 13. Kan je het tapiocameel ook door iets anders vervangen? Geen toko hier in de buurt… :/
  En nu ik toch een reactie achterlaat: ik ben morgen jarig en ik vier het zondag. Daarvoor wil ik wat verschillende soorten taartjes maken. Hebben jullie tips? Ik keek in jullie index maar alles lijkt zo lekker!
  Liefs

 14. Hoi!

  Lijkt me heerlijk! Ik heb alleen geen vriezer. Zou het ook lukken als je hem dan extra lang in de koelkast laat staan? Bijvoorbeeld een hele nacht, of 2?

  :) Dank voor de hulp!

 15. Oh wauw, dit MOET ik maken. Het probleem is alleen dat ik een notenallergie heb en dus geen walnoten mag hebben. Wat zou ik ipv walnoten kunnen gebruiken?

  1. Koekjes verkruimelen samen met dadels en wat plantaardige boter is ook een optie voor een bodem

 16. Deze taart blijft één van mijn favorieten!! Ik gebruik iets minder limoen en vind m met en zonder kokosslagroom super lekker :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *